Régi cipők új köntösben - DIY


Vásárolni jó, naná :)! De talán még ennél is jobb, ha egy régi, talán megunt, esetleg elfeledett darabot alakítunk át, vagy frissítünk fel. Ráadásul így sokkal kevesebb pénzből megússzuk, mintha vettünk volna egy új darabot, legyen szó akár nadrágról, felsőről vagy éppen cipőről.
Ebben a bejegyzésben megmutatom Nektek, hogyan "újítottam" fel két régebbi cipellőmet nem egészen 1500 Ft anyagi ráfordítással.
Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor olvassatok tovább!





Szegecses cipő
Már nagyon régóta tetszenek a szegecses cipellők, és kb. ugyanilyen régóta terveztem, hogy az egyik cipőmet saját kezűleg feldíszítem velük, és most végre meg is történt.

Hozzávalók:
- egy cipő :)
- szegecsek: a Hobbyművész boltban vettem két csomag 9 mm-es, ezüst színű, kör alakú kúpszegecset, egy csomagban 8 db volt és 220 Ft-ba került. Vaterán és ebay-en viszont még ennél is többféle és nagyon kiszerelésű szegecset vásárolhattok különböző színben és méretben.
- kés, vagy fémkörömreszelő: ezzel tudjátok visszahajtani a szegecsek "karmait".

Ez a krémszínű, egyszerű loafer esett a szegecsek áldozatául. Úgy gondoltam, hogy nem az egész cipőre teszek szegecseket, csak az orrára, pontosabban a lábfejet takaró részre.
Ezek pedig a szegecsek, nagyon egyszerűen "működnek": átbököd vele az anyagot, majd a kis lábacskáit visszahajtod, és jó szorosan rányomod, hogy ne nyíljanak ki.
Mivel egy cipőre nyolc szegecs jutott, így előre kigondoltam, hogy hova kerüljenek a szegecsek, ezeknek a helyét akár előre be is lehet jelölni. Majd szépen elkezdtem feltenni őket: a cipő orránál kezdtem, beszúrtam a szegecset, majd a fém körömreszelő/kés segítségével visszahajtottam, illetve jó alaposan visszanyomtam a lábakat. 
Ezt mindaddig folytattam, amíg el nem fogytak a szegecsek és készen nem lettem, kb. fél óra alatt megvoltam az egy pár cipővel. Megmondom őszintén, én picit tartottam attól, hogy esetleg a szegecsek kis lábai valamilyen módon mégis kibújnak és megsértik a lábfejem, vagy esetleg kiszakítják a nejlonharisnyámat, így én belülről leragasztottam mind a 8-8 szegecset egy kis darab vékony, de erős ragtapasszal. 
Íme ez lett a végeredmény:

Barna cipő egy kis pinkkel
Ehhez a cipőhöz ezek a képek adták az ihletet, szerintem baromi jól néznek ki:


Hozzávalók:
- természetesen ehhez is egy kell egy cipő :)
- újságpapír, amivel leteríted a területet, ahol festeni fogsz
- festék, amivel bőrre/műbőrre is lehet festeni, és lehetőleg víznek, de fröccsenésnek mindenképpen ellenáll. Én ezt a festéket is a Hobbyművész boltban vettem, kb. 600 Ft-ba került.
- ecset, kb. 3-400 Ft-ért vettem, közepes fejű
- egy kis tálka víz, amibe belemártogatod/letisztítod az ecsetet
- cellux, vagy ragasztószalag: ezzel érdemes leragasztani a cipő azon részeinek a környékét, ahol festeni fogunk, hogy nehogy olyan részekre is kerüljön festék, ahova nem szeretnénk, hogy kerüljön :).
Ezt a cipőt alakítottam át:
Először lefestettem egy réteggel, majd kb. egy órán át hagytam száradni, aztán átfestettem egy újabb réteggel, és ezután hagytam száradni egész éjjel.

Íme a végeredmény:

Nekem nagyon tetszik mindkét cipő, ráadásul egyáltalán nem volt nagy ördöngősség megcsinálni, gyorsan kész voltam velük, és nagyon olcsón megúsztam a dolgot, mégis lett két új cipőm :).


Ti szoktatok ruhákat/cipőket átalakítani?


Szandra





Follow on Bloglovin

You Might Also Like

16 megjegyzés

  1. Nagyon jók lettek! Imádom az ilyen kreatív posztokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, gyakrabban kéne ilyesmit csinálnom az biztos :)!

      Törlés
  2. Ötletes, ügyes vagy! Én pink helyett citromsárgát választottam volna, de ez már személyes ízlés kérdése. :)
    Nagyon jók lettek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)! Amúgy én is pont a sárga és a pink között vacilláltam, de végül örülök, hogy emellett döntöttem. De szerintem sárgával is jó lett volna... majd a következőt :D!!!

      Törlés
  3. Nagyon szép lett mind a kettő :) szerintem jó választás volt a pink :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jók lettek, ügyes vagy! Én nem tudnék elpepecselgetni ilyen dolgokkal :) Nem is tudom melyik tetszik jobban amúgy ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem tudom eldönteni :D, mindig az tetszik jobban, ami éppen rajtam van :)!

      Törlés
  5. Ó, de nagyon jók lettek!
    Ruhát szoktam dekorálni, de cipőt még nem jutott eszembe. Biztos azért mert hamarabb elhordom őket, minthogy megunnám... :D

    VálaszTörlés
  6. Szuper jók lettek, imádom az ilyen kreatív ötleteket! *.*

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe