Melyik a jobb? - Zuhanyzás közbeni testápolók

Nagyon szeretem a zuhanyzás közbeni testápolókat így nyáron, mert nagyon praktikus, hogy nem kell arra várni a melegben, hogy nagy nehezen beszívja a bőrünk a rákent testápolót. Úgyhogy arra gondoltam, hogy a "Melyik a jobb" sorozat mai részében két zuhanyzás közbeni testápolót fogok összehasonlítani, mégpedig a NIVEA mandulatejes, száraz bőrre való tápláló zuhanyzás közbeni testápolót, valamint a Balea szintén száraz bőrre való vaníliás termékét.
Mindkét flakon kialakítása egyforma: fejre állítva kell őket tárolni, ami szerintem praktikus, de azért nem árt résen lenni, hiszen ahogy felnyitja az ember a kupakot, azonnal jön belőle a testápoló. 
A méret jelen esetben nem egyforma, mivel a Nivea 250 ml-es, de ha jól emlékszem kapható belőle 400 ml-es verzió is, a Balea viszont alapjáraton 400ml-es, ebből ha jól láttam nincs is kisebb.
A Balea terméke makadámiadió olajat, shea vajat és napraforgó olajat tartalmaz, valamint glicerin védi a bőrt a kiszáradástól, ahogyan a Nivea zuhanyzás közbeni testápolóban is. Ez utóbbit bőrtápláló  mandulaolajjal is gazdagították.
Értelem szerűen mindkettőt ugyanúgy kell használni: zuhanyzás végén a még nedves bőrre felvisszük, leöblítjük, majd megtörölközünk és készen is vagyunk.
Amikor kinyomom őket a tubusból, állagra teljesen egyformának tűnnek. Viszont amikor elkezdem eloszlatni, akkor a Niveat valahogy könnyebben szét tudom kenni, míg a Balea sűrűbbnek tűnik, emiatt nehezebb szétkenni és leöblíteni is, úgyhogy szerintem ennél a kevesebb több, különben a maradék a törölközőn végzi...
A Baleanak vaníliás krémtúró illata van, ami finom, de valahogy engem egy idő után irritál az illata. Egyébként nem ez az első vaníliás fürdőtermék, amivel így jártam - korábban egy The Body Shop vaníliás tusfürdőtől csömörlöttem meg pár használat után... :(
A Niveanak klasszikus Nivea krém illata van, amit én testápoló termékek esetében nagyon szeretek, valahogy olyan nosztalgikus és egyszerre gondoskodó illat is. :)
Egyiknek sem érzem túl sokáig az illatát, viszont úgy vettem észre, hogy a Nivea száraz bőrre való zuhanyzás közbeni testápolója jobban hidratál, mint a Balea. Bár egyikre sem mondanám, hogy túlzottan táplálóak - legalábbis egy hagyományos testápolóhoz képest, de így nyáron, amikor nem annyira száraz a bőröm, teljesen jók. De hidratálás szempontjából nálam a Niveáé a pont.
Végül a piszkos anyagiak: a Balea 400 ml-es zuhanyzás közbeni testápolója kb. 6-700 Ft-ért kaphatók a dm üzleteiben, vagyis ár-érték arányban igencsak jók és ha jól láttam, ezen a vaníliáson kívül van még egy zuhanyzás közbeni olajos testápoló balzsam is.
A Nivea 250 ml-es terméke viszont nagyjából ennek a duplájába kerül és ha minden igaz, ezen a kéken kívül még négyféle van (kakaóvajas, shea vajas krémes testápoló tej, Q10 feszesítő, napozás utáni).

És hogy melyik a jobb szerintem? Nos, nem rossz a Balea terméke, de nem igazán győzött meg... Főleg azért, mert nehezebb eloszlatni és leöblíteni, meg ez az illat sem az igazi nekem... Ettől függetlenül az olajos verziót mindenképpen ki akarom próbálni.
Szóval ezúttal a Nivea nyert, többet is elhasználtam már a márka zuhanyzás közbeni testápolóiból és nagyon szeretem őket.


Ti használtok zuhanyzás közbeni testápolót?
Ha igen, melyiket? 



Szandra







*A bejegyzésben bemutatott Nivea zuhanyzás közbeni testápolót tesztelésre kaptam.



You Might Also Like

12 megjegyzés

  1. Még nem használtam ilyen terméket. Mindig ki akartam próbálni, de valahogy sosem jutottam el odáig, hogy vegyek is. Nekem a vaníliás illat csak télen jön be, ilyenkor ragaszkodom a gyümölcsös és kókuszos illatokhoz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem érdemes tenni velük egy próbát, mert néha nagyon jól jönnek, ha siet az ember, vagy nincs kedve testápolózással pepecselni és most már egyre több márkának van ilyen terméke. :)

      Törlés
  2. Én használtam a Balea-s olajos változatot - hát azon kívül h olajos az illata és az állaga, nem nagyon nyújtott semmit. :( Csúszós, nehezen lehet lemosni és marad utána egy olajos érzés, nem a kellemes fajtából...
    Mondjuk én magamról általánosságban el tudom mondani, hogy nem vagyok oda a zuhanyzás közbeni testápolókért, nálam nem váltotta ki a rendes esti testápolózást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azért nem adják azt az érzést, de azért "tűzoltásnak" nekem jók, amikor nagyon sietek, vagy csak baromi fáradt vagyok. :)
      Viszont lehet, hogy akkor az olajos Baleát átgondolom... :D

      Törlés
  3. Egyértelmű hogy Balea, mert nem kőolajszármazékos mint a Nivea. Nincs gondom a Niveaval de leszokhatnának már a kőolajról, bár az igazi biznisz abban van mert olcsó. Jó a cikk, de árban és minőségben egyértelműen Balea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ellentéte is nyilván biznisz.

      Törlés
    2. Valóban lehetnének szebbek az összetevők, de nekem egyszerűen több szempontból is a Nivea nyert, de lehet kipróbálok majd egy semlegesebb illatú Baleát, mert ennél a többedik használatnál már nem tudtam elviselni a vaníliás illatát... :/

      Törlés
  4. Még mindig nem értem, hogy minek kell a kozmetikumokat fémekkel teletömködni. Szerintem vagyok egyedül a fém allergiámmal, sajnos ahogy hallom egyre többen. Így üdítő volt olvasni, hogy a Balea-ból ezt kihagyták. Így nekem sajnos a Nivea kiesik (ezt is szó szerint a saját bőrömön tapasztaltam meg)

    VálaszTörlés
  5. Nekem a Nivea nagyon bevált. A brutálisan száraz bőröm szereti plusz nyáron nem is azeretek ragadni és kicsi baba mellett nincs us időm sokat pimpőzni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy Neked is bevált. :) Hát igen, az bőrömet is sokszor ezek a zuhanyzás közbeni testápolók mentik meg, amikor hullafáradt vagyok, különben testápolózás nélkül feküdnék le és azt azért annyira nem szereti a bőröm.

      Törlés
  6. Szerintem egy Baleás és egy Níveás terméket nem lehet összehasonlítani. ez olyan mintha egy alcatel telefon lenne összehasonlítva egy iphoneval. ezért is vannak árbeli különbségek is. meg ugye a Nivea azert egy markasabb termek mint egy balea, ezert is dragabb, hiszen teljesen mas bortipusra keszult, illetve a celszemelyek sem ugyanazok a két gyártónál. ettol fuggetlenul nem gondolom, hogy az egyik jobb lenne vagy rosszabb mint a masik, csak egyszerűen más vásárlókategória a célszemély.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe