Bonjour Bourjois ;) -Healthy Mix Serum alapozó és Healthy Balance púder teszt


Még mielőtt megijednétek, hogy franciául fogok blogolni, mindenkit megnyugtatok, hogy szó sincs erről, de nem hagyhattam ki ezt a kis szójátékot :P!
Ebben a posztban a Bourjois legújabb, Healthy Mix Radiance reveal alapozóját fogom bemutatni Nektek, illetve egyúttal a Healthy Mix púdert is, amit ajándékba kaptam hozzá.
Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy bevált-e ez az új alapozó és a púder, akkor kattintsatok tovább!





Szóval az úgy kezdődött, ha jól emlékszem, hogy volt először a Bourjois Healthy Mix alapozó, aztán jött a Healthy Mix Serum, és végül nemrégiben ez a Healthy Mix Radiance reveal. Az első kettőről nagyon sok jót hallottam és olvastam magyar bloggereknél, külföldi Youtube beauty guruknál, így aztán amikor pár hete megláttam, hogy a Douglasban az új alapozó mellé púder jár ajándékba, úgy gondoltam, ez a megfelelő alkalom, hogy beszerezzem. (Egyébként ha jól tudom néhány Douglasban továbbra is van, vagy lesz még ez az ajándék púder akció. Ha jól emlékszem akkor a budapesti Árkádban április végén lesz, ha valakit érdekel, akkor mindenképpen érdemes rákérdezni az üzletben).
No de térjünk a lényegre, és nézzük először az alapozót!

Bourjois Healthy Mix Radiance reveal alapozó - 52 Vanilla
Először is nézzük a csomagolást: az alapozó szép kis üvegcsében van, ami előrelépésnek mondható, mivel ha jól tudom az előző verzió(k)nak műanyag csomagolása volt, de ha nem így van, akkor kommentben jól cáfoljatok meg :)! Én szeretem az ilyen üvegcséket, ráadásul pumpás adagolója van, ami még egy pluszpont, ez mindenképpen a high-end termékek felé tendál. Viszont amitől mégis játékos az összkép, az a piros pumpa, valamint a piros-ezüst-fekete feliratok, és a kis gyümölcsök az üveg alsó részén. Nagyon rendben van a csomagolása.
Mivel ez az első Bourjois alapozóm, így örültem, hogy az eladólány készségesen segített kiválasztani a megfelelő árnyalatot, így az 52-es Vanilla lett az enyém, ami tényleg tökéletesen illeszkedik a bőrömhöz. Szerintem amúgy ez a legvilágosabb árnyalat, de legalábbis amikor én vettem, ennél nem volt világosabb.
Nagyon izgatott voltam az első használatnál. Amikor kinyomtam a kézfejemre, egyből megcsapott a kellemes gyümölcsös illata- de ez talán nem is meglepő a benne található gyümölcskivonatok miatt.
Nagyon könnyű az állaga, gyönyörűen el lehet dolgozni, szépen siklik a bőrön, és számomra érdekes, hogy valahogy olyan hűsítő, nyugtató érzés a bőrön, amikor felviszem. Én egyébként a Real Techniques Expert face ecsetemmel szoktam felvinni, jó kis páros ez így együtt.

De hogy miben más ez, mint az előző két Healthy Mix alapozó? Abban, hogy ez egészséges ragyogást is ad a bőrnek (ahogyan azt a neve is jelzi: Radiance reveal). De még mielőtt valaki csillámokat kezdene vizionálni, meg kell hogy nyugtassak mindenkit, hogy szó sincs erről. A ragyogás abban nyilvánul meg, hogy a végeredmény nem annyira matt, sokkal inkább egy egészségesen ragyogó finise van, olyan igazi bőr látványt nyújt, nem az a tökéletesen lemattított, természetellenes hatás, remélem értitek... :)
Egyáltalán nem szárítja a bőrömet és nem emeli ki a száraz részeket (merthogy az orcáimon szárazabb a bőröm), sőt valamennyire hidratál is. Éppen emiatt száraz, normál, és kombinált bőrűeknek mindenképpen tudom ajánlani, utóbbinál azért púderezés mindenképpen szükséges, viszont zsíros bőrűeknek... háááát... ebben már nem vagyok biztos, de szerintem egy jó primerrel és púderrel ők is bevállalhatják.
Fedését tekintve nagyjából enyhe-közepes, viszont a kritikus helyeken valamennyire építhető, de a problémásabb bőrűeknek mindenféleképpen kelleni fog korrektor is.
Tartósságát tekintve nálam néhány óra után a T-vonalon átfényesedik, de ez nem jelent különösebb gondot, egy kis újrapúderezéssel megoldom a problémát, ezzel együtt kb. 8 órát bír- ami mondjuk kevés ahhoz képest, hogy a csomagoláson 16 órát írnak... Lehet hogy normál, vagy száraz bőrön ennél tovább bírja?!

Még egy dolog: az első pár használat után picit kipattogott tőle a bőröm, de nálam ez új termékek esetén nem meglepő. Ilyenkor én mindig tovább használom az adott terméket, és ha továbbra is marad a probléma, akkor passzolom, de ha nem, akkor boldogan használom tovább. Ennél az alapozónál szerencsére a második verzió volt, aminek nagyon örültem.

Egyetlen dolog van, ami zavar: nem tudom, hogy van-e benne fényvédő, ami azért most, hogy nő a napsütéses órák száma, egyáltalán nem mindegy. A csomagoláson nem találtam erre utaló feliratot, viszont az összetevők között, ott van hogy "May contain (tartalmazhat) Titanium dioxide", ami tudomásom szerint a fényvédőt takarja. Szóval ez egy picit frusztrál, de végülis ha fényvédős arckrémet kenek alá, akkor no problem, de azért mégis jobban szeretném, ha lenne benne.

Összességében nagyon szeretem ezt az alapozót, és nagyon örülök, hogy megvettem. Kb. 4000 Ft volt, ami szerintem így, hogy púder is volt hozzá, teljesen rendben van. Május 10-12-én lesznek a JOY-napok, biztosan lesz olyan kupon is, amivel ezt az alapozót kedvezményesen tudjátok beszerezni.

Bourjois Healthy balance kompakt púder - 53 Light beige
És akkor nézzük az ajándék púdert is. A csomagolása műanyag, de nem az a nagyon kemény műanyag, emiatt nekem egy ici-picit gagyinak tűnik, de egyébként tökéletesen jól zár, meg én amúgy sem ezt hordom magammal táskában, szóval nem gáz. Amúgy nagyon cuki, hogy piros, meg a gyümölcsök, tudjátok, csajos meg minden :)!
Szivacs nem jár hozzá, viszont van benne egy szép nagy tükör, úgyhogy aki táskába szánja, az párszáz forintért vehet hozzá szivacsot, és gond egy szál se, mehet a táskába.
Én az 53-as Light beige árnyalatot kaptam, de nem volt opció, mert csak ezt adták ajándékba (lehet a többi árnyalatot már elvitték? vagy eleve csak ezt azt adták, nem tudom...). Ránézésre picit sárgásnak tűnt és ez egy pindurkát sötét a bőröm mostani színéhez, de remélhetőleg nyáron tökéletesen jó lesz. Úgyhogy most egyelőre úgy használom, hogy az arcom középső részére, tehát a T-vonalra, a szemem alá, az orromra és az államra egy világosabb púdert használok, az arcom külső részére pedig ezt viszem fel, így tulajdonképpen egy hangyányit árnyékolok is vele, és így tökéletes.

Nagyon kellemes, selymes textúrája van, szépen és könnyen lehet dolgozni vele, némi fedést is ad, úgyhogy teljesen rendben van. A mattító hatásáról azért nem tudok még érdemben beszámolni, mert ahogy fentebb is írtam, egyelőre a számomra kritikus T-vonalon még nem használom.

Én a csomagoláson is jelzett hidratáló hatását nem érzem, viszont az arcom szárazabb részeit nem szárítja még jobban és nem is emeli ki őket, úgyhogy ez mindenképpen pozitívum. Nagyon szép, természetes a végeredmény, főleg a Bourjois alapozóval együtt (másik alapozóval még nem is használtam :) nagyon kellemes, szép és egészséges az összhatás (bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy újabban használok még egy olyan terméket, ami ehhez a természetes és egészséges összhatáshoz nagyban hozzájárul, de erről majd egy másik posztban írok :).


Szóval most nagy az öröm, meg a szerelem ezzel a két termékkel, úgyhogy nyugodt szívvel ajánlom Nektek is őket :)!


Szandra



Follow on Bloglovin

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Szandi, most hogy elolvastam a posztot nagyon elgondolkoztam hogy megvegyem-e valamelyiket!:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D:D:D Hát érdemes legalább kipróbálni az üzletben, vagy van ahol szokott belőle minta is lenni, egy próbát mindenképp megér :)!

      Törlés
  2. én is a napokban rendeltem meg nagyon kivancsi vagyok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha már használod, írd meg, hogy bevált-e, nagyon kíváncsi vagyok :)!

      Törlés
    2. Szia :)) pénteken meg is jött a Bourjois radiance reveal alapozó és tetszik nagyon szép a fedése,és természetes :) és a bőrszárazságra is van már egy dolog amit kitaláltam estére teszek a bőrömre szűz hidegen sajtolt 100%os kókusz olajat,és reggelre annyira hidtaralt,hogy nem fontos hidrataló krém a bőröm ala mert nincsennek száraz részek, + a kókuszolajrol nagyon sok jót olvastam,segit gátolni a bőröregedését, gyulladásgátló,természetes :) és nagyon jól hidratál :) + véd az UV sugarak ellen is :)

      Törlés
    3. Hú, köszi a tippet :)! És örülök, hogy Neked is bejön ez az alapozó :)!!!!

      Törlés
  3. mekkora kiszerelésű? :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe