Érzékeny, rozaceás bőr ápolása



Bár nemrégiben csináltam egy esti arcápoló rutinos videót, abban a most következő három La Roche-Posay termékből kettő még nem szerepelt, merthogy akkor azok még tesztelési fázisban voltak, és amíg nem tudtam biztosan, hogy beválnak nekem, addig nem akartam beletenni őket a videóba.
Most viszont már eleget használtam őket ahhoz, hogy megosszam Veletek a tapasztalataimat.
Ha szeretnétek tudni, beváltak-e, meg egyáltalán, hogy mi is az a rozacea, akkor olvassatok tovább.








Kezdjük azzal röviden, hogy mi is az a rozacea, azok kedvéért, akik még nem hallottak róla. Ez egy olyan bőrbetegség, ami bár tünetmentessé tehető, de alapvetően nem gyógyítható. Első jele általában az arc kipirosodása pl. szélsőséges hőmérséklet, vagy stressz hatására, később viszont folyamatosan gyulladt lehet a bőr, és érdes is lehet a felszíne. 
Azok, akik ebben a bőrbetegségben szenvednek, jobb ha kerülik az olyan krémeket, amik illatanyagot, illatos növényi kivonatokat, vagy éppen alkoholt tartalmaznak. Egyénileg érdemes kitapasztalni, kinek mire érzékeny a bőre, nekem általában az előbb említett összetevők szokták irritálni a bőrömet. És sajnos nem minden arany, ami fénylik: sokszor a gyártók olyan termékekre is ráírják, hogy rozaceás bőrre valók, amik valamilyen irritáló anyagot tartalmaznak. Úgyhogy mielőtt esztelenül lekapnátok egy terméket a polcról, érdemes megnézni az összetevő listát a krém hátulján, vagy a Krémmánia oldalán.
Esetemben az orcáimon jelentkezik a rozacea, itt szárazabb is a bőröm, és piros "göböcskék" vannak rajta, de ezek nem pattanások. Ha pl. napfény, vagy forró víz éri az arcomat, vagy erősen dörzsölöm valamilyen pl. arcradírral, akkor kipirosodik a bőröm és sokkal jobban látszódnak a kis göbök.
Azt szeretném előre leszögezni, hogy ezek olyan termékek, amik nekem beváltak, és azért mutatom meg őket, mert hátha segíthetek olyanoknak, akik hasonló problémával, vagy érzékeny a bőrük. Viszont attól, hogy ezek nekem beváltak, nem biztos, hogy mindenkinek jók lesznek, hiszen lehet, hogy másnak másra érzékeny a bőre, és ami nekem jó, az nem biztos, hogy másnak is. Ezt a biztonság kedvéért szerettem volna tisztázni ;).

La Roche-Posay Rosaliac micellás sminkeltávolító gél
Én már annak is örülök, ha sikerül olyan terméket találnom, ami nem irritálja a bőrömet, de ha pluszban még nyugtat is és lehúzza a pirosságot, az már egyenesen tökély.
Ebben a termékben nagyon tetszik a higiénikus, pumpás kiszerelés, és hogy egy pumpálással pont annyit ad ki, ami elég a bőröm megtisztításához. 
Átlátszó gélről beszélünk, ami elsőre picit nyálkásnak tűnhet. Én vagy a tenyeremmel szoktam finoman belemasszírozni a bőrömbe, majd áttörlöm egy vattapamaccsal, vagy eleve vattapamacsra nyomom rá, és azzal törlöm át a bőrömet. Nem szükséges vízzel leöblíteni, de én minden ilyesmit le szoktam.
Gyengéden tisztítja a bőrt, egyáltalán nem szárít, és nem irritál, nincs húzódó érzés, viszont kellemesen hűsít és nyugtat.
Elvileg szemre is lehet használni, én arra nem próbáltam, nekem oda megvan a jól bevált kis micellás vizecském, és maradok is annál.


La Roche-Posay Rosaliac AR Intense
Ez is egy pumpás termék, éljen a higiéna :), bár nyilván nem ez ennek a krémnek a legfőbb erénye. Sokkal inkább az, hogy nincsen benne tartósítószer, parabén, illatanyag, alkohol és színezék sem, viszont van benne ambophenol, ami segít a vérerek méretének csökkentésében és a vérfalak megerősítésében. Ezen kívül tartalmaz Neurosensinet, ami nyugtatja a bőrt.
Ennyit a kémia órából, és most jöjjön, hogy én mit tapasztaltam.
Ez egy nagyon könnyű, sárgás színű, zselés állagú krém, ami nagyon hamar beszívódik a bőrbe, viszont felkenés után egy ici-picit ragacsos érzést hagy maga után, de szerencsére ez nem érződik sokáig. Én kifejezetten csak a problémás területeken használom, vagyis az orcáimon, így egy fél pumpálásnyi adag elég belőle. Nekem önmagában hidratálás szempontjából kevés, de lehet azért érzem ezt, mert az orcáimon eleve picit szárazabb a bőröm. Viszont én nem úgy fogom fel és nem is úgy használom ezt, mint egy hidratáló krémet, így én utána az Ultra Toleraine krémet használnom az egész arcomon, erről mindjárt olvashattok.
Mióta ezt a krémet használom, úgy vettem észre, hogy valahogy kontrolláltabb a bőröm kipirosodása és a kis piros göböcskék is kevésbé látszódnak, ez nekem már elég a boldogsághoz. És természetesen ez sem irritál egyáltalán, bár mitől is irritálna, hiszen nincsen benne semmi olyasmi, amit nem bír a bőröm.

La Roche-Posay Toleraine Ultra
Ezzel már találkozhattatok abban a bizonyos arcápolási rutinos videóban, de részletesen ott nem beszéltem arról, hogy milyen jó kis krém is ez. Ahogy fentebb írtam, a Rosaliac AR Intense krém mellé nekem mindenképpen kell egy olyan krém, amit az egész arcomon használhatok, megfelelően hidratál és táplál, de ugyanúgy nem irritál.
A Toleraine Ultra tökéletesen megfelel ezeknek az elvárásaimnak.
Nagyon hasonló a csomagolása az előző krémhez, úgyhogy figyelnem kell, nehogy összekeverjem őket, de tényleg :). Ezt a krémet mindenkinek tudom ajánlani, akinek érzékeny bőre van, ugyanis nincsen benne tartósítószer, parabén, illatanyag, alkohol, színezőanyag és lanolin, vagyis hála az égnek semmi olyan, ami irritálhatná a bőrömet. Egy pumpálásnyi bőségesen elég az egész arcomra és remek befejező lépése az esti arcápolási rutinomnak. Nem túl nehéz krém, de nagyon jól hidratál még a szárazabb részeken is, hamar beszívódik, és nagyon finom puha lesz tőle a bőröm.
Egyáltalán nem zsírosítja a bőrömet, de lehet, hogy a nagyon zsíros bőrűeknek már sok lehet, viszont a száraz, normál és kombinált bőrűeknek szerintem pont jó.




Bízom benne, hogy ha vannak itt rozaceás, vagy érzékeny bőrű olvasóim, akkor tudtam nekik egy-két hasznos terméket ajánlani.




Szandra





Follow on Bloglovin

You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Nekem is rozaceám van, igazából majdnem teljesen tünetmentes vagyok, csupán annyi, hogy az orcám nekem is alapjáraton piros. Mindenki azt mondja, jaj de jó neked, nem kell pirosító, aha, csak ha melegem van, fázok, izgulok, stb. olyan szinten vörös leszek, hogy nna. Kozmetikumokra való érzékenységet eddig nem vettem észre, most legutóbb a Catrice mattító alapozót vettem meg - neked köszönhetően - és szuperül bevált. Bár hozzá kell tennem, hogy nem kenegetem gyakran az arcomat, van egy sima hidratáló krémem, azt kenem reggel-este, meg alapozó és pár sminkes dolog. De sminklemosót pl nem használok, simán lemosok mindent a zuhany alatt. Ha pedig nem jönne le (pl. Color Tattoo :P) akkor pici olivaolajat használok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez így érdekes, mikor mondják mások, hogy de jó hogy kipirulsz, meg az milyen "egészséges", sokan nem is tudják szerintem, hogy ez egy "bőrbetegség".

      Törlés
  2. Szia,
    Ilcsi csipkebogyi habkremet nem probaltad? Tipikusan erzekeny es rozaceas borre valo. En evek ota hasznalom, veri a meregdraga termekeket nalam.

    Arctisztitashoz finom, erre valo szappant hasznalok. A kozmetikusom szerint mast nem is szabad, mert csak rosszabb lesz tole es en is ezt tapasztaltam.

    Persze mindenkinek mas a bore, de nekem, mint erzekeny borunek ez az arcapolasi rutin (szappan + krem) bevalt(:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet Emese :)! Így van, szerintem mindenkinek más működik, most megnéztem a Krémmánián ennek a krémnek az összetevőit és van benne alkohol, amit az én bőröm nem bír, szóval ezt valószínűleg ki fogom hagyni :(...

      Törlés
  3. Szia,jól láttam, hogy a LRP-Rosaliac AR krém bekerült az antikedvencek közé? :O

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe