Tavaszi illatajánló

Az elmúlt hetekben megismerkedhettem néhány új parfümmel, így arra gondoltam, hogy a mai bejegyzésben bemutatom Nektek őket, hátha éppen új illatot kerestek.
Bár én nem "hiszek" abban, hogy egy parfümöt csak egy bizonyos évszakban lehetne használni, pláne ha valaki megtalálja azt az egy illatot, ami igazán illik hozzá. Mégis azt gondolom, hogy a most következő három parfüm leginkább tavaszra/nyárra való, nem mellesleg három nagyon hasonló illatról van szó. Lássuk, hogy mik is ezek.


Avon Viva La Vita EDP
Ez a parfüm már megjelenésében is igazán lágy és könnyed, az üvege egyszerű, de mégis finom és nőies. Virágos-gyümölcsös illatról van szó, amin én magamra fújva leginkább az almás jelleget érzem, de mindenképpen egy édes, ugyanakkor könnyed, tavaszi illat, átlagos tartóssággal. Sokáig filóztam, hogy mire is emlékeztet, mert volt már nekeme hasonló parfümöm és addig-addig szagolgattam, amíg rátjöttem, hogy a D&G Dolce Floral Drops-ra (ITT írtam róla) hasonlít a Viva La Vita.

Fejjegy: alma, narancs, pink grapefruit
Szívjegy: rózsa, mimóza, magnólia
Alapjegy: vanília, szantálfa

Ára 4.099 Ft (50ml).


Guerlain Mon Guerlain EDP
Egy korábbi vlogomban ITT "elvittelek" Titeket a Guerlain bloggertalálkozójára, ahol a Mon Guerlain parfümmel ismerkedhettünk meg. Őszintén megmondom, hogy én annyira nem vagyok nagy rajongója a márka parfümjeinek, ez az illat viszont tetszik nekem, ami csak azért meglepő számomra, mivel levendula is van benne és enyhén érezni is, én pedig alapvetően nem szeretem a levendulát. Egészen frissen nyit, de alapvetően egy púderes, édeskés, krémes illat, amiben leginkább a vanília dominál, amit viszont nagyon szeretek. Nem túl sok, talán azt is mondhatnám, hogy semmi extra, vagy különleges, amolyan "biztonságos" illat, ami sokaknak tetszhet és jól állhat, mivel egy kellemes, romantikus, nőies, lágy illat és nagyon tartós is.

Fejjegy: levendula, bergamot
Szívjegy: sambac jázmin, írisz
Alapjegy: tahiti vanília, ausztrál szantálfa, kumarin



DKNY Be Tempted Eau So Blush EDP

Írtam fentebb, hogy három nagyon hasonló illatról van szó és ez így is van, mégis azt mondom, hogy ezt a parfümöt inkább a fiatalabb, kb. 20 éves korosztálynak tudom leginkább ajánlani, mert valahogy olyan kis vidám és szertelen illat, míg mondjuk a Mon Guerlain egy picit komolyabb és "érdekesebb" talán - legalábbis ehhez a parfümhöz képest.
Ez egy citrusos, virágos-gyümölcsös illat, ami ugyanakkor édeskés és tökéletes választás akár ajándékba is, mivel nem nagyon lehet mellélőni vele, hiszen a legtöbb nő - különösen a fiatalabb korosztály általában szereti az ilyen típusú parfümöket, az üvege pedig kifejezetten jól mutat a sminkasztalon, vagy a polcon.

Fejjegy: pink grapefruit, magnólia, vérnarancs, vörösáfonya
Szívjegy: pünkösdi rózsa, jázmin, cédrus
Alapjegy: fás jegyek, pézsma, sárgabarack

Ára 14.490 Ft (30ml).




Ti milyen parfümöt használtok most?



Szandra





*A bejegyzésben bemutatott parfümöket tesztelésre kaptam.


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Calvin Klein Eternity Now, Jimmy Choo signature illat, Avon Pur Blanca Smile és a jó öreg Zara Femme. Ezeket használom most. :)
    A DKNY nagyon szimpatikus, a Red Delicious illatot nagyon szerettem régebben.

    VálaszTörlés
  2. Szia Szandra! :-) Először is gratulálok Vincéhez, gyönyörű kisbaba! :-) A kérdésedre válaszolva, én most pont a viva la vita-t hasznàlom, és bár eddig én sem hittem, hoģy egy parfűmöt csak egy bizonyos évszakban lehet használni, ennek tényleg olyan tavasz-illata van :D sok puszi és vigyázzatok magatokra! :-)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe