Hogyan csináljunk egyedi szemfestékpalettát?

Nem kell hozzá más, csak egy üres mágneses paletta ;)! Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ezt születésnapomra megkaptam, így már csak az volt a kérdés, hogy mit és hogyan teszek bele.
Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor olvassatok tovább.








Tudom, hogy a MAC-nek is vannak mágneses palettái, de külföldön nagyon népszerűek a Z.Palette termékei, úgyhogy nagyon örültem, amikor születésnapomra én is kaptam egy ilyet. És mivel utána nem sokkal láttam meg, hogy már a Make Up Plazanal is lehet kapni őket, úgy gondoltam, bemutatom Nektek, így ha kedvet kaptok hozzá, akkor immár itthon is be tudjátok szerezni.
Ez egy 20x14 cm-es, környezetbarát, ugyanakkor erős és masszív anyagból készült üres paletta, aminek mágneses az alja. Mágnessel záródik, így nyugodtan lehet cipelni magunkkal ide-oda, mert jól zár. A teteje átlátszó, így látható, mi van benne. Bármilyen tégelyes festék belehelyezhető, még azok is, amik nem fém tégelyben vannak, azoknak egyszerűen csak rá kell ragasztani az  aljára egy mágneses korongot (az enyémhez 30 db járt), és máris belehelyezhető a palettába.

De hogyan is lehet kiszedni a gyári csomagolásból a festéket? Sajnos nem készítettem róla külön videót, de elmagyarázom Nektek lépésről lépésre, illetve lentebb egy linket is be fogok szúrni, ahol megnézhetitek, hogy az általam leírtak hogyan néznek ki a gyakorlatban.
Ami kelleni fog: hajegyenesítő, sütőpapír, egy hegyes kés vagy gombostű, vattapamacs, sebbenzin, vagy gyógyszertári alkohol, tűfilc és persze a szemhéjpúderek, amiket bele akarsz tenni a palettába :).
1. Kapcsold be a hajegyenesítőt (ha állítható a hőmérséklet, akkor tedd magas hőfokra), és terítsd le sütőpapírral. Ez megvédi a hajegyenesítőt, hogy esetlegesen nehogy ráolvadjon a műanyag.
2. Ha már felmelegedett, tegyél rá egy szemhéjpúdert. Először csak rövid ideig hevítsd, kb.30 másodpercig, hogy le tudd húzni a matricát az aljáról. Ez a matrica később még kelleni fog, mert vissza fogjuk ragasztani a szemfesték aljára, hogy tud mi az árnyalat neve, de ha netán nem sikerül egyben leszedni, akkor sincs gond, akkor filccel is rá lehet írni az aljára.
3. Ha leszedted a matricát, akkor tedd vissza megint a szemhéjpúdert a hajegyenesítőre, de most már hosszabb időre. Hőmérséklettől függően kb. 1 perc után felenged a ragasztó, ami a kis tálkát rögzíti a műanyag csomagoláshoz, és meglágyul annyira a műanyag tok, hogy egy hegyes kés, vagy egy gombostű segítségével ki tudod nyomni belőle a kis fémtálkát, amiben a szemhéjpúder van. Ezt úgy csináld, hogy a késsel/tűvel hátulról elkezded benyomni a megolvadt műanyagot, ezáltal kinyomod a kis fém tálkát. Ha még nem nagyon sikerül, akkor tedd vissza, hogy még melegedjen. Ha sikerült kinyomni a kis fém tálkát, akkor SEMMIKÉPPEN NE NYÚLJ HOZZÁ, mert nagyon forró, úgyhogy várj pár percet, amíg kihűl.
4. Ha kihűlt, akkor fogj egy vattapamacsot, és egy kis sebbenzin, vagy gyógyszertári alkohol segítségével most le a kis fémtálka aljáról a maradék ragasztót, hogy szép sima és tiszta legyen az alja.
5. Ha ez megvan, akkor nézd meg, hogy mágneses-e az adott szemhéjpúder: tedd bele a palettába, hogy ott marad-e. Ha igen, akkor remek, mert nem kell mágnest használnod :). Ha sikerült egyben leszedned a címkét a szemhéjpúderről, akkor ragaszd vissza a kis fémtálka aljára, és már mehet is a palettába :). Ha nem sikerült leszedni a címkét, akkor sincs gond, akkor fogj egy alkoholos tűfilcet, és írd rá az árnyalat nevét.
6. Ha nem mágneses a fémtálka alja, akkor viszont ragassz rá egy mágneses fémkorongocskát, nekem alapban járt 30 db a palettához, de elvileg hobbyboltokban lehet kapni ilyesmit. Utána mehet rá a matrica, vagy a felirat, és mehet is a palettába :).
Ezt a folyamatot videón is meg tudjátok nézni (ezt nem én készítettem, de kb. ugyanaz, amit leírtam): 


Én egyébként összesen 13 Catrice, alverde, L'oréal és essence monót, valamint egy Catrice duót és egy quattrot szabadítottam meg az eredeti csomagolásától, és tettem át a Z.Palettámba, így néz ki a végeredmény:
Tettem volna bele még többet is, mert amint látjátok, van még benne hely :D, de sajnos vannak olyan szemhéjpúdereim, amik nem egy fémtálkában vannak benne, és úgy a műanyag csomagolásban, hanem közvetlenül a műanyagba tették bele a festéket.

Szerintem nagyon-nagyon praktikus, helytakarékos, és ésszerű tárolási megoldás ez, aki meg sokat utazik, vagy esetleg sminkesként dolgozik, azoknak meg különösen hasznos. Én totálisan beleszerettem, olyan mintha lenne egy teljesen új szemfestékpalettám, így még a régi, elhanyagolt szemfestékeimet is szívesebben használom :).

Hogy tetszik?

Szandra




Follow on Bloglovin

You Might Also Like

14 megjegyzés

  1. Valahogy sosem tudtam szeretni ezeket a palettakat, olyan pucérak benne a mono szemhejpuderek :( A módszer a meglévők átalakításához szuper kreatív!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban vannak, akiknek ez nem tetszik, de nem gáz :)! Ez csak egy opció :)!

      Törlés
  2. Nagyon ügyes vagy és kreatív! :) Nyereményjáték van a blogomon, jelentkezz! :) http:// divat-mania.blogspot.hu/2013/05/firmoo -nyereményjáték-firmoo-giveaway.html

    VálaszTörlés
  3. Nekem mac van de abban mac szemhejpudereket tárolok. Anno irtam erről én is. Ma már nem szedem szét a szemhejpudereket. Jó helyen vannak az eredeti csomagolasukban:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, a MAC-nek is vannak, de náluk lehet olyan szemhéjpúdereket kapni, amiket nem kell szétszedni, hanem eleve olyan formátumban vannak, ami mehet bele a mágnese palettába, azért az úgy könnyebb :)!

      Törlés
  4. Ez nagyon jó kis ötlet! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó ötlet, de nekem nincs annyi mono festékem, hogy kitöltsön egy palettát (kb. 3 darab van), a többi cucc eleve palettában van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban ez inkább akkor praktikus, ha az embernek több mono összegyűlt, de egy csak egy lehetőség :).

      Törlés
  6. Jöhetsz hozzám is szétszedegetni meg olvasztgatni, én a sarokba vágnám türelmetlenségemben az tuti :D Ügyi vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D:D:D Nem volt annyira vészes, mint amilyennek tűnik leírva, kifejezetten élveztem :)!!!!

      Törlés
  7. Én feladtam anno a kiszedegetést, pedig jó az ötlet, de némelyikből kirobbantani is alig lehet... Komolyan, szívesen felbéreltem volna valakit rá :-D Most, hogy végre lesz megfelelő tárolóm, nem lesz gond a monók használata sem :-)

    Amúgy itt a bejegyzés, és a mini laptopnak tűnő Unii palettákat választottam akkor :-)
    http://djkatybeauty.blogspot.hu/2012/03/mono-szemfestekek-uj-elete.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jópofa ez is :)! Amúgy valóban van ami könnyebben kijön, van ami meg sokkal nehezebben, úgyhogy jó kis időtöltés, az biztos :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe