The Body Shop Matte-It primer teszt


Őszintén szólva primerek terén nem vagyok egy nagy agytröszt, mivel kevés ilyen termékkel van tapasztalatom, egészen egyszerűen azért, mert nem érzem szükségét, hogy folyamatosan és minden nap használjak a sminkem alá ilyesmit. Viszont vannak olyan helyzetek, alkalmak, amikor szeretném, hogy a sminkem minél tovább tartson és a lehető legtökéletesebb legyen- na ilyenkor nagy hasznát veszem a primernek. A The Body Shop Matte-It primert az októberi Glamour-napokon szereztem be és azóta volt már párszor bevetésen, úgyhogy most szeretném megosztani Veletek a tapasztalataimat.
Remélem hasznosnak találjátok majd.




De kezdjük az elején: mi is az a primer és mire való? Ennek a terméknek az a funkciója, hogy előkészítse a bőrödet a sminkre, tehát még a sminkelés előtt kell felvinni a bőrre és. Segít a bőrfelület egységesítésében, kitölti az egyenetlenségeket, hogy az alapozót még szebben és egyenletesebben lehessen felvinni rá és eldolgozni rajta. Tulajdonképpen "hidat" képez a bőr és az alapozó között: használatával a smink tartósabb és hosszabb ideig szép lesz, valamint a mattító primerek segítségével a bőr később és kevésbé fényesedik át, mivel felszívják az esetleges zsírt a bőrről.

Őszintén szólva drogériás viszonylatban nem igazán vagyunk elkényeztetve primerekkel: emlékeim szerint van a Catrice-nek, valamint a L'oréalnak, és nagyjából ennyi. Mivel az első nekem annyira nem vált be, a másodikat pedig picit drágának találtam- hogy a luxusmárkák primerjeiről már ne is beszéljek- , így nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy a TBS-nek is van ilyen terméke.
A The Body Shop Matte-It primer- ahogyan az a nevéből is egyértelműen kiderül- mattító hatású, így leginkább kombinált/zsíros, valamint normál bőrűek számára ajánlott. (Van egy másik verzió is, a Moisture-It primer, ami pedig száraz bőrre való).
Átlátszó kis tubusa van, ami azért jó, mert 1. nem kell tégelybe nyúlkálnom, hanem kinyomok annyit, amennyi kell, tehát higiénikus, 2. látom, hogy mennyi van még a tubusban.
Ez egy szilikon alapú, viszonylag sűrű, átlátszó gél, aloe verát is tartalmaz, ami köztudottan nyugtató hatású.

A szokásos arcápolási lépések, vagyis tonik és hidratáló krém után, de még az alapozó előtt viszem fel a bőrömre. A hidratáló krémet semmiképpen nem hagynám ki, mivel ez a termék nem igazán hidratál, így arckrém szerintem mindenképpen kell alá. Ez nekem nem jelent problémát, mivel a primert nem azért használom, hogy hidratáljon, hanem hogy mattítson és tartóssá tegye a sminket.
Kb. borsószem nagyságú adag elég az egész arcomra. Nagyon selymes, sima és egyenletes lesz tőle a bőröm, egyáltalán nincs ragacsos érzés. Gyakorlatilag azon nyomban fel lehet vinni rá az alapozót, ami pedig sokkal szebben és egyenletesebben elterül rajta, ráadásul én úgy vettem észre, hogy mintha a pórusaim is kisebbnek tűnnének.

Ami a hatását illeti: valóban tovább marad matt a bőröm, amikor ezt használom. Korábban a Catrice Prime and Fine tégelyes primert használtam, és a bőröm attól is sima lett, meg egyenletes a felszíne, viszont nem igazán tapasztaltam extra mattító hatást, de ennél ez megvan. Nem azt mondom, hogy 12 órán keresztül egyáltalán nem fényesedik át a bőröm, de később és mérsékeltebben történik meg, mint enélkül.
Egy átlagos napon reggel fél hét körül sminkelek és délután egy óra körül már elkezd csillogni a bőröm a T-zónában, viszont ha ezt a primer használom, akkor ez nagyjából három-négy óra körül történik csak meg, ami szerintem egészen jó teljesítmény.
Azért kíváncsi lennék, hogy akiknek kifejezetten zsíros a bőrük az egész arcukon, azoknál hogyan teljesít, de az én kombinált bőröm esetében egészen meggyőző. Ami pedig pluszpont számomra, hogy nincs benne parfüm, yessss :)!!!

Ettől függetlenül nem használnám minden nap, egészen egyszerűen azért, mert nem érzem szükségét. Viszont alkalmakra, buliba, vagy hosszú napokra, amikor fontos, hogy a sminkem minél tovább szép legyen és tartson, nagyon hasznos kis darab. Örülök, hogy most már van egy ilyen tuti primer a tarsolyomban- akarom mondani a sminkes szekrénykémben, amit szükség esetén be tudok vetni.

Megtaláljátok a The Body Shop üzleteiben, valamint a webshopban 3790 Ft-os áron.



Ti szoktatok primer használni? Ha igen, milyet?



Szandra




Follow on Bloglovin

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Jajj, köszi, erre már nagyon kíváncsi voltam. :) Nálam meglepően jól teljesített a VICHY Idealia széruma, úgyhogy vettem belőle egy teljes méretet. Napi rendszerességgel használom a smink alá, és csak jót tudok mondani róla. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez tökjó, hogy bevált :)! Amúgy vannak eleve olyan arckrémek, amik tökéletesen funkcionálnak akár primerként is.

      Törlés
  2. Nekem a TBS teafaolajos primerje a kedvencem, az is jól mattít és a pattanásokra is jó hatással van. De ez is nagyon meggyőzőnek tűnik, lehet, hogy majd a későbbiekben kipróbálom... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű azt nem is néztem, bár mondjuk nekem szerencsére nem nagyon vannak pattanásaim, de jó, hogy van egy opció problémás bőrre is.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe