Tavaszi újdonságok tesztelve

El nem tudom mondani Nektek, hogy mennyire hiányzott már, hogy írjak egy jó kis beauty posztot... De sajnos mostanában egyre nehezebb összehoznom ilyesmit, leginkább a fotókat, mert ha van elég fény, akkor tutira pont nem alszanak a gyerekek, ha meg alszanak, akkor meg szinte biztos, hogy nincs elég fény, anélkül meg azért elég nehéz normális fotókat összehozni... Na de most úgy néz ki, hogy sikerült. :)
Mivel az elmúlt hetekben elég sok sminkújdonság érkezett hozzám tesztelésre, így arra gondoltam, hogy mutatok közülük párat nektek és természetesen a rövid véleményemet is megosztom veletek, remélem hasznos lesz így a Glamour-napok előtt. :)
A bejegyzésben szereplő összes terméket cégek küldték kipróbálásra.


Essence újdonságok

You better work! primer sportoláshoz
Ez a primer elvileg edzés közben is tart izzadás álló formulájának köszönhetően, 20-as fényvédő is van benne, valamint csökkenti a bőrhibákat és elrejti a bőregyenetlenségeket. Ez így összességében egészen jól hagnzik, de sajnos nekem nem jött be, több dolog miatt sem. Száraz vagy normál bőrre jó lehet, de az én kombinált bőrömnek valahogy nehéz volt, sok volt, éppen ezért zsíros bőrűeknek egyáltalán nem ajánlom. Kékeszöld színe van, ami elvileg segít korrigálni a pirosságot, de ebből én nem igazán észleltem semmit... :( Ahogyan az "instant blur" hatásból sem és a sminkem sem lett tartósabb tőle, úgyhogy én ezt sajnos passzolom. :(


Essence glow arcpaletta - 01 like it's girls night
De hogy legyen egyból valami pozitív is: ezt a négyes palettát szeretem, márcsak azért is, mert szerintem nem csak arcra, hanem akár szemre is simán lehet használni. Mindegyik szín fényes, illetve a bronzos árnyalat, meg a pirosító csillámos, bár szerencsére egészen pici csillámok vannak mindkettőben. Mondjuk a bronzosító nem igazán az én műfajom, de a pirosító gyönyörű, egy üde, barackos árnyalat aranyló fénnyel, aki szereti a fényes pirosítókat az imádni fogja és nyáron a lebarnult bőrön különösen szépen mutathat. A két highlighter közül az egyik egy hidegebb tónusú, a másik pedig egy picit melegebb pezsgőszín, én össze szoktam mixelni őket, de külön-külön is nagyon szépen mutatnak a bőrön, nagyon fényesek. Én egy picit hiányolom a tükröt a palettából, illetve jobban örültem volna egy visszafogottabb, kevésbé csili-vili bronzosítónak, de amúgy egészen jó kis paletta.


Colour up! Shine on! ajakrúzs - 10 rosey glitz
Ez egy nagyon szép kis rúzs, nagy kedvencem lett annak ellenére, hogy nem magas fedésű, viszont szépen lehet építeni. Nagyon kellemes viselet az ajkakon és imádom ezt a színt, pont az én világom,. A finise is tetszik: kissé vizes hatású, fényes, tökéletes mindennapi viselet átlagos tartóssággal.


Glitter primer
Mivel nem igazán használok glittereket, így arra gondoltam, hogy ezt a Glitter primert szemfestékalapként fogom kipróbálni. Elég könnyed textúrája van, könnyen el lehet oszlatni a szemhéjon és nekem úgy tűnt, amikor kinyomtam a tubusból, hogy enyhén gyöngyházfényű, de felkenve ebből nem érzékeltem semmit. Egy pár óráig tartott rajta a szemsminkem, de aztán összegyűlt a szemráncban a szemfesték, úgyhogy szemhéjalapként nekem nem igazán vált be, de mivel ez hivatalosan egy Glitter primer, így nem mondhatom azt, hogy nem ajánlom, mert nem tudom, hogy glitterekkel hogyan viselkede. Bár kérdés, hogy ha a szemfesték is csak pár óráig tart rajta, akkor a glitter mennyire lenne tartós.

Volume Hero Power Black szempillaspirál
Ettől a spiráltól sem voltam különösebben eljáulva, bár gumisörtés keféje szépen szétteríti a pillákat és nem tapasztja össze őket, de nem íveli őket eléggé és mivel nekem eléggé lekonyuló, egyenes pilláim vannak, így nekem ez eléggé fontos. Viszont úgy láttam, hogy ívelést nem is ígér ez a spirál, de maximális pillákat igen, amibe nekem beletartozik az ívelés is... Úgyhogy sajnos ezzel a spirállal nekem elmaradt a WOW hatás.


Wood  you love me paletta - 01 from the forest, with love!
A hivatalos megvenevezés szerint ez egy szemfesték ÉS highlighter paletta, amiben kizárólag fényes/csillámos színek vannak. Nos a középső színt valóban lehet highlighterként használni, sőt aki szeret merészebb színeket is használni erre a célra, az akár a világosabb zölddel is megpróbálkozhat, merthogy gyönyörű aranyló fénye van. Szépek a színek és egészen jó a textúrájuk, meg a pigmentáltságuk, egyedül a sötétbarnával nem vagyok megelégedve és szerintem a képen is látszódik, hogy miért: kissé foltos és valahogy a szememen nem eléggé pigmentált. Én ehelyett inkább egy matt sötétbarnát tettem volna a palettába és akkor szép kis füstös sminkeket is lehetne készíteni vele. Mármint így sem lehetetlen, de nekem mégsem az igazi ezzel a csillámos sötétbarnával. Viszont cukiságfaktorban egyértelműen viszi a prímet ez a paletta, hiszen a csomagoláson található nyuszik megölelik egymást, ahogy mozgatod a palettát.


Make me brow szemöldökpor - 01 brown
Az ötlet nem rossz, de a kivitelezés valahogy nem az igazi nekem. Mondjuk én nem vagyok nagy szemöldökporos, inkább a színezett szemöldökzseléket kedvelem. Ezzel az a bajom, hogy főleg az első néhány használatnál, amikor még tele van, akkor bizony potyog: akkor is amikor kihúzom az applikátort a tubusból és akkor is, amikor felviszem a szemöldökömre. De szerencsére idővel, ahogy fogy a por, ez egyre kevésbé probléma. A másik, amit én hiányolok, az egy kefe, merthogy én ezeket a szemöldökporokat mindig bele szoktam fésülni a szemöldökömbe, hogy még természetesebb legyen a hatás. Persze van külön szemöldökkefém, amit tudok használni, csakhát tökjó lenne, ha lenne mondjuk a tubus, vagy az applikátor másik végén egy kefe és nem kéne mindig külön előhalásznom egyet. De amúgy szeretem, mert szép természetes hatást lehet elérni vele és ez a szín is pont jó nekem.


Pupa Milano újdonságok
A márka ismét egy csomó újdonsággal örvendeztetett meg az elmúlt hetekben, én pedig nem győztem tesztelgetni őket. És még így is sikerült kihagynom egy nagy kedvencemet ebből a blogposztból, ugyanis az a táskám állandó tartozéka lett, ez pedig a képen is látható Material Luxury kollekcióból a  Duo Lips Twist-up fényes rúzs- és szájceruza a 002 Flamingo árnyalatban, amiről ITT találtok képet. Ez egy 2in1 ajaktermék, az egyik felén egy kitekerhető ajakkontúrceruza van, aminek talán egy picit kemény és száraz textúrája van, de talán pont ennek köszönhetően elképesztően jól tapad az ajkakhoz és nagyon tartós. A másik felén pedig egy színben megegyező rúzsceruza van, ami egyszerűen álom mind a textúrját, mind a pigmentáltságát illetően. Gyönyörű intenzív színe és krémes finise van, annyira imádom, hogy legszívesebben állandóan ez viselném most.


Material Luxury Marbled Blush 
És ha már a Material Luxury kollekcióról esett szó, azért azt hadd mondjam el, hogy szerintem kevesen vannak, akinek nem dobogtatja meg a szívét a gyönyörű, letisztult márványmintás csomagolás, amit némi rose golddal bolondítottak meg. Ennek a kollekciónak a másik gyöngyszeme ez a márványos pirosító, amiben két különböző rózsaszín, valamint egy aranyos árnyalat keveredik, létrehozva ezzel egy gyönyörű üde és fényes színkombinációt. Hozzáteszem, hogy nekem ez talán egy picit már túl fényes is, de lehet, hogy csak elszoktam a nagyon fényes pirosítóktól; mostanában inkább matt pirosítókat használok és ha szeretnék egy kis ragyogást, akkor megspékelem egy kis highlighterrel. Meghát azért ez a pirosító egyenletes bőrfelszínen mutat igazán szépen, szóval akinek nagyon texturált a bőre, annak lehet, hogy nem lesz a legjobb választás, de amúgy tényleg gyönyörű darab.


Material Luxury 3D Metal Eyeshadow - 001 Rosy Silver és 003 Coppery Pink
Nem igazán tudom értelmezni ezeket a szemfestékeket, mármint a textúrájukat illetően - és ezt most nem kritika, csak megjegyzés. Merthogy olyan, mintha krémes szemfestékek lennének, de közben mégsem, aztán mégis - ki érti ezt?! :D Szóval nagyon érdekes az állaguk, de talán pont emiatt az állag miatt nem porolnak és nem potyognak felvitelkor, ugyanakkor úgy vettem észre, hogy ujjal intenzívebben fel lehet vinni, mint ecsettel. Elképesztő a pigmentáltságuk és szinte szikrázóan fényes a finisük.
A 001 Rosy Silver egy lilás-szürkés-ezüstös, avagy taupe árnyalat, bár nekem a szemeken inkább szürkés-ezüstös, mint lilás, amit egy picit sajnálok, de ettől még nagyon szép és különleges szín. A 003 Coppery Pink pedig olyan mint a naplemente: egy aranyló barackos rózsaszín, a kék szemeket szerintem gyönyörűen kiemeli ez a szín, de én a barna szemeimhez is imádom.


Pupa I'm Matt ajakrúzs 072 és 032
Szeretném előre leszögezni, hogy nem igazán kedvelem a full matt ajaktermékeket és talán ez már annyira nem is újdonság nektek, de ezek a rúzsok mégis totál lenyőgöztek. Annyira bársonyos a textúrájuk és annyira gazdagon pigmenáltak, ráadásul ahhoz képest, hogy gyakorlatilag teljesen matt finisű rúzsok, egyáltalán nem szárítanak és nincs meg az a fura, húzódó érzés, amit sok matt rúzsnál érezni lehet (egyébként főként ezért sem szeretem a matt rúzsokat). Ugyanakkor azt is hozzá kell tennem, hogy ezek a rúzsok teljesen sima, hidratált ajkakon mutatnak szépen, vagyis ha egy picit is szárazak, vagy a töredezettek az ajkaid, akkor mindenképpen alaposan le kell radíroznod őket, mielőtt felkened ezeket a rúzst. Ja és mindenképpen használj ajakkontúrceruzát is. ;)


És a végére már csak két szempillaspirál maradt: az egyik az Avon True Ultra Volume szempillaspirál, ami ultra dúsítást, ultra sokszorosítást és ultra sűrűséget ígér. A keféje első ránézésre nem igazán tetszett, úgy tűnt, hogy sok hely van a kis szálak között és attól féltem, hogy összetapasztja majd a pillákat és részben igazam is lett. Egy rétegben szép a hatása, de én egy picit kevésnek érzem, viszont ha felteszek egy második réteget is, akkor már kissé összekuszálja és összetapasztja a pilláimat, úgyhogy szét kell választanom, meg kell el kell rendezgetnem őket, hogy szépen mutassanak, szóval eléggé "melós" spirál... Viszont nem maszatolódik és nagyon tartós, úgyhogy a lemosáshoz mindenképpen kétfázisú szemfestéklemosót kell használni. Szóval nem rossz, de nem életem spirálja.

Ahogyan a Maybelline Total Temptation spirál sem az. Mondjuk fejlődőképes a kapcsolatom vele, mert az első használat után onnan indultam, hogy utálom. :D Most meg már egész jól elvagyok vele, de azért még nem imádom. Picit hasonlít az Avon spirálra abból a szempontból, hogy ez is egy "melós" spirál és hát sajnos nem mindig van időm (általában nincs) 5 percig szórakozni csak a szempilláimmal. A másik meg a kókuszillat. Hát esküszöm én nem érzem... bár lehet már elillant az illat, mert én csak utólag olvastam, hogy ez kókuszillatú és addigra már túl voltam pár használaton, az első használatoknál meg nem szagolgattam. Szóval simán lehet, hogy kókuszillata volt, de hogy most (már) nincs az tuti. Tudom, hogy sokan imádják, de én még mindig inkább a L'oreal Mega Volume Miss Baby Roll-ra szavazok, sőt még a Paradise Extatic is megelőzi ezt.




Jó hosszúra nyúlt ez a poszt, de én nagyon élveztem, hogy végre
megint sminkekről írhattam Nektek. 
Remélem Ti is és hasznosnak találtátok. :)



Szandra








You Might Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe