Harc a T-zónában - The Body Shop mattító lapocskák teszt

Ne aggódjatok, nem váltottam profilt, ez nem egy háborús bejegyzés lesz, bár tulajdonképpen, ha jobban belegondolok, mégiscsak az: merthogy hadat üzentem a fénylő, zsírosodó T-vonalamnak. Nem egy, és nem kettő bejegyzésben/videóban említettem már Nektek, hogy ahogy beköszönt a szép, napsütéses tavaszi idő, onnantól kezdve a homlokom, az orrom és az államgyakorlatilag olyan, mint egy korcsolyapálya... A télen már-már szárazba hajló bőröm egy-kettőre átvált kombinált üzemmódra, és hiába bármilyen mattító krém, alapozó és púder, néhány óra alatt sajnos az arcom középső része "kifényesedik"... és ez engem zavar... egy kis egészséges csillogás még nem, de ez azért már nem az a kategória.
Persze az újrapúderezés is megoldás, de én ennél most egy sokkal praktikusabb megoldást találtam.
Ha kíváncsiak vagytok rá mi az, akkor olvassatok tovább!
Régóta szemezgettem már a boltok polcain a különböző mattító lapocskákkal/papírokkal, úgyhogy most szeretném bemutatni Nektek a The body shop termékét.
De először is álljunk meg két szóra, hogy valójában mik is azok a mattító lapocskák?! Ezek azért nagyon hasznosak, mert felitatják a felesleges zsiradékot a bőrödről anélkül, hogy a sminkedet leszednék és szépen mattítják a bőrt. A kulcsszó nekem ott van, hogy "felitatják", tehát nem az történik, mint újrapúderezésnél, hogy odanyomsz egy újabb adag púdert az előző rétegre...
De nézzük akkor konkrétan a The body shop mattító lapocskákat!

Nagyon praktikus a csomagolás, elfér a tenyeremben, nyilván arra lett ez kitalálva, hogy az ember lánya csak bedobja a táskába, és előkapja, ha szükséges. Bár nem műanyagból, hanem papírból van a 65 db lapocskát rejtő kis tartó, de jól zár, nem nyílik ki és nem esik szét.
A csomagolást felnyitva előbukkannak a félbehajtott lapocskák. Jól ki van ez találva: ahogy kiveszek egyet, már elő is bújik a következő.
Nagyon egyszerű használni: nekem általában sminkelés után 5-6 órával érezhetően és láthatóan átfényesedik a T-vonalam. Ilyenkor egyszerűen fogok egy kis lapocskát, és odanyomkodom a kritikus területekre.
Szeretnék mindenkit megkímélni attól, hogy megmutassam, hogyan is néz ki a zsíros homlokom, de szerintem ha megmutatom, mit itatott fel a T-vonalamról a lapocska, akkor el tudjátok képzelni, hogy is nézhetett ki...
Ennyi! És ezzel kb. újabb 5 órára matt lesz a bőröm.

Nekem nagyon bejönnek ezek a mattító lapocskák, nem is értem, hol éltem eddig, hogy nem próbáltam ki őket... :D



Ti milyen praktikákat, termékeket vettek be a fénylő T-vonal ellen?


Szandra




Follow on Bloglovin

You Might Also Like

15 megjegyzés

  1. Én anno az első ilyen kis lapocskámat még jó pár évvel ezelőtt a rossmann-ba szereztem be. Azóta is van a táskámba, és bár nekem csak nyáron kell (akkor sajnos nagyon) de hitetlen jó dolog. Egy amerikai barátnőm mesélte nem rég, hogy ilyenből már van púderes higlighteres és pirosítós is. Na jó, azok valószínű nem mattosítanak, de hasonló elvre épülve ilyen kis papíron van:) és korrigálni lehet velük gyorsan a sminket:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú wow, úgy látszik a tengerentúlon még tovább fejlesztették ezt az ötletet, mondjuk nekem kissé fura lenne a papírkával pirosítózni :D:D:D, de ez a mattító lapocska nagyon jó kis találmány.

      Törlés
  2. szia
    örülnék ha ebből sorozat lenne, pl nyílt pórusok, szeplők stb ellen
    énis hasonlóan vagyok, nekem krétapor száraz a bőröm télen, nyáron pedig szeplők, zsírosodó fénylő bőr..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem, bár már volt egy poszt, amiben a mitesszeres bőrre kínáltam megoldást szódabikarbóna segítségével, de ha lesz még ilyen tuti tippem, akkor biztosan megosztom Veletek :)!

      Törlés
  3. Hú Szandi, tök jó, hogy írtál erről, mert nekem is hasonló problémám van a T-vonalban, mint neked. Ilyenkor ha beköszönt ez a melegebb idő, nekem is átvált a szárazka bőröm vegyesre, sőt már-már zsírosra, és nem tudok vele mit kezdeni... Mindenképpen beszerzek ilyen kis lapokat, úgy látom hasznos. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy nem csak nekem van ilyen extrakombinált bőröm :D:D, de amúgy ez tényleg jó megoldás a problémára, ha nem akarsz púderezéssel vesződni.

      Törlés
  4. Nagyon megtetszett, de nem találom sehol a weboldalukon. :( Meg tudnád még mondani azt, hogy mennyibe kerül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nincs még fent a weboldalukon, de ha jól tudom mostamság fog majd felkerülni, ha fent lesz, mindenképpen felteszem ide a linket, amúgy 2000 Ft körül van.

      Törlés
    2. Akkor már értem miért nem találtam. Köszönöm! :)

      Törlés
  5. Ez nagyon hasznos volt, köszi a tippet! Nekem is rettentő zsíros a bőröm, télen átváltott kombinált típusba (orcákon hámlott), de a T-vonal zsírosodása nálam is állandó probléma. :/

    VálaszTörlés
  6. Vigasztalásképpen elmondanám, hogy nekem fél óra alatt bezsírosodik!!! Szuperboldog lennék az 5-6 órával!!! Nekem az ilyen lapok semmit nem használnak..
    Mondjuk nekem egy betegség kapcsán van ez a tünet....
    Esetedben lehet, hogy a nem megfelelő étkezés okozza? nem tudom..csak egy gondolat..

    Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiszem, mert akkor télen is fennállna ez a probléma, de akkor nincs... meg mostanában annyira egészségesen étkezem, hogy csak na, úgyhogy biztos a meleg miatt van.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe