Diamonds are a girl’s best friend! – a lábápolásban is - TESZT


Nem tudom szabad-e ilyet mondani, de szerintem a hidegebb hónapokban talán kevésbé van "szezonja" a lábápolásnak. Mivel ilyenkor kevesbé van szem előtt a lábunk, így hajlamosak lehetünk elhanyagolni, vagy ritkábban foglalkozni vele. Aztán ahogyan melegszik az idő, akkor kapcsolunk, hogy hoppá, ráférne egy kis "kozmetikázás". A Scholl Velvet Smooth elektromos talpreszelő gyémántkristályokkal éppen ebben lehet segítségünkre. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy nekem bevált-e, akkor kattintsatok tovább.





Őszinte leszek: ennek az elektromos talpreszelőnek az első változatáról nem hallottam túl sok jót... Így aztán kissé szkeptikusan álltam ehhez a továbbfejlesztett verzióhoz. Hogy ez miben más, mint az elődje? Ennek a rotációs fejét gyémántkristályokkal látták el, hogy még hatékonyabb legyen az otthoni lábápolás.
Az igazat megvallva a várandósság utolsó heteiben, illetve a Lili hazaérkezését követő első hetekben nem nagyon foglalkoztam a lábaim ápolásával, nyilván nem ez volt a legfontosabb. Pedig a súlytöbblet, a vizesedés, nomeg a téli hidegben a meleg lábbelikben való "dunsztolódás" igencsak megviselte a lábaimat és nagyon száraz, kemény volt a bőröm. Így amikor megérkezett a Scholl elektromos talpreszelője, alig vártam, hogy nekieshessek és megnézzem, mit tud ez a szerkentyű.
Amikor kibontottam, megörültem, hogy elem is van a csomagban (4db AA), így ezeket nem kellett külön beszereznem. A talpreszelő nyele elég vastag, ergonomikus kialakításának köszönhetően jól "fekszik" a kézben, biztos a fogása. A készüléket az ezüst csík elforgatásával lehet bekapcsolni, egy fokozatú, én mondjuk nem bánnám, ha két fokozatú lenne.
Mielőtt nekiestem volna a lábamnak, pár percre meleg vízbe áztattam őket. Ezután megtöröltem és körkörös mozdulattokkal elkezdtem "reszelni" a Velvet Smoothtal. Kellemes, bizsergető érzés ahogy dolgozott reszelő a talpamon, ha más csinálta volna, tuti elalszom :D. 
Amikor láttam, hogy finom fehér "por" kezdi "belepni" a készüléket, akkor tudtam, hogy ez bizony szedi le a száraz, kemény bőrt. Kicsit sajnálom, hogy a csomag nem tartalmaz egy kis tisztító kefét, de mivel az epilátoromhoz van ilyen, így azzal tisztítottam le.
Kb. 10-10 percig reszeltem vele a talpaimat, és amikor végeztem, valahogy kettős érzések voltak bennem: tapintásra nagyon puha, selymes és lágy lett a bőröm, viszont ránézésre olyan volt, mintha nem végzett volna alapos munkát, mert a bőröm valahogy továbbra is száraznak tűnt, bár nem annyira, mint előtte. Elképzelhető, hogy az én lábaim már túlzottan "elhanyagoltak" voltak ennek a készüléknek...?! A csomagban egyébként a normál keménységű rotációs fej van, de lehet kapni extra kemény utántöltő fejet is - lehetséges, hogy legközelebb azzal fogom csinálni, hátha az hatékonyabb.
Alapvetően hasznos kis eszköznek gondolom ezt az elektromos talpreszelőt és rendszeres használattal szépen karban tarthatók vele a lábak, de nem olyasmi, ami nélkül ne tudnék élni.
Ajánlott fogyasztói ára 11.999 Ft és áprilisban rózsaszín változatban is kapható, ráadásul a Glamour-napokon 25% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg a dm üzleteiben.



Ti milyen gyakran és mivel ápoljátok a
lábaitokat a hidegebb hónapokban?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest







You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Nekem vegyesek az érzéseim, az első változat megvan, de szerencsére DM doboz kapcsán jutottam hozzá, mert amúgy nem éri meg az árát szerintem. Így persze megérte anno 3000Ft-ért :D De szerintem nem adnék ki érte annyit, mert nem voltunk tőle elájulva, olyan kis befejezetlennek tűnik még nekem ez az eszköz. Először is lehetne akkus, másodsorban amit írtál is, valami tisztítókefe nem ártana azért hozzá, harmadszor pedig a fejcsere megint nem olcsó mulatság.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az akksi tényleg nem rossz ötlet, vagy lehetne hálózatról üzemeltethető.

      Törlés
  2. Szia! :) Én is kaptam egy ilyen készüléket a sajtóeseményen. Tényleg jó kis gép, bár nekem nem igazán vannak keményedések a talpamon. Viszont régen nem szerettem a habköveket, meg a kézi reszelőket, úgyhogy ez mindenképpen kényelmesebb és hatékonyabb megoldás! Az én lábápolásom csak hidratálásból áll, plusz körömápolás persze. :)

    VálaszTörlés
  3. Szia! A Rossmann saját márkás készülékét használtam eddig, nem volt rossz, de igazán jó sem. A Scholl első változatát nem vettem volna meg, de erről olvastam néhány pozitív kritikát, így, mivel a múlt héten belebotlottam féláron, nem bírtam otthagyni. :) Nekem elég pozitív az első benyomásom, sokkal hatékonyabb a másiknál, szép munkát végzett. Valószínű, hogy a durvább állapotokat már nem képes rendbe hozni, de egy átlagos talppal megbirkózik. A használati útmutató írja, hogy csak száraz lábra alkalmazható, szerintem nem érdemes beáztatni előtte, mert rontja a hatékonyságát (a R-os változatot én is próbáltam beáztatással, és úgy nem működött). Először nekem is fura volt, hogy nem adtak hozzá kefét, de rájöttem, hogy ennek is meg van a magyarázata: folyóvíz alatt kell lemosni a fejet. Azt azért hozzáteszem, hogy teljes áron sosem vettem volna meg, szerintem annyit nem ér. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na örülök, hogy Neked is bevált :). Igazából nekem annyira hozzátartozik a lábáztatás a lábápolási rituáléhoz, hogy fel sem merült, hogy ne áztassam be, de ki fogom próbálni áztatás nélkül, ha úgy hatékonyabb, bár nekem így is tetszett az eredmény :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe