Frissítő testápolás a Balea-val

Az elmúlt időszakban nem igazán vásároltam testápoló termékeket, mert el voltam látva velük bőségesen, meg valahogy nem igazán érte el semmi az ingerküszöbömet... Éppen ezért már-már magam is meglepődtem, amikor a legutóbbi, szokásos hétvégi dm-es nagybevásárlásunkkor három Balea testápoló terméket is bedobtam a kosaramba. Szinte teljes mértékben impulzusvásárlás volt, mert nem terveztem és nem is készültem rá különösebben, hogy beszerzem őket - pontosabban a görögdinnyés-vízimentás testápoló gél gondolatával azért kacérkodtam, amikor láttam róla posztot Instagramon, illetve az olajos-holt tengeri sós bőrradírról is hallottam már jókat, de a jojoba- és szőlőmagolajos testápoló hab teljesen új felfedezés volt számomra.
Ma megosztom Veletek, hogy nekem mennyire váltak be ezek a termékek.
Balea testápoló hab jojoba- és szőlőmagolajjal
Nem tagadom, hogy ezt a testápolót egyértelműen amiatt vettem meg, mert megláttam a csomagoláson a "mousse" szót és ez teljesen felcsigázott, tudni akartam, hogy milyen. Számomra kissé körülírhatatlan az állaga, de nekem nagyon bejön. Kicsit zselészerű, de mégis krémes, egyértelműen nagyon könnyű és légies a textúrája, így gyorsan el lehet oszlatni a bőrön és gyorsan be is szívódik. Kellemesen hidratál és az illata is nagyon kellemes: tiszta és friss illat, kicsit púderes, kicsit "pamutos", valahogy remekül harmonizál ezzel a hab állaggal.
Jól hidratál, talán még a szárazabb bőrnek is elég tápláló lehet, de mégsem túl nehéz, így a nyári hónapokban is szívesen fogom használni.
Balea olajos bőrradír holt tengeri sóval citromfű illattal  
Egyből bele is vágok a közepébe: ennek a testradírnak az állaga eléggé meglepett, ugyanis a tégely tetejét letekerve azt láttam, hogy különvált az olaj és ott ült a tégely tetején. Így elsőre kissé nehézkesen sikerült kibányásznom a kellő mennyiséget; nem árt, ha az ember használat előtt alaposan felkeveri, hogy elvegyüljön az olajos rész és a szemcsék. Találkoztam amúgy már hasonló testradírral, az egyik Pixi dobozban a Pure Fiji mangós testradír több szempontból is nagyon hasonlított erre a termékre.
A sószemcsék elég nagyok és elég durvák, úgyhogy akinek érzékenyebb a bőre, vagy nem szereti a durvább testradírokat, annak azt hiszem nem ez a legjobb választás. Viszont akik az intenzívebb radírozást kedvelik, azoknak mindenképpen érdemes kipróbálni. A szemcsék használat közben feloldódnak egy idő után, de nem túl hamar, így szuperül át lehet radírozni vele az egész testet. Az én bőrömre hetente-kéthetente egyszer ráfér egy ilyen durvább radírozás, főleg epilálás előtt a szőrbenövés elkerülése érdekében.
Az ember azt gondolhatná, hogy egy ilyen durva bőrradír biztosan szárítja a bőrt, de mivel jelen esetben egy olajos termékről van szó, így hihetetlenül puha és hidratált lesz a használata után a bőröm, nem is kell testápolóznom sem, hiszen a benne található oliva-, jojoba- és napraforgóolaj tökéletesen hidratálttá és ápolttá teszik a bőrt. Mindemellett nagyon frissítő, citrusos illata van, így nagyon üdítő lesz a melegebb időben ezzel felfrissíteni, felélénkíteni a bőrt.
Balea testápoló gél vízimenta és görögdinnye illattal
Úgy láttam a különböző social media felületeken, hogy ez a testápoló gél többek érdeklődését felkeltette, ami nem csoda, hiszen tökéletes nyári testápoló termékeknek ígérkezik mind az illatát, mint az állagát tekintve. És hogy valóban így van-e?
Mielőtt kinyitottam a tégelyt, volt egy elképzelésem arról, hogy milyen illata lesz, de nem egészen azt kaptam, amire számítottam... Édes-gyümölcsös illata van, de első szaglásra nem igazán dinnyés, viszont ha nagyon mélyen beleszippant az ember, akkor lehet érezni, ahogy "hátulról" megérkezik egy enyhe dinnye illat. A mentát a tégelybe beleszagolva, illetve felkenéskor egyáltalán nem érzem, csak amikor már beszívta a bőröm, akkor érzek egy enyhe mentolosságot. Szóval nagyon kellemes illata van, de nem az, amit én vártam, egy olyan igazi lédús, dinnye illat kiegészítve a menta frissességével.
A textúrája nagyon érdekes: valóban zselés, nagyon könnyű és nagyon gyorsan el lehet oszlatni a bőrön, gyorsan be is szívódik, de én úgy éreztem, hogy hagy maga után egy enyhe "filmes" réteget. Nem ragacsos, nem kellemetlen, de ahogy hozzáérek a bőrömhöz, még egy jó ideig érzem, hogy van rajta valami. Akinek nagyon száraz a bőre, annak szerintem ez kevés lesz, mert nem egy gazdagon hidratáló termék, bár nem is ígéri ezt.
Összességében egy nagyon kellemes, frissítő testápoló, ami a nagy melegben biztosan jól fog esni egy hűsítő zuhanyozás után, de valahogy azt érzem, hogy jó, jó, de valahogy nagyobb "durranásra" számítottam.


Nektek mi a kedvenc Balea termékeket?
Ezek közül próbáltátok már valamelyiket?


Szandra



You Might Also Like

7 megjegyzés

  1. A kék Sun Club tusfürdő a kedvencem, meg úgy általában a Balea tusik. Ezek közül a mousse érdekel leginkább. :) Köszi a tesztet, nagyon hasznos volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, a Balea tusfürdők azok "veszélyesek", valahogy mindig beugrálnak az ember kosarába a színes kis flakonjukkal, meg a hihetetlen finom illatukkal. :D

      Törlés
  2. A testradírt és a dinnyés testápoló zselét nagyon szeretem, ezt a testápoló habot viszont még nem láttam, de most majd jól megnézem! :) Igaz, hogy szükségem nem igazán lenne még egy testápolóra...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerem az érzést... :D Amúgy szerintem is új lehet ez a testápoló hab, vagy legalábbis nekem sem rémlik, hogy láttam volna korábban.

      Törlés
  3. A borradirt nehany honapja mar beszereztem Nemeto-ban, mert nem volt nalam mas. De nagyon tetszik :) Orulok, h akad nehany igazan jo sajat markas termek ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, én is nagyon, ár-érték arányban szuperek. :)

      Törlés
  4. A Balea tusikat én is nagyon szeretem, rengeteget kipróbáltam már. Ezeket a testápolókat nem ismerem, de nagyon gusztán néznek ki ezekben a cuki tégelyekben. Bár én most mióta babát várok, inkább illatmentes Babylove testápolót használok, de lehet, hogy kipróbálom valamelyik Baleát is.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe