Hétkezdő inspirációs képek #94 - DIY ajándék- és csomagolásötletek

Remélem, hogy az előző heti dekorációs ötletekből sikerül néhányat magatokévá tenni és picit ünnepiesebbé tudtátok varázsolni a környezeteteket. Következő témának az ajándékokat gondoltam, illetve néhány inspirációt ahhoz, hogy hogyan lehet ötletesen becsomagolni a szeretteinknek szánt meglepetéseket. Ezek mind DIY ötletek lesznek, szerintem most még bőven van idő elkészíteni őket, sok esetben a legegyszerűbb és legbanálisabb dolgokból lehet ajándék, vagy éppen díszcsomagolás. Meg én azt gondolom, hogy egyáltalán nem mindegy, hogyan "tálaljuk" a meglepetést, hiszen egy kreatív, mutatós és ötletes csomagolás a legegyszerűbb ajándékot is sokkal személyesebbé teszi, láthatjátok majd, hogy akár még egy hatos csomag sört is :D.
Kellemes inspirálódást!



Bátran ajándékozhatsz "ételt", legyen az házi készítésű sütemény, vagy éppen  saját magad által kreált müzlikeverék, vagy forrócsoki szett, sőt akár egy rekesz sört is. A lényeg a körítés, vagyis, hogy milyen csomagolásban adod át. Unalmas tálcák, vagy papírdobozok helyett tedd színes, díszes, egyedi üvegekbe, használj kreatívan bármilyen tárolóalkalmatosságot, ami otthon van, csak adj neki egy kis karácsonyi hangulatot szalagokkal, címkékkel, díszekkel.
A feliratos nagyon divatosak és a jóhír az, hogy Te magad is készíthetsz ilyet, és ez lesz csak igazán egyedi és személyre szabott, hiszen igazán személyes üzeneteket, sorokat, szavakat írhatsz rá, vagy ha van egy kis kézügyességed, akár rajzolhatsz is rá.

De egy régi teáscsészének is hasznát veheted: készíts házilag gyertyát.
És ha már gyertyáról esett szó: ha jól emlékszem tavaly én is készítettem a lentihez hasonlót. Ezt olyan gyertyákkal is meg lehet csinálni, amik nem önmagukban, hanem üvegedényben vannak. Elkészíthetjük ágakkal, vagy akár fahéjrudakkal is, és akkor még illatosabb élményben lesz része a megajándékozottnak.
De ugyanezen az elven bármilyen dobozt - pl. papírzsebkendő-tartót is kidekorálhatunk.
Nem túl bonyolult elkészíteni egy ilyen nyaklánctartót, viszont nagyon csajos és mutatós a végeredmény, bármilyen szobának méltó éke lehet.
Néhány ajándékötlet konyhatündéreknek:
Mi sem egyszerűbb, mint otthon, házilag készíteni arc/testradírt. Készülhet mézből, olívaolajból, kókuszolajból, cukorból, sóból, darált kávéból, és ha kész van, csak töltsük egy szép kis üvegbe.
És ha már az üvegeknél tartottam, nézzük mi mindent lehet kezdeni vele. Egyrészt készíthetünk belőle dísztárgyat, pl. mécsestartót. De az én kedvencem, amikor csomagolásként funkciónál. Töltsd meg mindenféle aprósággal, akár tematikusan pl. teázós dolgokkal, édességekkel, vagy éppen sminkekkel. Majd zárd le, tegyél rá címkét, szalagot, díszeket és készen is van a tökéletes kis ajándékcsomag. Imádom, és én idén biztosan meg fogom csinálni.
És a végére még néhány csomagolásötlet. Ma már annyiféle csili-vili csomagolópapír közül választhatunk, hogy az ember szinte elvész köztük. Pedig egy egyszerű, natúr, barna csomagolópapírral és némi kreativitással sokkal szebb ruhába bújtathatjuk ajándékainkat. Díszítheted fényképekkel, fenyőággal, szalaggal, tortapapírral, édességgel, vagy egyszerűen csak egy szép címkével.
Így lesz díszcsomagolás chipses dobozból...
... és WC papír tekercsből.
És még néhány kedvenc:
 


Ti készítetek saját kezűleg ajándékokat?
És mibe csomagoljátok a meglepetéseket?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest




You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Gyönyörűek! :) Imádom a DIY ötleteket, bár csak ritkán valósítom meg. Idén viszont mindenképp natúr színű csomagolópapírt szeretnék saját dekorációval!
    Remek válogatás, jó volt nézni! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is valahogy így vagyok, mint Te, pedig annyira jó ötletek vannak, de csak ritkán valósítom meg őket :(.

      Törlés
  2. A kedvenceim a gyertyaöntésesek és a natúr csomagolós ajándékok. :)

    VálaszTörlés
  3. Idén sok DIY ajándékot fogok adni, egy bögre és egy könyvjelző (színben passzoló az ajándék könyvhöz =) már készen van. =) Müzlikeveréket, forrócsoki és kakaó szetteket fogok még készíteni, illetve egy "cookies in a jar" üveget: csokis keksz száraz hozzávalóit töltöm az üvegbe, kidíszítem és mellékelem a receptet. =)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú ezek mind nagyon szuper ajándékok és tutira az ajándékozott is örülni fog neki :).

      Törlés
  4. Sörrénszarvasokat én is fogok gyártani. :D Már be is szereztem hozzá mindent. :D

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe