Essie lakkok tavaszra - teszt

Egy korábbi posztban írtam már Nektek arról a gyönyörűséges essie lakkról, amit Bécsben vettem. Akkor annyira belelkesültem, hogy milyen remek kis lakkocska, hogy úgy döntöttem rendelek néhány essie lakkot tavaszi színekben. Pár napja posztoltam róluk egy képet a facebookon, és mivel nagy népszerűségnek örvendett ez a kép, így most posztot is írok róluk. Kissé hosszú poszt lesz, de összesen hét essie lakkot fogok mutatni. Azt előre le kell szögeznem, hogy vegyesek az érzelmeim.
Ha kíváncsi vagy rá, hogy miért, kattints tovább!



A lakkokat a 2mbeauty.hu weboldalról rendeltem, ahol egyébként még most is olyan akció fut, hogy ha három essie lakkot rendelsz, akkor hármat kapsz ajándékba. Persze a három ajándéklakk árnyalatát ők választják ki, nincs kívánságműsor, de én azt mondom: ajándék lónak ne nézd a fogát, ennek is örülni kell :).
Egy essie lakk itt 1680 Ft-ba kerül, plusz a szállítási költség, ami 20.000 Ft-os rendelés alatt 1450 Ft, tehát érdemes egyszerre többet rendelni. hogy megérje a szállítás. Amúgy baromi gyorsak voltak, ugyanis hétfőn küldtem el a rendelést, és kedden már meg is kaptam a csomagot, először nem is nagyon értettem, hogy milyen csomagot hoztak nekem, mert nem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan kihozzák.
Ha ezzel a weboldallal annyira nem szimpatizáltok, akkor rendelhettek az ASOS-ról, vagy a Beauty Bay-ről is
, mindkettőnél ingyenes a szállítás, viszont a lakkok is drágábbak- átszámítva kb. 3-4000 Ft-ba kerülnek. De biztos vagyok benne, hogy e-bay-en is találtok essie lakkot.

Mivel viszonylag kevés tavaszi árnyalatú körömlakkom van, így ilyen színeket választottam. Egy biztos volt, hogy mindenképpen akarom a Mint candy apple nevű árnyalatot, ezen kívül szerettem volna egy olyan igazi pinket, egy kéket, és végül még egy pasztell lila mellett döntöttem.
Ami általánosságban elmondható mind a négy lakkról, hogy 15 ml-esek és ezeknek még nem az a széles ecsete van, mint a korábban bemutatott essie lakkomnak, hanem a hagyományos vékonyka, bár őszintén szólva ezen nem lepődtem meg. Nekem nincs bajom ezzel sem, bár tény, hogy gyorsabban és szebben lehet dolgozni a szélesebb ecsettel, de ettől még nem megyek falnak.

Lapis of luxury
Sokáig vacilláltam eközött és egy másik kék között (talán a Shelter Island volt a másik), de mivel az nem volt raktáron, így végül ez lett. Ez az árnyalat egyébként a 2010-es Resort Collection tagja.
Legelőször ezt kentem fel, itt a képen három rétegben látható rajtam. Az első réteg után megijedtem, hogy te jó ég, ez baromi halovány... de aztán a második réteg után megnyugodtam. Tulajdonképpen lehet, hogy két réteg is elég lett volna (kettő viszont mindenképpen kell), de végül felkentem még egy harmadikat is, így éreztem igazán szépnek és intenzívnek.
A neten talált képeken amúgy sokkal világosabbnak tűnik, mint amilyen élőben (bár ez a kép meg pont egy picit sötét, dehát ebben a remek szürke időben ennyire futotta sajnos...), de amúgy nekem nagyon-nagyon nekem, szép lilás árnyalatú kék, nekem a búzavirág jutott róla eszembe, annak van ilyen színe.Tartósságát tekintve kiemelkedik a négy lakk közül: kedden kentem fel, és szombaton még egyáltalán semmilyen csúnyaságot nem láttam, akkor is csak azért mostam le, mert ki akartam próbálni a többit is :D!

Mint candy apple & Castaway
És akkor az a bizonyos Mint candy apple (mentaszín), ami után már tavaly nyár óta csorgatom a nyálam a Youtube beauty guruk miatt, mindenki azt mondta róla, hogy ez a tökéletes pasztell menta körömlakk. Amúgy tök érdekes, mert ez amúgy a 2009-es téli kollekció tagja, pedig ez nekem már ránézésre is echte tavaszi/nyári szín, de végülis... :)
Itt a körmömön két rétegben van, de ez az árnyalat már egy rétegben is egészen szépen visszaadja azt a színt, ami az üvegben látszódik. Viszont a tartóssága... hááát... két napot volt rajtam, mert nem bírtam magammal és fel akartam kenni a negyedik lakkot is, de már a második napon itt-ott látszódott egy két csúnyaság, szóval szerintem ha még két napig fent hagyom, akkor igen csúnyán nézett volna ki. Illetve valahogy nem sikerült olyan szépen felkennem két rétegben, picit csíkozott is, de lehet csak kapkodtam és amiatt... De szerintem ezek egy jó fedőlakkal áthidalhatók, mert a színe meg egyszerűen annyira tökéletes. Igazi pasztellmenta, talán még pasztell türkiznek is mondhatnám, és ebben van zöld is, nem olyan halovány, fehéres menta, ami kb senkinek, vagy csak nagyon keveseknek áll jól. Igazán friss és tavaszi- tényleg nem is értem, hogy ez hogy lehetett a téli kollekció tagja :D.

A Castaway tulajdonképpen az igazi Barbie/rágógumi pink. Néha amikor ránézek, Nicki Minaj ugrik be, neki szokott hasonló árnyalatú rúzs lenni a száján :D. De én pont egy ilyen élénk, nem túl sötét pinket akartam, igazi tavaszi-nyári csajos szín. Most a sápadtabb színemhez is jó, de majd ha remélhetőleg barnább leszek, akkor még jobb lesz :). Ja és szerintem lábkörmön is gyönyörűen mutat majd :).
Ez is két rétegben van rajtam, ahogy a Mint candy apple is, ez is szépen fed és intenzív a színe már egy rétegben is, de egy picit sajnos ez is csíkozódott. Tartóssága szerencsére valamivel jobb mentaszínű társánál.

Lilacism
Mit is mondhatnék: ez egy gyönyörűséges pasztell lila egy leheletnyi kék árnyalattal, talán picit az akácra emlékeztet. Nagyon-nagyon tetszik a színe, annyira kellemes, totálisan beleszerettem, oda meg vissza vagyok tőle, talán a négy lakk közül a színt tekintve most ez a legnagyobb szerelem- na jó, holtversenyben a Mint candy apple-lel :D. Itt a képen két rétegben látható rajtam, szerintem még elbírna egy harmadikat is, de nekem így is tetszik. Kicsit sajnos csíkoz ez is, úgyhogy tényleg be kell szereznem egy jó kis fedőlakkot, mert ezek az essie lakkok igénylik.
A tartósságról ennél még nem nagyon tudok mit mondani, mivel tegnap kentem fel, kíváncsian várom, hogy teljesít.

Ajándék lakkok: Bonds beige, Starter wife, Pure chiffon
A három ajándék lakkot még nem próbáltam, de nekem első blikkre tetszenek, kicsit olyan menyasszonyos árnyalatok, de nincs ezzel baj, néha jó ilyen lájtosabb színeket használni. A két szélső gyöngyházfényű.
Egyedül talán a bal szélső az, ami úgy ránézésre se nagyon fog meg, de a másik kettőt biztos, hogy ki fogom majd próbálni, mert tetszenek, úgyhogy tulajdonképpen az ajándék lakokkal is elégedett vagyok :).


Így általánosságban azt mondhatom, hogy ezek az essie lakkok nekem minőségükben elmaradnak a korábbi posztban említett Cute as a button árnyalattól. Ez talán amiatt lehet, hogy az szélesebb ecsettel és más formulával készülhetett, ez a négy meg nem, így az egyik szemem picit sír, de ahogyan írtam, egy jó kis fedőlakk sokat segíthet a fentebb említett problémákon, úgyhogy nincs tragédia.
Ugyanakkor a színek meg annyira szépek, és annyira tökéletesek, hogy öröm rájuk nézni, főleg ebben a tavasziasnak kicsit sem mondható időben.



Nektek melyik tetszik legjobban?



Follow on Bloglovin

You Might Also Like

15 megjegyzés

  1. szépek, a nude árnyalatok nagyon bejövősek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is szépek :)! Valaki írta, hogy szerinte gáz lakkokat küldenek ajándékba, hát nem tudom, nekem a három ajándék lakkból kettő abszolút bejön, a harmadik olyan semmilyen, de szerintem abszolút rendben van.

      Törlés
  2. Már megtárgyaltuk, hogy irigykedem :) de wow én nem is láttam a Mint Candy Apple-t ott ahonnan rendelted :O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dede, van bizony, a legutolsó oldalon van, majdnem a legutolsó lakk :).
      Egyet sajnálok, hogy nem találtam a kínálatban, de azt viszont tényleg nincs, a Bikini so teeny, arra fáj még nagyon a fogam :)!

      Törlés
  3. Nagyon szépek*.* Igazi tavaszi színek : ) Már tervben van nálam is 1-2 Essie lakk beszerzése...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azok bizony, ilyen tavaszi színek tekintetében tényleg érdemes az essie-nél nézelődni :)!

      Törlés
  4. az ajándék lakkok közül a középső, pasztell rózsaszín érdekelne a leginkább, a legszebb pedig egyértelműen a pasztell lila, most ilyesmi szemhéjpúderre vadászok :) tussal szeretném így tavasszal hordani :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jujj ez jól hangzik :)! Amúgy az ajándék lakkok közül nekem is a középső jön be a leginkább.

      Törlés
  5. Cukik! :)
    Sally Hansen fedőlakk, annyira gyorsan szárad hogy megőrülsz :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húúú tényleg? Na ha már úgyis lett a Tescoban egy Sally Hansen állvány, akkor ezt mindenképpen megnézem, mindenképpen kell egy jó fedőlakk, nagyon köszi a tippet :)!

      Törlés
  6. Gyönyörű lakkok, tényleg igazi tavaszi színek, mindet elfogadnám! :) Jól választottál :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)! Pedig amúgy nehéz volt a bőség zavarában. Még így is, hogy nincs náluk mindegyik árnyalat, rengeteg essie lakk van.

      Törlés
  7. èn mièrt csak most talàltam a blogora :O

    VálaszTörlés
  8. elnèzèst a blogodra :D
    fel is iratkoztam ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, de örülök, hogy itt vagy :)! Üdv az olvasóim között :)! Én is feliratkoztam a Tiedre ;)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe