Kencék a hűtőből | Tipp


Nem, ez most nem valami új krém lesz, amit kifejezetten hűtve kell tárolni és hidegen fejti ki a hatását. Viszont így a nyári hónapokban van egy-két olyan termék, aminek kifejezetten jót tesz, ha betesszük néhány órára a hűtőbe és a nagy melegben élvezhetjük a hűsítő hatását. Ma megosztom Veletek, hogy szerintem milyen kozmetikumokat érdemes a hűtőben tárolni. Szerencsére most igencsak aktuális ez a poszt, mivel odakint (meg bent is) tombol a nyár, így talán jól jön ez a hűsítő tipp.




1. Testápoló/napozás utáni krémek
A bőrünket igencsak megviselheti az egész napos strandolás, még akkor is ha nem égett meg, így mindenképpen érdemes a nap végén kifejezetten napozás utáni készítményeket használni, de ha az nincsen éppen otthon, akkor egy tápláló testápoló, vagy testvaj is megteszi. Ha ezeket betesszük a hűtőbe, mielőtt elindulunk a strandra, akkor hazaérve a hidratálás mellett a hűsítő, nyugtató hatásukat és élvezhetjük, ami különösen jól jön akkor, ha egy picit meg is pirult a bőrünk.
A képen látható The Body Shop Virgin Mojito testvajnak nem mellesleg igazi frissítő, nyári illata van: lime-os, de ugyanakkor érezni a mentát és egy kis édeskés illatot, ez egy finom hűsítő koktél a bőrnek.

2. Arc- és testpermetek
Ezek a termékek már önmagukban is a frissítést szolgálják, de fokozható a hatás és az élmény, ha hűtőben tároljuk őket. Ha mondjuk egy hosszú, mászkálós nap elé néztek, akkor előző éjjel hűtsétek le, majd reggel vigyétek magatokkal. Nyilván a nagy melegben azért nem marad egész nap hideg, de jobb mintha csak simán dobtátok volna be a táskátokba.
Az én kedvencem a Vichy Eau Thermale termálvizes permet, amit nagyon szeretek az arcomon használni, mert elképesztően aprók és finomak a permetcseppek, így amellett, hogy remekül felfrissíti a bőrömet, a sminkem sem folyik le. A The Body Shop Fidzsi-szigeteki lótuszvirágos testpermetet pedig még tavaly vettem, de most a melegben újra előkerült. Ez nem csak a hűsítő hatásával, hanem kellemes illatával is kényeztet.

3. Szemkörnyékápoló
Különösen ajánlom azoknak, hogy tegyék hűtőbe a szemkörnyékápolójukat, akiknek reggelre duzzadt szokott lenne a szem alatti rész, de nem csak nyáron ajánlatos ott tárolni, hanem akár egész évben. Ugyanis ha a fáradt reggeleken hűs krémmel kenegetitek a szem környékét, az elősegítheti, hogy gyorsabban elmúljon a duzzanat, ráadásul frissíti és élénkíti is a tekintet, így kevésbé tűntök fáradtnak.
A The Body Shop E-vitaminos eyes cube stickje (amiről ITT írtam részletesebben) egyébként is hűsít, de ha hűtőben tároljátok, akkor ez a hatás fokozható, én imádom.

+1 Krémes szemceruzák és rúzsok
A nagyon krémes állagú szemceruzákat és rúzsokat pedig azért érdemes a hűtőbe tenni - ha nem is állandóra, de használat előtt mindenképpen -, mert a nagy melegben megolvadhatnak, és így szinte képtelenség megfelelően használni őket.




Ti milyen kozmetikumokat tároltok a hűtőben?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest







You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Én napozás után aloe vera gélt szoktam használni ami szuperül nyugtatja a bőrt és hűsíti. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mondjuk szinte nem is nagyon napozom, úgyhogy nagyon ritkán van szükségem napozás utáni krémre, de az aloe verát már többektől hallottam, hogy hatásos erre is.

      Törlés
  2. A Vichy termálvíz spray évek óta jó barátom: mindig tartok egyet az edzőtáskámban is, edzés után szuperül felfrissíti a bőrömet. :) Kipróbáltam az evian ásványvíz spray-t is, de visszatértem a Vicy-hez mert ár-érték arányban verhetetlen. :)

    VálaszTörlés
  3. Én a szemkörnyékápolómat tartom a hűtőben, hisz reggelente nagyon rá fér a szemeimre a frissítés. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanígy vagyok én is, annyira jól esik a szememnek a hűsítés, és nagyon élénkít és felfrissít :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe