NIVEA Sensitive arcápolási termékek - teszt

Mindig nagy öröm számomra, ha egy cég gondol az érzékeny bőrűekre is, és olyan termékekkel jelentkezik, amikben nincs irritáló összetevők. A NIVEA új, Sensitive termékcsaládjára azonnal felkaptam a fejemet, mivel nem tartalmaznak parabént, illat- és színezőanyagokat, valamint szilikont sem. Nagyon izgatott lettem, és miután a 3 az 1-ben micellás vizet megnyertem tesztelésre, rohantam a boltba, hogy megnézzem az arckrémeket is. Mivel szerencsémre pont akciósak voltak, így megvettem a nappali és az éjszakai arckrémet is. Ha kíváncsiak vagytok rá, mi a véleményem a termékekről, akkor olvassatok tovább.



NIVEA Sensitive 3 az 1-ben micellás víz
Valószínűleg erre kaptátok fel a legtöbben a fejeteket, ami nem lehet véletlen, hiszen a micellás vizek "korát" éljük, és hát tudjátok rólam, hogy kedvelem ezeket a termékeket. Számos különböző márka micellás vizével találkozhattatok már itt a blogon, így azt gondolom, azért van összehasonlítási alapom.
A NIVEA terméke dexpanthenolt és szőlőmagolajat tartalmaz, előbbi feladata a bőr hidratációjának visszaállítása, utóbbi pedig többek E-vitaminban és természetes antioxidánsokban gazdag, és javítja a bőr rugalmasságát, állagát. Ez a micellás víz ígérete szerint alaposan tisztít és eltávolítja a sminket, valamint "segít csökkenteni az érzékeny bőr pirosságát, feszülését és szárazságát a NIVEA Sensitive arckrémmel együtt használva" - itt felmerült bennem a kérdés, hogy vajon csak a krémmel együtt használva fejti ki ezt a hatását? Bíztam benne, hogy nem.
Kipróbáltam az arcomon és a szememen is. Az arcomról szépen leszedte az alapozót, valóban jól tisztít, nem szárít, nem is irritál, és nem hagy maga után semmilyen fura érzést, és tetszik, hogy illatmentes. Viszont a szememet sajnos irritálta, pedig nagyon gyengéd voltam, nem dörzsöltem, ugyanúgy csináltam mindent, mint ahogyan máskor. De valahogy olyan égő érzést hagyott maga után... és emiatt nem is tudtam teljesen befejezni a szemsmink eltávolítását, mert nem akartam tovább törölgetni vele a szem körüli érzékeny bőrt.
Úgyhogy egy kicsit csalódtam, mert ilyet sajnos még egy, általam próbált micellás víznél sem tapasztaltam, hogy irritálná a szememet. Úgyhogy ott nem fogom használni, de az arcomon igen, ott rendben volt.

NIVEA Sensitive nappali és éjszakai arckrém
Ha nem bánjátok, együtt írok a kettőről, mivel sok szempontból nagyon hasonlóak. Elvileg mindegyik hidratál és segít csökkenteni a bőr pirosságát, feszülését, szárazságát az édesgyökér kivonatnak és szőlőmagolajnak köszönhetően. Egyik sem tartalmaz parabént, színezőanyagot és parfümöt. A nappali arckrémben van 15-ös fényvédő is, aminek én nagyon örülök.
Egyiknek sincsen illata - ez pirospont, és érdekes, hogy viszonylag könnyű állaga van mindkettőnek, mégis picit nehéz krémek, már ami a beszívódást illeti, ugyanis felvitel után pár percig érezni, hogy ott "ül" a bőrömön. Az éjszakainál ez annyira nem zavar, hiszen ott bőven van ideje beszívnia a bőrömnek, de a nappali krém esetében ez picit problémás, főleg így a nyári hónapok előtt. Úgyhogy ha valaki sminkelés előtt használná a nappali krémet, akkor számítson rá, hogy nem tud rá azonnal sminkelni, viszont én úgy vettem észre, hogy nem zsírosítják a bőrömet, és ez mindenképpen jó hír.
Mindkettő jól hidratál, száraz bőrűeknek kifejezetten ajánlom, valóban megszüntetik a szárazságot és a feszülést, az én kombinált bőrömre még pont jók, de zsíros bőrre szerintem már sok lenne. Nem irritálnak és puha lesz tőlük a bőröm, a pirosság csökkenését egyelőre még nem igazán tapasztalom, bár lehet, hogy ehhez hosszabb időnek kell eltelnie. Az éjszakai krémet használni fogom továbbra is, a nappali krémet viszont csak addig, amíg nem lesznek azok a nagy melegek.
A Rossmannban 1600 Ft-ba kerülnek, de én akciósan, 1000 Ft-os áron jutottam hozzájuk.


Ti próbáltátok már valamelyik terméket?



Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest


You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. "száraz bőrűeknek kifejezetten ajánlom" - Pont ettől a résztől féltem, ugyanis az én bőröm extra módon száraz, és már hegyekben állnak otthon a különböző hidratálók, de muszáj lesz ezeket is kipróbálnom, hátha találok végre egy krémet, ami beválik. Az ára mondjuk nem sok, talán találok én is vhol akciósan.
    A micellás víz nem hoz lázba, a Niveás vhogy nem vonz, főleg h Te is úgy tapasztaltad hogy irritál.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Én megvettem az éjszakai krémet és nekem bevált. Igaz még csak kb. egy hete használom, de szerencsére nem lett tőle kiütésem, vagy valami hasonló, ugyanis az én bőröm nagyon-nagyon száraz, illetve nagyon-nagyon érzékeny, sok minden irritációt okoz. Szerencsére ez a krém jól szuperál, remélem ez így is marad! :) A nappalit is szerintem megfogom venni, de lehet, hogy azt már csak ősszel! Ági

    VálaszTörlés
  3. Szia! a Micellás vizet a barátnőm is megkapta kipróbálni, de neki is irritálta a szemét és a bőrét, így került hozzám. Meg kell mondjam nagy csalódás volt a szemem csípte a bőrömön is fura érzetet hagyott. Írt Gina a blogunkba egy micellás víz teszt összehasonlítást, ha esetleg érdekel itt találod: http://kialakito.blogspot.hu/2014/05/micellas-vizek-tesztje.html Amúgy nagyon jó a blogod és gratulálok a magazinos szerepléseidhez. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, ez van, ha nem beszélünk össze :) Ezt már én is írtam Szandrának :) Viszont én lehagytam a gratulációt, de itt most pótolom: Gratulálok a magazinos szerepléshez, igazán szép jutalma a munkádnak :)

      Törlés
  4. Sziasztok! Én is nyertem tesztelésre micellás vizet. Örömmel jelenthetem, hogy nekem nem csípi a szememet. :) Pedig nekem is nagyon érzékeny a bőröm, a szemem meg pláne! Már attól bekönnyezek, ha pl. más festi a saját szempilláját a 10 méteres körzetemben... :D A bőröm nekem is kombinált, és kipirosodásra hajlamos, és pattanásoktól sem teljesen mentes amúgy. Ki fogom próbálni az arckrémeket is azt hiszem. Bár a legutóbbi Niveás arckrém tapasztalatom rossz volt, mert a Pure & Natural arckrém irritálta a szemem. (Nem a szemembe kentem bele. :D De általános problémám, hogy "odamegy" valami (illat)anyag vagy nem tudom mi és csíp. Hunyorgok, amíg le nem mosom.)

    VálaszTörlés
  5. Én a micellás vízre voltam nagyon kíváncsi, de így nem bánom, hogy nem kerültem be a tesztelők közé. Nekem az Yves Rocher is irritálta a szemem, most a Garnierrel jól elvagyok. :)

    VálaszTörlés
  6. A micellás víz engem is érdekelt de így már nem veszem meg. Én a Loreál termékét használom, nagyon bevált, egyáltalán nem irritálja se az arcom se a szemem

    VálaszTörlés
  7. A micellás víz engem is érdekel. Sajna én sem kerültem be a tesztelők közé, de ha elfogy a másik akkor ezt kipróbálom :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe