Édesburgonyás gnocchi

Az a helyzet, hogy eléggé rákattantam az édesburgonyára, pedig ahogyan ENNÉL a receptnél is írtam, nem indult könnyen a kapcsolatunk, de most már egyenesen imádom és keresem az édesburgonyás recepteket.
Ma egy olaszos fogást hoztam Nektek, szerintem viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető, nem igényel sok hozzávalót, vagy nagy előkészületeket, és szerencsére ez egy olyan recept, ami simán belefér a 160g szénhidrát diétámba, sőt még Lili is ehet belőle. Az eredeti recept innen van, de én picit változtattam rajta. Remélem kipróbáljátok Ti is. ;)

Édesburgonyás gnocchi paradicsomos szószban 2 főre

Hozzávalók a gnocchi-hoz:
- egy közepes méretű édesburgonya (az enyém nyers állapotban, héjával együtt 200g volt)
- 80g zabpehelyliszt
- só, bors
Hozzávalók a szószhoz:
- egy kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz darabolt paradicsom konzerv (400g)
- petrezselyem, oregánó (vagy ízlés szerint más fűszerek)
- só, bors
- a tálaláshoz parmezán

Elkészítés:
Az édesburgonyát alaposan megmossuk, félbe vágjuk, villával megszurkáljuk, majd kb. 180fokos sütőben nagyjából fél óra alatt puhára sütjük.
Amíg sül az édesburgonya, addig elkészítjük a szószt. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, egy picit még pirítjuk őket együtt ügyelve arra, hogy a fokhagyma meg ne égjen. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, illetve a fűszereket, majd összefőzzük őket és ha készen van, az egészet összeturmixoljuk.
Ha megsült az édesburgonya, kikaparjuk a héjából, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zabpehelylisztet és tésztát gyúrunk belőle.
A formázáshoz csak annyit, hogy most először csináltam gnocchit és közben Lili a lábamban csimpaszkodott, szóval ennek valószínűleg nem így kell kinéznie, de nézzétek el nekem. Én úgy csináltam hogy a tésztából rudakat nyújtottam és felvágtam egyforma méretű kis darabokra, majd ezeket golyóvá gyúrtam és villával picit "kilapítottam".
Ezután forró, sós vízbe dobjuk őket és amint feljöttek a víz felszínére, el is készültek. Megforgatjuk őket a paradicsomszószban és tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal és egy kis petrezselyemmel.
Ha jól számoltam, akkor ez az egész két főre való adag kb. 100g szénhidrátot tartalmaz (az édesburgonya 200g volt héjával együtt nyersen, sütés előtt, de ugye a héját nem használtam fel, meg nem is tudtam teljesen kikaparni a héjából), tehát az kétfelé osztva nagyjából 50g, így ebédre tökéletes. :)


 Ti készítettek már gnocchit?


Szandra


You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Ezt biztos kipróbálom. A parmezánt te hol szoktad venni? Tudom iszonyú drága,de hatha van erre is jo tipped 😁 egyébként épp ma vettem édesburgonyát 😅

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe