Viszlát száraz, fénytelen haj! - teszt

Őszinte leszek: egy-két kivételtől eltekintve korábban nem igazán használtam olyan sampont és balzsamot, amiért igazán lelkesedtem volna. Hónapokig megszokásból vásároltam ugyanazokat a termékeket, de igazából nem éreztem, hogy olyan nagyon szuper lenne tőlük a hajam... aztán amikor meguntam, akkor általában váltottam valami másra:, leemeltem a drogériák polcairól, valamit, ami jónak tűnt, de sok esetben ami első használatkor még jónak tűnt, később veszített a "varázsából". Viszont az elmúlt időszakban több szuper sampon+balzsam párosba is sikerült belebotlanom, úgyhogy arra gondoltam, hogy nem tartom magamban :). Ma a Pantene Repair & Protect Intensive Repair sampon és balzsam párossal kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek.



Először is tisztázzuk, hogy milyen típusú is a hajam és mit csinálok vele. Zsíros tövű, de száraz, töredezett végű, eredetileg hullámos hajam van. Szerencsére nem zsírosodik túl gyorsan: van hogy, heti egy hajmosás is elég, de kettőnél többször nem szoktam megmosni egy héten. A hajformázást nem viszem túlzásba, nem vasalom minden egyes nap, általában hajmosás után kiegyenesítem és ennyi, bár nyilván a száraz, töredezett hajvégeknek ez sem tesz jót.
Magam is meglepődtem, de ha jobban belegondolok, Pantene termékekkel még nem volt gondom... vagy talán még évekkel ezelőtt, de mély nyomot nem hagytak bennem.
Dióhéjban az új, Repair & Protect termékcsaládról: a gazdag, mikroösszetevőket tartalmazó, helyreállító formulája segít megóvni a hajat a formázás okozta sérülésekkel szemben, helyreállítja a haj erejét a formázás okozta sérülések után, megakadályozza a töredezett hajvégek kialakulását és egészséges és fényes hatást kölcsönöz a hajnak. Ígérete szerint 14 nap alatt egészségesebbé és rugalmasabbá és varázsolja a hajat.
Na itt már éreztem, hogy ez nekem való lesz, úgyhogy kíváncsian próbáltam ki.
Égi jelnek vettem, hogy a futár pontosan akkor csengetett ezzel a kis Pantene csomaggal, amikor neki akartam állni hajat mosni, úgyhogy gyorsan, még "melegében" fel is avattam ezt a párost, illetve azóta már többször is használtam.
A sampon fehér színű és nagyon-nagyon sűrű, úgyhogy elsőre emiatt picit féltem, hogy nehogy nagyon a fejbőrömhöz tapadjon és nehéz legyen eltávolítani, de szerencsére szó sincs ilyesmiről. Viszont nem kell sok belőle és nagyon jól habzik. A hajam állapotától függően van, hogy kétszer szoktam átsamponozni a hajamat.
Miután leöblítem a sampont, jöhet a balzsam. Tudni kell rólam, hogy nagyon türelmetlen vagyok balzsamozás tekintetében, általában 1-2 percnél tovább képtelen vagyok a hajamon hagyni, egyszerűen nem tudok ennél többet várni, úgyhogy ez sem szokott ennél tovább lenni a hajamon, de úgy érzem, hogy ennyi idő alatt is remekül ki tudja fejteni a hatását.
Az illatuk az a tipikus Pantene illat, szerintem kellemes, se nem túl sok, se nem túl kevés.
Első használatnál direkt nem használtam hajszárítás előtt a kedvenc hajolajamat, mert kíváncsi voltam, hogy önmagában mit tud ez a két termék, milyen lesz tőle az eredmény, és azt kell, hogy mondjam, nagyon kellemesen meglepődtem. A hajam szárítás után nagyon finom puha és selymes lett, elképesztően kellemes volt a tapintása, olyan, amilyet más sampon+balzsam párosnál csak hajolaj használatával tudok elérni, de ennél a két terméknél még erre sem volt szükség. Azt vettem észre, hogy egyfolytában a hajamat simogatom, mert annyira selymes volt, ráadásul fényes is. És ez nem csak az első használat után volt így, hanem azóta is minden egyes hajmosás után.
Azt még egyelőre nem tudom megmondani, hogy a töredezett hajvégeimen mennyire tud segíteni, de valamiért az az érzésem, hogy erre a problémára csak az olló lehet megoldás. Egyébként tervezem is, hogy levágatok belőle, és abban bízom, hogy ha újra egészségesek lesznek a hajvégeim, akkor ez a két termék a megelőzésben, vagyis a töredezés kialakulásában segíthet majd.



Ti használtok Pantene termékeket?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest







You Might Also Like

7 megjegyzés

  1. Hasonló hajtípusom van, mint Neked, de nekem kicsit hosszabb ideig tartott megtalálni ezt a sampont. Kb. 3 hete használom csak a samponját, de imádom! :) Mondjuk én csak hajolajat használok utána, heti kétszer mosok hajat, de így is nagyon puha és tényleg fényes, szóval már most úgy érzem, hogy abszolút kedvenc :)

    VálaszTörlés
  2. Még nem használtam ilyen terméket, de most épp más van a hajas-kipróbálós listámon, úgyhogy egy darabig még igencsak el vagyok látva samponnal meg balzsammal :) De ha nem lenne más most az első helyen, valószínűleg tennék egy próbát, mert a mostanival nem teljesen vagyok kibékülve :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes kísérletezgetni, csakhát tudom, hogy ha valami nem válik be, akkor vagy nem használja el az ember és ott áll, vagy ha már megvette, akkor elhasználja úgy, hogy nem is igazán szereti, az meg olyan bosszantó tud lenni.

      Törlés
  3. Szia :)
    Hú nagyon jól véleményed van erről a 'cuccról' úgy hogy valószínűleg ki is fogom próbálni mert mióta babát várok nincs túl jó állapotban a hajam és ez a termék rettenetesen meg tetszett :)
    A kérdésem az lenne hogy mennyibe kerülnek ??? :)
    És mi újság veletek ? Jól vagytok ? A kicsi Lili is ?? :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú nem tudok sajnos pontos árat mondani, de azért ezek a Pantene termékek nem szoktak túl drágák lenni :).
      Jól vagyunk köszönjük szépen, azóta talán már olvastad is a babavárós bejegyzésemet :).

      Törlés
  4. Azt hittem végre találok egy tuti tippet, mert olyannak írtad le a hajad, mint az enyém. Közben nem olyan. Az én hajtövem 36 óra alatt totál zsírossá válik, míg a vége száll és iszonyat száraz. Na nekem van zsíros tövű, száraz végű hajam. Egy hét után szerintem már mindenkinek zsíros lesz a hajtöve. Bár ezt csak tippelem, mert a büdös életben nem húztam ki fél hétig sem egy hajmosással :D Én kénytelen vagyok minden másnap hajat mosni, mert vállalhatatlanul nézek ki. Közben megnéztem a sampon összetevőit is: SLES, SLS, szilikon a top helyeken... ejjejj.. A lehető legrosszabb ami samponba kerülhet. Ettől független tényleg sok a jó vélemény róla, de ez csak tüneti kezelést nyújt.. ideig óráig. :( Aztán a haj rosszabb lesz, mint előtte. Jó lenne találni valamit ami tényleg használ az ilyen idegesítően kezelhetetlen hajnak, mint ami az enyém is.

    Gy

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe