Szárazsamponok harca: Balea Trend It Up vs. Syoss


Nem tudom, ki hogy van a szárazsamponokkal, de szerintem igenis meg tudják menteni az ember haját/napját, ha éppen nincs kedve, vagy ideje hajat mosni, de szeretne mégis kulturáltan kinézni. Én általában heti egyszer, max. kétszer mosok hajat, és a két hajmosás közötti idő áthidalására eddig a Balea Trend It Up termékét használtam, amivel alapvetően elégedett voltam, de nagyon megörültem, amikor a Pixibagben megleltem a Syoss szárazsampont. És ha már így alakult, akkor arra gondoltam, hogy miért ne hasonlíthatnám össze őket?! Úgyhogy íme!



Aki esetleg nem ismerné ezeket a termékeket: a szárazsampon lényege az, hogy a zsíros hajtövekre fújva a fehér por felszívja a felesleges olajat, így a haj frissebbnek tűnik, és nyerhetünk még egy, max. két napot a következő hajmosásig. Vannak olyan termékek, amelyek dúsítanak is, ez a kis optikai tuning pedig igencsak jót tesz a lelapuló hajnak.
Mindkét termék 200 ml-es, a Syossnak magasabb, karcsúbb, fekete letisztult flakonja van, a Balea inkább picit ducibb, színes, feltűnőbb.
A fújókájuk ugyanolyan, ez az egyszerű, hagyományos sprayszerű szórófej. Jól lehet vele adagolni a terméket, én több, rövidebb fújással szoktam eloszlatni terméket a hajamon hosszú fújások helyett.

Én ugyanúgy használom mindkét terméket: jól felrázom, majd kb. 20 cm-ről tincsenként haladva fújom a hajamra, ahogyan írtam, rövid fújásokkal és közben is felrázom néha a flakont. Ha ezzel megvagyok, akkor pár percig hagyom hatni, közben pl. sminkelek, vagy készülődök. Majd egy törölközővel átdörzsölöm, végül pedig átfésülöm és megigazgatom a hajamat, és kész is van. Át lehet fújni hajszárítóval is a hajat, így biztos nem marad fehér poros a hajunk, de nekem eddig soha nem volt erre szükség.
De nézzük melyik mi tud?
A Baleát már használom egy ideje, és remekül teszi a dolgát: frissé teszi a hajat, és bár a flakonon lévő leírás nem ígér ilyet, de én úgy tapasztaltam, hogy dúsít is, aminek körül örülök, mivel a hajmosás utáni kb. 4-5. napon már igencsak a fejemre lapul a hajam. A szagát nem igazán szeretem, nem tudom körülírni, de a lényeg, hogy ha van rá lehetőség, akkor jól szellőző helységben használjátok, vagy ne nagyon vegyetek levegőt miközben a hajatokra fújjátok :D. Az egyetlen negatívuma, hogy én úgy éreztem, kissé szárítja a fejbőrömet, picit irritálja. Lehet, hogy néha picit többet sikerül fújnom és amiatt lehet ez.
A Syoss vékony szálú, erőtlen hajra való, az enyém nem feltétlenül felel meg ezeknek a kritériumoknak, de ez kicsit sem tartott vissza a használatától. Ha lehet, akkor ennek még irritálóbb szaga van, mint a Baleának, ugyanis ennek ilyen erős citromos-mosogatószeres-hintőporos illata van... illat? Nem ez nem illat...az illat az egy kellemes dolog, ez viszont nem az.
Szépen dúsít, kicsit jobban is mint a Balea, és ennél nem vettem észre, hogy irritálná a fejbőrömet, bár nyilván ezt sem szabad indokolatlan és túlzott mértékben használni, mert akkor biztos, hogy ez is szárítaná a fejbőrt. Viszont úgy vettem észre, hogy a hatása nem tart ki egy egész nap, míg a Baleával nem volt ilyen problémám.
Ami az árat illeti, a Balea kb. 800 Ft ba kerül és kizárólag a dm üzleteiben kapható, mivel sajátmárkás termék. A Syoss a legtöbb drogériában és nagyobb hipermarketekben elérhető kb. 1100 Ft-ért.
Nem igazán tudnék egyértelműen dönteni a kettő között, mivel mindegyiknek vannak negatívumai és pozitívumai. Eddig a Baleát használtam, viszont ez csak dm-ben kapható és nem is mindig volt, amikor akartam venni, úgyhogy örülök, hogy találtam egy olyan alternatívát a SYOSS képében, ami több üzletben is elérhető.


Ti használtok szárazsampont?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest


You Might Also Like

32 megjegyzés

  1. A Baleát még nem próbáltam, viszont a Syosshoz én is hozzájutottam a Pixibag által, és számomra majdnem hogy használhatatlan.. a hajam középbarna színű, de esélytelen úgy ráfújnom, hogy aztán sikerüljön eloszlatni a fehér foltokat, mert olyan böszme erővel fújódik ki belőle a por, hogy leviszi a fejemet. A szaga tényleg nem túl csodálatos...

    Nekem 2 kedvencem van: a Dove és a Batiste. Mindegyikkel tökéletesen meg vagyok elégedve, a Dove illata isteni friss almás, a hatása szuper, és annak ellenére, hogy nem kimondottan sötét hajra való, egyáltalán nem marad fehér a haj tőle. A Batiste-tól meg a barna hajra valót szoktam rendelni, az is nagyon bevált, ráadásul eszméletlen sokáig elég egy flakon, pedig 2 naponta használom (most már nem, hogy Dove-om is van).

    Amúgy szárazsampon nélkül üres lenne az életem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a DOVE- ot lehet kapni nálunk is? Mert akkor tutira teszek vele egy próbát. Azon már én is gondolkodtam, hogy rendelek egy Batiste-ot, mert külföldön ódákat zengenek róla.

      Törlés
    2. Lehet, persze, én Rossmannban vettem, de gondolom máshol is van. Bár ez sem a legolcsóbb, és még nem tudok arról sem nyilatkozni, hogy meddig tart, de a súlyából ítélve, szerintem nem lesz olyan hosszú életű, mint a Batiste.

      Törlés
    3. Na akkor mindenképpen meg fogom nézni ezt a DOVE-ot, köszi :)!

      Törlés
  2. A Syoss szárazsamponhoz én is a Pixibag-en keresztül jutottam hozzá. Rögtön utána is olvastam és rengeteg rosszat hallottam róla. Nem működik a szórófej egy fújás után kiürül meg ilyenek. Ezek után elég bátortalanul álltam neki kipróbálni...DE bevált. Bár én inkább hajatmosok,ha már olyan a helyzet de eddig 2x használtam és mind a kétszer kisegített. Nem volt probléma a fehér foltokkal sem, pedig sötétbarna majdhogynem fekete hajam van. Jól átfésültem és áttöröltem utána a hajam és már kész is volt. Összességében szerintem jó termék, más szárazsampont nem használtam még így nincs viszonyítási alapom, de nekem bevált. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanez volt, hogy mikor megláttam a Pixibagben, először megnéztem a véleményeket róla, és nem voltak túl biztatók, de nagyon örülök, hogy nekem működik. A hajtövemnél nekem kb. középbarna a hajam, de nekem sem voltak fehér foltok vagy ilyesmi, örülök, hogy Neked is bevált :)!

      Törlés
  3. Mivel elég gyorsan zsírosodik a hajam, ezért mindig van itthon száraz sampon.
    A Syoss-t nem próbáltam, a Balea-hoz volt szerencsém, de nagyon nem szerettem. Számomra elég fullasztó illata van és nem is olyan hatásos, mint az Isana száraz sampon. Nekem az jobban bejött, selymesebb és frissebb a hajam a használata után.
    Ha épp elfogy a száraz sampon és nincs itthon utánpótlás, akkor pedig jó szolgálatot tesz egy kis babahintőpor is. Ezt persze nem olyan kényelmes adagolni, de szintén felfrissíti a hajtöveket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erről a trükkről már hallottam én is, szerintem ha más nincs, de nincs idő hajat mosni, ez is megteszi :).

      Törlés
  4. Nekem általában az a problémám a száraz samponokkal, hogy szinte mindegyik meglátszik a sötét hajamban. Amelyik pedig nem, az nem teljesít jól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még szerencsére nem tapasztaltam ilyet, bár nyilván a hajunk sem egyforma :(

      Törlés
  5. Én hintőport használok erre a célra, abból is csak egy bizonyos fajtát, és nagyon szeretem. Olcsóbb, mint a száraz samponok és nekem bevált :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is próbáltam régebben, de nekem az kicsit macerás, mármint a megfelelő eloszlatás szempontjából.

      Törlés
  6. Az én trükköm a tupírfésű: tupíroz, fésül, frizura feltűz, kész. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem rossz megoldás, csak az nekem a zsíros tövek "csillogásán" nem igazán segít :(.

      Törlés
  7. Baleám az volt nekem azt nem szerettem mert hamar elfogyott és alig használt valamit.Van egy olcsóbb fajtám az por állagú azt nem ajánlom senkinek mert nagyon rajta marad a por :S Most egy Shaumát használok az is fújós és eddig nagyon szuper!! A sötét hajam nem lesz tőle őszes, hamar felszivja a zsirta hajtövekről:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Schaumának is van, na akkor ez már a második szárazsampon, amiről nem is tudtam, köszi a tippet :)!

      Törlés
  8. Baleásat én is próbáltam, de én se szerettem az erős fullasztó illatát és hamar elhasználtam, utána kipróbáltam a Shaumát. Nincs olyan fullasztó illata, mint a Baleának, de viszont amikor befújtam a hajamat az illata már nem tetszett. Most Isanat használok és ez az eddigi legjobb szerintem, nagyon jó illata van, olcsóbb és a hatásával is meg vagyok elégedve. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te vagy a 2., aki írja a Scahumát, nekem ez totál kimaradt. Az Isanat már láttam, lehet akkor az lesz majd a következő.

      Törlés
  9. Erre a célra már kamaszkorom óta sima babahintőport használok. Tökéletesen bevált, és nincs benne semmilyen irritáló anyag. (most éppen Oriflame-es van, ez igen kis méretű, úgyhogy nagyon kis cuki és praktikus :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sajnos kicsit macerás. Na jó mondjuk ki, béna vagyok, és nem tudom szépen eloszlatni :(

      Törlés
  10. Én a Baleáról még nem is hallottam, de kifogom próbálni mindenképpen! A hintőporos megoldás is jó, azt próbáltam már, csak macerásabb. A SYOSS-ból kettőt is kipróbáltam, ezt a kéket, és a zöldet, ami kimondottan zsírosodás ellen van. Nekem a zöld vált be jobban, de igazából egy fél nap után mind a kettőtől viszket a fejbőröm, a kéktől jobban. Idegesítő, én ezért nem használom őket, csak ha tényleg nagyon muszáj. Pedig az első pár órában nagyon jó az eredmény...... Amúgy nekem is sötétbarna, majdnem fekete a hajam, de még sosem látszott, szépen betudtam dörzsölni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így vagyok. Amúgy a szárazsamponok általában szárítanak, és ettől szokott viszketni a fejből, főleg akinek érzékenyebb, ezért is nem tanácsos hosszú ideig, több napon át használni.

      Törlés
  11. Babylove babahintőport használok ilyen célra. Nem vennék kimondottan száraz-sampont.

    VálaszTörlés
  12. Nekem Balea szárazsamponból egy 200 ml-es kék flakonos van meg. Én egy Németországi dm-ben vettem, nem tudom Magyarországon ez a fajta van-e. Viszont semmiféle szaga nincs, szuper a végeredmény , attól függ mennyire zsíros a hajam, van úgy, hogy két napot is nyerek vele hajmosás nélkül, és ráadásul még dúsít is. Amikor használom utána egész nap, sőt még van , hogy másnap is olyan a hajam , mint ha akkor mostam volna. Nem irritál, és az én fejbőrömet nem szárítja ki. Én biztos nem fogom lecserélni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű ez jól hangzik. Amúgy mintha lenne valami kék flakonos Balea is, vagy lehet, hogy csak keverem az Isanaval? Na majd meglesem a szárazsampon kínálatot valamikor :)!

      Törlés
  13. Én Kallos-t használok és jónak tűnik, de a szaga ennek sem a legjobb. Meglepően dúsít, de a matt hatáshoz nem bírok hozzászokni :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látszik a nálunk kapható szárazsamponoknál az illatuk az, ami a leginkább "problémás"...

      Törlés
  14. Nekem is megvan mindkettő. A Syoss-t még nem próbáltam ki. A Balea-t nem annyira szeretem. :( Én szó szerint majdnem megfulladok tőle. :( Krémmánián úgy olvastam, hogy változtattak rajta valamit,mert eddig nem ilyen volt. :( Igyekszem elhasználni, ha már megvettem, de én is csak úgy ahogy írtad, jól szellőző helységben, közben nem veszek levegőt. Ha már nagyon kell levegő, arrébb szaladok veszek egy nagyot, és vissza. :D Kicsit röhög közben a Párom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kb. nálam is így néz ki a folyamat, nálunk a fürdőszoba nem éppen jól szellőző, úgyhogy közben néha kiszaladok levegőt venne :D!!!

      Törlés
  15. Bar nem hasznalok szarazsampont, de a legutolso pixiboxban volt a Tony&guy szarazsampona es most azt probalgatom. Nagyon ritkan folyamodok hozza, csak ha este meg jonak latszik a hajam, reggelre viszont mar nem az. Es akkor is felcopfozom..Na mindegy, lenyeg a lenyeg, hogy jol szerepel es a legjobb benne az illata. Olvastam, hogy neked ketto is van, ugyhogy ez annak hasznos komment, aki keresgel. Sajnos csak utazo kiszerelesben van meg es azt vettem eszre, hogy har9m hasznalat utan mar csak kicsit tobb, mint a fele van meg. Szerintem ujraveszem, mert ahogy irtam az illata nagyon-nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont most hétvégén lesz fent az áprilisi Pixibox videóm, amiben erről a Toni&Guy szárazsamponról is beszélek, nagyon szeretem :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe