Kézkrémek mindenkinek

Lassan beköszönt a tavasz, a szekrény mélyére kerülnek a kesztyűk és végre vége a nagy hőmérséklet ingadozásoknak is - kint mínuszok, bent ezerrel megy a fűtés -, ami igencsak megviseli a kezünket (is). Télen nálam tonnaszám fogynak a kézkrémek - gondolom ezzel nem vagyok egyedül, de a kézápolásra nem csak a hidegebb időben kell odafigyelni. Ahogyan az arcbőrünkre a bőrtípusunknak megfelelő krémet választunk, úgy érdemes a kezünknél is odafigyelni erre, már csak azért is, mert talán a kezünkön látszik a leghamarabb a korunk. Gondolom senkinek nem kell nagy sztárokkal példálóznom, akiknek az arcuk alapján nehéz lenne megállapítani, hogy valójában mennyi idősek is, de a kezük sok mindenről árulkodik.
Ma összeszedtem Nektek néhány szuper kézkrémet, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt.

Intenzív ápolás extrém igénybevétel esetén
Száraz, illetve nagyon száraz bőr és fokozott igénybevétel - gyakori kézmosás, vegyszerekkel való érintkezés - esetére az Eucerin 5% ureát tartalmazó kézkrémet tudom ajánlani. Mivel illatmentes, így nyugodtan használható érzékeny bőrön, illetve irritáció, viszketés, vagy éppen ekcéma esetén is. Én egyébként egy sokkal sűrűbb és nehezebb kézkrémre számítottam, de meglepően könnyed, mégis intenzíven hidratál és ápol, csak néhány percig van egy ilyen csúszós érzés a kezeimen a használata után.

Érett bőrre 
A bejegyzés elején már írtam arról, hogy a megfelelő kézápolás azért is fontos, mert az öregedés első jelei általában a kezünkön jelentkeznek. A Dove Derma Spa Youthful Vitality kézkrém a benne található revitalizáló szérumnak köszönhetően nem csak ápol és hidratál, hanem a bőr fiatalosabb hatású és rugalmasabb is lesz. Nagyon könnyed textúrája van, így szerintem nagyon száraz kezekre kevés, de mindennapos kézápolásra tökéletes, mivel nagyon hamar beszívódik, ráadásul isteni finom virágos illata van, így tényleg élmény a használata.

Érzékeny bőrre 
Az érzékeny bőrűeknek igazi kihívás lehet olyan kézkrémet találni, ami nem tartalmaz irritáló összetevőket, de mégis hatékony ápol. Nekik ajánlom a Yamuna Szenzitív Hidratáló kézkrémet, ami parabén-, illat-, színezék- és paraffinmentes, így az érzékeny bőrűeknek igazi telitalálat lehet. Nagyon könnyű krém - a tégelyben úgy fest, mint egy lágy mousse - babassu olaj, sheavaj és olívaolaj tartalmának köszönhetően remekül hidratál. Mivel tégelyes kiszerelésű, így inkább otthoni, vagy irodai használatra való, unalmas perceinkben pedig akár ki is színezhetjük a csomagolást. ;)
Megtaláljátok IDE kattintva.
"Uniszex" kézkrém
A férjemet sokszor azért nehéz rávenni a kézkrémezésre, mert érthető módon kissé idegenkedik az édeskés, virágos, gyümölcsös illatú kézkrémektől, amik valljuk be, tényleg nem túl férfiasak... A The Body Shop Hemp Hand protectort azonban az erősebbik nem is gond nélkül használhatja, hiszen ennek semleges, sőt inkább kicsit "pasis" illata van. Több értékes és tápláló összetevőt is tartalmaz - pl. kendermagolaj, lanolin, bioméhviasz - amelyek intenzíven ápolják és hidratálják még a legszárazabb bőrt is. Az összes itt bemutatott kézkrém közül ez a legsűrűbb és leggazdagabb, éppen ezért több idő kell neki, amíg beszívja a bőr, érdemes este lefekvés előtt használni. Nekem Lili születése után a kórházi napok alatt nagy segítségemre volt, amikor a gyakori kézmosás és kézfertőtlenítés teljesen kikezdték a kezemet, ITT írtam is róla Nektek akkoriban.
Megtaláljátok IDE kattintva.
+1: A népszerű 
Aki követ külföldi videósokat, annak biztosan nem ismeretlen a Soap & Glory Hand Food kézkrém, szinte mindenki ódákat zeng róla. Sajnos nálunk nem kapható, de a legutóbbi bécsi kirándulásunk alkalmával beszereztem egyet a Douglas-ben és hát nem csalódtam benne. Nem túl sűrű, de nem is túl híg, pont kellemes a textúrája, könnyen eloszlatható a bőrön. Nagyon finom puha és hidratált lesz utána a bőr a benne található sheavajnak és makadámia olajnak köszönhetően. Ja és mályvacukor is van benne (?) valamilyen formában, ennek köszönhetően kellemes édeskés, púderes illata van, szóval igazi csajos darab minden tekintetben. Ha tudjátok, szerezzétek be online, vagy ha olyan helyen jártok.



Remélem tetszett Nektek ez az "összegző" bejegyzés 
és találtatok olyan terméket, ami érdekes lehet számotokra.
Nektek mi a kedvenc kézkrémetek?


Szandra






*A Soap & Glory kézkrémen kívül a bejegyzésben bemutatott kézkrémeket tesztelésre kaptam.

You Might Also Like

7 megjegyzés

  1. Ó ez pont jókor jött, épp keresem a megfelelő kézkrémet! :) Köszi a tippeket :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem évek óta az essence 2in1 Hand & Nail kézkréme a kedvencem, nem tudom egyértelműen kijelenteni, de mintha jobb állapotúak lennének a körmeim, amikor rendszeresen használom. :)
    Szeretem a Body Shop mandulás kézkrémét is, de ár-érték arányban az essence jobban bevált. 4-500 Ft körül van és tényleg szuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az essence kézkrémek tényleg nagyon jók, most is van egy itthon, nem is tudom hogy maradhatott ki... :/

      Törlés
  3. A Dove DermaSpa kézkréme nálam csillagos 5-ös bár én a Goodness-t használom belőle, de biztos vagyok benne, hogy ez is ugyan olyan jó. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú nagyon jók ezek a Derma Spa cuccok szerintem is, nem csak a kézkrémek. :)

      Törlés
  4. Szupi poszt!
    Eucerinből a piros kupakos kézkrém vált be nálam nagyon, amikor a hideg szél kifújta a kezem, azonnal kezelésbe vette és szépen helyrepofozta a majdnem eredeti állapotába :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe