Én kérek elnézést...


... hogy már megint kifakadok, de most, hogy már tartósan 20 fok fölött van a hőmérséklet, naponta többször is szembesülök ezzel a problémával, és nem tudtam tovább magamban tartani. Akinek nem inge, ne vegye magára, de komolyan kérdezem: ugye mindenki tisztában van azzal, hogy a leggings nem nadrág?! És mivel nem az, így ahhoz, hogy kulturáltan és ne közönségesen nézzen ki benne az ember lánya, bizonyos öltözködési szabályokat be kell tartani.






Ja és kérem szépen ez a szabály- vagy inkább evidencia- nem testalkat, vagy súly kérdése; mindenkire vonatkozik Szerintem testsúlytól függetlenül bárki hordhat leggingset, hogyha megfelelő ruhadarabokkal kombinálja és eltakarja azokat a testtájakat, amiket kell... a vékony lányok is... és nem legyinthetünk azzal, hogy "jajj, dehát milyen szép vékony, mutassa meg az alakját nyugodtan"... NEM! A leggingset tessék minimum combközépig érő felsőkkel hordani.
Bármilyen csinos is az illető, én nem vagyok rá kíváncsi, ahogyan a leggings elöl és hátul is bevág az intim testtájakba. Gondolom senkinek nem kell ecsetelnem a fenti képeken is látható camel-toe (tevepata) effektust... sajnos a sztárok is gyakran - túl gyakran- elkövetik ezt a hibát, de kérlek benneteket, ebben ne vegyetek példát róluk.
A leggingsre tekintsetek úgy, mintha harisnya lenne, és az most tökmindegy, hogy fekete, farmerszínű, vagy éppen (mű)bőr, attól az még leggings.
Itt van egy remek kis ábra, melynek segítségével eldönthetik, hogy nadrág van-e rajtatok :).
(forrás: http://divany.hu/tejbenvajban/2012/10/16/a_leggings_nem_nadrag_vagy_megis/)


Egyébként a leggings nagyon praktikus, jól variálható és nagyon divatos is, ha megfelelő darabokkal kombináljuk. Manapság rengeteg tunikát, és bő, oversize felsőt, pulcsit lehet kapni- hát mire vannak ezek kitalálva, ha nem arra, hogy legingsszel hordjuk őket?!
Egy, max két esetben tudom elképzelni, hogy rövid felsővel párosítsuk: az edzőteremben sportoláshoz, illetve maximum még otthon semmittevéshez. Ennyi, pont, nincs tovább! Ebben nem ismerek kompromisszumot!

Titeket milyen divatbakik, öltözködési szokások idegesítenek?

Szandra



Follow on Bloglovin

You Might Also Like

47 megjegyzés

  1. Végre, hogy valaki leírta. Köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  2. Hűűű, még szeptemberben írtam erről én is. :)

    Amúgy teljesen igazad van, a leggins NEM nadrág, hanem max egy harisnya. Nekem a kedvencem a testszínű, akkor a legvicesebb dolog figyelni, hogy fel van-e öltözve az illető vagy sem...

    http://voroskoromlakk.blogspot.hu/2012/09/hogyan-hordjuk-1.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na a testszínű a legdurvább, mert az aztán tényleg olyan mint a harisnya!

      Törlés
  3. Így van! ez az egyetlen szabály amit be kéne tartani a leggings viselésekor. és olyan sokan megfeledkeznek róla.
    annyira szörnyen néz ki rövid fölsővel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, nagyon közönséges... de valakit ez sem zavar, sőt...

      Törlés
  4. Egy időben nekem is felállt a szőr a hátamon tőle. Most már realizáltam a helyzetet és csak attól akadok ki akik az átlátszóbb anyagú leggingset hordják nadrágként. Aminek kicsit vastagabb az anyaga és teljes mértékben takar, nem látszik át bugyi, semmi azzal már megbarátkoztam, ha úgy hordják mintha nadrág lenne. DE persze esztétikusabb lenne mindenkinek, ha még ezt sem hordanák haspólókkal, de észt nem adhatok, nekem is kevés van :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet kéne a leggingsek mellé használati utasítás, vagy vásárláskor az eladó mondja el hogyan kell hordani... :D:D

      Törlés
  5. Tegnap láttam egy nőt, aki neon rózsaszín leggingszet, ami inkább volt harisnya anyagú, egy rövid pólóval viselt, elég nagy méretű kék mintás fehér bugyival (baromi átlátszó volt a "nacija")...majdnem sokkot kaptam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áááááááá, ez még leírva is durva, nemhogy látványban!!!!

      Törlés
    2. Szombaton nekem is sokkoló látványban volt részem. Nagyon túlsúlyos 25 év körüli hölgy pink leggingsben és pink haspólóban. Rögtön arra a bizonyos állatra gondoltam. :)

      Törlés
  6. Elég ijesztőt láthattál, hogy mindez kitört belőled.. Remek dolog a leggings, feltéve, ha helyesen hordjuk, máskülönben "olcsó ribanc" kinézetet tükröz a férfiaknak.. Egy nő azért NŐ legyen :)

    VálaszTörlés
  7. Azt hiszem ez az, amit hiába írnak le 1000szer 1000 helyen, akkor is szembe fog jönni az utcán. :( Egyes embereknek egyszerűen nincs semmi önkritikája...

    Amitől az én agyvizem beforr 1 perc alatt, az a "hagyom a pasimnak hogy vigye helyettem a táskám/ritikülöm stb" Láááányok ne mááár!!! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez amúgy pusztába kiáltott szó, mert valószínűleg pont azok nem olvassák ezt a bejegyzést, akiknek kellene, de azért leírtam... :)!
      Micsoda? Táskacipelő pasi???? Ugye most viccelsz...?! :D:D:D:D

      Törlés
    2. Nem... egy csomószor látok párokat ahol a srác első dolga elvenni a barátnőjétől a táskát, és ő cipeli. :D

      Törlés
    3. Ilyet már én is láttam. Az még oké ha a csajnak nehéz a táskája vagy valami, de azon a kis pöttöm táskán nem tudom mi lehet olyan nehéz.

      Törlés
    4. Te jóóó ééég... hát ezen szétröhögtem magam :D:D:D:D!!!!

      Törlés
  8. Sok lány panaszkodik, milyen mocskosak a férfiak. Cuppognak, szinte kikelnek magukból. Vajon miért... Szomorú azt látnom 30 évesen, hogy kislányokat, ( 15-17 éves ) gyerekeket engednek így ki a szülők az utcára.
    Ennyire ne fogjuk már a 2013-ra mindent!!! Írhatunk felőlem akármennyit, és lehetek bármennyire is nem prűd, ez már nekem is SOKKKKK!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tök igaz... dehát sajnos a mai fiatalok többségének már nem lehet "parancsolni", de ami még ennél is rosszabb, hogy sokaknak nincs önkritikájuk se- tisztelet a kivételnek.

      Törlés
  9. Én is veled egy véleményen vagyok! Mégis a drága munkatársam, aki az erősebbik nemet képviseli odáig van érte, főleg akkor ha nadrágként hordja valaki. Persze én hiába mondom, hogy az nem nadrág ő csak mondja a magáét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok ilyen megrögzött van, akivel nem tudod megértetni, hogy ez nem nadrág...

      Törlés
    2. Őszerinte imába kéne foglalni a feltaláló nevét :D (nem hazuttolja meg magát, tipikus pasilogika :P)

      Törlés
  10. ááh. rajtam ezek már leperegnek -.-
    Van egy csaj a suliba, (ez az igazi, k*rva féle) aki leopárd mintás leggingset hord mindig olyan felsővel amiből az egész dereka kivan :SSS -.-" borzasztóak az ilyenek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na a leopárdmintás leggings rövid felsővel, az nekem olyan igazi szabadnapos rúdtáncos feeling... bocs, de tényleg... :D:D:D

      Törlés
  11. Csatlakoznom kell az előttem szólokhoz, a munkahelyemen(egy gyárban vagyok csoportvezető), az egyik leányzó fehér!!! leggingset vett fel, trikóval...az egyik nő véleménye: még a tisztasági betétje is látszik...no igen, az egész csarnokban híre is ment, később el kellett vele beszélgetni, hogy kicsit gondolja meg miben jön dolgozni, még akkor is ha csak a gyártósoron dolgozik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú a fehér leggings az tényleg extradurva, mert azon keresztül aztán tényleg minden látszódik. Meg azt ráadásul kb. csak tökéletes lábú lányoknak engedném felvenni, mert a fehér szín azért eléggé kiemel mindent: narancsbőr, formátlan, vastagabb lábak stb.

      Törlés
  12. Mondjuk nem is értem, hogy télen a vastag harisnyára miért veszek szoknyát...
    Amúgy pl Angliában sajnos a leggingset hordó "nők" kb 90%-a így hordja, én meg csak kapkodom a fejemet, hogy miiiiiii???!!4 Itthon egy picit jobb a helyzet, de minimum napi egy ilyet elkapok az utcán. Botrány.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy én azt vettem észre, hogy főleg tinilányok szeretik rövid felsővel hordani, bár azért az idősebb korosztály is képviselteti magát...

      Törlés
  13. hát ha nektek nem tetszik, akkor ne nézzétek. nekem tetszik, én nézem. szerintem pont jól hordják, a leggings arra való, hogy mindent megmutass, miközben úgy csinálhatsz, mintha lenne rajtad valami. aki nem akar mindent megmutatni, az hordjon nadrágot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ízlések és pofonok különbözőek, Neked úgy tetszik, nekünk meg máshogy...

      Törlés
  14. Nem rég láttam egy csajon fehér leggingset, az mindent mutatott...nem elég, hogy lehetett látni a tangáját, még azt is, hogy foszlik az anyag. Nem volt szép látvány. Nem is értem, hogy tudott így utcára kimenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jááájjj, na jó, ez viszont már nem csak közönséges, hanem igénytelen is...

      Törlés
  15. tegnap a Mammut mellett sétálgatott 3 lány és az egyiken áttetsző fekete leggings volt, persze rövid bőrkabival és felsővel. láttam a fenekét, a nem tökéletes combját, undi.

    tökéletes, formás lábú, popsijú, feszes bőrű lányon én még elviselem a NEM ÁTTETSZŐ anyagú változatot, de mivel ez a nők kb. 0,5%-ára érvényes megállapítás, így veled értek egyet. viszont azt nem fogom fel, h ezeknek a lányoknak miért nincs egy barátnőjük/testvérük/akárkijük, aki megmondja, h térjen már észhez, göcsörtös a lába/átlátszik a bugyija/bevág elég, ne vegye már fel így?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez nehéz, sokszor a barátok inkább azt mondják, amit szerintük a másik hallani akar, és nem azt, amit ténylegesen gondolnak... vagy nekik is ugyanolyan az ízlésük, és azt gondolják rendben van, hogy bevág a bugyija és ez rendesen látszódik is... :D:D:D

      Törlés
  16. Engem is kiakasztanak már ezzel. Nem telik el úgy nap hogy ne látnék egy-két lányt így felöltözve. Az a legcsúnyább amikor fehéret vesz fel, vagy ilyen világos, bőrszínűt és MINDENE átlátszik, sőt messziről olyan mintha nem lenne rajta alul semmi... A bevágásokról meg inkább nem is írok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a világos színűek tényleg még gázabbak sajnos... :/

      Törlés
  17. Eleinte én is mindig kiakadtam, de mióta Londonban élek teljesen hozzászoktam a látványhoz, itt az 5 éves kislánytól kezdve a 70 éves néniig mindenki leggings-(nem sokat takaró)póló párosítást alkalmaz, úgyhogy ez már nem is idegesít egyáltalán. Mostanában az angol lányok igénytelen, fésületlen-most keltem ki az ágyból- hajviseletétől kapok frászt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úúúúú, azért az sem lehet egyszerű. Már Te vagy a második, aki írja, hogy Londonban szinte minden nőnemű lény leggings-póló kombóban jár, mi van velük...??!!

      Törlés
    2. Megnyugodtam, h nem csak az én szememet verte ki... :D

      Törlés
  18. nekem tetszenek a cicanacis nők, úgyhogy kussolj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem azt írtam, hogy nekem nem tetszik a cicanaci...

      Törlés
    2. Épp a Top 5 blogbejegyzések 2013-ban bejegyzéseit nézegettem meg újra, és elolvastam az összes kommentet. Milyen érdekes, hogy csak a negatív véleményt írók írnak névtelenül (kivéve az ezelőtti). Ráadásul milyen igénytelen stílusban. Nem értenek egyet, mégsem vállalják fel. Csak alpári módon írnak egy ellentétes véleményt. Erről is szívesen olvasnék egy posztot, ott is biztosan érdekes kommentek lennének...

      Törlés
    3. Hát igen, általában ez így szokott lenni :D!!!

      Törlés
  19. Én egyedül a jógaórámra veszem fel a leggingset rövid felsővel, mert ott így a legkényelmesebb tornázni. De utcára soha, de soha nem venném fel, és nekem is nagyon bántja a szemem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ha valaki sportoláshoz hordja rövid felsővel, azzal az égvilágon semmi, de semmi baj nincsen :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe