Lépésről lépésre: essence gel nails at home szett

Mostanában általában 3-4 napnál tovább nincs a körmeimen ugyanaz a lakk. Szeretem váltogatni őket, szívesen próbálok ki új színeket, textúrákat. Azonban amikor lehetőséget kaptam arra, hogy teszteljem az essence gel nails at home szettet, nagyon megörültem, hiszen tudom, hogy vannak itt olyanok, akik szeretik, ha egy lakk több napon keresztül szépen tart a körmökön, mert nincs idejük, vagy kedvük pár naponta pepecselni a lakkozással. Meg amúgy is lehetnek olyan szituációk, amikor nem árt ha egy lakk több napig is kitart: pl. nyaraláskor az ember nem szívesen pazarolja az időt ilyesmire. A mostani bejegyzésben megmutatom lépésről lépésre, hogy hogyan készíthettek magatoknak otthon csodás fényű zselés körmöket az essence gel nails at home szett használatával, illetve kiderül, hogy mennyire váltotta be az ígéreteket és a hozzá fűzött reményeket.






Két dobozka érkezett: az egyikben volt a lemosó (849 Ft), a primer (849 Ft), a lehúzható zselés alap (999 Ft), valamint a zselés fedőlakk (999 Ft) (balról jobbra).
A másik dobozban pedig az új mini LED lámpa (6899 Ft) volt, ami USB-s kábellel működik, így számítógépre, vagy okostelefon hálózati adapterére csatlakoztatva tudjátok használni.
Kaptam még egy essence colour&go lakkot is a kipróbáláshoz, a képen bal oldalon látható 172 splash! árnyalatot, ami egy nagyon szép, csillámos kékes-zöldes árnyalat, de ez annyira nem az én színem. Viszont mivel bármilyen essence colour&go lakkal használható a szett, így én végül a 146 that's what I mint árnyalattal próbáltam ki.
A "hozzávalókat" tartalmazó doboz hátulján van egy rövid leírás a használatról, illetve a dobozban volt egy kis füzetecske is. Érdekes, hogy volt némi ellentmondás a magyar és az angol nyelvű használati utasításban, a bejegyzés adott pontján ki fog derülni, hogy mire is gondolok. 
1. lépés: Reszeljük a kívánt formára körmeinket, toljuk vissza a körömágybőrt, ezután a lemosóval megtisztítjuk körmeinket, ez eltávolítja a szennyeződéseket és olajat.
2. lépés: Jöhet a primer, figyeljünk rá, hogy a körmök teljes felületére, azok széleire is kerüljön belőle. Sajnos az ecset szálai eléggé össze voltak állva, így kissé nehézkesen tudtam egyenletesen eloszlatni.
3. lépés: Kenjünk fel egy vékony, egyenletes réteget a lehúzható zselés alapból. Őszintén szólva ez nem volt annyira könnyű, merthogy baromi sűrű ez az alap, és az az érdekes, hogy az angol és a német nyelvű leírásban is az szerepelt, hogy vastag réteget kenjünk belőle, nem is nagyon tudtam amúgy vékonyan kenni. Ha esetleg került belőle a körömágybőrre, vagy a köröm melletti bőrre, akkor azt el kell távolítani, és utána jöhet a lámpa.
4. lépés: Ezután 10 másodpercre a lámpa alá kell tenni a körmünket. A lámpát a tetején lévő kis gombbal lehet bekapcsolni, és 10 másodperc után automatikusan lekapcsol. Majd ezt megismételjük mindegyik körömmel.
5. lépés: Itt nekem egy kis bizonytalanság következett, mert következő lépésnek azt írták, hogy a lemosóval távolítsuk el a zselés lehúzható lakk maradványait. Viszont nem voltam biztos benne, hogy ezt lehet egyből, ahogy a lámpa alól kivettem a körmömet, vagy várni kell? Így én vártam pár percet, de nem kellett volna, tök fölösleges volt. Miután lemostam a ragacsos maradványt, látszódott, hogy maradt utána egy alapréteg a körmeimen, erre jöhetett rá a színes lakk. Én két rétegben használtam, de meg kell várni, hogy teljesen megszáradjon, mielőtt rátérnénk a következő lépésre. 
6. lépés: Ezután a zselés fedőlakkból kell felkenni egy réteget a magyar utasítás szerint vékony rétegben, az angol és német szerint viszont vastag rétegben. Itt megint ugyanaz van, hogy baromi sűrű, úgyhogy nem igazán lehet vékonyan felkenni. De a lényeg, hogy a köröm teljes felületére egyenletesen kerüljön belőle, a végén úgyis el fogjuk távolítani a lemosóval a ragacsos felesleget. Amin én meglepődtem az az, hogy ennek a fedőlakknak kissé sárgás színe van, és én úgy vettem észre, hogy ez valamelyest befolyással volt a lakk eredeti színére, aminek annyira nem örültem, de végülis nem volt vészes.
7. lépés: Ha esetleg került a bőrre is a zselés fedőlakkból, akkor azt távolítsuk el, és jöhet megint a LED lámpa 10 másodpercre. 
8. lépés: Távolítsuk el a lemosóval a körmökről a zselés fedőlakk ragacsos maradványait és már készen is vagyunk. Íme a végeredmény:
9. lépés: Úgy kell eltávolítani, hogy a széleinél alányúltok a zselés alaplakknak (pl. egy pálcikával) és lehúzzátok. Lehet, hogy nem sikerül egészben, csak kis darabokban, de menni fog.

És akkor a benyomásaim: soha nem volt még zselés lakkozásom, de nagyon tetszik a végeredmény, tényleg nagyon szép, csodás fénye van. Ha csak úgy magában kentem volna fel ezt a lakkot, akkor valószínűleg nem így nézne ki. A körmeim felülete szép egyenletes lett, viszont feltűnt, hogy azért egy normál lakkozáshoz képest "vastagabb" lett a végeredmény, de zselés lakkozásnál szerintem ez normális, vagy nem? Cáfoljatok meg, ha nem így van. Amúgy valószínűleg ha sikerült volna az alap- és a fedőlakkból is vékonyabb réteget felkenni, akkor valamivel vékonyabb lenne, de nekem egyébként nem volt zavaróan vastag.
Ahhoz képest, hogy mennyi lépés van, és elsőre eléggé pepecselősnek tűnt az egész, viszonylag gyorsan készen voltam vele; pontos időt nem tudok sajnos mondani, mivel közben fotóztunk is, így azért hosszabb ideig tartott.
A végeredmény nem mindegyik körmömön lett tökéletes, mivel nem mindenhol sikerült egyenletesen befedni a körmeimet a lehúzható alap- és/vagy fedőlakkal, mivel tényleg nagyon sűrűek, így elég nehézkes szépen és pontosan dolgozni velük. Szóval a gyakorlatlanabbak itt ronthatják el a dolgot, úgyhogy ezeknél a lépéseknél érdemes odafigyelni, hogy tényleg mindenhova egyenletesen kerüljön belőlük.
Azok a körmeimen, amiket nem sikerült tökéletesen megcsinálnom, kevesebb ideig bírták, de nagy tragédia ott sem volt még egy héttel a felkenés után sem. Viszont azokon  a körmeimen, ahol sikerült jól megcsinálni, hét napot gond nélkül kibírt, csak a lenövés látszódott, de nem kezdett el lepattogni, vagy ilyesmi, pedig volt minden: mosogatás, takarítás, főzés, gépelés, szóval nem kíméltem. Valószínűleg bírt volna még egy-két napot, de a többi körmöm miatt muszáj voltam már leszedni. Meg ez amúgy is rekord, hogy egy hétig elviseltem ugyanazt a lakkot a körmeimen. Vagyis egy normál lakkhoz képest azért tartósabb, de én úgy tudom, hogy amúgy a zselés lakkozás általában 2-3 hétig bírja a körmökön, ez azért attól elmarad, bár nem is ígér ilyen hosszú tartósságot.
Szóval a lényeg, hogy kicsit vegyes érzéseim vannak a fentebb leírtak miatt, de alapvetően tetszik a koncepció, meg maga a szett és a végeredmény is, és azoknak biztosan szuper megoldás lehet, akik szeretik, ha ugyanaz a lakk van rajtuk több mint egy hétig. Még egy valami: azért azt meg kell hagyni, hogy a mini LED lámpa nem mondható éppen olcsónak (6899 Ft), főleg így, hogy csak egy köröm fér alá... bár ha azt vesszük, hosszú távon azért visszajön az ára, ha az ember otthon magának csinálja meg a zselés lakkozást és nem körmöshöz megy.




Ti próbáltátok már a zselés lakkozást? 
Ha igen, akkor van olyan, aki magának csinálta?




Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest


You Might Also Like

30 megjegyzés

  1. Én gél lakkozni szoktam magamnak itthon, CN termékekkel. Az egyetlen gond vele az, hogy elvékonyodik alatta a köröm és macerás leáztatni, ezt leszámítva szuper.

    http://thebeautyandglamourblog.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Honnan lehet rendelni essence nail at home csomagot?

      Törlés
    2. Nem tudom, hogy így ebben a formában még kapható-e, de szerintem Müllerekben, vagy Rossmannokban keresd.

      Törlés
  2. En kormosnel csinaltattam eddig, de mar gondolkoztam rajta, hogy beruhazok egy ilyesmi szettre. En eleg lusta vagyok a lakkozashoz, mindig belenyulok valahol, viszont a kormosnel csinaltatott meg kibirta vagy 3 hetig is, amikor mar nagyon latszott a lenoves, es nem is tudtam sehogy leszedni. A sima koromlakklemoso nagyon nehezen szedte le, ezert kethetente kellett mennem hozza... Eddig a Crystal Nails szettjeit nezegettem amugy, de ott sem olcsoak a lampak :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nincs azzal baj, ha körmösre bízza az ember, akkor legalább tuti a végeredmény :).

      Törlés
    2. Szettben kell keresni, ott már profi 4x9 W lámpa van a szettben, kb 20 e Ft az egész. Ajánlom a gellakk.hu és zselelakk.hu oldalakat. :)

      Törlés
  3. Egyszer kipróbáltam a gél lakkot. Amikor elkészült, nagyon tetszett. Aztán a leszedés után jött a feketeleves. A körmeim teljesen tönkrementek, hozzáteszem nekem reszelővel szedték le, lehet, hogy emiatt, de köszönöm szépen, én többet nem kérem. Ami még zavart az a lenövés. Eleve nem szorosan a körömágyamhoz került a lakk és engem már egy hét után zavart a lenövés mértéke. De fenntartom annak a lehetőségét, hogy én mentem rossz szakemberhez. Mindenesetre nekem megfelel az itthoni, sima lakkozás. Kitapasztaltam, hogy melyik márka tartós, nekem azok is kibírnak majdnem egy hetet, úgy, hogy nem vagyok királylány. Jövök-megyek, háztartást vezetek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van, "sima" lakkok között is lehet tartósakat találni, nekem is fontos szempont, hiszen én is teszek-veszek, főzök, takarítok, mosogatok, szóval a szokásos dolgok :).

      Törlés
  4. Zita én ugyanígy jártam. Nekem nem reszelővel szedték le, de nekem is olyan vékony lett és olyan törékeny, hogy akkor fogadtam meg, semmi ilyesmit. Pedig tényleg szép meg tartós.

    VálaszTörlés
  5. Természetes az,hogy vastagabb:) Egy jó tanács azoknak, akik most készülnek megvásárolni: menjetek be egy körmös boltba és vegyetek ott lámpát, a leggyengébb ugyanaz, amit az essence árul, csak épp 4000 forintért már lehet kapni...:) (és egyszerre nem csak egy ujj fér bele:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt sejtettem, hogy lehet ennél olcsóbban nagyobb lámpákat is kapni.

      Törlés
  6. Már régóta szeretném magaménak tudni a szettet, de a lámpát nagyon drágállom. Inkább lakkokat veszek az árából, de takán nyáron rászánom magam, nagyon kíváncsi vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos tényleg nem olcsó ez a lámpa, ráadásul eléggé pirinyó, de esetleg érdemes megnézni körmös boltban, vagy ebayen.

      Törlés
  7. Körmös boltba tényleg olcsóbb és jobb is a nagy lámpa,meg azért jó ha sokáig fenn van mert akinek töredezik a körme ez megvédi és legalább nem szakad be! Amúgy ne engedjétek lereszelni-nagyon rosszat tesz-simán hagyassátok ki a körmössel a ragasztót a menetből.. :) ennyi, az eredmény ugyanaz csak akkor acetonnal lejöb

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok,

    Most szakmai szemmel írok Nektek, a gél-lakozással kapcsolatban, illetve az essence csomagjáról ( bár hozzáteszem, nem próbáltam és nem is fogom  )
    A gél-lakktól nem fog elvékonyodni a körmöd, ha úgy van feltéve, ahogy azt kell. Természetesen el kell menni továbbképzésre, ahol megtanítanak a helyes technikára, így leoldani is lehet, ami kb 5-10 perc. Amíg nem mentem el erre a továbbképzésre, nekem sem sikerült a leoldás . Azóta viszont leoldok a szalonba, a reszelőt el is felejtettem. Hozzáteszem természetesen nem reszeltem agyon senki körmét, csak inkább a sajátomat, mert ahhoz ugye bátrabban nyúlok  Hozzáteszem sokan panaszkodnak, hogy a Crystalac-ok ( itt persze nem az egylépéses one-step-re gondolok ) nem oldhatóak… Ezt szeretném megcáfolni… ( instagramra feltöltöttem egy képet is, ha nem hiszitek, nézzétek meg  felhasználó nevem: betbri ). Amúgy rengeteg más sima lakkom van, különböző márkákból, de mivel szalonba dolgozok, bármi lemosó hozzáérne, rögtön lejönne, így maradok a gél-lakknál, 2-3 hetente csinálom meg magamnak, pedig bírná tovább is… …de hát mégis csak saját magam reklámfelülete vagyok ;)
    Akkor most át is térnék az essence-es véleményre  Mint már fent is írtam, nem is volt és nem is lesz  A lámpa pici aranyos, de szerintem túl van árazva. ( ilyen pici lámpát LED-et körmös boltban is meg lehet venni, azért olcsóbban; normál lámpát pedig végképp  ) És a legnagyobb ,,problémám” az eltávolítás. Lehúzni????! ÁÁÁÁÁ…. …nem vettétek észre, hogy amikor sima lakkot is lehúztok a körmötökről, hogy utána a köröm felülete megváltozik, elkezd törni stb? Pedig így van. A körömlemez körülbelül 150 rétegből áll, és ez minden egyes lehúzásnál jön lefele… …vékonyodik. Persze nem csak egy réteg jön le a lehúzásnál  A másik problémám az az, hogy a körömlemezre tapadt bőröket pl nem mondja, hogy legyen eltávolítva… …ez meg ugye a fel levegősödést és felvállást okozhatja, ami alá meg piszok kosz stb jut be, ami pedig a kórokozók, gombák, bacik, vírusok fincsi táptalaja …  Ugye ezek a problémák normál lakknál nem jönnek elő, mert ott lepattan aztán csók  A gél-lakk ugye azért jó és azért kedvelik sokan mert akár 3-4 hétig is fent van, nincs vele probléma. Szerintem, aki hetente szeretné ezzel a kis szettel megcsinálni a körmét, az jobban jár, ha inkább megmanikűrözi magát, és isopropy alcohollal ( CN: nail prep, vagy spray prep ( meg kell várni amíg megszárad, de ez kb 10 mp  )lakkozás előtt zsírtalanítja / vízelvonja a körömlemezt( tartósabb lesz a lakkozás ), és betartja a szabályos lakkozást  ( alapréteg, 2 – 3X szín és egy jó fedőlakk ).
    Persze a fentiekkel nem akarom/akartam lehúzni a terméket, egyszerűen nekem nem szimpatikus. Azt meg, hogy valaki vagy ezzel, vagy normál gél-lakkal csinálja otthon a körmeit, vagy inkább elmegy körmöshöz, azt mindenki eldönti maga. Csak azt az egyet nem szoktam szeretni, ha elkezdik szidni a gél-lakott, hogy elvékonyította a körmöt. Mert ha úgy használják, ahogy meg van adva, akkor az ég világon a körömlemeznek nem lesz semmi baja  Remélem senkit nem bántottam meg, és hasznosnak ítéltétek meg a kommentemet 
    Szép napot Nektek, üdv.: betbri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönjük a szakmai hozzászólásodat, szerintem sok hasznos infó volt benne :).

      Törlés
    2. Szia :)

      Szívesen :) Jah annyi még kimaradt, hogy azért ,,névtelen"-be írtam, mert a munkahelyemen képtlen voltam bejelentkezni a google fiókommal. Hihetetlen, hogy, minden, hogy le van ,,tiltva" :) Pedig aki nem akar az úgy sem fog dolgozni :)

      Törlés
  9. Akkor ha jól értem te sima színes körömlakkal csináltad, csak mert ezt géllakkal szokták ha jól olvastam eddig, csak mert én is szeretném már régóta kipróbálni és nekem is rengeteg lakkom van itthon csak a plusz lámpa, átlátszó zselé, stb. kellene...:)

    A következő lenne a kérdésem ez a Primer tulajdonképpen mi is?
    És akkor te ezeket az Essence-s termékeket nyerted, vagy ezeket netről meg tudom rendelni?

    VálaszTörlés
  10. Azt nyomozom hónapok óta, hol lehet megrendelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ezt neten nem lehet rendelni, az essence termékeket drogériában tudod megvásárolni.

      Törlés
  11. Én a diamond nails szettjét használom. Jó nagy a lámpa, simán befér 5 ujjad is. Nem vékonyodott el a körmöm és nem pattogzik. Nagyon jó minőségű a gél lakk. Ha a Diamond Nails One Step-et használod akkor nincs is ennyi pepecselés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából rájöttem, hogy ez a gél lakk annyira nem az én világom, mert ugyanazt a lakkot 3-4 napnál tovább nem tudom elviselni magamon... :/

      Törlés
  12. szia ilyen szettet hol lehet venni vagy rendelni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, hogy pont ezt a szettet így ebben a formában lehet-e még kapni, de az essence márkát árusító drogériákban keresd, leginkább Müller és Rossmann.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe