Bécsi élménybeszámoló

Arra gondoltam, hogy írok ezúttal egy picit talán "személyesebb" hangvételű posztot, de természetesen ez is sminkkel és divattal kapcsolatos lesz. A minap ugyanis ellátogattunk Bécsbe egy egynapos kiruccanás keretén belül, kora reggel mentünk, és későeste jöttünk. Voltam már néhányszor Bécsben, de akkor valahogy soha nem jutott idő rendes városnézésre, meg boltokba bemenni, mindig rohantunk, de most jutott idő mindenre.
Arról most nem mesélnék, hogy Bécs mennyire szép és élhető város, illetve hogy milyen sok szép nevezetességet néztünk meg, hanem inkább arról mesélnék, hogy miket láttam/tapasztaltam az ottani drogériákban és ruhaboltokban.


BB krémek mindenhol
A nevezetességek mellett nem hagyhattam ki a dm-et és Müllert sem, nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen sminktermékeket lehet kapni a hazai kínálathoz viszonyítva.
Az első, ami feltűnt, hogy a nálunk is kapható Garnier BB krém mellett (most itt természetesen nem beszélek a high-end márkák BB krémjeiről, amiket szintén lehet már nálunk is kapni) a bécsi drogériákban már kapható a L'oréal és Maybelline BB krémje is. A Maybelline márkát ott egészen pontosan egyébként Maybelline Jadénak hívják amúgy.
De ezeken kívül is vannak még olyan sminkcuccok, amik nálunk nem kaphatók- pl. a Maybelline Instant Age Rewind termékvonala, amiből nekem különösen tetszett a korrektor és a kisimító alap, ami tulajdonképpen egy primer.
Amúgy pl. az essence és Catrice esetében úgy láttam, hogy ugyanaz a termékkínálat, mint nálunk.
Viszont mind dm-ben, mind Müllerben kaphatók az essie körömlakkok-megjegyzem eléggé le volt fosztva mindkét helyen az állvány, amit teljes mértékben megértek :D.
Ezen kívül a Müllerben kaphatók a Butter London körömlakkok is, amiket nagy-nagy áhítattal nézegettem :).

Forever21
Nem tudtam, hogy Bécsben van ilyen bolt. De mikor megláttam, lemerevedtem, majd ahogy felocsúdtam, mondtam, hogy nekem ide be kell mennem. Ugyanis mindig irigykedve nézem a külföldi vloggerek videóit, akik ódákat zengve mutogatják, hogy milyen szuper cuccokat vettem a Forever21-ben.
Hát csajok, komolyan mondom, hogy ez egy cukorka bolt három szinten: ruhák, cipők, táskák, ékszerek, teljesen kész voltam, főleg a kiegészítős részlegnél. A karkötők konkrétan ilyen kis kerek asztalkákon vannak tálkákban színek szerint, tényleg mintha egy cukrászdában a sütik között válogatnál, csak itt sok szép színes kiegészítőt vehetsz.
A táskák is nagyon szuperek, volt egy, ami nagyon tetszett, krémszínű, szegecsekkel kirakva, de az volt a problémám vele, hogy egyterű volt, és nem lehetett becipzározni, csak egyetlen patentocska volt a közepén, tehát ha azzal felszállok BKV-ra, akkor azzal a táskával konkrétan tálcán kínálom fel a zsebeseknek a táskámban lévő értékeket. Szóval végül győzött az ész az érzelmek felett, és otthagytam.
Az már csak hab a tortán, hogy ahogy mentünk tovább a városban, később még egy Forever21 boltot láttam, nem is értem, hogy Budapesten miért nincs, egyszerűen imádnám, és velem együtt valószínűleg még sokan mások is :D.
Amúgy a honlapjukon lehet rendelni, és Magyarországra is szállítanak, de ahogy elnéztem a weboldalon lévő árakat, valamivel drágábbak, mint amiket én a boltban láttam. Meg azért én jobb szeretem élőben megnézni, hogy mit is veszek meg. Az viszont tuti, hogy ha legközelebb megyek Bécsbe, akkor venni fogok itt valamit.
Több olyan boltba is benéztem még, ami nálunk is van: H&M, New Yorker, Zara, Pimkie. H&M-ben a kínálat kb. ugyanaz volt, mint nálunk is, talán annyi, hogy sokkal több kiegészítő van, nagyon jópofa karkötőket láttam ott, amiket Magyarországon nem.

Nagyon szuper nap volt, imádtam, alig várom, hogy újra menjünk, most már azért tudom, hogy mit hol merre érdemes :)!
Ti szoktatok járni külföldre vásárolni?

You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Miért áll meg a kultúra az osztrák-magyar határon? :@

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként én imádom Budapestet, de tényleg, szerintem nagyon szép fővárosunk van, de Bécs annyival élhetőbb város, hogy az elképesztő...

      Törlés
    2. Én is imádom Pestet, gyönyörű és szeretek össze-vissza járkálni a városban, de eléggé elkeserítő, hogy nálunk a nyugati kínálat töredéke található meg. :(

      Törlés
    3. Igen, ez tényleg elszomorító :(...

      Törlés
  2. Az itteni C&A-k kínálata is sokkal komolyabb, mint a magyar. Hát és ugye az áfakülönbség miatt még olcsóbb is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, az simán lehet, de pont azt néztem, ahogyan írtam is fentebb, hogy azoknál a ruhaüzleteknél, amikbe benéztem, és vannak Magyarországon is (H&M, Pimkie, New Yorker, Zara), nagyban nem különbözött a kínálat, persze lehet, hogy van olyan ruhaüzlet, ahol nagy mértékben eltér a kínálat az itthoniakétól. Nekem inkább a drogériás kínálat tűnt jobbnak, mint az itthoni, viszont meglepődtem, mert számolgattam néhol, és pl. a Garnier BB krém drágább volt, mint itthon.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe