Illatozó | A nagy parfümajánló/teszt


Az elmúlt hetekben, hónapokban sok-sok új illattal volt szerencsém megismerkedni és szerettem volna beszámolni Nektek ezekről, de ha mindegyikről külön írok, akkor gyakorlatilag átvették volna  a parfümök a hatalmat a blogon :D. Így inkább arra gondoltam, hogy összeszedem őket egy nagy bejegyzésbe. Biztos vagyok benne, hogy vannak akik, már ilyenkor elkezdik megvenni a karácsonyi ajándékokat, hátha tudok egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik parfümöt ajándékoznának másoknak, vagy akár maguknak is. Soha nem csináltam még ilyen nagyszabású parfümös bejegyzést, úgyhogy nagyon készültem rá: napokon keresztül illatolgattam a parfümöket és próbáltam szavakba önteni a benyomásaimat, mivel nem akartalak sajtóanyagokkal untatni Titeket.

Christina Aguilera -Touch of Seduction
Tipikus édes, virágos-gyümölcsös illat, amiben számomra leginkább a málna és a vanília dominál, mindkettőt szeretem, és tulajdonképpen az illatot is. Viszont nekem hiányzik belőle valami kis "extra": nem egy bonyolult, összetett illat, talán annyira nem is különleges és nekem nem is elég érzéki és csábító, mint ahogyan arra a parfüm neve utal. Inkább csak egy nem túl nehéz, egyszerű, édes illat, tipikusan az a parfüm, amit az édessége miatt a legtöbb tinilány szeretne.
Fejillat: frézia, málna, licsi
Szívillat: rózsa, írisz, lonc, vanília
Alapillat: szantálfa, pézsma

Gucci - Bamboo
Egymás után szagoltam meg ezt a két illatot és egyből feltűnt, mennyire különböznek egymástól, hiszen ez inkább egy virágos, enyhén fás illat, ami engem picit meglepett, mert a neve alapján valahogy másra számítottam. Egyáltalán nem harsány és nem is túlzottan karakteres, vagy eget rengető, amolyan kellemes "nappali" illat, ami könnyen hordható, így tökéletes hétköznapokra. Jó választás lehet azoknak, akik nem túl édes, nem túl virágos, parfümöt keresnek és kedvelik a citrusos illatokat, valamint a liliomot és ylang-ylangot, számomra ezek dominálnak a leginkább benne. Őszinte leszek, annyira nem fogott meg ez az illat, viszont az üvege annál inkább.
Fejillat: bergamot
Szívillat: ylang-ylang, liliom, narancsvirág
Alapillat: Tahiti vanília, ámbra, szantálfa


Paco Rabanne - Olympéa
Annyira érdekes, hogy tavaly ősszel is egy Paco Rabanne parfüm volt a kedvencem (Lady Million Eau My Gold!, ITT írtam róla) és nagyon úgy fest, hogy most is ez a márka lesz az egyik befutó, ugyanis ezt az illatot nagyon a magaménak érzem, ami egyrészt a vaníliának köszönhető. Meg annak, hogy egyszerre édes és sós, virágos és kissé fás illat, elegáns, de van benne játékosság is, szóval egyáltalán nem unalmas és szinte bármilyen évszakban és alkalomra megállja a helyét. Ez egy igazán nőies és nagyon tartós illat gyönyörű üvegben, számomra telitalálat.
Fejillat: zöld mandarin, vízi jázmin, gyömbérliliom
Szívillat: sós vanília
Alapillat: szantálfa, kasmírfa, ámbra
 
Jesus del Pozo - Halloween Tattoo
Ennél az illatnál számomra egyértelműen az üveg viszi a pálmát: nem kicsit lepődtem meg, sőt kissé el is érzékenyültem, amikor megláttam, hogy teljesen egyedi mintázattal és felirattal csak nekem készítették ezt a példányt. Egyébként a fekete, kissé "gótikus" stílusú üveg alapján valahogy más illatra számítottam, talán valami "lázadóbbra". Így igencsak meglepődtem, amikor elolvastam az illat leírását és megláttam a fejjegyek között a pina coladat. Bár a koktélt így kimondottan nem véltem felfedezni benne, de az biztos, hogy virágos-gyümölcsös illatról van szó, amiben számomra leginkább a körte, a narancs és a jázmin dominál, de azért a rózsabors ad neki némi "fűszerességet" és így nem is annyira émelyítő.
Fejillat: pina colada, körte, rózsabors, mandarin
Szívillat: rózsa, jázmin, tengeri só, gardénia
Alapillat: cédrus, szantálfa, tonkabab, pézsma


Avon - Today Tomorrow Always Daydream
Emlékszem amikor augusztusban az AVON bloggertalálkozóján jártam, az első szoba, ahova beléptünk, tele volt parfümökkel és a nagy illatorgiában én valamiért ezt választottam ki. Aztán amikor itthon megszagoltam, rájöttem, hogy miért is tetszett meg: mert picit emlékeztet a The Body Shop moringás termékcsaládjának illatára. Eléggé édes, virágos-fás illat mézes beütéssel, nagyon csajos, de nekem valahogy jobban passzol a tavaszi hónapokhoz, de akkor biztos, hogy szívesen fogom hordani.
Illatjegyek: jázmin, gardénia, szantálfa


The Body Shop - Black Musk Perfume Oil
Ez az illat finoman szólva meglepett, ugyanis a márka "Musk" parfümjei közül eddig egyiket sem éreztem igazán magaménak, így ezt eredetileg nem is akartam megszagolni. De milyen jól tettem, hogy mégis fújtam magamra belőle! Mondjuk ha tudtam volna előre, hogy vanília is van benne, akkor nem lett volna kérdés, hogy kipróbáljam-e. Édes, de mégis finoman fűszeres a rózsabors miatt, nagyon szenvedélyes és érzéki illat, éppen ezért inkább alkalmakra ajánlom, nappalra picit sok lehet. Kissé púderes, de nem túlzottan, ha csak egy kicsivel jobban dominálna ez a jelleg, talán már nem is tetszene, mert annyira nem kedvelem a púderes illatokat. De így nagyon szeretem, és örülök annak is, hogy parfümolaj formájában jutott el hozzám, ez valahogy sokkal különlegesebb, mint egy "szimpla" a parfüm.
Fejillat: bambinella körte, rózsabors, bergamot
Szívillat: édesgyökér, heliotrope, ylang-ylang
Alapillat: fekete vanília, fekete pézsma, patchouli, vetiver


És hogy az erősebbik nem se maradjon ki, ezúttal nekik is ajánlok néhány illatot - mivel korábban már érte szó emiatt a "ház" elejét :). No meg gondolom nem én vagyok az egyedüli, aki hímnemű szeretteinek szívesen ajándékoz parfümöt.
A Hugo Boss Boss The Scent illata tökéletes mindennapi viselet, ami szerintem a férfiak nagy részének jól áll és tetszhet, mondhatni biztonságos választás, nehéz mellélőni vele. Viszont nekem hiányzik belőle valami "extra", ami különlegessé teszi ezt az parfümöt. Meleg, fűszeres illat, nem feltűnő, szerintem nem is csábításra való, de kellemes, klasszikus illat, szerintem ez a legjobb szó rá. És az üvege is pont ilyen szerintem: egyszerű, nem feltűnő, de jól néz ki. Illatjegyek: gyömbér, levendula, maninka, bőr.
Antonio Banderas új illata, a King of Seduction Absolute már teljesen más illat. Bár ez is fűszeres, de valahogy frissebb, én leginkább a citrusos jegyeket és a zöld mandulát éreztem ki az illatjegyek közül. Nekem ez az illat valahogy dinamikusabb és ha lehet ilyet mondani, fiatalosabb, mint az előző.
Fejillat: pomelo, zöld mandula, grapefruit,
Szívillat: tengeri jegyek, kardamom, levendula,
Alapillat: bőr, vetiver, tölgy moha
A 007 Seven fekete, határozott üvegével eléggé merev, ugyanakkor maszkulin benyomást kelt. Érdekes, hogy maga az illat ehhez képest eléggé édeskés, kissé karamelles, de fás is egyben, engem eléggé meglepett ez az illat, valahogy nekem nincs összhangban az üveggel, de ettől még nem azt mondom, hogy rossz, csak szerintem nem az a tipikus "pasis" parfüm és szerintem ha elolvassátok az illatjegyeket, akkor érteni fogjátok, mire gondolok.
Fejillat: mandarin, bergamot, alma
Szívillat: fahéj, sáfrány, fehérbors, szerecsendió
Alapillat: bőr, mahagóni, cédrus, szantálfa, ámbra, vanília, karamel, pézsma


Nektek melyik a kedvenc parfümötök jelenleg?
Van esetleg olyan, amit próbáltatok már ezek közül?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




A bejegyzésben bemutatott termékeket tesztelésre kaptam.

You Might Also Like

17 megjegyzés

  1. Az Olympea nekem is nagyon tetszik. Szeretem, hogy érzem benne a sós, tengervizes alapot -ezért engem egy nagyon picit a Womanity-re emlékeztet -csak kevésbé karakteres :) Nem is értem, miért húzzák le sokan ennyire a KM-en :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is néztem a KM-es véleményeket, de akkor úgy látszik megosztó illat, vagy nagyon tetszik valakinek, vagy nem, de akkor nekünk egyezik a véleményünk :).

      Törlés
  2. Szupii,köszi a bejegyzést! Megillatolom most már az Olympeat,m már nagyon kiváncsi vagyok Rá!!! :-D
    Megmondom őszintén,h värom nagyon a Dm-ben a decemberi parfüm akciót,m a Puma Flowing megúnhatatlan illatom,nagyon-nagyon szeretem!! ♥♥♥
    Mégegyszer köszi az infókat,TUTI SZUPI a blogod Szandra,nagyon szeretem olvasni és a videóid is tök jók!!!! Így tovább!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszett :). A decemberi dm-es parfümös akció az nagyon jó, érdemes kihasználni. Majd írd meg, hogy tetszik az illat :).

      Törlés
  3. Szupii,köszi a bejegyzést! Megillatolom most már az Olympeat,m már nagyon kiváncsi vagyok Rá!!! :-D
    Megmondom őszintén,h värom nagyon a Dm-ben a decemberi parfüm akciót,m a Puma Flowing megúnhatatlan illatom,nagyon-nagyon szeretem!! ♥♥♥
    Mégegyszer köszi az infókat,TUTI SZUPI a blogod Szandra,nagyon szeretem olvasni és a videóid is tök jók!!!! Így tovább!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik és nagyon köszönöm :)! A dm-es decemberi parfümakció nagyon jó, olyankor érdemes betárazni, meg akár ajándékba is vásárolni :).

      Törlés
  4. Huu de jo hogy pasis illatokat is ajanlottal! :) imadom a parfumoket ^^ a best of the best gucci II - istenem de hianyzik..de amugy a chanel - allure & versace - bright crystal *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú tényleg a Bright Crystal az nagyon finom :). És hát igen, a pasikra is kell gondolni, elvégre nők olvassák a blogomat, akik szoktak illatokat venni a párjuknak, családtagjainak, szóval miért ne :)?!

      Törlés
    2. Hú tényleg a Bright Crystal az nagyon finom :). És hát igen, a pasikra is kell gondolni, elvégre nők olvassák a blogomat, akik szoktak illatokat venni a párjuknak, családtagjainak, szóval miért ne :)?!

      Törlés
  5. Nekem Thierry Mugler Angel-je a befutó. Szeretem az èdeskés vagy fás karakteres illatokat. Nyàron a friss citrusosakat,ami idèn az Aqua di Gioa volt. Az Olympeàt nagyon vàrtam a Piximmel,de nekem az csalódás volt,egyszerűen nem az èn illatom. Hirtelen szimatra kellemes,aztàn egy furcsa erős illat veszi àt,ami nekem nem jó. PR-től maradok a Black XS-nèl. 😊
    A Gucci Bambooja viszont felkeltette a szimatszerveim kivàncsisàgàtTokaji aszú esszencia mellett hyaluronsav, hydromanil, vitaminok és aminosavak találhatóak a termékekben. Köszi a beszàmolót 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Aqua di Gioat én is nagyon szerettem, el is fújkáltam magamra nyáron :).

      Törlés
  6. Nekem nagyon ritka, hogy egy parfüm tetszik, sajnos/nem sajnos a legtöbbnek én nem csípem az illatát, egyébként pedig az édes illatokat kedvelem leginkább, bár tini már nem vagyok. A Pink Sugar és a Beyonce Heat Rush most a kedvenceim azok közül amik megvannak, ezen kívül a Prada Candy-t és a Valentino Pink Valentinát imádom, csak sajnos nagyon borsos az áruk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, hogy nekem a Pink Valentina picit már sok volt, úgyhogy azt végül a nővéremnek adtam, de a Prada Candyből volt mintám, és az egészen tetszett :).

      Törlés
  7. uh, az olympeat megszimatoltam nemrég és még náthásan is isteni illata volt, meg kéne próbálnom, hogy "kigyógyult" állapotban is ennyire bejön-e :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szagizd meg mindenképpen, aztán majd számolj be, hogy kitisztult orral is tetszett-e :)

      Törlés
  8. Nekem jelenleg a Beyonce Heat Rush parfüm a kedvencem, bár így az üvegcse vége felé és annak köszönhetően, hogy beköszöntött a tél, teljesen kezdek más irányba fordulni. Nagyon tetszik a Bvlgari aqva divina parfümje, csak ne lenne ennyire drága a kis édi :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Beyonce Heat Rusht már többektől is hallottam, hogy nagyon fincsi, úgyhogy most már meg fogom szagolni én is :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe