Szeretem a hajam!

Szeretem a hajam... de nem volt ez mindig így. Régebben gyakran elégedetlenkedtem a színe, a hossza, a fazonja miatt; vagy hogy miért nem szögegyenes, vagy éppen göndör; miért nem szőke, vagy fekete; miért nem hosszabb, vagy rövidebb... Mindig találtam rajta kivetni valót, de most pont úgy jó, ahogy van. Bármit csinálhatok vele, gyakorlatilag mindenhogyan tetszik - bár nem tudom, hogy az én hozzáállásom változott ennyit, vagy a hajam, de most tényleg szeretem.

Szeretem a hajam.... de mégis rendszeresen olyasmiket teszek vele, amikkel "bántom": egyenesítem, göndörítem, festem, színezem, fésűkkel és szoros copfokkal "kínzom", vagy a beleakadt hajgumit próbálom kiműteni belőle... Ezek bizony mind-mind nyomot hagynak a hajon, éppen ezért kompenzálásképpen igyekszem olyan hajápoló termékeket használni, amik segítenek helyreállítani a hajamat az ilyen "merényletek" után. A mai bejegyzésben az aktuális kedvenc hajápolóimat mutatom be Nektek, ami a Dove Advanced Hair Series Regenerate Nourishment termékcsalád.
Szerencsém van a hajammal abból a szempontból, hogy nem kell nagyon spéci, több ezer forintos termékeket használnom ahhoz, hogy rendben legyen. A drogériákban található hajápoló termékek általában tökéletesen megfelelnek, így szívesen kísérletezem és próbálok ki új hajápolókat, ritkán használom ugyanazt többször egymás után. Elég sok mindent próbáltam már, de valahogy a Dove hajápolók eddig nem nagyon fordultak meg a fürdőszobámban - annak ellenére, hogy a márka testápoló termékeit nagyon szeretem és rendszeresen használom - , úgyhogy izgatottan vágtam bele a tesztelésbe.

Nekem nagyon tetszik a Dove termékek letisztult és ízléses csomagolása, ami ezekre a termékekre is igaz, viszont a piros szín miatt a megszokottnál kicsit feltűnőbbek.
Az Advanced Hair Series Regenerate Nourishment termékcsalád az erősen károsodott hajat hivatott rendbe tenni, ígérete szerint segít pótolni a tápanyagokat és csökkenti a károsodás jeleit, továbbá kívülről és belülről is megerősíti a tincseket, így hajunk puhább, fényesebb és egészségesebb kinézetű és érzetű lesz.
Én heti egyszer, vagy max. kétszer mosok hajat és együtt használom a termékcsalád három termékét, mivel szerintem így érhető el optimális hatás, én nem igazán szoktam keverni a különböző márkákat és terméktípusokat.
Először megmosom a samponnal a hajamat: nem habzik nagyon durván, de így is megfelelően tisztít. Ha úgy érzem, hogy szennyezettebb a hajam, akkor kétszer is megmosom egymás után, de a második mosásnál már csak nagyon minimális sampont használok.
Miután kiöblítettem a hajamból a sampont, jó alaposan kinyomkodom belőle a vizet a kezem és egy törölköző segítségével. Ugyanis a balzsamokat optimális esetben törölközőszáraz hajra kell felvinni, hiszen ha nagyon nedves a haj, akkor a hatóanyagok nem tudnak behatolni és kifejteni a hatásukat. Kb. diónyi mennyiséget eloszlatok a haj alsó részén, majd néhány percig hagyom hatni. Bár ez a néhány perc sokszor csak egy perc - pláne ha a kislányom berobog a fürdőbe - , de még így is érzem, hogy a balzsam használata után más a hajam a tapintása.
De az igazi varázslat csak ezután jön a hajápoló szérum "személyében". Ez a legnagyobb kedvencem a termékcsaládból, ami talán nem meglepő, mert imádom az ilyen típusú hajápolókat és csodálatos, amit ez a szérum művel a hajammal. Ez egy nem kiöblítendő hajápoló, használható nedves és száraz hajon is. Nagyon kevés kell belőle, mivel koncentráltan tartalmazza a hatóanyagokat. Figyeljetek arra, hogy a hajtövekhez ne kerüljön belőle, hiszen akkor elnehezítheti és zsírosíthatja a hajat, azt meg semmiképpen nem szeretnénk. Én először a nedves haj alsó részén eloszlatok kb. 2-3 pumpálásnyit és ezután be is szoktam bugyolálni a hajamat egy törölközővel, mielőtt megszárítom, hogy kicsit "dunsztolódjon" ebben a jó kis szérumban. Ezen kívül a hajszárítás és hajegyenesítés után a száraz hajra is teszek egy pumpálásnyit. Ez amolyan lezáró mozzanat, ettől lesz igazán fényes és puha a hajam, illetve a szálló hajakat is letapasztja.
Ezután a hajápolási rutin után a hajam puha tapintású, fényes, egészséges kinézetű lesz, hogy a finom illatról már ne is beszéljek. Nehezen tudnám körülírni, de olyan kellemes "parfümös" illat, kár, hogy nem érezhető hosszabb ideig a hajon. Egyébként a termékcsalád kedvező hatását már az első használat után is láttam és érzékeltem, de úgy veszem észre, hogy minél többször használom, annál inkább látható és érezhető az eredmény.

Úgyhogy ha Ti is szoktatok a fentebb leírtakhoz hasonló "merényletet" elkövetni a hajatok ellen, akkor nyugodt szívvel ajánlom Nektek a Dove Advanced Hair Series Regenerate Nourishment termékcsaládot.



Ti milyen "merényleteket" követtek el a hajatok ellen?


Szandra





*A bejegyzésben bemutatott termékeket tesztelésre kaptam.

You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Valamelyik magazinban volt egy minta belőle, kipróbáltam és nekem is nagyon tetszett. :) Jó illata van és a (kicsit) borsos ára ellenére nagyon megéri, mert ahogy néztem, elég nagy a tubus. Nekem nagyon rövid hajam van és évek óta csak fodrásztermékeket használok de ezt a sampont én is csak ajánlani tudom mindenkinek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen tényleg eléggé kiadós mennyiség és bár valóban drogériás viszonylatban talán drágábbnak mondható, de tényleg megéri a haját, mert valóban érzem, hogy ezek a termékek tesznek a hajam szépségéért. :)

      Törlés
  2. Éppen most jövök a fürdőszobából hajat mostam ugyan ezekkel a termékekkel csak nekem a kék változat van meg belőle. Én is nagyon meg vagyok velük elégedve bár az örök kedvenc Garnier samponomat nem tudta lelökni a trónról de Ő lett a másik számú kedvencem. Több mint 2 hónapja használom a sampont és a kondicionálót is, valóban együtt működnek a legjobban mert én próbáltam egy másik samponnal és úgy nem volt az igazi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen én is azt gondolom, hogy együtt működnek a legjobban, úgy fejtik ki a maximális hatást. :)

      Törlés
  3. a Tescoban épp akciósak ezek a termékek, az olajra pl. 46%-os kedvezmény van! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe