Én és a termékminták

Ez most tulajdonképpen egy amolyan hangosan gondolkodós bejegyzés lesz, nem lesz benne semmi világmegváltás, vagy nagy újdonság, viszont nagyon kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre a témával kapcsolatban.
Ebben a posztban a különböző termékmintákról lesz szó. A minap azon gondolkodtam, hogy mennyit változott a hozzáállásom az elmúlt években a termékmintákhoz kapcsolódóan, és úgy véltem, hogy ezt érdemes megosztani Veletek is, mert érdekeli vagyok, hogy Ti hogy álltok a témához.








Évekkel ezelőtt, amikor még nagyüzemben vásároltam a különböző női magazinokat, sokszor ügyet sem vetettem az azokban rejlő termékmintákra, sőt leginkább idegesített, hogy "kettéválasztják" az újságot.. A legtöbb esetben ki sem szedtem az újságból (mert ha kiszedtem, a ragacs miatt összeragadtak az újság lapjai :D), hanem néhány nap/hét múlva azzal együtt a kukában landolt.

De milyen érdekes, hogy változik az ember hozzáállása az évek múlásával akár még csak ilyen apróságokkal kapcsolatban is. Ugyanis nagyjából egyidőben azzal, hogy elindítottam a blogot, rájöttem, hogy ezek a kis tasakok igenis fontosak és értékesek. És bár azóta már jóval kevesebb női magazint veszek, de ha veszek és van benne termékminta, akkor mindig kiszedem és ha azonnal nem is próbálom ki, de elteszem későbbre. Sőt, egyenesen elkezdtem vadászni és keresni a drogériákban a termékmintákat- pl. nemrég vettem észre, hogy a sminkmárkák állványainál az új alapozókból néha tesznek ki tasakos mintákat, amiket ingyen el lehet vinni. És persze annak is nagyon örülök, ha egy-egy vásárlásnál ajándékba kapok ilyesmit, pl. a fújós parfümmintákért nagyon tudok lelkesedni :).

Ha jobban belegondolunk, ezek a kis minták tulajdonképpen pénzt spórolhatnak nekünk. Ugyanis mindenféle kockázat nélkül próbálhatunk ki egy-egy olyan testápolót, alapozót, arckrémet, amit addig nem ismertünk, vagy nem használtunk. Nyilván itt most nem egy néhány száz forintos tusfürdő mintáján van a hangsúly, hiszen egy tusfürdőt szerintem meg lehet venni "ismeretlenül" is, az azért nem egy olyan eget rengető veszteség, ha nem jön be, de egy több ezer forintos termék esetén azért már meggondolja az ember a dolgot. Hiszen miért adna ki az ember több ezreket egy "bizonytalan" termékért, ami talán nem is neki való, és nem használ, ha ott van egy minta, amit ingyen, vagy sokkal kevesebbért kipróbálhat?! Ha bejön, akkor éljen, abban a tudatban adhatunk ki akár több ezer forintot is az adott termékért, hogy tudjuk, nem veszünk zsákbamacskát. Ha viszont nem jön be, akkor ugyanekkora összegű kidobott pénztől és csalódástól mentettük meg magunkat.
Sőt továbbmegyek: a termékminták szerintem a tudatos vásárlás egyik fontos alappillérét képezik, pontosan az előbb említett okok miatt.
Én amúgy örülnék neki, ha a drogériákban lenne kirakva több mindenből ingyenes minta, vagy kisebb kiszerelésű verzió, és nem csak néha-néha eseti jelleggel egy-egy termékből.

Külföldön már egy ideje felismerték ezeknek a termékmintáknak a jelentőségét, hiszen több cég (Birchbox, Glossy Box, Ipsy)  is kínál már erre az elvre "épülő" dobozokat bizonyos összegért, nekem nagyon szimpatikus ez a dolog. Nálunk egyelőre egyedül a Pixibox kínálja 4-6 exkluzív szépségápolási termékmintát, vagy miniterméket tartalmazó dobozkáját igen nagy sikerrel. Szerintem nagyon jól csinálják, nekem eddig két Pixiboxom van, és nemsokára érkezik majd a harmadik is, amit ezúttal is nagyon izgalommal várok, kicsit mindig olyan, amikor kibontom, mintha karácsony lenne.

Nektek mi a véleményetek a termékmintákról: Ti mit csináltok velük? Keresitek őket? Kiveszitek az újságból? Kipróbáljátok, amit ajándékba kaptok egy-egy vásárlás mellé? Vagy különösebben nem foglalkoztok vele és a kukába hajítjátok?

Szandra




Follow on Bloglovin

You Might Also Like

16 megjegyzés

  1. Én kiszoktam próbálni őket, ha valamely problémámra való a minta. Nagyon sokan száraz bőrűek, hajuak. Én pont nem, nekem zsírosodó bőröm, zsirosodásra, lelapulásra hajlamos hajam van, tehát nem mindíg tudom kipróbálni a mintákat, de azt vettem észre, hogy nem mindíg csak egy tipusba tartozó termékmintákat tesznek be az újságokba. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerencsére változatos azért a felhozatal: szokott minta lenni zsíros bőrre, érzékenyre stb. Nyilván olyasmit én sem próbálok ki, ami abszolút nem az én bőrömre való, vagy tudom, hogy mondjuk olyan összetevő van benne, amit nem bír a bőröm, de azért szeretek kísérletezgetni :).

      Törlés
  2. Én is valahogy úgy vagyok velük mint Te: régebben egyáltalán nem foglalkoztam a termékmintákkal, ki nem dobtam azonnal, de nem is érdekelt különösebben, kallódtak nálam egy darabig, aztán nem is tudom mi lett velük. Viszont nemrég én is felismertem a lehetőséget bennük és azóta mindent örömmel kipróbálok amit kapok, megszerettem a mintákat, tényleg nagyon hasznosak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez tökjó, hogy Nálad is hasonló folyamat ment végbe, mint nálam :)!

      Törlés
  3. Pont így vagyok ezzel a dologgal kapcsolatban mint Te :) korábban ügyet sem vetettem a termékmintákra, de mára már nagyon fontosnak tartom őket! Egy termékminta segítségével találtam rá a kedvenc testápolómra, amit mindig újravásárolok, nem számít mennyibe kerül :)
    Viszont pl. nem tudok mit kezdeni egy arckrém mintájával, hiszen legtöbb esetben rá van írva a normál méretűre vagy alapból tudjuk, hogy nem pár nap alatt fejti ki a hatását, a minta meg elég rövid ideig elég, nem derül ki, hogy hatásos e vagy sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ott azért hosszabb időre van szükség, főleg mondjuk egy ránctalanító krém esetében, vagy akár még egy pattanásos bőrre való termék esetében is.

      Törlés
  4. Hát Csajok, én imádom a termékmintákat, de nagyon bosszant, hogy sok helyen az eladók saját maguknak rakják el, ők használják. Néha pofátlanul odamegyek és kérek mintát egy-egy kozmetikumból, ha szerencsém van, akkor nagyon kedvesen segítenek, ha nincs, akkor a "szájhuzogatás" megy. Közben látom, hogy kihúzzák a fiókot és halomra állnak a minták. MKriszta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor egyébként gyógyszertárakban is "eldugják" ezeket a mintákat, de egyszer az egyik eladó volt olyan rendes, hogy egy bioderma, vagy nem is tudom milyen krémből adott több kis tubusos mintát is, amivel aztán jó darabig elvoltam. De az tényleg kár, hogy néha szinte úgy kell kuncsorogni a mintáért.

      Törlés
  5. Sziasztok! Bevallom évekkel ezelőtt én is olyan csajszi voltam akit idegesített a termékminta a női magazinok lapjain és volt, h kiakadtam rájuk mert mikor kivettem őket gyorsan volt , hogy el is szakítottam az oldalt, így csak bosszúságot okozott! Egészen addig míg nem jött a "BBkrém-láz" és a legtöbb kozmetikai márka piacra dobta a sajátját. Tanácstalan voltam, hiába tudtam, hogy milyen a bőrtípusom, mivel a legtöbb gyártja a bőrtípusomnak megfelelőt. Aztán megvettem az épp aktuális női magazinjaimat (mostanában leredukáltam 2 félére, hál istennek :D ) és abban pont volt egy Nivea BBkrém minta és végre kipróbáltam és milyen jól tettem, h nem vettem meg! Mert a bőrömhöz egyáltalán nem passzolt... Vagy mikor Garnier testápoló mintákat próbáltam ki...nagy csalódás volt a bőrömnek de hát ez van! És igen tényleg spórolás, és köszi Szandra, hogy méginkább rávilágítottál a minták hasznosságára! Puszi, Noémi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy megosztottad Velem a Te élményeidet és tapasztalataidat :)!

      Törlés
  6. Sziasztok! Én mindig nagyon örültem a mintáknak az újságban. Azt sajnáltam hogy néha csak 1-1 db volt benne hiszen egy drágább kozmetikum megvásárlásánál már igenis jobban meggondolja az ember megvegye vagy sem. Először nálad olvastam Szandra a blogon a Pixiboxról és bár kicsit félve de megrendeltem. Pozitívan csalódtam mert remek termékek voltak benne és azóta is lelkesen olvasom a blogod, hogy további ilyen remek ötleteket kapjak. Én is megrendeltem a mostani Pixiboxot és kíváncsi vagyok, hogy a Joy-al összefogva milyen meglepetések lesznek benne. Várom majd a véleményedet róla :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú hát alig várom már, hogy megérkezzen majd a postani a Pixibox, főleg hogy megszellőztették, hogy ezúttal milyen márkák mintái/termékei kerültek a dobozba... :)

      Törlés
  7. Nekem az a gondom csak, hogy nem akármilyen mintákhoz lehet hozzájutni. Az újságokban lévők többnyire nekem használhatatlanok, ami viszont érdekelne, abból meg kb lehetetlenség mintát kapni.
    És mélységesen felháborít, hogy a drogériákban, parfümériákban a sminktermékek mintái egyszerűen hiányosak vagy nincsenek, a nagyon rendes vásárlók meg mindent kibontanak, egy féléből is akár 3-4et is. De pont tegnap megkoronázta egy eladó, aki segítségemre sietve a szemem előtt nyitotta ki a szempillaspirált, hogy megmutogassa melyik milyen kefével bír... Bocs, hogy itt fakadtam ki, de ez elképesztő számomra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ez sajnos állandó probléma... de azt pl. nem értem, hogy miért nem lehet nálunk is úgy kapni a spirálokat, hogy be van csomagolva műanyagba, ok, hogy környezetvédelem meg minden, ne legyen felesleges csomagolás meg szemét, de így meg boldog-boldogtalan kinyitogatja és elkezd ketyegni a szavatossága... és ha már az eladó is ezt csinálja, akkor mit várunk az egyszeri vásárlótól...

      Törlés
  8. Nekem mindig az első dolgom kiszedni az újságokból a termékmintákat, leginkább a fent említett "kettévágja az újságot" okból. :) Van egy dobozom, amibe ezeket gyűjtöm, de használni nem igazán szoktam őket, amolyan süllyesztő-jelleggel működik, anyukám szokott csemegézni belőle. Sajnos az alapozó/BB krém minták többsége nekem túl sötét, a testápolók viszont jól jönnek a bemutatóimon a backstage-ben, vagy csak úgy bedobva a táskámba (száááraz vagyok mint a sivatag, hehe) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, az igaz, hogy a BB krémek, alapozók esetében mázlistának kell lenni, hogy pont megfelelő árnyalatú legyen a minta... :(
      De a legjobban amúgy én is a testápoló mintákat szeretem, azokat szinte mindig elhasználom:jól jönnek utazáskor is, vagy csak bedobom a táskámba, hátha jól jön :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe