Két legyet egy csapásra a Braunnal - teszt

Érdekes, hogy elég sok elektromos "szépítőeszközt" használok -  többfajta hajformázó eszközt, illetve epilátort is. Viszont eddig az még nem fordult meg a fejemben, hogy az arcomon is használjak valamilyen "kütyüt", mivel arcápolás - és szőrtelenítés terén inkább a régi iskolát képviselem: a szemöldökömet csipesszel szedem, az arcomat pedig kézzel, vízzel és valamilyen arclemosó termékkel tisztítom. A Braun Face 820 termékével azonban ezt a két dolgot is kipipálhatom, ugyanis ez egy 2in 1 készülék: arctisztító és epiláló is egyben. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mik a tapasztalataim vele, akkor olvassatok tovább.






A készülék maga nagyon vékony és kecses darab, alig foglal több helyet egy fogkefénél. Az epiláló, valamint az arctisztító fejet könnyedén cserélhetjük, ráadásul az epiláló fejhez kupak is tartozik. A készülék egy darab ceruzaelemmel működik, ezt tartalmazza a doboz, ahogyan egy plusz arctisztító kefét, valamint egy a készülék tisztításához szükséges kis kefét is. 
És hogy mit ígér ez a kis eszköz? A Braun Face egy arcápolási rendszer, amely két szépségápolási kezelést kombinál: a kis, precíz epilálófej még a legvékonyabb szőrszálakat is gyökerestől eltávolítja az arcról. A felhelyezhető tisztító kefe a pórusok mély tisztításával gyengéden javítja az arc megjelenését.

Arcszőrtelenítés
Ahogyan fentebb is írtam, én a szemöldökömet csipesszel szoktam szedni, de egyébként a testemen epilátort használok szőrtelenítésre, úgyhogy nem ismeretlen számomra ez a fajta eszköz, és nagyon kíváncsi voltam, hogyan teljesít majd az arcon.
Használata nagyon egyszerű: tiszta, száraz bőrön kell alkalmazni, a szőrszálak növekedésével ellentétes irányban kell haladni vele finoman a bőrre nyomva.
Az eszköz egyfokozatú, viszont mindkét irányba tud forogni a fej, ami mindenképpen pozitívum. A pici fejjel könnyedén odaférünk a szőrtelenítendő területre; én a két szemöldök közötti részen próbáltam ki, és ott tökéletesen működött, de pl. az ajkak fölötti szőrszálak eltávolítására is remekül lehetne használni. Viszont a szemöldök alatti részen nem mertem kipróbálni, mert attól féltem, hogy esetleg olyan szőrszálakat is elkap véletlenül, amiket nem szeretném, hogy kiszedjen, szóval ott inkább marad a csipesz.
Nem fájdalmasabb ezzel eltávolítani a szőrszálakat, mint egy csipesszel, viszont sokkal gyorsabban végez az ember, és ez számomra mindenképpen pozitívum. Tövestől húzza ki a szálakat, így természetesen egy kis bőrpír előfordulhat utána, de ez kis idő múlva elmúlik.
Az eszköz akár négy hét "szőrmentességet" ígér, nálam sajnos ez közel sem volt ennyi, de nekem pl. a lábamon is gyorsabban nőnek vissza a szőrszálak, annak ellenére, hogy tövestől távolítom el őket, szóval én nem feltétlenül vagyok mérvadó ebből a szempontból.

Arctisztítás
Őszinte leszek: sokáig halogattam az arctisztító kefe kipróbálását. Mivel eléggé kényes bőröm van, így attól féltem, hogy esetleg irritálhatja, de szerencsére nem így lett.
A sörtéi egészen puhák, de azért bekapcsolva a bőrön erősebbnek tűnik, úgyhogy az én érzékeny bőröm miatt figyelnem kell arra, hogy használat közben ne nyomjam rá túlzottan a bőrömre, merthogy első használatnál ez történt.  
A kefét természetesen érheti víz, így használható akár zuhanyzóban is. Nedves bőrön kell használni, akár önmagában, akár a kedvenc arclemosónkkal, ami így sokkal hatékonyabban tisztít majd. Kb. egy percig kell körözni vele az arcon, finoman a bőrre nyomva. Eltávolítja a sminket és tisztítja a pórusokat, és a mikro-oszcilláló mozgásnak köszönhetően radírozza is a bőrt és finomítja a pórusokat. Szerencsére semmilyen irritációt nem okoz a bőrömön, még csak ki sem pirul tőle, viszont nagyon-nagyon puha és érezhetően tiszta lesz utána a bőröm, ráadásul én úgy vettem észre, hogy a mitesszerek is kevésbé látszódnak a használata után.
Azt gondolom, hogy az én arcbőrömnek nincs szüksége minden egyes nap ilyen "kefés" tisztításra, főleg most, hogy ritkábban sminkelek, úgyhogy én hetente kétszer használom, és nekem ez így tökéletes.



Ti próbáltatok már hasonló eszközt?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest







You Might Also Like

14 megjegyzés

  1. Remélem, tesztelésre kaptad, mert ahogy olvasom, nálad ez egy nélkülözhető termék. Szemöldököt én is csipesszel szedek, akár naponta is, ha látom sminkelés közben, hogy valami elkezdett kinőni. Bajuszt nem merném ezzel lekapni, mert ami évtizedek óta ott van, kifakult meg nem is zavar, az lehet, hogy egyszeri gyomlálás után sötét és bökős lenne, kinek kell az?
    Az érzékeny bőrömre pont elég a sminklemosó korong és a kezem, én is félnék, hogy a sok dörzsöléstől (na jó, lehet, heti egyszer beleférne a puha fej) sérülne a bőr.
    Szóval jó ez annak, aki bajuszt gyantáz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nagyon tetszett, hogy olyan hamar kiszedte szemöldökök közötti részről a szálakat :). Szerintem az arctisztító része is jó, csakhát változó, hogy kinek mennyire bìrja a bőre.

      Törlés
  2. Nekem is ez a készülék van otthon. A szemöldökömnél én is féltem, így az ívhez közel nem megyek vele, de az alsó részen is szépen tudom használni, eddig nem volt még "baleset".
    A kefe nekem picit erősnek tűnt, így kb. heti 2 alkalommal használom, kb. bőrradír helyett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor lehet én is megpróbálkozom vele a szemöldök alatti részen :).

      Törlés
  3. Tetszik ez a kis szerkezet, de számomra egyik funkciója sem túl "must have". Ha elfogadható áron árulnák akkor talán meg is venném, viszont lecsekkoltam egy külföldi oldalon és átszámítva 35-40.000 forint körül mozog. Nahhh...ennyit biztosan nem adnék érte. Szerintem kb. 10-15.000 forintnál nem ér többet. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egy másik készülék lehet, mert én magyar oldalakon kb. 18.000Ft-ért láttam (árukereső oldalán néztem).

      Törlés
  4. Én karácsonyra kaptam meg a Braun Facet és nagyon szeretem. Az epilátortól kicsit féltem, de nem kellett volna. Pikk pakk kiszed minden szálat és tényleg nem elviselhetetlen, sőt. Az arctisztító kefe nem épp extra puha, de szerintem pont az a lényege, hogy finoman tisztítsuk a bőrünket. Nem is értem azokat a videókat ahol őrülten köröznek vele, hiszen amúgy is végzi a dolgát. Szép tiszta és puha az arcom utána de sajnos azt nem tapasztaltam hogy kevesebb lenne a mitesszerem. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy Neked is bevált. Szerintem akiknek nem érzékeny a bőrük, azok körözhetnek vele :D. Amúgy még nekem sem lett kevesebb mitesszerem, de kevésbé látszódnak :).

      Törlés
  5. Óó akinek PCOS-e van annak ez maga lehetne a tökély... Kár hogy nagyon drága :'(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 18.000 Ft környékén van, ami valóban nem kevés, de ha belegondolok, hogy mennyi egy Clarisonic, és az csak arctisztító, ez meg epilátor is, akkor úgy már jobban hangzik azért.

      Törlés
  6. Szívesen kipróbálnék egy ilyen arctisztító gépezetet, érdekesnek tűnik - csak hát az ára :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 18.000 Ft környékén van, ami valóban nem kevés, de ha belegondolok, hogy mennyi egy Clarisonic, és az csak arctisztító, ez meg epilátor is, akkor úgy már jobban hangzik azért.

      Törlés
  7. Aki csak elérhető árú arctisztító kefét keres, annak tudom ajánlani az Olay márka kis elemes keféjét. Ha jól emlékszem maximum 9.000 Ft körül van és Müllerben kapható. Karácsonyra kaptam, azóta használom is rendszeresen, nem is minden nap, és az én orromon és környékén (ahol a legtöbb mitesszer és tág pórus volt) nagyon sokat javított. Mellesleg az egész arcom simább lett tőle, akár radír helyett is lehet használni. Üdv: Ildi

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe