Max Factor CC krém és Creme Puff púder teszt


A Primőr bloggertalálkozó után teljesen bezsongtam, ugyanis annyi mindent kaptunk ajándékba, hogy azt sem tudtam mihez nyúljak először, mit próbáljak ki elsőként, mivel igazából mindenről szeretnék beszámolni Nektek. De legyünk őszinték: ez nem fog menni, bármennyire is szeretnék minden egyes termékről részletes tesztet írni, viszont valamilyen formában igyekszem megmutatni minél többet: pl. néhány termékkel már találkozhattatok a csipkés sminkvideóban.
Viszont mivel a legtöbben a a MAX Factor CC krém iránt érdeklődtetek- és őszintén szólva nekem is ez keltette fel leginkább az érdeklődésemet- így most erről hoztam Nektek egy posztot. És mivel nekem még az ikonikus Creme Puff púderrel sem volt dolgom, így arra gondoltam, hogy akkor ez most egy ilyen dupla Max Factor teszt lesz, a bejegyzés végén képes illusztrációval.
Remélem hasznosnak találjátok :)!




CC krém
Mivel engem nem igazán ragadott magával a BB krém láz, így amikor anno meghallottam, hogy jön a következő generáció, a CC krém, unottan legyintettem egyet, hogy már nem tudják mit találjanak ki...
Aztán amikor a Primőr bloggertalálkozón többen is mondták, hogy mennyire elégedettek a Max Factor CC krémmel, beleültették a bogarat a fülembe, és amikor megtudtam, hogy meg is kapjuk ajándékba ezt a terméket, alig vártam, hogy kipróbálhassam, és megtapasztaljam, hogy miért is ez a nagy lelkesedés.
Node kezdjük az elején: a CC a color correction rövidítése, ami arra utal, hogy ez a termék rendelkezik a BB krémek minden előnyével, de a fedése olyan, akár egy alapozóé. Vagyis táplál, ápol, korrigálja a színhibákat, glicerin tartalmának köszönhetően a bőr hidratált, puha és sima lesz. Nagyon könnyed viselet, mivel olajmentes, ráadásul 10-es fényvédő is van benne. A végeredmény természetes, ápolt, hibátlan, ragyogó arcbőr- ez a termék bizony elég sokat ígér, de nézzük, hogy én mit tapasztaltam.
Kombinált bőröm van, így a T-vonalam zsíros, az arcom többi része viszont inkább száraz, vannak bőrhibáim, de nagy durvaságok általában nincsenek. Nekem kellett ez alá a CC krém alá a szokásos hidratáló krémem, akinek vannak szárazabb részek az arcán, azok mindenképpen hidratáljanak alá.
Az állaga inkább picit sűrűbb, nem igazán folyós, de könnyedén és szépen el lehet dolgozni kézzel és ecsettel is.
Fedését tekintve valóban közelít egy átlagos alapozóhoz, nagyjából enyhe-közepes fedésről beszélhetek. Szépen halványítja a pirosságot, egységesíti és egyenletessé teszi a bőr tónusát, de akinek vannak durvább bőrhibái, annak mindenképpen kelleni fog korrektor. A végeredmény viszont mindenképpen természetesebb, mint egy alapozó esetében.
Akinek normál/száraz bőre van, annak nem feltétlenül kell rá púder, de kombinált és zsíros bőrűeknek viszont igen, mivel hiába olajmentes, nekem néhány óra után átfényesedett a T-vonalam.
Mindenképpen pozitívum, hogy öt árnyalatban kapható, nagyon örülök, hogy a nagy kapkodás ellenére sikerült kiválasztanom a megfelelő árnyalatot (50 natural).
Egyetlen egy apróság van, ami picit zavar: ez pedig az illata, tudjátok, hogy ez az én vesszőparipám... Még a bloggertalálkozón feltűnt, amikor próbálgattuk, hogy elég erős, számomra nem annyira kellemes illata van, de szerencsére ez felvitel után nem sokkal elillan. De lehet, hogy ez csak engem zavar, sokaknak bejön, hogy illatos, nekem nem annyira, de ezt leszámítva rendben van.
Azt kell hogy mondjam, annak ellenére, hogy anno nem kaptam fel a fejem erre a termékre, nagyon örülök, hogy végül hozzájutottam, mert nagyon tetszik, és elégedett vagyok vele.
Ajánlott fogyasztói ára 3499 Ft.
A bejegyzés végén láthatjátok majd az arcomon is.

Creme Puff púder
A Max Factor ikonikus terméke idén 60 éves, így ebből az alkalomból új, nagyon előkelő arany fedelű csomagolást kapott, és ezzel egy időben három új árnyalat is bevezetésre került.
Ez a púder egyáltalán nem ismeretlen számomra, korábban több alkalommal is gondolkodtam rajta, hogy beszerzem, viszont mindig eltántorítottak azok a vélemények, miszerint elég erős, púderes illata van.
De úgy látszik ennek így kellett lennie, hiszen a bloggertalálkozónak köszönhetően végül nálam landolt a 05 Translucent árnyalatban.
Amikor leszedtem a fedelét, egyből megéreztem AZT a bizonyos illatot... Tényleg elég erős, amolyan hintőporos illat, régimódi, retro feeling, ilyet képzelek el, amikor régi fekete-fehér filmeken sminkelik magukat a nők. Őszintén szólva egy picit nehéz volt továbblépnem ezen a ponton, de nem hagytam eltántorítani magam. Viszont akik érzékenyek a mindenféle szagokra, illatokra, azok először a boltban illatozzák meg a tesztert, hogy ez belefér-e nekik, nehogy otthon lepődjenek meg.
Picit porzik, ahogy belemártom az ecsetet, de egyébként nagyon gazdag, bársonyos állagú púderről van szó. Felvitel után nagyon szépen mattítja a bőrt, tompítja a fényességet a T-vonalamon, sőt ad némi plusz fedést is, ami mindenképpen dicséretes, ezeket majd a lenti képeken is látni fogjátok. Ami pedig számomra külön öröm, hogy az illatát sem érezni sokáig :D.
Tartósságát tekintve átlagosnak mondható, néhány óra múlva újra kellett púdereznem, de én ettől nem borulok ki, nem nagyon találtam még olyan púdert, ami egész nap tartana.
Az arcom száraz részeit nem emeli ki és nem is szárít, bár nyilván számít az is, hogy milyen termékek vannak alatta.
Mindenképpen kiemelkedőnek tartom, hogy ez egy 21 grammos púder, a Rimmel Stay Matte púderem 14 g, szóval- bár drogériás viszonylatban nem a legolcsóbb púder- igencsak kiadós mennyiséget kapunk.
Mivel a fedele nem csavaros, és tükör sincsen benne, így én nem biztos, hogy be merném dobni táskába.
Nem mondanám kiemelkedő és kihagyhatatlan terméknek, de alapvetően megbízhatóan és jól teljesít, mégiscsak hosszú évtizedek óta használják rengetegen világszerte, ez azért nem lehet véletlen.

És akkor jöjjön a képes illusztráció (a képeken szemsmink már volt rajtam):
Alapozó és púder nélkül, láthatjátok, hogy vannak azért itt-ott bőrhibáim
és nem egyenletes a bőröm színe sem.

Így fest a bőröm a CC krém után. Látható, hogy szépen elfedte,
halványította a bőrhibákat, és egy tónusra hozta a bőröm árnyalatát.

Itt pedig már a Creme Puff púder is rajtam van, jól látható,
hogy milyen szépen lemattította a fényes részeket a T-vonalamon.



Ti hogy álltok a Max Factor termékeivel? Van kedvencetek?




Szandra





Follow on Bloglovin

You Might Also Like

37 megjegyzés

  1. Én szeretem a Creme Puff púdert, mert a nagymamám is mindig ilyet használ. :) A CC-vel már szemezgettem, de nem akarok most újabb arcra való terméket venni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez amúgy tökjó, hogyha látod, hogy a nagymamád ezt használja, azért az tényleg nem lehet véletlen :)! Amúgy nyilván, ha most van más arcra való termék, ami bevált, akkor nem mondom, hogy rohanj és azonnal vedd meg ezt a CC krémet, de esetleg egy következő vásárlásnál érdemes megfontolni, mert jó alternatíva lehet alapozó helyett, ha nincs szükséged nagyon erős fedésre :)

      Törlés
  2. A Rossmanban most 1799-ért lehet/lehetett venni a CC krémet és vettem is, mert a BB krémem pont elfogyott és azt kell mondjam, hogy szerelem lett a miénk egyből :)

    VálaszTörlés
  3. A Creme Puff nálam is tesztelés alatt áll, még a karácsonykor vett csomagomban lapult egy :-)

    VálaszTörlés
  4. A CC krémmel ugyanígy vagyok, mint Te is, az illata nagyon furcsa, én nem igazán tudok megbarátkozni vele.
    Mikor elkezdtem használni sok pattanásom lett, most letettem, kíváncsi vagyok, hogy javul e a helyzet, ha igen, akkor a cc-t nem bírja a bőröm :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a bloggertalálkozó kissé lefagytam az illatától, de mostanra már egészen megbarátkoztam vele, mivel tényleg rövid ideig lehet érezni, amúgy gondban lennék :D.
      Sajnos akkor lehet, hogy valami van benne, amit nem bír a bőröd, de ez jó, hogy tesztelgeted, hogy vajon ettől van-e.

      Törlés
  5. A CC-krémet én is megvettem legutóbb akciósan a Rossmannba! Szerintem a héten nálam is fog szerepelni vélemény egy összehasonlítos bejegyzésben! :) Creme Puffal már én is régóta szemezgetek! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú kíváncsi vagyok arra az összehasonlító bejegyzésre :). Mivel fogok összehasonlítani? BB krémmel? vagy alapozóval?

      Törlés
    2. Már kész is van! BB-krémekkel, amiket eddig használtam! :)

      Törlés
  6. A Rossmannban én is megvettem akciósan 1800-ért. :)
    Igazából az illata engem nem zavar. Elégedett vagyok vele, sokkal jobb a fedése, mint a BB krémnek.
    Képzeld Szandra megjött a MUP rendelésem: BerryM Natural és a Sleek Vintage Romance. Alig várom, hogy kipróbáljam. ;) Gyönyörűek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy simán lehet, hogy csak én vagyok ilyen háklis az illatokra :D! De amúgy valóban jobb a fedése, mint pl. az általam használt Garnier BB krémnek.
      Jujj de jó, hogy megvannak a paletták, az mindig annyira izgi, mikor jön valami új sminkcucc, én mondjuk először mindig félek hozzányúlni, mert nem akarok belenyúlni, olyan jó nézegetni, de aztán csak legyőzöm, és nekiesek :)!!!

      Törlés
  7. Én nagyon szeretem ezt a CC krémet, pedig általánosságban csalódtam a korábban próbált BB és CC krémekben, de ez bejött. Nekem elég problémás a bőröm, úgyhogy többnyire alapozót használok, de ha csak elcsattogok valahova vagy hétvégén elugrok a teszkóba nagybevásárlásra akkor ezt szoktam feldobni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tökjó, hogy ennyi pozitív véleményt olvasok itt, akkor nem csak nekem vált be :)!

      Törlés
  8. Nagyon tetszett a teszt, én arra lennék kíváncsi hogy szerinted a Translucent a sötétebb vagy a Burjois púder amit láttam korábban a blogon?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez valamivel sötétebb, meg a Bourjois picit sárgásabb árnyalatú is.

      Törlés
  9. a CC krémet én is mostanában kezdtem használni, bár persze ebből sem jó pontosan egyik árnyalat se :P a legvilágosabb túl világos, a következő meg már sötét, szóval így jártam. de nekem pl. pont tetszik az illata :)
    ellentétben a púderrel, amit pont azért nem vettem meg soha, mert kifordul a gyomrom az ilyen erős púderes szagtól. szerintem borzalmasan taszító, szóval valószínűleg sose fogom megtudni, hogy hogyan viselkedne az én bőrömön :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, engem is pont az illatával kapcsolatos vélemények tartottak vissza attól, hogy megvegyem, de végül örülök, hogy hozzájutottam, mert így viszont már mindenképpen ki akartam próbálni, hogy mit tud.

      Törlés
  10. Én is így voltam a BB után CC-vel...sőt! Én is a Primőrtől kaptam a CC-m...nagyon örülök neki, mert szerintem zseniális. Azóta mindenkinek ajánlom. Nekem kevés alapozó vált be, a BB-t meg egyszeráen nem bírtam elviselni...most meg....imádom!

    A Creme Puff-om is szeretem, nem véletlen ikonikus:)

    Most is- mint mindig- jó volt olvasni!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm :)! De jó, hogy Neked is ennyire bevált a CC krém, úgy látom kisebb rajongótábor alakult itt ki :)!

      Törlés
  11. Bar tudom ez egy teszt, tehat a velemeny leirasa a lenyeg, nem mas termekek ajanlgatasa es senki nem kerdezte, de velemenyem szerint a Dodo puder a legjobb, 30 g-ot lehet venni, 2000 parszaz forintert. Az en ertekeny, vilagos, egyik helyen zsiros, masik helyen hamlo boromon jobban teljesit, mint barmi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem baj, hogy ajánlasz másik terméket, minden vélemény, tippet szívesen fogadok. Nem ismerem ezt a márkát, hol lehet kapni?

      Törlés
    2. A bbkrem.hu oldalrol rendeltem meg tavaly majusban, de szerintem lehet kapni most is. Piros tegely sarga matricaval a tetejen. 3 arnyalata van 21,23 es translusent (jol irtam?:)) . En a 21-es arnyalatot hasznalom, oszre-telre idealis, tavaszra lehet picit vilagos, nyaron pedig amugy sem puderezek nagyon, mert meg akar fulladni a borom. A translusent pedig (masok szerint) finom mikrocsillamos.

      Törlés
    3. Szívesen! :)

      Törlés
  12. Ezt a CC krémet én is beszereztem és nekem is egyedül az illatával van bajom, de ezt már a Facefinity-nél is észrevettem. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mármint a 3in1 alapozóra gondolsz? Jé, nekem annál fel sem tűnt, de most esküszöm megszagolom, ha hazaértem :D!!!

      Törlés
    2. Szerintem a Facefinity-nek a CC-hez képest semmi illata nincs!

      Törlés
    3. Igen, igen, arra gondoltam. Nekem már sajnos az is elég zavaró volt, annak ellenére, hogy magát a terméket bírom. :)

      Törlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  14. Szia Szandra! :)
    Melyik púdert ajánlanád jobban? Ezt a Maxfactor púdert vagy a Bourjois Healthy Balance kompakt púderét? Púder vásárlás előtt állok és kíváncsi vagyok a véleményedre. Eddig még nem csalódtam! :)

    Előre is köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ehhez tudnom kéne, hogy milyen bőrtípusod van. Bár szerintem mattító hatásában mindkettő megegyezik, én úgy vettem észre egyik sem szárít, és állagra is hasonlóak, viszont a Max Factornak lehet, hogy zavaró lehet az illata, érdemes előtt megszagolnod drogériában.

      Törlés
  15. Szia!:)
    Zsíros bőrre melyik púdert ajánlanád? Még annyit hozzátennék, hogy világos bőrhöz kéne tehát ez a max factoros pl. Nem hinném, hogy jó lenne.
    Előre is köszi a segítséget!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Rimmel Stay Matte púdert próbáld ki szerintem, az elég jól mattít, és a 05 Translucent árnyalat elég világos.

      Törlés
    2. Megvettem és nagyon bevált! Köszönöm a választ.:) Meglepő módon nem a legvilágosabb szín passzolt a bőrszínemhez de szerencsére nem vettem sötétet.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe