Száraz kezek megmentője - The Body Shop kendermagolajos termékek tesztje


Gondolom a kenderlevélről a legtöbbeknek nem az jut eszébe először, hogy ez az egyik legősibb és legsokoldalúbb növény a világon, valamint hogy a leggazdagabb természetes forrása az esszenciális zsírsavaknak. Pedig így van, sőt! Azt tudtátok, hogy négyszer olyan hatékony a CO2 felfogásában, mint a fák? Node elég a környezettan órából, a mai bejegyzésben szeretnék beszámolni Nektek a The Body Shop kendermagolajos, extra száraz bőrre való termékekkel kapcsolatos tapasztalataimról. Vigyázat, száraz bőrűek rászokhatnak!




Őszintén szólva soha jobbkor nem érkezhetett volna tesztelésre ez a két The Body Shop kendermagolajos termék. Ugyanis az elmúlt hetekben kórházban voltam, és az ottani víz elképesztően kiszárította a bőrömet. Aztán amikor a kislányomhoz jártam be, rengetegszer kellett kezet mosnom, ami megint csak szárított, ezen kívül fertőtlenítővel is meg kellett tisztítanom a kezeimet, ami szinte kiszívta a maradék nedvességet is a bőrömből. Amióta pedig itthon vagyunk, azóta a babakellékek napi többszöri, forró vizes mosogatása készíti ki a kezeimet. Hogy mi lett így együttesen ezeknek az eredménye? Elképesztően száraz, húzódó, itt-ott repedezett, viszkető bőr, a kezeim olyanok voltak, mint a smirgli. 
Azonnal el is kezdtem használni a Hand protectort, ami egyszerűen csodákat tett a durva, száraz tapintású kezeimmel. 
Elképesztően sűrű és gazdag krém, nagyon masszív, egyáltalán nem az a kis könnyű, lágy kézápoló. Éppen ezért ennek a krémnek több idő kell, hogy beszívja a bőr, de az enyém annyira száraz és igénybe vett volt, hogy az első alkalmakkor így is szinte azonnal magába szippantotta a krémet. Kevés is elég belőle, én jó alaposan belemasszíroztam a bőrömbe, sőt volt olyan, hogy amikor tudtam, hogy lesz 1-2 órám, amíg nem kell mosogatni, vagy kezet mosni, akkor miután bekentem ezzel a bőrömet, kesztyűt húztam, és szinte bepácoltam a kezeimet ezzel az intenzíven hidratáló krémmel. A Hand protectornak köszönhetően néhány használat után visszatért kezeim puhasága, enyhült a viszketés és a száraz, hámló részek eltűntek. 
Amúgy - talán kicsit bizarr, de - engem mind színében, mind illatában és állagában picit a Barbon borotvakrémre emlékeztet, amit még apukám is használt régebben :D. Valahogy olyan "pasis" az illata egy kicsit, de ettől még a száraz kezekre gyakorolt ápoló és tápláló hatása vitathatatlan és nekem ez a lényeg, ugyanis néhány nap alatt teljesen rendbe tette a kezeimet, visszatért a puhaság, elmúlt a húzódó, feszülő érzés, végre nyugodt szívvel simogatom Lili arcát a puha kezeimmel.
A kendermagolajos szappant csak később kezdtem el használni, hiszen amíg Lilivel voltam a kórházban, ott gyakorlatilag végig kizárólag fertőtlenítős szappant használtam. Tény, hogy nem egy kicsi darab, és talán nem is a legideálisabb a mérete és a formája kézmosáshoz, de mindenképpen impozáns és mutatós, ráadásul a belefűzött madzagnak köszönhetően fel lehet akasztani a fürdőben a kényelmesebb, higiénikusabb és praktikusabb tárolás érdekében. 
De nem ezért lett nagy kedvencem, hanem az isteni krémes habja miatt, amivel kényezteti a kezeimet, hogy aztán puha, bársonyos, hidratált bőr maradjon utána.
Összességében azt gondolom, hogy bár nincs szükségem folyamatosan ennyire intenzív kézápolásra, de jelen helyzetben, illetve a hideg téli időben igen nagy hasznát vettem ennek a két kendermagolajos terméknek, nagyon jól beváltak és teljesítették, amit ígérnek. Ha Nektek is nagyon száraz a kezeteken a bőr, akkor érdemes tenni velük egy próbát, illetve ITT megtaláljátok a termékcsalád valamennyi tagját, többek között testvajjal és lábápolóval.


Ti mivel, hogyan ápoljátok a kezeteket, ha nagyon száraz?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

13 megjegyzés

  1. Amikor testradírt használok, a maradékkal mindig átradírozom a kezeimet is, és ezután jó alaposan bekrémezem, de nem kézkrémmel hanem testvajjal(most éppen a barackos TBS a kedvencem). Nagyon puha, hidratált lesz utána a bőröm, nap közben pedig a Ziaja szőlőmagolajos krémét használom, bár már nagyon kevés van belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szoktam testvajakat használni kézkrémként, általában a kis 50 ml-eseket magammal hordom a táskában :).

      Törlés
  2. Az ekcémás kezeimet csak ez a kézkrém hozza rendbe (persze a szteroidos szarok is, de érthető módon nem szoktam azokat erőltetni). Próbáltam én már minden, csodaszernek mondott terméket, de a kendermagolajos termékcsaládot semmi sem tudja letaszítani a trónjáról.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon jó ez a krém, én még régebben próbáltam, de nem vettem újra mert mire a végére értem már nagyon meguntam az intenzív illatát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az illata mondjuk eléggé intenzív, úgyhogy én is csak akkor használom, amikor nagyon szárazak a kezeim, nem állandóan.

      Törlés
  4. Meghoztad a kedvem ehhez a termékcsaládhoz, mert épp pocsék állapotban van a kezem.
    Megtudnád mondani, hogy kb hány cm a szappan? :) messze van az üzletük és neten szoktam rendelni, ezért kérdezem :))

    És nagyon sok boldogságot szeretnék Nektek kívánni :) gratulálok a kis jövevényhez :)
    Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A leghosszabb pontján kb. 12 cm, szóval eléggé nagy szappan :).

      Törlés
  5. Bár én is szeretem a TBS-t, nekem legjobban a Herbline termékek jöttek be, mivel teljesen természetes összetevőket tartalmaznak, elsősorban aloe verát. A nappali bőrvédőt én használom éjjelre is, illetve kézre (eredetileg arra vettem,fényesen bevált), de jó bőrirritációra, pelenkakiütésre is, előbbit tanúsítom. A száraz bőrre való nappali krém sárgabarackmag olajjal is nagyon jó, nem zsírosít, puha lesz tőle a bőr, meg használom még a hydra 5 gélt is, nagyon jól nyugtat,bár nem mindig elég krém nélkül. De van csomó más termék is. Gondoltam már rá, hogy megosztom, hátha másnak is segítek ezzel az infóval. Nagyon jó termékek, mert nagyon jól nyugtatják a bőrt. A herbline.hu, illetve goloka.hu ldalakon meg ledhet nézni, mindenhez van leírás, összetétel, bőrtípusok szerint. A Mammut nagy biobotjában, az 1.emeleten is kaphatóak, illetve a Hollán Ernő utcában. Tényleg szívből ajánlom, én a nappali bőrvédő krémet normál bőrre évek óta használom, és remek.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Nem is tudtam a kenderlevél effajta jótékony hatásairól :) A tesztek meg nagyon ígéretes termékekről árulkodnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye hogy milyen érdekes dolgok derülnek ki :)?! Én sem tudtam, hogy ennyire jótékony hatású, de tényleg nagyon bejött.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe