Nyári parfümajánló

Már megszokhattátok tőlem, hogy időről időre bemutatom Nektek azokat az új parfümöket, amiket tesztelésre kapok. Most ismét egy ilyen bejegyzés következik és ezúttal néhány különleges illatról is olvashattok majd.
(Előre is szeretnék elnézést kérni azért, hogy a képek nem éppen a legjobb fényviszonyok között készültek, de pár napja mondtam Instastoryban, hogy a gyerekszobában, ahol fotózni szoktam, elszakadt a redőny zsinórja, így ott most sajnos egyáltalán nem ideálisak a fényviszonyok. Viszont mivel múlt héten sem volt bejegyzés, így nem bírtam tovább és megpróbáltam keresni egy olyan helyet a lakásban, ahol tudok lőni pár képet egy új bejegyzéshez, úgyhogy ez most így sikerült.)



Betty Barclay Pure Pastel Lemon EDT 20ml
Az igazat megvallva, amikor megláttam a "lemon" feliratot, felszisszentem, mert a citromos-citrusos illatok sokszor valamilyen tisztítószerre, esetleg szúnyogriasztó szerre emlékeztetnek... És az az igazság, hogy amikor ezt a parfümöt magamra fújom, bizony halványan eszembe jutnak ezek is, mert eléggé erősen kiérezni a citromot. Viszont az a jó, hogy ez az intenzív citrusosság hamar lecseng és marad egy vibráló zöld, virágos illat, a citrusos jelleg pedig épp csak finoman érződik a háttérben. Ez egy nagyon élénk, friss, dinamikus illat, abszolút kellemes meglepetés számomra és a kezdeti túlzott citrusosságot leszámítva tetszik is. Mivel ez egy 20ml-es kiszerelés, így abszolút táskába való és érdemes is magunkkal vinni, mert a nap folyamán azért nem árt "felfrissíteni" az illatot.
Fejjegy: narancs, citrom, zöldalma
Szívjegy: gyöngyvirág, ibolyalevél, frézia
Alapjegy: szantálfa, borostyán, pézsma



Betty Barclay Pure Pastel Mint EDT 20ml
No és itt van a fenti illat "párja", ami bár a menta nevet kapta, de azt nem igazán érzek benne, de ettől függetlenül nagyon tetszik nekem. Van benne egy kis fanyarság, némi zöld füves jelleg, de alapvetően ez egy virágos-gyümölcs illat, ugyanakkor nem túl édes, sőt kifejezetten friss. A tartóssága a citromos illathoz hasonlóan átlagos.
Fejjegy: yuzu, feketeribizli, rózsabors
Szívjegy: ylang-ylang, ciklámen, tearózsa
Alapjegy: szantálfa, pézsma



Avon Little Sequin Dress
Az Avon új parfümje egy virágos-gyümölcsös, édeskés és számomra jól kivehetően citrusos illat. Nem gondoltam, hogy ezt fogom írni, de nekem egy picit valahogy nehéz és sok így nyárra, pedig maga az illat tetszik, szeretem az ilyen illatvilágot, mégsem érzem most azt, hogy ezt a parfümöt akarom hordani nyáron (vagy legalábbis nem mindig). Egyébként ez egy fiatalos, dögös, pezsgő, vibráló illat, csak nekem most nyáron nem ez lesz "AZ" illat, de ettől még biztos, hogy lesznek alkalmak, amikor ezt fogom magamra fújni.
Fejjegy: narancs, mangó
Szívjegy: gardénia, egzotikus virágos jegyek
Alapjegy: borostyán, pézsma, szantálfa



Halloween Mia Me Mine EDP
Elnézést, hogy lelövöm a "poént" így a legelején, de nekem ez nagyon nem... :/ Túl sok a pacsuli és a rózsa - pedig utóbbit szeretem, de így ebben a formában nagyon nem. Nem is tudom mi a megfelelő jelző erre a parfümre, de az tuti, hogy nem az én világom, valahogy túl "fanyar", nekem picit talán pasis is és nekem nagyon nem állnak jól az ilyen illatok... :(
Fejjegy: licsi, yuzu, rózsabors
Szívjegy: rózsa, sáfrány
Alapjegy: pacsuli, üröm, szantálfa




Ti próbáltátok már valamelyik illatot ezek közül?


Szandra




*A bejegyzésben bemutatott parfümöket tesztelésre kaptam.

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Az Avon parfüm tényleg egy kis kellemes csajos, nyári illat. :) A többit nem ismerem.

    VálaszTörlés
  2. Ugyanezeket az illatokat kaptam szülinapomra Betty Barclay-től. Nekem valamiért a Lemon sokkal jobban tetszik. Amit megfigyeltem és picit furának tartok, hogy a Lemon EDP, míg a Menta EDT. Ki érti ezt?!?

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe