Tea tejjel?

Az egész a Chai Tea Lattéval kezdődött. Mondjuk őszintén szólva már nem is emlékszem rá, hogy mégis milyen indíttatásból döntöttem egyszer úgy, amikor bementem még évekkel ezelőtt az egyik Starbucks kávézóba, hogy márpedig én Chai Tea Lattét akarok inni. Merthogy nekem mindig is olyan "fura" volt ez az egész tejjel a teát dolog és el nem tudtam képzelni, hogy egyszer én is kipróbáljam és azt meg pláne nem gondoltam, hogy ízleni fog... Mondjuk ez tipikusan annak az esete, amikor  úgy mondod valamire, hogy nem jó, hogy ki sem próbáltad.
Szóval egyszercsak úgy döntöttem, hogy kipróbálom a Starbucksban a Chai Tea Lattét és mondhatám, hogy a többi már történelem, mert aki már régebb óta követ, az tudhatja, hogy nálam örök szerelem és a legkedvencebb italom a Starbucksban.



Éppen ezért nagyon megörültem, amikor értesültem róla, hogy idén tavasszal három új tea latte érkezik (pontosabban már meg is érkezett) a Starbucks kávézókba. Ahogyan annak is, hogy ennek kapcsán felkért a Starbucks, hogy számoljak be Nektek ezekről az újdonságokról, miután megkóstoltam őket.
Nos jelentem, hogy a háromból kettőt kipróbáltam: a Rooibos Tea Lattét, valamint a Matcha Tea Lattét. A Red Apple Rooibos Tea Latte-t nem, és ennek az az egészen egyszerű oka van, hogy az első kettő nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Természetesen ezeket is lehet kérni édesítéssel, de szerintem simán iható mindkettő anélkül is (bár én már hozzászoktam a kevésbé édes ételekhez, italokhoz), vagy édesítheted Te magad is, amivel szeretnéd. A Red Apple Rooibos Tee Latte viszont eleve édesítve van, úgyhogy azt nem kóstoltam meg (bár a neve alapján nagyon csábított).

A Roobios Tea Lattét kóstoltam először, ez ugyebár nem tartalmaz koffeint, úgyhogy aki érzékeny rá, vagy valamilyen egyéb okból nem fogyaszt koffeint, annak ez egy jó alternatíva lehet. Nagyon kellemes, semlegesnek mondható, lágy íze van és a tejjel keveredve, enyhén édeskés még édesítés nélkül is.



A Matcha Tea Latte viszont már nem ennyire "egyszerű", szerintem ez egy eléggé megosztó ital (ahogyan a Chai Tea Latte is az): valaki vagy imádja, vagy nem. Én az előbbiek közé tartozom, de én a Chai Tea Lattét is imádom. :D A Matcha azt jelenti, hogy porított tea, vagyis ez egy mikroőrlésű, prémium minőségű zöld tea, ami rengeteg értékes vitamint és nyomelemet tartalmaz és magas a koffein tartalma. Viszont teljesen máshogy hat, mint mondjuk a kávé, mert sokkal hosszabban, elnyújtottabban fejti ki a hatását. A Matcha Tea Latte ugyebár zöld színű, de ha az ízét akarnám jellemezni, akkor is az jut eszembe, hogy zöld, mert valahogy olyan friss, "élénk" íze van és őszintén szólva szerintem egy ici-picit talán a spenóthoz is hasonlít az íze. Na ezért írtam, hogy szerintem ez egy megosztó ital. :D Viszont szerintem tavasszal, vagy nyáron annak is érdemes esetleg kipróbálnia hideg/jeges verzióban, aki egyébként idegenkedik tőle, mert igazán üdítő tud lenni.

Amúgy meg ha valakinek van kedve, akkor kísérletezgethet az ízekkel, hiszen egyrészt vannak különféle ízesítésű szirupok a Starbucksban (nekem pl. most így a blogbejegyzés írása közben jutott eszembe, hogy legközelebb cukormentes vaníliasziruppal fogom kérni a Rooibos Tea Lattét, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy úgy milyen íze van). Másrészt meg kérhetjük akár kókusz, szója - vagy mandulaittal is a tea latténkat (vagy akár a kávénkat is természetesen), ami ugye megint más ízvilágot kölcsönöz majd neki, szóval tökjól lehet játszani az ízekkel.



Remélem kedvet kaptatok, hogy kipróbáljátok valamelyik Tea Lattét a Starbucks kávézókban.
Ha igen, mindenképpen írjátok majd meg, hogy Nektek hogy ízlett.



Szandra



*Szponzorált bejegyzés.



You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Egyrészt tök jó, hogy van végre Magyarországon is matcha latte, már régóta várom.
    Másrészt viszont maTcha latte ;) Bocsi, de a kedvenc teám, és frusztrál, hogy rosszul van írva.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe