Hétkezdő inspirációs képek #93 - Adventi dekoráció


Szép lassan begyűrűzik a karácsonyi készülődés a blogra is, és mivel tegnap volt első advent, így azt gondolom, hogy most már nincs túl korán ehhez. Úgyhogy arra gondoltam, hogy az elkövetkező négy hétfő inspirációs posztjai mind-mind a karácsonyhoz és az ünnepi készülődéshez kapcsolódnak majd. Ezzel nem csak titeket, hanem magamat is szeretném picit ráhangolni az ünnepre, mivel azért nálunk most főleg a babavárás jegyében telnek a napok, ami persze normális, de szeretnék picit jobban átszellemülni a közelgő karácsonyra. Meg persze ötleteket adni Nektek :).
Ma főleg az adventi, ünnepi dekorációhoz adok Nektek tippeket, hiszen most már itt van az ideje a lakás ünnepi díszbe öltöztetésének.
Remélem tetszeni fog, kellemes inspirálódást!




Adventi koszorú

Bár már túl vagyunk első adventen, de ha esetleg nincsen még adventi koszorútok, még mindig nem késő venni, vagy készíteni egyet. Én nagyon szeretem  a nem szokványos, minimál stílusú "koszorúkat", amikhez nem kell sok hozzávaló és könnyedén elkészíthetők otthon.
 
Adventi naptár
Nem csak gyerekek örülnek neki, hanem a felnőttek is. Ráadásul amellett, hogy örömet okozunk vele másnak, a lakást is díszíti. Ha valakinek nem igazán tetszenek a boltban kapható "egyen" adventi naptárak és arra adná a fejét, hogy maga készít egyet (én is erre készülök), akkor nem lesz nehéz dolga, ugyanis hamarosan láthatjátok, hogy adventi naptár szinte bármiből készülhet: ágakból és néhány zacskóból, muffin tepsiből, csipeszekből, papírpoharakból, borítékokból vagy éppen WC papír gurigából. És ha készen van, akkor már csak azt ki kell kitalálni mivel tömjük meg: mehet bele édesség, jókívánságok, apró karácsonyfadíszek, vagy éppen minden napra egy új kedveskedés/szívesség.

 
 Ajtódísz
Ez az egyik kedvenc dekorációm, ugyanis amikor hazaérek és meglátom az ajtón az ünnepi díszt, egyből kicsit átszellemülök, ahogy belépek az ajtón. Legyen az egy aprócska dísz, vagy egy monumentálisabb darab, meg vagyok győződve róla, hogy a szomszédok is szívesen nézegetik őket, engem legalábbis mindig nagy örömmel tölt el, amikor látom, hogy mások is tettek ki ajtódíszt. Csak aztán nehogy szemet vessenek rá és egy óvatlan pillanatban leszedjék :D.

Nem kis türelemjáték lehet felragasztgatni a 
gombokat, de szerintem megéri :).
 Felemás
 Borfogyasztók előnyben
 Jajj de puha!
 Cukorpálcákból
 De természetesen az ajtódísznek nem
kell kötelezően kereknek lennie :).
A hóember háromszor
És még két szép dísz
Lakásdíszek
A fenti díszeken kívül természetesen bőven lehet még dekorálni a lakást, de persze ez vérmérséklet kérdése, hogy ki mennyire akarja kicicomázni a környezetét. A jóhír az, hogy ha szeretnénk még további ünnepi díszeket, akkor sem kell vagyonokat költeni rá, mindjárt láthatjátok, hogy otthoni hozzávalókkal, egy kis kézügyességgel és szépérzékkel, meg persze néhány szabad órával nagyon klassz dolgokat lehet csinálni.

Végy egy sütitartó állványt, vagy egy nagyobb 
üvegedényt, egy gyertyát, néhány karácsonyfadíszt
és már készen is van az asztali dísz.
De egy nagyobb adag fahéjrúdból is nagyon
kellemes és illatos dekorációt készíthetsz.
Bizony, néhány karácsonyi papírszatyor is
lehet a lakás dísze. Miért ne?! Egyszerű, de
nagyszerű ötlet, ráadásul olcsó is.
Ez sem egy bonyolult dísz: aggass fel néhány
cukorpálcát az ajtó, vagy ablak fölé, esetleg
egy üres falfelületre, szerintem nagyon mutatós.
Ha pedig a növényeidet is szeretnéd ünnepi díszbe 
öltöztetni, akkor fess át néhány szimpla virágcserepet 
és az ünnepek idejére tedd abba őket.
Ez a kettő nekem már haladó szint, de a látvány miatt 
megéri. Nincsen kandallótok, de szereted azt a hangulatot,  
amit egy kandalló látványa nyújt? Csinálj egyet kartonból. 
Nyilván ez már kicsit komolyabb munka, de a 
végeredmény miatt megéri :). A hópelyheket pedig imádom!


Ti feldíszítették már a saját kis birodalmatokat?
Ha igen, mivel?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

12 megjegyzés

  1. Nagyon jók a bögrés adventi koszorúk, ez még eszembe sem jutott, de jövőre elraktározom az ötletet :-) Ajtódíszt a kapura szeretnék tenni, mert őszi is volt, de egyfolytában ázott, úgyhogy most egy fenyőalapú lesz, a díszeket még nem találtam ki, de vízállóak kell, hogy legyenek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg annyi jó ötletet lehet találni és sokszor annyira egyszerű dolgokból lehet csodaszép díszeket csinálni :).

      Törlés
  2. Rengeteg ötletet adtál!:) A kandalló fergetegesen jó, de az adventi naptárak között is találtam olyat amit szívesen látnék viszont a szobámban. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj de örülök, hogy találtál Neked tetsző ötleteket, pont ez volt a célom :). Nekem is az adventi naptárak a kedvenceim.

      Törlés
  3. Nálunk még majd most kezdődik el a móka, de idén szükség van néhány újabb díszre is, úgyhogy a használt gyufásdobozok összegyűjtésével és becsomagolásával foglalatoskodom épp, aztán egy kis masni rá, és már fel is lehet őket lógatni, ez az egyik kedvenc díszem :) Illetve amint sikerül kimennem mamámhoz és a varrógépéhez, akkor kis mikulás zoknikat is varrok majd, hogy legyen mit felaggatni a korlátra itthon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj ezek nagyon egyszerű, de szuper ötletek, biztosan nagyon jól néznek majd ki :).

      Törlés
  4. A minimál koszorúk nagyon tetszenek nekem is, a befőttesüveges és a farönkös a kedvencem. Jövőre elköltözöm itthonról, de a koleszban/albérletben is szeretnék karácsonyi hangulatot, szóval biztos alkotok valami hasonlót. =) Mikor kicsi voltam, a szüleim nagyon jó, egyedi adventi naptárat találtak ki nekem: egy szebb, vékony faágra fellógattak 24 kindertojásos tartót (amiben a játék van =) és mindegyikbe tettek valami apró csokit vagy más édességet. Egyszerű, de szerintem nagyszerű, én imádtam.=)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó ötlet ez is tényleg :)! És amúgy sima tojástartóval is meg lehet csinálni, ha kidekorálja az ember, tökjó :)! Szerintem ezek a kis díszek nagyon kellenek az ünnepi hangolódáshoz, és mivel tényleg olyan egyszerű dolgokból is lehet szép díszeket csinálni, így nem kell rá vagyonokat költeni, de olyan jót tesz az ember lelkének :).

      Törlés
  5. Úgy érzem ezek a tematikus bejegyzések lesznek a kedvenceim, ezt a mait is imádtam! :) A cukorpálca talán a legjobb, de én biztos megenném :D

    VálaszTörlés
  6. Már 2 hete az ilyen díszeket böngészem Pinteresten és legszívesebben mindet megcsinálnám, de tudom, hogy egy nagy összevisszaság lenne az egész. Olyan nehéz kiválasztani azt a párat, ami illik egymáshoz és nem lesz tőle túl díszített a szoba. Újabb jó ötleteket adtál, lehet innen is fogok válogatni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igazad van, meg nálam mondjuk az elkészítés nehézségi foka is nagyot nyom a latban, mert nem vagyok egy nagy "ezermester" :D!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe