Mindent a highlighterről

Előző posztomban arról volt szó, hogy milyen bronzosítót és hogyan használjunk, hova érdemes felvinni, hogyan kontúrozzák, árnyékoljuk az arcot bronzosítóval.
De mivel az arcot nem csak árnyékolni kell, hanem bizonyos részeit ki is kell emelni, így ebben a posztban a highlighterekről lesz szó.


A szó magyarra fordítva azt jelenti "kiemelni", és pontosan ez a szerepe egy jó highlighternek: kihangsúlyozza az arc megfelelő részeit, és finom fényt adva lágyan visszaveri a fényt.
Állagát, formáját tekintve lehet stiftes, krémes, illetve púderes kiszerelésű, de mindenképpen fényes kence.
És hogy hova is kell felvinni a highlightert? Ehhez előveszem a bronzosítós posztban látott ábrát:

A highligtert az arc legkiemelkedőbb pontjaira kell felvinni: tehát az arccsontra (a pirosító fölé), a homlok közepére, a szemöldökcsontra, az orra középen végig, a száj fölé, valamint az állra. Ugyanis így ezek a részek hangsúlyosabba lesznek, kiemelkednek, és ha pl. ha rásüt a nap az arcotokra, nagyon szépen meg fog csillanni a fény.
Nem csak kimondottan highlighternek nevezett termékeket használhattok erre a célra, hanem akár fényes, finoman csillámló szemhéjpúdereket, vagy akár nagyon világos, csillámló bronzosítókat, esetleg pirosítókat is. De természetesen vannak kifejezetten highlighternek nevezett, erre a célra létrehozott sminkcuccok.
A bronzosítónál is leírtam, de itt is fontos megjegyeznem, hogy nagyon finoman kell bánni a highlighterrel is, ne vigyétek túlzásba, és nagyon jól dolgozzátok el. Illetve érdemes itt is inkább olyan terméket választani, amiben nincsenek óriási csillámok. Ha pedig sötétebb a bőrötök, akkor kerüljétek a nagyon fehér highlightereket.

Az én highlightereim


Catrice Limited Edition Hidden World Illuminating Base
Hivatalosan ez egy fénylő sminkalap, de én highlighternek használom. Állagra krémes, illetve picit folyó is, fehéres. Nagyon enyhén rózsaszínes árnyalata van, és nagyon szépen el lehet dolgozni.

elf Shimmering Facial Whip- Pink Lemonade
Ez is egy többfunkciós termék, mivel használható fénylő pirosítóként, highlighterként, illetve akár szemhéjra is. Mivel ennek eléggé rózsaszínes árnyalata van, így leginkább pirosító fölé ajánlom, az arc többi részére pedig valami semlegesebb színűt.

Catrice Made to stay highlighter pen
Mivel ez tulajdonképpen így ceruza, így ez viszonylag behatárolja, hogy hova lehet használni: leginkább a belső szemzug, illetve kifejezetten a szemöldökcsont és esetleg az orr kiemelésére alkalmas. Árnyalatát tekintve az előzőhöz hasonlóan picit rózsaszínes, de nem annyira, mint az elf.

s-he stylezone bronzosító
Ezzel már találkozhattatok a bronzosítós posztban, és már ott is írtam, hogy nekem ez valamiért inkább highlighter, mivel eléggé világos és szép fényt ad, de tulajdonképpen ki minek használja, multifunkciós :).

Sleek Face contour kit- light 
Szintén olvashattatok róla a bronzosítóknál is, hiszen az egyik felén egy matt bronzosító van, a másik felén pedig egy gyönyörűszép highlighter, egyszerűn tökéletes.

elf Under Eye Concealer&Highlighter (Glow/light)
Több sminkvideómban is találkozhattatok már ezzel a termékkel, bár ott a korrektort használtam, de a másik fele egy applikátoros highlighter. Eléggé fehér színe van, illetve ebben vannak nagyon csillámok is, szóval óvatosan kell bánni vele.

És akkor a swatchok:
Sorban: Catrice illuminating base, elf shimmering facial whip, catrice highlighter pen, s-he stylezone bronzosító, Sleek Face contour kit, elf korrektor&highlighter duo.
Megjegyezném, hogy itt azért látszódnak ennyire intenzíven, mert nem dolgoztam el rendesen, hogy lássátok a színeket. De természetesen ha highlightert használtok, akkor nagyon jól dolgozzátok el, hogy a színe ne látszódjon, csak a fénye.
Nekem egyébként a két kedvencem ezek közül a Catrice illmunating base, mert krémes állaga miatt tökéletesen el lehet dolgozni, illetve a Sleek, mivel egyszerűen tökéletes színe és fénye van.

Hát ennyit akkor a highlighterekről. Remélem tudtam hasznos infókkal és tippekkel szolgálni, és kedvet kaptatok ahhoz, hogy használjatok néha highlightert is, ha eddig még nem tettétek :)

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Tul lusta vagyok hasznalni. Egyebkent azt a Sleekes duo-t lehet, hogy beszerzem, mert imadom a Sleek termekeket es meg ugysincs igazi highlighterem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként én is viszonylag ritkán használok.
      A Sleek duó szerintem nagyon megéri, én is nagyon szeretem a Sleek cuccokat, de ez tényleg telitalálat, mert a bronzosító is szuper, meg a highlighter is :):

      Törlés
    2. az nem bronzosító, hanem kontúr (persze ki minek használja, de alapjáraton nem az)

      Törlés
    3. Igen alapvetően kontúr, de szerintem ugyanúgy matt bronzosító is, kinek mi :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe