Természetes kényeztetés az eManufakturával - teszt

Tudjátok rólam, hogy szívesen mutatok Nektek újdonságokat és számolok be a tapasztalataimról. Így amikor megkerestek az eManufaktura természetes kozmetikumokat áruló webáruháztól, hogy szeretném-e kipróbálni néhány terméküket, örömmel mondtam igent, ugyanis eddig a természetes kozmetikumokkal eddig valahogy nem igazán sikerült hosszútávú kapcsolatot kialakítanom. Nagy örömömre nem csak egy random tesztcsomagot kaptam, hanem Kinga, a webáruház tulajdonosa kifejezetten a bőrtípusomhoz passzoló termékeket válogatott össze nekem, bár még így is kicsit szkeptikus voltam az első használat előtt. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy pontosan miket kaptam és hogy mik a tapasztalataim, akkor kattintsatok tovább.



De először is néhány szóban a webáruházról: az eManufaktúra webáruházban található termékek mindegyike természetes alapanyagokból készült, nem tartalmaznak rákkeltő parabéneket, kőolajszármazékokat, SLS-eket és egyéb egészségkárosító, veszélyes összetevőket. Az ország legnagyobb juhtejes szappan kínálatával várják a vásárlókat, így mindenki megtalálhatja a bőrtípusához  leginkább passzoló, és az esetleges bőrproblémájára segítséget nyújtó terméket.

Kókusz fürdővarázs rúd
Ez a kis rudacska úgy néz ki, mint valami kókuszos édesség, és az illata is pont olyan. Ez nem más, mint egy szilárd halmazállapotú fürdőolaj, telis- tele tápláló, kényeztető, hidratáló, 100%-ban természetes összetevőkkel és természetes olajokkal 100%-ig kézzel készítve. Rendkívül sokoldalúan használható: bedobhatunk egy kis darabkát egy kád vízbe, de láb-vagy kézpuhításra is használhatjuk, sőt akár az arcunkon is alkalmazhatjuk, mert remekül feszesít, ITT elolvashatjátok az összes felhasználási módot.
Mivel beköszöntött a szandálszezon, így én lábfürdőt készítettem vele: egy pici darabot hagytam felolvadni meleg vízben, majd kb. 20 percig áztattam benne a lábaimat. Valahogy olyan olajos érzést hagy maga után, de jól bemasszíroztam a lábamba, és elképesztően puha lett utána a bőröm. Sőt, az is feltűnt, hogy utána sokkal könnyebb volt lereszelni a száraz részeket, és pihe-puha lett utána a sarkam. Úgyhogy a nyár folyamán biztos, hogy csak ezt fogom használni lábfürdőhöz.
Zöld olívaolaj-juhtej szappan
Erre a szappanra voltam leginkább kíváncsi, ez ugyanis érzékeny, irritált bőrre ajánlott, úgyhogy én ezt kifejezetten az arcomon használom, de természetesen lehet az egész testen is használni fürdéskor. Az első használat előtt az volt a félelmem, hogy nehezen, vagy nem nagyon habzik majd, de szó sincs ilyesmiről. Nagyon krémes állagú köszönhetően a benne lévő juhtejnek, nagyon kellemes érzés arcot mosni vele. Kellemes illata van, nem valamilyen "bizarr", természetes illat. Egyáltalán nem szárít, sőt: hidratáló és tápláló hatású, így nagyon puha lesz utána a bőröm, én magam is meglepődtem amúgy, hogy mennyire, de nyilván ez az olívaolajnak köszönhető. Tudjátok, hogy az én bőrömet sok minden irritálja, de ez egyáltalán nem, sőt remekül nyugtatja azt. Olajfalevél olaj tartalma miatt érdemes kipróbálni azoknak, akiknek mondjuk pattanások után visszamaradt hegek vannak a bőrükön, mivel szövetösszehúzó hatású és segíti a sebgyógyulást is.  ITT többet is megtudhattok az összetevőiről, és a jótékony hatásairól.
Holt-tengeri iszap elefántocska szappan
Mint azt megtudtam, ez az áruház egyik legnépszerűbb terméke, és ez nem lehet véletlen, mivel rengeteg bőrproblémára jó. Holt-tengeri iszap tartalma miatt mindenképpen ajánlott ekcémás és pikkelysömörös bőrre, mivel csökkenti a viszketést és nyugtatja a bőrt. Száraz és érzékeny bőrre is tökéletes választás, mivel többek között a benne lévő shea vajnak és juhtejnek köszönhetően kiváló hidratáló és tápláló hatású, segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát. Bár kicsit sajnáltam elkezdeni használni, annyira helyeske ez a kis elefánt, dehát mégiscsak tesztelni szerettem volna. Ezt is az arcomon próbáltam ki, azt írták, hogy érdemes felhabosítani, majd ezt a habot az arcon hagyni kb. 20-30 másodpercig, úgyhogy én is így tettem. Hasonlóak a tapasztalataim ezzel is, mint a zöld olivás szappannal. Nagyon puha, hidratált és rugalmas lett utána a bőröm, olyan tiszta érzést hagy maga után, és nagyon kellemes, könnyű illata van. ITT többet is olvashattok róla.
Kakaóvaj tömb
Jótékony hatásáról rengeteget hallani, hiszen rengeteg testápoló, tusfürdő értékes összetevője. Ez 100%-ban finomítatlan kakaóvaj, aminek fincsi csoki illata van.
Szintén rengeteg mindenre használható, én nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindenre jó:
Kiváló bőrápoló, bőrtápláló hatású, használatával megőrizhető bőrünk puhasága és rugalmassága.
Ráadásul természetes 6-os fényvédőfaktorral rendelkezik, így napozáshoz is használhatják azok, akiknek már hozzászokott a naphoz a bőrük, mivel egyenletes barnulást biztosít.
Segít a kisebb hegek, bőrhibák eltüntetésében is, sőt ekcéma és pikkelysömör kezelésére is alkalmas, megnyugtatja az irritált bőrt. Ezt tapasztaltam is, mivel epilálás után bekentem vele a lábamat, és nagyon szépen megnyugtatta a kipirosodott bőrömet, ráadásul remekül hidratálta is azt, nagyon finom tapintású és puha lett. ITT többet is olvashattok a felhasználási lehetőségekről.

Összességében nagyon örültem ennek a csomagnak, mert néha kicsit bizalmatlan vagyok a természetes kozmetikumokkal kapcsolatban, bár ennek valószínűleg az eddigi csalódások az okai. De rájöttem, hogy nem kell, hiszen ezek mind egytől egyig szuper termékek, és el is fogom használni őket.
Ha van kedvetek, akkor lájkoljátok az eManufaktura facebook oldalát ITT, ahol nyugodtan kérdezhettek és segítséget is kérhettek, ha bizonytalanok vagytok, hogy melyik termék lenne leginkább megfelelő Nektek.


Ti használtok természetes kozmetikumokat?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest


You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Az a fürdőrúd és az elefánt felkeltette az érdeklődésemet, mindig jó megismerni újabb natúr termékekkel foglalkozó márkákat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így vagyok :). a fürdőrúd azóta óriási kedvencem lett, és nemcsak az illata miatt :).

      Törlés
  2. Én Manna termékeket próbáltam már, több félét is, de többnyire semmilyen vagy negatív hatással voltak, ami elég nagy kár, főleg ahhoz képest, hogy milyen drágák. Így nekem sincsenek túl jó tapasztalataim a természetes összetevőjű dolgokkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ezért voltam szkeptikus, és nem is nagyon rendeltem/próbáltam eddig ilyen termékeket, de örülök, hogy ezek beváltak, főleg a fürdőrúd :).

      Törlés
  3. Mindig jó újabb termékeket, gyártókat megismerni! Köszönjük a tesztet, rajtuk tartom a szemem! :))

    VálaszTörlés
  4. Én Manna párti vagyok. A fiam ekcémás bőrével csodát tett. Itthon már nincs is tusfürdő és testápoló sem. Ezek is biztos jók lehetnek. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe