Catrice Contourious limitált kiadás

Egy ideje tart már a kontúrozási "őrület" és - bár megmondom őszintén, hogy engem annyira nem kapott el - nagyon örülök, hogy egyre több, nálunk is kapható, elérhető árú márkának jelennek meg különböző kontúrozó termékei. Ma a Catrice Contourious limitált kiadás néhány termékével kapcsolatban osztom meg Veletek a véleményemet és a tapasztalataimat.

Catrice Contourious Contouring Cream Palette - C01 Each & Every Cream
Ennek a palettának egyrészt örültem, mégpedig a krémes bronzosító miatt, mivel szerintem az ilyen termékekkel igazán természetes hatást érhetünk el. Viszont a matt, krémes highlightereket kicsit még mindig nem tudom "hova" tenni. Mármint tudom, hogy hol és mire kell használni, de szerintem ugyanezt a funkciót látja el egy világosabb korrektor is... Így aztán nálam az ilyen krémes, matt highlighterek valahogy mindig kihasználatlanok maradnak.
A picike, nagyon kompakt paletta hátulján találunk egy kis útmutatót, így ha valaki még kezdő a kontúrozásban, annak jól jöhet ez a kis puska, hogy melyik színt hova is érdemes felvinni. Egyébként maga a paletta jó kis masszív, kemény műanyagból van és biztonságosan záródik, szóval akár táskába is be lehet dobni, már csak azért is, mert tükör is van benne.
A palettában egy világosabb, nagyon enyhén barackos árnyalatot, valamint egy hideg tónusú barnát, ami szerencsére nem túl sötét és nem is narancssárgás. Mindkettő matt és krémes állagú, így remekül lehet használni őket az arc árnyékolására, formázására. A kontúrozó színnel szépen lehet árnyékolni és mivel krémes állagú, így nagyon szépen el lehet dolgozni. Szép természetes hatást érhetünk el vele és mivel nem túl sötét, így akár világosabb bőrűek is használhatják.
A világosabb árnyalattal - ahogyan fentebb is említettem - picit bajban vagyok, hiszen korrektor helyett nem használhatom, mert azért annyira jól nem fed. Úgyhogy én a korrektor fölé tettem belőle a szemem alá, valamint az orrnyeregre, a homlokom középső részére, illetve egy keveset az államra és egyébként szépen világosította ezeket a részeket. Amúgy szerintem a palettában egy picit sötétebbnek tűnik, de felkenve egészen jól működik, nos meglátjuk majd, hogy mennyire lesz kihasználva ez a szín.

Catrice Contorious Sculpting Powder Paletta - 01 Pale Perfectionist 
Erre a hármas palettára egyből felkaptam a fejemet. Már írtam Nektek korábban a Rimmel hasonló arcpalettájáról ITT és azt egyszerűen imádom, viszont ha jól tudom, az sajnos továbbra sem kapható nálunk és arra gondoltam, hogy ez egy elérhető alternatíva lehet ahelyett.
Ennek a palettának a hátulján is találunk egy kis segítséget a használatához, viszont amit én nagyon hiányolok, az a tükör. Mégpedig azért, mert szerintem ez tipikusan utazós/táskába dobós termék is lehetne, hiszen van benne higlighter, pirosító és bronzosító is, tehát nem kell ezt a három dolgot külön-külön eltennünk, hiszen itt van minden egy palettában, de akkor legyen már egy tükör is... Nem tragédia, de akárhányszor felnyitom a palettát, hogy használjam, mindig a nem létező tükröt akarom használni. :D
A színek nagyon tetszenek, amolyan alapszínek, semmi kirívó - na jó, a pirosító azért eléggé élénk, kicsit tartottam is tőle, hogy nehogy túlzásba essek majd vele, de az a helyzet, hogy ezzel a palettával ez nem igazán lehetséges. A festékek egyáltalán nem porolnak, sőt nekem egy picit talán túl kemény is a textúra. És talán látszódik is a képen, hogy a kontúrszínen alig néhány használat után már elkezdett kialakulni egy megkeményedett réteg, amit valószínűleg le kell majd kapargatnom, ha továbbra is használni szeretném... :(
A pigmentáltság nem rossz, de szerintem lehetne picit intenzívebb - talán ez is a keményebb textúra miatt van... De mivel ezt a palettát nyilvánvalóan nem profik fogják megvásárolni, így talán nem is baj, hogy lehet építgetni és fokozni a színek intenzitását.
A színösszeállítás nekem nagyon bejön: a highlighternek nagyon szép, hideg fénye van. Nem túl intenzív, nagyon visszafogott fényt ad a bőrnek. Ha nagyon közelről nézem, akkor mintha nagyon-nagyon apró, arany csillámokat látnék benne, de ez messziről egyáltalán nem észrevehető.
A pirosítónak nagyon üde színe van és inkább matt finisűnek mondanám, nekem nagyon tetszik. És végül  a kontúrszín, ami szerencsére egyáltalán nem narancssárgás, így tökéletes lehet kontúrozáshoz, bár szerintem picit talán világos, de lehet csak amiatt tűnt annak, mert nehezen tudtam színt kicsalogatni belőle. :( 
Szóval kicsit bajban vagyok, mert tetszik ez a paletta, de valahogy mégsem az igazi nekem... Ha belefutok a teszterbe, mindenképpen ki fogom próbálni a másik árnyalatot is, mert nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy az milyen.

Catrice Contourious kontúrecset 
A kollekcióban megtalálható egy szuper kontúrozó ecset is. Aki szereti élesebb kontúrokat húzni, vagy pl. az orrát "formázni", annak érdemes lehet tenni ezzel egy próbát, a Catrice ecsetei amúgy is szuperek ár-érték arányban, úgyhogy ezzel sem lehet nagyon mellélőni.
Ez egy viszonylag sűrű szálú ecset, de azért nem túl merev, van egy kis rugalmassága és nagyon-nagyon puha. Bár megmondom őszintén, nincsen összehasonlítási alapom hasonló funkciójú drágább ecsetekkel, de szerintem ezt jól lehet használni kontúrozáshoz akár az arccsontnál, akár az orron.

Catrice Contourious Highlighting Stick
A kedvencemet hagytam a végére, erre a highlighter stickre azonnal felcsillant a szemem, ugyanis egyből eszembe jutott a nagy kedvenc Clinique higlighter stickem, amiről ITT írtam Nektek.
Ez egy tekerős stick, amit többféleképpen is használhatunk: felvihetjük egyből az arcunk legkiemelkedőbb pontjaira és aztán ujjal eldolgozzuk, vagy az ujjunkra teszünk fel belőle és így kenjük fel, de használhatunk akár valamilyen szintetikus szálú ecsetet, ki mit preferál, a végeredmény szerintem mindenhogy nagyon szép, nem nagyon lehet elrontani.
A színe egyébként nagyon hasonlít a fenti hármas palettában lévő highlighterre. Ez is inkább hideg fényű és ha fényben nagyon közelről nézem, akkor ebben is felfedezek ici-pici csillámokat, de ezek távolabbról nem látszódnak, csak egy egyenletes, gyönyörű fény, tényleg nagyon szép  és szerintem ez nagyon kellemes, praktikus, egyszerűen használható termék.

Összességében szerintem ez egy jó kis limitált kiadás lett, mondom ezt úgy, hogy még nem is láttam mindent, hiszen a fentieken kívül a kollekció része még két szemöldökformázó ceruza, két rúzs/ajakkontúr ceruza, valamint egy highlighter duo, úgyhogy ha Müller környékén járok, tutira meg fogom nézni ezeket is, mert nagyon kíváncsi vagyok rájuk.



Nektek hogy tetszik a Catrice Contourious limitált kiadás?



Szandra





*A bejegyzésben bemutatott termékeket tesztelésre kaptam.












You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Örültem, hogy azelőtt írtál ezekről a termékekről, mielőtt megvettem őket - így legalább tudtam mire számíthatok. :) Én is csináltam róluk egy bejegyzést, illetve google-ön nézegettem képeket erről a trendkiadásról és láttam, hogy a Manhattan-nek is van hasonló triója, mint a Rimmelnek (fb link).

    https://voroskoromlakk.blogspot.hu/2016/08/new-in-catrice-contourious-trendkiadas.html
    https://www.facebook.com/VorosKoromlakkBlog/posts/912659675504743

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe