Őszi hangulat | Kedvencek



A mai az tulajdonképpen egy random bejegyzés lesz, merthogy nem terveztem előre, de egyik délután séta közben jött az ihlet. Most, hogy már többször is volt részünk kuckózós időjárásban, nálunk is előkerültek az őszi "kellékek", úgymint finom teák és gyertyák, nomeg persze a sálak. És hát annyira magával ragadott ez a hangulat, hogy arra gondoltam, hogy csinálok erről egy bejegyzést a blogon, természetesen kiegészítve néhány kozmetikummal is. Nevezhetjük ezeket amolyan őszi kedvenceknek is, remélem tetszeni fog.







Sálak
Kezdem azzal, ami ha nem is főszereplőként, de szinte mindegyik képen meg fog jelenni és nálam szervesen hozzátartozik az őszhöz, ez nem más mint a sál. Mindig alig várom, hogy egy picit hűvösebb legyen és elővehessem a szekrényből a pihe-puha óriási sálakat, amik nálam leginkább kockás mintában pompáznak. A kedvencem a lentebbi képeken is látható Zara sál, de van az F&F-ből és a H&M-ből - függő vagyok nahh, de ha egyszer annyira jó melegek és olyan jól feldobnak egy teljesen fekete szettet is.

Gyertya és chai
Ahogyan elkezd egyre hamarabb sötétedni, úgy kerülnek elő a gyertyák is, amiket nem csak a hangulatos fényük, hanem az isteni illatuk miatt is nagyon szeretek. Több helyen is mutattam már Nektek (pl. ITT is) az aktuális kedvencemet, az Airwick Life Scents gyertyák közül a Mom's Baking fantázianévre hallgatót, aminek pontosan olyan illata van, mint a legfinomabb körtés-vaníliás süteménynek, valahogy igazi otthonos hangulatot teremt, nagyon szeretem.
Sokan tudjátok rólam, hogy nagy rajongója vagyok a Starbucks chai tea latte-nak, de a diétám miatt most hanyagolom, viszont azért néha itthon csinálok magamnak filteres chai teából. Szeretem a Starbucksban kapható filteres verziót is, de mivel az talán többek számára nehezen elérhető, gondoltam, hogy adok helyette egy alternatívát, ez a Tescoban kapható Tesco Finest Vanilla Chai tea. Finom fekete tea fahéjjal, gyömbérrel, csillagánizzsal, szegfűszeggel, kardamommal, valamint egy csipet vaníliával és fekete borssal - igazán különleges, fűszeres élvezet, én tejjel szoktam felönteni és bekuckózni a pléd alá (már ha Lili is úgy akarja :D).
Kellemes fürdőzés
A meleg hónapokban szinte soha nem ülök bele a kádba, mindig csak zuhanyozom, hiszen attól frissülök fel igazán. De ahogyan csökken a hőmérséklet, úgy egyre gyakrabban jön meg a kedvem ahhoz, hogy belemerüljek a kádba és lazítsak a forró, illatos, habos vízben. Van, hogy szimplán csak habfürdőt használok, de ha valami különlegesebbet szeretnék, akkor jöhet egy jó kis fürdősüti, vagy fürdőbomba és hát a Bomb Cosmetics kínálata mesés ezen a téren. Vannak gyümölcsös és virágos illatú finomságok is - mint pl. a képen látható piros csillámos Glitterati fürdőkrém, amely rózsa és ylang-ylang illóolajjal kényeztet. De a kedvenceim a karácsonyt és telet idéző illatok, mint pl. a szantálfa és mirha illatú Szent Bogyó fürdősüti, vagy a Rudolf fürdőbomba, amit vetiver és feketebors illóolajat tartalmaz. Imádom, ahogy bedobom őket a vízbe, és ahogyan oldódnak fel, úgy árasztja el a fürdőszobát a mesés illatuk.
Őszi színek
Ahogyan a természetben is gyakran találkozhatunk ilyenkor bordós-pirosas színekkel, úgy én is szívesen és gyakrabban nyúlok ősszel ezekhez az árnyalatokhoz mind a szemsminket, mind az ajkakat illetően. A MAC Burgundy Times Nine palettájának a színösszeállítása számomra annyira tökéletes ezekkel a mályvás-bordós színekkel, mintha kifejezetten az én ízlésem szerint készült volna - kicsit hasonlít egyébként az Urban Decay Naked3 palettához, ami szintén nagy kedvencem. Vannak benne szaténfinisű, csillámos és matt árnyalatok is, úgyhogy tökéletes őszi sminket varázsolhatunk vele - visszafogottabbat és alkalmi sminket egyaránt.
Nagy rajongója vagyok a nude ajakkencéknek, de ahogyan egyre hidegebb lesz az idő, valahogy gyakrabban jön meg a kedvem egy-egy pirosas, bordós, vagy éppen bogyós árnyalatú színhez. Persze leginkább alkalmakra kenek fel egy-egy ilyen merészebb árnyalatot, de valahogy teljesen más "lelkiállapotba" kerülök, ha ilyen szín van az ajkaimon. Még egy régebbi bejegyzésben írtam, hogy évekkel ezelőtt el nem tudtam képzelni ilyen színeket az ajkaimon, mégiscsak tudni kell viselni az ilyen árnyalatokat, de mostanra már magabiztosan hordom őket. 
A jelenlegi kedvenceim a L'Oréal Infallible szájfények közül a 407 Smoke Me Up, amiről ITT írtam már. Ez nem is szájfény, inkább folyékony ajakrúzs, ami elvileg matt finisű, de szerintem inkább félmatt, és pont emiatt is kedveltem meg nagyon a gyönyörű színe mellett. Szintén nagy kedvenc lett a Pupa Soft&Wild limitált kollekciós I'm rúzsok közül a 003-as árnyalat, amit ITT már mutattam Nektek. És végül egy friss kedvenc, amivel hamarosan Ti is találkozhattok majd a drogériák polcain, a Maybelline Color Sensational Matte rúzsok közül a 965 Siren In Scarlet árnyalat. Csodás textúra, gyönyörű szín, szerintem Ti is legalább annyira fogjátok szeretni, mint én.
Balról jobbra: Maybelline Color Sensational Matte - 965 Siren In Scarlet, Pupa Soft&Wild LE I'm Lipstick - 003, L'oréal Infallible Mega Gloss Matte - 407 Smoke Me Up
És hogy egy körmök se maradjanak ki, hadd mutassam meg Nektek az A-England To Emily Bronte kollekciójából a Wuthering Heights névre hallgató gyönyörűséget. Egyszerűen nem térek napirendre ettől a lakktól több szempontból sem: egyrészt tökéletes a minősége, már egy rétegben is gyönyörűen fed, de mivel nekem későeste, félhomályban sikerült felkennem, így mivel nem voltam biztos benne, hogy jól látom-e, mennyire jól fed egy rétegben, így felkentem belőle egy másik réteget is :D.
Másrészt pedig imádom ezt a kicsit szürkés, kicsit lilás, kicsit taupe-os színt, nomeg a csillámokat is, amik megadják azt a pluszt, amitől igazán különleges ez a lakk. Nem túl sok, de nem is "snassz", visszafogott, de egyszerre elegáns is - biztos, hogy gyakran fogok nyúlni ehhez a körömlakkhoz. Még több - és az enyémnél sokkal szebb - kép Edinánál IDE kattintva :). Megtaláljátok a Nailland kínálatában ITT.


 Remélem tetszett Nektek ez a kis random bejegyzés.
Ha van kedvetek, osszátok meg velem a Ti
őszi kedvenceiteket :)!



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




A bejegyzésben bemutatott terméket egy részét tesztelésre kaptam.

You Might Also Like

14 megjegyzés

  1. Annyira hangulatos lett a Mac palettás sálas képed! :) Tervezed megmutatni esetleg külön posztban? Nagyon kíváncsi lennék a színeire! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy lesz róla külön poszt, egyelőre hétről hétre "élek", úgyhogy még nem tudom előre :).

      Törlés
  2. A lakk és a Mac paletta csodás. A Bomb cuccokból tervezek majd vásárolni és megnézem ezt a Chai teát is magamnak. :) Én most a Müllerben szoktam vásárolni, a kókuszos a kedvenceim. :)

    VálaszTörlés
  3. Ma láttam a Lidlben chai latte izű csokit. Egyből te jutottál az eszembe.

    VálaszTörlés
  4. ohh az a MAC paletta :) OMG! Gyönyörű színei vannak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látom többeteknek is bejön ez a MAC paletta, lehet akkor csinálok róla külön posztot, amiben a színeket is megmutatom :).

      Törlés
  5. Nagyon hangulatos lett ez a poszt! :)

    VálaszTörlés
  6. Árad az őszi hangulat ebből a posztból :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe