Garnier BB krém szemkörnyékápoló teszt

Őszintén szólva engem soha nem kapott el igazán a BB krém láz, de a Garnier vegyes bőrre való BB krémjével meg vagyok elégedve. Így amikor megláttam, hogy a drogériák polcain megjelent egy Garnier BB golyós szemkörnyákápoló is, felkaptam rá a fejem. Amúgy is szerettem volna már valami hasonlóra benevezni, és mivel ez éppen akciós is volt, így gondoltam ez remek alkalom.
Már használtam párszor, és hát mit is mondjak: kissé vegyesek az érzéseim...
Ha kíváncsiak vagytok rá, miért, akkor olvassatok tovább!









Az első meglepetés akkor ért, amikor kinyitottam a dobozát: ugyanis a benne lévő tubus nagyon pirinyó, legalábbis a doboz méretéhez képest. Hát nem éppen gazdaságos a csomagolása, maradjunk ennyiben, szegény jegesmedvék az Északi-sarkon...
Aztán a második meglepetés akkor ért, amikor lecsavartam a kupakot és megláttam milyen színű is ez a "krém"... én a Light, tehát a legvilágosabb árnyalatot vettem (egyébként összesen két árnyalatban kapható, ha jól láttam), de ez mégis nagyon sötétnek, és eléggé narancssárgának tűnt... na itt már kezdett kicsit alábbhagyni a lelkesedésem.
Igazából rájöttem, hogy zavar egy picit, hogy nem igazán tudom eldönteni, hogy ez pontosan micsoda is? Korrektor? Vagy szemkörnyékápoló? Vagy BB krém a szem alá? Mármint a csomagolás szerint ez utóbbi, de valahogy mégsem egyértelmű nekem a funkciója.
A csomagolás szerint ez a termék nem kevesebbet ígér, mint hogy elfedi és csökkenti a sötét karikákat és táskákat, segít a finom ráncok és vonalak kisimításában, a golyós applikátor hűsít és enyhíti a fáradság jeleit, a szemkörnyék frissebb és ragyogóbb lesz, ja és hidratál is...huhh, még felsorolni is nehéz.
És hogy működik-e?
Ott kezdeném, hogy mivel a tubus végén egy kis fémgolyó van, így ez valóban hűsít és frissít, és segít a szem alatti duzzanatok csökkentésében nehezen induló reggeleken.
Ahogyan említettem, eléggé megijesztett a színe, de tulajdonképpen ahogyan felvittem a bőrömre és az ujjammal ütögető mozdulatokkal elkezdtem eldolgozni, már nem is tűnt annyira sötétnek, valahogy idomult a bőröm színéhez, és egészen szépen egybeolvadt vele. De ettől még tartom magam ahhoz, hogy ennél világosabb árnyalatot is kihozhattak volna (el sem tudom képzelni, hogy a sötétebbik árnyalatnak milyen színe lehet...), hiszen én pl. a szem alatti részt szeretem világosítani és oda a bőröm árnyalatánál egy picivel világosabb korrektort szoktam használni.
Nagyon könnyed állagú, így a golyós applikátorral körkörösen, szép egyenletesen fel lehet vinni a szem alatti érzékeny részre. Én úgy találtam, hogy úgy lehet a legszebben eldolgozni, ha az ujjammal finoman beleütögetem a bőrömbe.
Azt vettem észre, hogy van némi fényvisszaverő hatása - mármint nincs benne csillám, meg semmi ilyesmi, viszont valahogy mégis ragyogóbbnak tűnik tőle a szem alatt rész, ezáltal üdébb lesz a tekintet.
Viszont én nem igazán vettem észre, hogy csökkentené a ráncokat és a finom vonalakat (amikből sajnos nekem már bőven van a szemem alatt), de lehet, hogy ehhez tartósabb használat kellene.
Ami a fedését illeti, szerintem a durvább fekete karikákkal nem tud mit kezdeni, bár szerencsére nekem nincs is ilyen. Akinek viszont van, annak én inkább valamilyen sűrűbb állagú, kissé barackos árnyalatú korrektort javasolnék, mivel a sötét karikák ellen az a leghatásosabb. A leírás szerint a fedés növelése érdekben még egy réteget fel lehet vinni. Én úgy használom, hogy felviszem az alapozót, utána pedig ezt a szemem alá, és a végén púderrel fixálom.
Az alábbiakban az anyajegyeimen próbáltam szemléltetni a fedését:
 Felül BB krém nélkül, alul oldalon vele

Összességében azt gondolom, hogy megint picit a "Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka" effektussal állunk szemben. Nem egy rossz termék és el is fogom használni, de valahogy mégis hiányérzetem van...

Teljes áron kb. 2600 Ft-ért vehetitek meg a drogériákban.



Ti használtok valamilyen szemkörnyékápolót? 


Szandra



Follow on Bloglovin

You Might Also Like

18 megjegyzés

  1. Hmm, én erről eddig nem is hallottam! :O
    Igazából szerencsére nálam semmi ilyesmi használata nem túl indokolt, de azért elég nagyot néztem ezt a bejegyzést olvasva.

    VálaszTörlés
  2. Amikor kijött a Dior BB Eye Cream, gyorsan megcsinálta a Garnier is, ehhez nagyon értenek :D Igazából hónapok óta megyek el mellette, de nem szívlelem a BB krémeket sem, így inkább kihagytam. Nem győztél meg, marad a polcon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, engem sem igazán győzött meg, nem rossz, nem rossz, de valahogy mégsem az érzem azt, hogy wow...

      Törlés
  3. A sima klasszikus Garnier BB-t szereti a bőröm a hidegben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos az én kombinált bőrömnek az nem jött be, úgyhogy nagyon örültem, amikor kijöttek a kombinált bőrre való BB-vel.

      Törlés
  4. Érdekes termék (egyet kell értenem Odil hozzászólásával, ha valamit kitalálnak, a Garnier rögtön másol), eddig nem találkoztam vele, de nem hiszem, hogy ha meglátom, leemelném a polcról. Nekem olyan se nem szemkörnyékápoló se nem korrektor feeling, na most a két feladatra én két terméket használok, azt hiszem nem volt a legjobb húzás a Garnier-től, hogy összekeverte a kettőt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is pont így vagyok, hogy nem tudom igazából eldönteni, hogy akkor ez most mi is valójában...

      Törlés
  5. A sima BB krém olajmentes változatát én is nagyon szeretem! Ő biztosan megéri az árát! Ha jól emlékszem, 1-2éve szintén volt ilyen golyós termékük, amely színezett volt /ha jól emlékszem, zöld színe volt/...de ahogy akkor nem aratott nagy sikereket, szerintem most sem fog!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen volt, vagy talán még van is az a zöld tubusos koffeines, ha jól emlékszem, meg van egy sima színezett golyós szemkörnyékápoló. Mondjuk lehet érdemes lenne azt megnézni az, meg ez miben hasonlít/különbözik.

      Törlés
    2. Nekem a sima golyós szemkörnyékápolóból van. Az alap ötlet jó. A fémgolyó akár hűsíthetne is, de nem lehet vele masszírozni, mert akkor túl sok folyadék kerül ki belőle. Lehetne rajta egy "on-off" kapcsoló, mert jó lenne a golyóval kicsit bedolgozni a krémet. Azt a változatot rossznak nem mondanám, de nem vásárolnám újra,mert ugyanúgy el kell dolgozni az ujjammal, mint bármilyen más krémet, ráadásul van jobb és olcsóbb termék erre a problémára.

      Törlés
    3. Nem rossz ötlet ez az "on-off" kapcsoló, totál igazad van, hogy jó lenne beledolgozni a kis golyóval a krémet a bőrbe, de így tényleg nem lehet, hogy közben még jön belőle a cucc...

      Törlés
  6. Nekem a Garnier termékek többsége nem vált be (kivéve a 660-as hajfetsék, ami azóta már nincs...), többek között a BB krém sem. Ezzel még nem találkoztam, de volt talán egy hasonló, ami szintén Garnier volt, olyat használtam... Nem kellett volna... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen van egy hasonló golyós színezett szemkörnyékápoló, nem tudom a kettő vajon mennyiben különbözhet?! Amúgy én is viszonylag kevés terméket használok a Garniertől, mert korábban már megjártam 1-2-vel, de a kombinált bőrre való BB krémet és az Essentials Sensitive nyugtató tonikot imádom.

      Törlés
  7. Szia!
    Nagyon örülök ennek a írásodnak (is), mivel pont ennek a terméknek a megvásárlásán gondolkozom, viszont véleményed alapján elbizonytalanodtam... mert azért 2.600 ft mégiscsak 2.600 ft :))
    Köszönöm ezt a bejegyzést!!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igazán nincs mit :)! Pedig szerettem volna nagyon-nagyon jókat írni róla, dehát akárhogy is nézem, nem az igazi, mármint nem rossz, de valahogy lehetne jobb is. Persze amúgy itt is igaz, hogy lehet, hogy nekem nem tökéletes, de másnak az, mások vagyunk, más a bőrünk, szóval ki tudja...

      Törlés
  8. Szia! :) Mennyire hasonlít a Garnier színezett golyós szemkörnyékápolójára? Köszi, - Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt még nem próbáltam, szóval arról nem igazán tudok nyilatkozni, de talán annak ilyen fémgolyó van a végén így az jobban hűsít és segíthet a szem alatti duzzanatok eltüntetésében.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe