Maybelline sminknap élménybeszámoló képekkel és videóval

Azt hiszem bátran mondhatom, hogy a világ egyik legszerencsésebb emberének éreztem magamat, amikor megtudtam, hogy én nyertem Smink&Make Up blog Maybelline vendégposzt pályázatát. Ugyanis a 25.000 Ft-os Maybelline csomag mellett az volt a fődíj, hogy találkozhattam Larion Oscarral, a Maybelline sminkmesterével, egy egész napot eltölthettem vele, több sminket is készítettünk közösen, miközben rengeteg tippet, trükköt elárult és mesélt a New York Fashion Weekről és a JóNő Teamről is. Oscar minden szempontból zseniális fazon, óriási élmény volt számomra a vele eltöltött nap.
Ha ennél részletesebb élménybeszámolóra is kíváncsiak vagytok, akkor olvassatok tovább.



A sminknapra a L'Oréal budapesti főhadiszállásán került sor; nekem már eleve az is nagy élmény volt, hogy picit bekukkanthattam a kulisszák mögé, hogy hol is folyik a munka.
Oscar nagyon kedves, közvetlen és vidám, így nem esett nehezemre feloldódni mellette. Amikor pedig elkezdte kipakolni azt a rengeteg Maybelline sminkterméket a táskájából, meg az ecseteit, akkor egyenesen otthon éreztem magam. Nézzétek csak mennyi szépség egy helyen:
Oscar készlete
Először is leírom milyen sminkeket készítettünk közösen. Ez úgy nézett ki, hogy  Oscar megmutatta pl. a szemsminknél az egyik szememen, hogy mit hova tegyek, és utána pedig én megcsináltam a másik szememet. Abszolút interaktív volt az egész: megkérdezte, hogy milyen rúzst, pirosítót stb. választanék az adott szemsminkhez, aztán elmondta, hogy szerinte miért jó az, vagy miért javasolna másikat.

1. Szépítő smink 5 perc alatt 4+1 termékkel: Dream Fresh BB Medium krém, Color Tattoo On and on Bronze, Color Sensation watershine rúzs 475 Coral diamonds pirosítóként és ajkakra is, Illegal length szempillaspirál, a plusz egy termék pedig a Masterpiece szemöldökceruza

2.Természetes smink: Affinitone Mineral alapozó 30 Sand, Affinitone korrektor 03 sand, Affinitone púder 09 Opal Rose, Affinitone pirosító, Master precise liquid liner tusfilc, Color sensational popsticks 030 Pink lollipop

3. Esti smink (az előző sminkből átalakítva): Big eyes szemhéjpúder paletta 01 Luminous brown: középső highlighter arccsontra, szemöldökcsontra, belső szemzugba, orrnyeregre, ajak fölé, állra. Világosabbik színt szemhéjra és a szem alá, korallos szín a mélyítő vonalra és onnan lefele satírozva. Legstötétebb szín a tusvonalra satírozva és a szem alá a külső részbe. The Colossal Volum' Express Smokey Eyes szempillaspirál. Color Sensational rúzs 760 Luminous Cocoa. Ez így nézett ki:
Nappali sminkből átalakított egyszerű esti smink fekete tussal és highligterrel
4. Végül Oscar a két szemere két különböző sminket készített el: az egyikre egy erőteljes smaragzöld színűt, a másikra pedig egy finomabb, de mégis nagyon titokzatos bordós-lilás sminket. Én végül az utóbbit választottam, így utolsó állomásként azt készítettem el magamnak a Big Eyes 05 Luminous purple paletta, a barna zselés tus és Metallic Pomegranate Color Tattoo segítségével. Annyira tetszett ez a smink, hogy végül abban mentem utána osztálytalálkozóra is :).

És most jöjjenek az érdekesebb tippek, trükkök, amiknek én igazán nagyon örültem, és szerintem Ti is hasznát veszitek:
- alapozó választás: ha van kis tükröcske az állványok mellett, akkor a homlokod közepére tegyél egy pöttyöt az alapozóból, és dolgozd el. Ha a tükörben azt látod, hogy szépen egybeolvad a körülötte lévő bőrterülettel, akkor valószínűleg jó lesz, de érdemes kimenni természetes fényre és ott is megnézni. 
Ha nincs tükör, amiben meg tudjátok nézni magatokat, akkor ne a homlokotokra, hanem az alkarotok belső felére kenjétek fel az alapozót, majd ezt is nézzétek meg természetes fényben.

- alapozó felvitele: Oscar inkább a kézzel való alapozásra esküszik, mivel így jobban lehet érezni a bőr egyenetlenségeit, hogy hova kell még plusz fedés.
De természetesen aki inkább az ecsetet preferálja, lehet azzal is, az egyik sminknél már ecsettel vittük fel az alapozót. Elmondta, hogy ha ecsettel alapozunk, akkor nyomjunk a kézfejünkre alapozót, és onnan vegyük fel az ecsettel. Jól oszlassuk el az ecseten az alapozót, hogy mindenhol egyenletesen legyen rajta, különben foltos lehet a végeredmény. És mielőtt az arcunkhoz emelnénk, egyszer húzzuk le a kézfejünkön az ecsetet, így biztosan nem fogunk túl sok terméket felvinni egyszerre, ha nem elég a fedés, rá lehet menni még egy réteggel. Érdemes fentről lefelé, belülről kifelé haladva alapozni.
- szempillaspirálozás: amikor kenitek fel a szempillaspirált, nagyon fontos, hogy a tövekhez kerüljön festék, mivel ha ott nincs festék, akkor hiába várjátok, hogy megemelkedjenek és íveltek legyenek a pillák. Oscar erre azt a módszert szokta alkalmazni, hogy függőlegesen fordítja a spirált, és a spirál hegyével az ott lévő festéket jól bedolgozza a pillák tövéhez. Ezután pedig elfordítja vízszintesen, és úgy spiráloz, hogy pöndöríti is a kefét közben, nem csak úgy simán végighúzza a pillákon.

- pirosítás: ezt a trükköt Charlotte Willer sminkmestertől leste el a New York Fashion Weeken, ő a pirosítót az almácskák alsó részére tette, onnan húzta picit kifele, és aztán szépen elsatírozta. Ettől nagyon üde és fiatalos lett az összhatás.

- smink minimális termékkel: amikor az első sminket csináltuk négy termékkel, büszke voltam magamra, hogy egy rúzzsal megoldottam a pirosítót és az ajkakat is. De aztán Oscar mondta, hogy ezt lehet komolyabban is csinálni, pl. egy bordós ajakkontúrceruzával megcsinálni az ajkakat, a szemet és a pirosítást is- na ez már nekem nem feltétlenül jutott volna eszembe, de mekkora ötlet.

- szemszín és hozzá passzoló színek: amikor ott tartottunk, hogy olyan szemfestéket válasszunk, ami passzol a szememhez, megkérdezte Oscar, hogy milyen színű a szemem, de hozzátette, hogy nehogy azt merjem mondani, hogy barna!!! Hanem nézzek bele jó közel a tükörbe és nézzem meg, hogy a barnán kívül még milyen színeket látok: láttam mustársárgát, olivazöldet és feketét, így az én szememhez a meleg tónusok passzolnak, illetve a hideg színek abban az esetben, ha "melegítjük" őket. De hogy értsétek, hogy barna és barna között is van különbség: ha valakinek a barna szemében inkább pl. szürkés tónusok vannak, akkor hozzá már a hideg árnyalatok passzolnak inkább. Nagyon apró, nüansznyi különbségekről van szó, de éppen ezért is van az, hogy az szemsmink, ami az egyik barna szeműnek jól áll, az a másikat már fáradttá vagy éppen közönségessé teszi.

- színek intenzitásának növelése: oké, ez lehet, hogy tök banális lesz, de bevallom, hogy eddig ez valamiért tényleg nem jutott eszembe, pedig annyira egyszerű kis trükk. Ha szeretnétek, hogy mondjuk egy szemhéjpúder még intenzívebb színű legyen, akkor fekete szemceruzára vigyétek fel a festéket. Sokkal mélyebb és intenzívebb lesz a színe. Tuti, hogy ezt már csomóan tudtátok, de nekem valahogy ez kimaradt, tiszta gáz... :D!
Itt éppen a legelső sminket készítem
Bár a Maybelline termékeket eddig is nagy szeretettel használtam és azt gondolom, hogy viszonylag sokat ismerek és szeretek közülük, volt három nagy "felfedezésem": az egyik a Masterpiece szemöldökceruza, ami nem túl domináns színével és waxos állagával remekül formázza a szemöldököt, és a ceruza végén lévő kefe helyre teszi a kósza szálakat.
A Maybelline spirálokat imádom, nagyon sokat próbáltam már, de valahogy a The Colossal Volum' Express Smokey Eyes spirál kimaradt és MEKKORA HIBA volt... most kipróbáltam, és mindamellet, hogy drámaian matt fekete pillákat varázsol, gyönyörűen dúsít és egyáltalán nem csomósít, még több rétegben sem, a következő spirálvásárlásig ezt mindenképpen észben kell tartanom.
Ezen kívül a Big eyes paletták is nagyon megtetszettek, már amúgy is szemeztem velük, de most testközelből tapasztalhattam, hogy tényleg remek kis paletták szuper színvariációkban. Mindegyiknek a közepén van egy highlighter, szóval így ha nem is önálló termékként, de a Maybelline-nek is van highlightere és nem is akármilyen!

Tényleg nagyon jó kis nap volt, de utólag rájöttem, hogy diktafonnal kellett volna mennem, mert Oscar rengeteg sztorit mesélt, sőt még egy kis "színtanácsadás" is volt. Nagyon érti a dolgát, hiszen pl. olyan színű rúzst próbáltatott ki velem, amit magamtól soha az életben nem választottam volna, mégis annyira jól állt, hogy el sem hittem. Meghát annyi hasznos tippet mondott, közben meg szórta a poénokat, annyira kedves, pozitív és lelkes, tényleg élveztem a nap minden percét. Ráadásul kaptam tőle egy a nevével fémjelzett face chart füzetecskét is, annyira örültem neki, alkothatok bele mindenféle sminkeket, szuper.

Csináltam egy rövid vlog-féleséget is aznap, de ott a helyszínen nagyon nem vlogoltam, inkább hagytam magam sodródni az eseményekkel, és nem akartam kamerázgatással megzavarni a folyamatokat. De mivel annyian kértétek, hogy tegyem fel, íme:




Kövessékek Oscar és a Maybelline Hungary facebook oldalát is, ahol találkozhattok a legújabb sminktrendekkel és hasznos tippekkel is.




Remélem találtatok 1-2 hasznos tippet ebben a bejegyzésben, és tetszett ez a beszámoló!


Szandra


Follow on Bloglovin

You Might Also Like

23 megjegyzés

  1. Nagyon tetszett a beszámoló.Örülök,hogy írtál róla.Olyan bele élve írtad le,hogy én is bezsongtam tőle.Igazán jó napod volt!:) Még sok ilyet!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj de jó, örülök, hogy tetszett :)! Tényleg élveztem minden percét és ezt próbáltam Nektek is átadni :)!!!

      Törlés
  2. Húúú.. hát ez fantasztikus lehetett! Elképesztően nagy élmény lehetett Oscarral találkozni, főleg hogy még "tanított" is sminkelni. :)

    VálaszTörlés
  3. Szuperhasznos poszt, köszi a beszámolót! Nem is tudtam, hogy te nyerted meg ezt a csodás ajándékot, utólag is gratulálok!
    Tök jó, hogy egy profi sminkes azt mondja, hogy ujjal alapozózzunk inkább, legalább már nem érzem olyan hülyén magam, hogy én is azzal csinálom:) Fantasztikus ez a smink, amit felraktál, főleg a szemek!:)

    Jó lenne egy Oscar minden reggel a fürdőben, megmondhatná, hogy mit kenjek magamra félkómásan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, hasznos lenne, az tuti :)!!! Amúgy amikor mondta, hogy szerinte kézzel a legjobb alapozózni, akkor picit elszégyelltem magam, mert én imádom a Real Techniques Exper Face brusht alapozásra használni. De aztán egy következő sminknél már ecsetet használtunk alapozáshoz, és mondta, hogy igazából ki mivel szereti jobban :).

      Törlés
  4. Te Oscart bújod, mi meg téged. :D
    Gratulálok! :))

    VálaszTörlés
  5. Jó kis beszámoló lett, és nem csodálom, ha óriási élmény volt! Azt a sok terméket én is szívesen megnézegettem volna :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mikor elkezdte kipakolni őket, csak pilláztam, olyan volt, mintha egy teljesen feltöltött drogéria állvány előtt álltam volna, mindenből volt minden árnyalat, és minden kipróbálhattam.

      Törlés
  6. Nagy élmény lehetett a sminkelés Oscarral, teljesen átjött a lelkesedés. :) Régen nem szerettem a Maybelline-t Mostanra határozozttan megváltozott a véleményem. :)

    VálaszTörlés
  7. Örülök hogy jól érezted magad és köszönjük a beszámolót, nagyon jó volt olvasni/látni. :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó beszámoló volt :) Örülök, hogy jól érezted magad :) Nagyon jól áll a tusvonal! Nagyon szép vagy a nappali smink->esti smink képen.

    VálaszTörlés
  9. GRATULÁLOK...... SZERENCSÉS,, MUNKÁT,,,

    SZÉP VOLT A BESZÁMOLÓ...

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  11. Jajj, gratulálok megérdemelted! :))) Köszönjük a beszámolót, szuper nap lehetett! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe