Beachbody projekt

Már nagyon régóta "lógok" Nektek ezzel a poszttal, de valahogy mindig volt valami más, amiről nagyobb kedvem volt írni, meg őszintén szólva kicsit szándékos is volt ez a halogatás... 
Amikor nagyjából fél évvel ezelőtt belevágtam az életmódváltásba, nagy reményekkel és nagy lelkesedéssel álltam neki abban reménykedve, hogy nyárra ledobok minimum öt, de inkább több kilót és igazi "beachbody"-m lesz.
Aztán csak nem akart beindulni a fogyás és részben ezen a nyomvonalon elindulva kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem és inzulinrezisztenciám is van, amik sajnos nehezítik a fogyást, ha nincsenek megfelelően kezelve. Szóval, ha azt vesszük már azért megérte belevágni ebbe az egészbe, mert kiderültek ezek a problémák, de ettől persze még nagyon nem örültem...

A lényeg, hogy az testsúly, amit így nyárra kitűztem magam elé célként, nem jött össze, így kicsit valahol kudarcként él(t)em meg a dolgot. De időközben rájöttem, hogy nem feltétlenül a súly a lényeg, hanem hogy én megteszek mindent, ami lehet: egészségesen étkezem az előírt 160g szénhidrát diéta szerint (persze nem mondom, hogy nincsenek "kihágásaim"), rendszeresen mozgok (most legutóbb EZT a nyolc hetes edzéstervet csináltam végig), szedem az előírt gyógyszereket és rendszeresen jártok kontrollra és mindezeknek köszönhetően jobban érzem magam és azt gondolom, hogy az életmódváltásnak ez is, ha nem ez a lényege. 
Büszke vagyok arra, hogy Lili mellett rá tudtam venni magam arra, hogy itthon heti átlag öt alkalommal 40 percet mozogjanak. Mondjuk ez egyébként számomra Lili nélkül is nagy teljesítmény lett volna, mivel korábban, amikor elhatároztam, hogy rendszeresen mozogni fogok, általában nem tartott 2 hónapnál tovább a lelkesedésem, úgyhogy ezt most bőven túlteljesítettem. Persze nem volt könnyű, sokszor egyáltalán nem volt kedvem hozzá, sőt volt, hogy kifejezetten meg kellett "erőltetnem" magam, hogy nekiálljak, meg volt olyan is, hogy Lili nem volt partner a dologban, de még így is azt gondolom, hogy büszke lehetek magamra.
És természetesen érzem és látom, hogy fogytam, még ha nem is annyit, amint amennyit szerettem volna. Meg őszintén szólva bőven van még mit dolgozni a testemen, de azért örülök, hogy legalább valami elindult.
Hogy konkrétumokat is mondjak, a számok talán nem annyira jelentősek - főleg kilóban, ugyanis a fél év alatt mindösszesen kb. 3 kg-t fogytam. Centiben pedig így néz kis a változás: a hasamat három ponton mértem meg: a legkeskenyebb ponton 1cm-t, a köldöknél 8cm-t a csípőnél pedig 4cm-t fogytam. Leginkább a ruhákon érzem, hogy fogytam, mivel rám jönnek olyan darabok is, amiket még a várandósságom előtt hordtam és hát az bizony nem most volt. Szerintem a fél évvel ezelőtti és a mostani képek összehasonlításánál is látszik a változás:

Hogyan tovább? Nos, aki azt gondolja, hogy én most azért diétázgatok, meg sportolok, mert nem tudom feldolgozni, hogy szülés után megváltozott a testem, meg nincs is szükségem rá, az téved. Elsősorban az egészségem miatt teszem ezt, hiszen az inzulinrezisztencia és a korábbi endometriózisom miatt muszáj diétát tartanom és rendszeresen mozognom. De természetesen nem is akarom elhanyagolni magam, jól akarom érezni magam a bőrömben és ehhez szeretnék még fogyni egy kicsit. Soha nem leszek csontsovány - eleve tök széles a csípőm és combjaim - és nem is ez a cél, de azért szerintem innen-onnan azért még le lehet faragni egy kicsit.
Viszont így a nagy nyári melegben picit bajban vagyok a sporttal: eddig ugye itthon tornáztam, de most a nagy meleg miatt sokszor már reggel 7-kor olyan meleg van a lakásban, hogy képtelen vagyok nekiállni tornázni, ráadásul jól beizzadok és még ki sem tudok szellőztetni itthon utána... Úgyhogy azt hiszem keresnem kell egy olyan konditermet, ahol van gyermekmegőrző és ha Lili is jól érzi ott magát, akkor oda el tudnék járni heti néhány alkalommal.
Szóval lesz még bejegyzés ebben a témában, annál is inkább, mert most pl. nekiálltam tesztelni egy karcsúsító krémet, amiről mindenképpen szeretnék beszámolni Nektek.



Így a végén pedig szeretném megköszönni Nektek azt a sok-sok biztató kommentet és üzenetet, amit kaptam Tőletek, el sem tudom mondani mennyire jól esett. De aminek még jobban örülök, hogy voltak, akiknek én adtam meg a végső lökést ahhoz, hogy ők is belevágjanak.
Szuperek vagytok! <3 <3


Szandra






You Might Also Like

33 megjegyzés

  1. Szandra! Szuperül nézel ki! Én is szeretnék ősztől eljárni sportolni, de mostanában még annyira fáradt vagyok, hogy inkább az ágyat választom a sport helyett...sajnos. Nagyon jó példakép vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, köszönöm szépen! Hát igazából muszáj vagyok megtenni az egészségem miatt, sajnos az inzulinrezisztenciából később cukorbetegség lehet, ha nem figyel oda rá az ember... :/ De persze az sem "mellékes", hogy karban is tartom magam a diétával és a sporttal. :)

      Törlés
  2. Szerintem büszke lehetsz magadra, hogy ilyen kitartóan csinálod az étkezést, edzést, pláne baba mellett. A mérleget szerintem ne nézd, a centik és a fotók sokkal beszédesebbek, és az alapján szépen haladsz! Én évek óta ugyanannyi kiló vagyok, de amióta súlyzós edzést csinálok egy mérettel kisebb ruhát hordok, és sokkal vékonyabb, feszesebb lettem, pedig ha csak a mérleget nézném lehetnék én is csalódott, hogy nem történt semmi. A konditermet illetően az nem működik, hogy akkor mész el, amikor a férjed már hazaért? Vagy korareggel, mielőtt elmegy? Nem tudom mennyire elterjedt a gyerekmegőrzős konditerem, én nem sok ilyenről hallottam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére vannak már ilyen konditermek, bár nem sok és általában sajnos drágábbak, mint azok a konditermek, ahol nincs "játszóház"... :( Hát igazából reggel elég korán megy a férjem és amúgy is nagyon rosszul alszom, szóval ebből a szempontból lusta vagyok, mert képtelen lennék 5-kor kelni, hogy elmenjek terembe. A munka utáni még talán szóba jöhetne, de azt sem preferálom annyira, korábban így jártam, de egyrészt nap végén mindig sokkal nehezebben megy az edzés, másrészt meg nekem kell az a kis idő, amit együtt töltünk hármasban, miután hazaért a férjem munkából. Valószínűleg ha már nem lesz ilyen meleg, akkor tudok majd újra itthon tornázni, de addig lehet, hogy megnézünk Lilivel egy ilyen gyermekmegőrzős konditermet. :)

      Törlés
  3. Szerintem szuper, amit elértél!!! A kilókat hagyni kell a fenébe, egyrészt mert az izom nehezebb, mint a zsír, vagyis ha izmosodsz, nem feltétlenül csökken a súlyod, másrészt meg a ruhák sokkal jobban jelzik, hogy formában vagy-e. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is rájöttem most már, hogy a mérleget hagyni kell a fenébe. :)

      Törlés
  4. Huu Szandra a képek magukért beszélnek. Eddig sem lehetet okod panaszra de tényleg látványos a változás. Gratulálok és tényleg büszke lehetsz magadra hogy kis gyerek melett sem adod fel és kitartóan csinálod :)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Szandra!

    A Gilda Max Óbuda Gate-ben szuper gyermekmegőrző van.
    Kriszta

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű vagy, gyönyörű voltál a várandósságod előtt és alatt is :)
    És szuper, hogy Lili mellett ezt tudtad tartani!!!
    Hasonló cipőben járok én is, hogy ilyen melegben itthon már nem tudok tornázni, meg munka mellett nehéz is, de majd keresek egy edzőtermet :D
    Hajrá, így tovább!!

    VálaszTörlés
  7. Hú, gratulálok! *.*
    Nagyon látványos a változás.
    Igen, a melegben tényleg nehezebb. Én a futással vagyok meglőve, főleg az olyan melegben mint mondjuk ma. Tegnap munka után bicajoztunk 6km-t, aztán úsztunk kb. egy órát szinte folyamatosan. Ma érzem is a vállamon, hogy mozogtam.
    Nekem egyébként az vált be, hogy sötétedés után edzek otthon, akkor annyira már nincs meleg. Mondjuk így is izzadok rendesen, félek is, hogy kicsúszik a kezemből a 6 kilós kettlebell egy nagyobb lendületnél. XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú nekem az esti edzés nagyon nem megy sajnos, pedig próbálkoztam vele, de Lili annyira lefáraszt estére, hogy szinte képtelen vagyok bármire is, miután lefeküdt, sokkal kevesebbet bírok olyankor. :(

      Törlés
  8. Hát Szandra, elismerésem. :) Nagyon látszik a változás, nálam ez bőven beachbody. :) Minden elismerésem, hogy gyerek mellett végig csináltad! Csak így tovább.
    Remélem nem gáz, ha itt kérdezem meg, hogy a tulipánokat hol szerezted be. Ne haragudj, ha volt már róla szó. Ilyesmit keresek a lakásba én is, nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  9. Az inzulinrezisztencia és pajzsmirigy probléma hogyan derült ki?Én is ezekre gyanakszom...elég egy vérvételi labort kérni a háziorvostól?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vagyok benne biztos, hogy háziorvos tud beutalót adni ezekre, hacsak nem szakorvos is, szóval az a biztos, ha endokrinológushoz mész, mert ő tud adni beutalót a szükséges vérvételekre. Pajzsmirigyhez azt hiszem TSH, FSH, Ft4 és Anti-TPO értékeket kell nézni, inzulinrezisztencia pedig 3 pontos cukor- és inzulinterhelés (nagyon fontos, hogy legalább 3 pontos legyen és nem csak cukor, hanem inzulinterhelés is).

      Törlés
  10. Kedves Szandra!Már a kezdetek óta vagyok a blogod tagja,de véleményt csak most írok először neked,azt is azért,mert le a kalappal előtted,büszke lehetsz magadra,a kitartásodra meg a teljesítményedre!Az utolsó kép meg nagyon tetszik,egyszerűen tökéletes!!!

    VálaszTörlés
  11. Duplán meg tudlak érteni, mivel nekem is hasonló testalkatom van, ráadásul pajzsmirigy alulműködéssel küzdök, gyógyszert szedek rá évek óta. Inzulinrezisztenciáról nem tudok, de nagy esélyt látok rá, hogy ezzel is gondom van.
    Bármit csinálok, keményen edzem, diétázok, futok... csak nem mennek le azok a kilók... nincs rajtam sok, kb. 5 kilótól szeretnék megszabadulni, de azok makacsul ragaszkodnak hozzám. :( Nekünk duplán meg kell küzdeni a látványos eredményért, de nem szabad feladni. Ha lassan is, de jönni fog a siker... ;)
    Egyébként csinos vagy! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! És igen, igazad van, Nekünk duplán kell küzdeni és ezt borzasztó nehéz volt megértenem és elfogadnom, dehát így is lehetséges a dolog, csak valóban nehezebb és több munka és hosszabb idő. Remélem Neked is beindul egyszer csak, érdemes amúgy utánajárni az IR-nek is, mert lehet azért nem megy a dolog.

      Törlés
  12. Csatlakozom az előttem szólókhoz, minden elismerésem! :)
    Nekem is kellene mozogni valamit (fogyás vagy ilyesmi nincs a háttérben, csak jó lenne nem ennyit tunyulni :$), de nagyon nehezen veszem rá magam, szóval nagyon inspiráló vagy! Pedig nekem még gyerekem sincs, aki mellett nehezebb lenne megszervezni...
    Egyébként sokan megirigyelhetik az alakodat (olyanok is, akik még nem voltak terhesek), szóval abszolút beachbody-d van. :)
    Ami még eszembe jutott, bár nem mozgás, hanem táplálkozás, hogy ma ebédre csak egy salátát ettem (mindenféle zöldség, sajt), az ilyen nagy melegben nem is esne jól a húsos étel, meg őszintén nem is kell szerintem minden nap húst enni. Amikor az egyik kolléganőm meglátta, rögtön csak ennyit kérdezett, hogy zöldséget eszel, miért, fogyózol? Én meg néztem, hogy nem, nem fogyókúra miatt eszem salátát. Szóval érdekes, ilyenkor látni, hogy az egészséges életmód, illetve az arra való áttérés sokaknál még mindig úgy jön le, hogy biztos fogyózik, azért csinálja, holott ezer más oka is lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez nekem is annyira furcsa amúgy, hogy sokan azt hiszik, hogy én ezt az egészet csak azért csinálom, mert fogyni szeretnék, pedig ez nem így van. Nyilván szeretnék fogyni is, de az első az egészségem, amiatt csinálom az előírt diétát és a mozgást, nem szeretnék cukorbeteg lenni később azért, mert nem figyeltem oda az intő jelekre.
      Amúgy tudom, hogy gyerek nélkül is nehéz rávennie az embernek magát mozgásra, hiszen munka mellett sem könnyű, amikor az ember 8-10-12 órákat dolgozik, nyilván utána örül, hogy haza tud menni, nemhogy még sportolni. Szóval nehéz...

      Törlés
  13. Nagy gratu, és csak így tovább!
    A várandósságom alatt nálam is kiderült, hogy alul működik a pajzsmirigyem, de lehet már helyreállt, csak el kéne már mennem vérvételre, beutalóm is van és minden, csak lusta vagyok. :D Egyébként én is most kezdtem el jobban odafigyelni az evésre, ami rajtam maradt attól év végéig meg akarok szabadulni, aztán jövő tavaszig elérni a végső célom, de egyelőre a szülés előtti súlyt szeretném visszakapni. A mozgással még kicsit hadilábon állok, mert bevallom, nagyon ellustultam, és ebben a melegben nincs is kedvem tornázgatni, de majd erőt veszek magamon ilyen fronton is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen. :) Hát nem csodálom, hogy ebben a melegben nincs kedven, néha létezni is alig tudok a hőség miatt... :/ De amúgy tutira sikerülni fog Neked is :) és remélem Neked helyreállt a pajzsmirigyed. :)

      Törlés
  14. Tök jól nézel ki, nem is a kilók számítanak, én nem is méricskéltem magam soha, hanem hogy hogy nézel ki. De szerintem mielőtt elkezdted, akkor is jól néztél ki, semmi gond nem volt az alakoddal. És az sem jó, ha valaki túl sovány. Most mindenesetre nagyon csinos vagy:) A meleg ellen meg sajnos egy dolog jó, a légkondícionáló. Nekünk van, és egy istenáldása, mert nem csak hogy hűt, hanem a páratartalmat is csökkenti, így nem olyan nyúlós a levegő, legalább a lakás egy részében. Magyarországon nyáron nem lehet enélkül megmaradni,sajnos. A másik ami létszükséglet, az a szúnyogháló, rendesen megcsináltatva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az az igazság, hogy ezt a lakást béreljük, úgyhogy ide mi nem szeretnénk légkondit csináltatni, a tulaj meg szintén nem, szóval kibírjuk valahogy, pláne hogy jövőre szeretnénk költözni. :)
      És köszönöm a kedves szavakat! :)

      Törlés
  15. Micsoda hasizom! :) Őszintén gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  16. Szandra, le a kalappal, tényleg, nagyon jól nézel ki!! :) Csodálom a kitartásodat, mert otthon, egyedül edzeni (néha) nagyon nehéz. Bár nekem csak kiskutyám van, gyerekem még nincs, de néha vele is kihívás edzeni mert odafekszik mellém/ alám a polifoamra vagy az arcomba dugja a labdáját/ játékát. :D Komolyan mondom, az egyik popsiemelő gyakorlatnál a felemelt csípőm alá(!) feküdt le. Lehet h így akar motiválni??? :D
    Én továbbra is ajánlom az F&M-et, az neked közel is van, van gyerekmegőrző és egy nagyon szerethető terem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, kutya cica amúgy több szempontból is hasonlóan működik, mint a gyerkőc, szóval átérzem valahol :D:D:D.
      Igen az F&M tényleg jó hely, régebben jártam oda, csak aztán váltottam egy másik helyre, ami picit közelebb van és olcsóbb is, csak hát ott nincsen gyerekmegőrző... :( De előbb-utóbb megnézem magamnak az F&M-et Lilivel. :)

      Törlés
  17. Szia Szandra! Szuperül nézel ki, gratulálok! Én is hasonló helyzetben vagyok viszont én pár hónapja kipróbáltam egy UltraShape végleges Zsírbontást (nálam több volt a súlyfelesleg), ami sok önbizalmat adott a folytatáshoz (http://estheticline.hu/ultrashape-vegleges-zsirbonto-kezeles/ csak ajánlani tudom :) Bella

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe