Garnier 5sec Perfect Blur optikai retusálókrém teszt

Ha valamilyen arcra való termékről van szó, pl. alapozó, krém, arctisztító stb., akkor ritkán vásárolok úgy, hogy mindenféle előzetes tájékozódás és informálódás nélkül bedobok egy terméket egy kosaramba. Szeretem tudni, hogy mit ígér, milyen összetevői vannak, kinek mennyire vált be, mik a véleménye, tapasztalatok, hogy tudjam, hogy egyáltalán szóba jöhet-e nálam.
Hú de messziről indítottam, de a lényeg az, hogy amikor megláttam a Müllerben ezt a Garnier retusálókrémet a maga kis rózsaszín dobozával, amivel előtte még sehol máshol nem találkoztam, kb. 3 másodperc alatt döntöttem el, hogy ezt ki kell próbálnom, mert egyszerűen annyira kíváncsivá tett.
Ha Ti is kíváncsiak vagytok rá, akkor olvassatok tovább!



Sem reklámban, sem máshol nem találkoztam még ezzel a krémmel, amit azt hiszem bátran hívhatok prmernek, viszont a rózsaszín doboza mágnesként vonzotta a tekintetemet, amikor a Müllerben nézelődtem, így egyből kiszúrtam, hogy ez valami újdonság. De csapjunk is bele a sűrűjébe!
Rengeteg mindent ígér ez a termék, de felsorolom Nektek, hogy tudjátok mivel állunk szemben: Sima, korrigált arcbőr - a bársonyosan puha tapintású bőrért. Fényvisszaverő mikrogyöngyeinek köszönhetően láthatóan retusálja a pórusokat, a ráncokat, a bőregyenetlenségeket és a bőrfényt. (...) A mikrogyöngyök minden irányban visszaverik a fényt, így optikailag elhalványítják a bőregyenetlenségeket. A bőrfelszín külleme optikailag láthatóan javul."
A tubusa nagyon helyes, karcsú darab, nem annyira élénk magenta rózsaszín, mint a doboz, hanem fényes, halovány pasztell pink, nekem tetszik. A vége szűkített csőrös.
A tubust a szájával lefele fel kell rázni használat előtt. Amikor először felráztam, valahogy olyan furinak tűnt az állaga, és amikor kinyomtam belőle a krémet, be is bizonyosodott, hogy tényleg az, igazából nem tudtam hova tenni, de mostanra már megszoktam. A dobozon az áll, hogy ultrakönnyű, hab állagú krém, és tényleg nagyon könyű, de közben valahogy picit olyan darabosnak, túrósnak tűnt. Na jó, ez így elég furán hangzik, inkább azt mondanám, így képzelem el a sürített felhőt :D. Mindenesetre ezen a ponton eléggé szkeptikus voltam, hogy ebből mi fog kisülni, de aztán jött a puding próbája.

A hidratáló krém után, de még az alapozó előtt kell felvinni a bőrre (már aki akar sminkelni rá). Kb. egy nagyobb borsószemnyi elég belőle az egész arcra. Szinte pillanatok alatt elterül az arcomon, és az érzés, amit maga után hagy, ó te jó ég... Annyira sima és puha tapintású lesz utána a bőröm, hogy az valami döbbenet, nem győzöm simogatni az arcomat, bár ez nyilván a benne lévő szilikon miatt van.

És hogy mi igaz a retusáló hatásból? Őszintén szólva nem nagyon hittem benne, de tényleg csinál valamit a bőrömmel. Azért írom azt, hogy "valamit", mert nehéz megfogalmazni, hogy mit is, de azért megpróbálom. Miután felkenem, olyan, mintha egy finom fátyol borulna a bőrömre, ami lágyan elkendőzi a tökéletlenségeket és amitől valahogy egységesebbnek tűnik a bőrkép. Számomra ez azért hangzik hihetetlenül, mert ez nem alapozó, amint láthatjátok nincsen színe, és nincsen igazából fedése sem, de valahogy mégis szebbnek tűnik tőle a bőröm. Vagyis önmagában is megállja a helyét, de én inkább sminkalapként használom. Az alapozó nagyon szépen elterül rajta, sokkal szebb és egységesebb lesz az alapozás, ha előtte ezt a krémet használom. Ja és sokkal tartósabbá teszi a sminkemet.
Pluszban örülök, hogy mattít is, így sokkal később és kevésbé fényesedik át a bőröm. Ez igazából napközben le sem esett, csak amikor este megláttam a tükörben, hogy még mindig tök kulturáltan néz ki a sminkem, és a nap végén már általában fényes T-vonalam alig-alig csillog.
És újabb pluszpont, hogy nincs benne illatanyag, abszolút szagtalan és semmilyen olyan egyéb összetevő nincsen benne, ami irritálná az bőrömet, de aki érzékeny a szilikonra, az szerintem jobb ha távol tartja magát tőle.

Ha valakinek esetleg nem jött volna le, akkor íme itt a konklúzió: imádom nem is, IMÁDOM ezt a retusáló krémet, nagyon örülök neki, hogy így "vakon" sikerült beletrafálnom egy ilyen remek termékbe.
Ha ti is szeretnétek megszerezni, akkor első körben a Müller drogériákban keressétek, kb. 3800 Ft-ba kerül.
Ti használtok primert?
Szandra
Follow on Bloglovin

You Might Also Like

11 megjegyzés

  1. Hm... igenm nem hangzik rosszul. Csak nekem mindig az kerdeses ilyen termekeknel, hogy van-e ra szüksegem, merthogy egy atlagosan szep bört is egy bb krem mar siman "orvosol", es akkor ez plusz mü cucc minek meg ra? Nyilvan igaz, hogy a szepseges makulatlannak hato bört nem lehet hova fokozni-persze egy izleses szintre gondolok-, de velemenyem szerint legyen barmilyen böre barkinek, a legtöbb az apolason mulik es ezek a cuccok bizony csak kartekony felszini orvoslasok. Vagy nem tudom... ez csak az en velemenyem. Üdv, evi

    VálaszTörlés
  2. Külföldi reklámokban találkoztam velük, és én is szeretném kipróbálni, de nem tudtam, hogy már kapható! Úgyhogy köszi az információt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen :)! Amúgy csomó olyan L'oréal krém is van még a Müllerben, amiket csak külföldi Youtubeosoknál láttam, szóval érdemes körbenézni :)!

      Törlés
  3. Ez nagyon meggyőző poszt volt! :) Egyébként a Garnier most sok újdonsággal állt elő úgy láttam, mert épp tegnap a Rossmann-ban fedeztem fel tőlük is micellás vizet. Te azt láttad már? (Úgyhogy most már két dolog vár rám tőlük. :D)

    VálaszTörlés
  4. Kíváncsivá tett, ha nálunk is van, akkor lehet megveszem, úgyis lassan elfogy a L'Oréal primerem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem érdemes tenni vele egy próbát, nekem nagyon bevált :)!

      Törlés
  5. Csodás dolgokat írtál róla, nagyon kíváncsi tettél! :))

    VálaszTörlés
  6. Nem mondom a makulátlan sminkhez biztos jól jön egy ilyen túrókütyü babapopsító, akár érettebb bőrre, vagy egy-egy fontos alkalomra ahol a megjelenés számít. De napi szinten ilyen áron nem használnám, max. ha tényleg annyira rozzant a bőröm, és reggeltől estig központban van a megjelenésem....mondjuk én vagyok Obama stewardesse. :D
    Rám is rám férne biztos az érettebb bőröm miatt, de még a korosztályom átlagánál is jobb állapotúbb a bőröm. Egy 25 évesnek meg minek ez?! Vagy csak én gondolkodom ómamisan...?!
    Jót mosolyogtam a múltkor. A sminkemnek köszönhettem egy kis kedvezményt. Kíváncsi lennék, hogy másnak is vannak e hasonló tapasztalatai. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek szerintem nem is az a lényege, hogy napi szinten használja az ember, bár mivel elég jól mattít, akinek ez nagyon fontos, annak akár napi használatra is jó lehet. Szerintem egy 25 évesnek amúgy pont emiatt kellhet, hogy tovább tartson és mattabb legyen a sminkje órákon keresztül, ráadásul simán el tudom képzelni, hogy ha valaki éppen nem akar alapozót használni, csak egy kicsit szebbnek mutatni a bőrét, akkor önmagában is jó lehet,
      De nyilván nem azt mondom, hogy ezt a hét minden napján használni kell, és lehet van olyan, akinek egyáltalán nincs szüksége ilyesmire, na ők nagyon szerencsések. Nekem viszont zsírosodik a T-vonalon a bőröm, vannak bőrhibáim, és ha van olyan termék, ami segít ezeket a problémákon akkor azt szívesen használom és ajánlom másoknak :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe