Az én ombre-sztorim

Úgy tűnik, hogy velem együtt sokatoknak még mindig nem jön ki a könyökén az ombre haj :D, mert amikor legutóbb képet posztoltam róla, rengetegen írtátok, hogy szeretnétek róla bejegyzést. Egyébként gondoltam arra is, hogy valamilyen úton módon felveszem videóra, amikor festettem a hajamat, de ebből aztán nem lett semmi, de talán jobb is ez így :D. A lényeg, hogy nagyon tetszik végeredmény.
Szóval ha kíváncsiak vagytok rá, hogy miként frissítettem fel saját magam a "színátmenetes" hajamat a L'ORÉAL Wild Ombrés festékével, akkor olvassatok tovább!

Szóval az úgy kezdődött, hogy először 2013 januárjában csináltattam ombre hajat, erről ITT olvashattatok bejegyzést. Akkor azért döntöttem emellett egy full "átfestés" helyett- és azóta is azért szeretem nagyon-, mert kicsit a saját hajszínem is, meg nem is, kicsit sötét, kicsit világos, kicsit napszítta, szóval igazán nekem való. Nem vagyok egy nagy hajfestőművész, úgyhogy el sem tudtam képzelni, hogy magamnak csináljam meg, így természetesen akkor fodrászhoz mentem, aki tényleg csodás munkát végzett. Nagyon szép egyenletes és természetes lett az átmenet, akkor ez lett a végeredmény.
Szégyen vagy sem, azóta nem is voltam fodrásznál... egyszerűen úgy jött ki mindig, hogy nem jutott időm rá, de a júliusi szabadságom alatt szépen elmentem, mert már igencsak töredezettek voltak a hajvégeim. Nekem amúgy is sajnos viszonylag gyorsan és könnyen törik a hajam, szóval nem az ombrétól lett ilyen, bár valószínűleg ez sem segített rajta :D.
Szóval elmentem fodrászhoz, aki egy jó 7-10 centit lenyisszantott a hajamból. Ez nem sok, de én persze ettől is úgy érzem magam, mintha megkopasztottak volna :D! Meghát így azért jócskán eltűntek az alsó, világosabb tincsek, amit én nagyon sajnáltam :(.
Úgyhogy nagy nyugalmamban szépen kitaláltam, hogy valahogy újra elő kellene varázsolni az ombre tincseket. És mivel tudtam, hogy egy ideje lehet már kapni a boltokban a L'ORÉAL Wild ombrés szettjét, így kitaláltam, hogy egye fene, megcsinálom magamnak!
Aztán persze rögtön el is gondolkodtam, hogy nem biztos, hogy ez olyasmi, amit szépen meg tudok csinálni magamnak ... De mire való a Youtube, ha nem arra, hogy mindenféle okos kis tutorial videókat megnézzen az ember lánya?! Úgyhogy fogtam magam, és megnéztem néhány videót arról, hogy hogyan varázsolnak maguknak ombre hajat külföldi beatuy guruk a L'ORÉAL szettjének segítségével. Majd mikor már kellően bátornak éreztem magam, megvettem a 01-es középbarnától sötétbarna hajra való festéket, a Rossmannban kb.2500 Ft-ba került. A szett tartalma:
- színelőhívó krém felvivőflakonban
- világosító krém
- kiszőkítő por
- professzionális kefe
- utóápoló balzsam

A használati utasítás szerint összekevertem az összetevőket, majd kettéválasztottam a hajamat középen és hátulról előre fele haladva elkezdtem vittem fel a festéket: a dobozban lévő spéci kis kefére kell rányomni a festéket, és azzal kell "belefésülni" a hajba. Én azonban némi "csavart" is vittem a dologba: egyrészt mielőtt felvittem a festéket, kicsit feltupíroztam a tincseket. Így nem minden hajszálat ugyanúgy ér a festék, ezáltal sokkal puhább és természetesebb az átmenet. Továbbá miután felvittem a festéket, a tetején ujjal mindig elsimítottam, eldolgoztam felfele, ezt is a szebb átmenet kedvéért. Illetve amikor kész voltam, fóliába csomagoltam a tincseket, hogy intenzívebben hasson a festék. Min. 25- max. 45 percig maradhat a festék a hajon, attól függően, hogy ki mennyire szeretne intenzív hatást. A hajam hátsó részén 45 percig volt festék, nyilván mivel ott kezdtem a festést, így ott volt rajta legtovább, értelemszerűen legelöl így csak kb.35 percet volt fent, de szerintem ez így pont elég volt. De akkor mutatom az előtte- utána képeket.

Előtte

 Utána

Kicsit csalóka a kép, mert nem vöröses a hatás, csakhát a "remek" fényviszonyok... Amint látjátok, legelöl nagyjából a számmal egyvonalban kezdődik a világosabb rész. Nekem nagyon tetszik a végeredmény, és örülök, hogy belevágtam, mert igazából nagyon tartottam tőle, hogy mi fog kisülni belőle, végigizgultam a 45 percet :D!
Szerintem nagyon jó ez a kis szett, főleg az ügyes kis kefe nagyon jó ötlet, bár ezzel is meg lehetett volna "unesztétikusra" csinálni az ombret, ha valaki csak úgy vadul kenegeti a hajára a festéket. Szóval ha bizonytalanok vagyok, akkor inkább bízzátok fodrászra.
Az egyetlen negatívuma ennek a festéknek, hogy iszonyatosan erős szaga van... bár nekünk amúgy sem túl nagy a fürdőnk, így könnyen megreked benne a "szag", szóval festés közben párszor kimentem egy kis friss levegőt szívni, különben befordulok a kádba... Úgyhogy ha tehetitek, mindenképpen jól szellőző helyiségben használjátok.

Ennél többet nagyon nem tudok hozzátenni :)! Kommentben kérdezzetek nyugodtan, ha valamire kíváncsiak vagytok!
Részemről éljen az ombre, nálam még tutira marad pár hónapot ;)!


Szandra



Follow on Bloglovin

You Might Also Like

18 megjegyzés

  1. Húha! Ez szebb mint amit a fodrász alkotott! Mond csak, nagy kézügyesség kell hozzá? :) Én festett fekete vagyok, amitől semmi pénzért nem válnék meg, de jó volna néha kicsit csalni egy ombreval vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy szerintem a fodrász is szépet csinált, csak ő nem világosította annyira mint én :D!
      Hát a festett feketével megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs mit tud kezdeni :(, esetleg érdemes megkérdezni egy fodrászt, mielőtt belevágnál.

      Törlés
  2. Nagyobb szép lett a végeredmény :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó lett a hajad, örülök hogy belevágtál ismét! :D Az előttem szólóhoz csatlakozva tényleg jobb, mint amit a fodrász alkotott :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát köszönöm :)!!!! Azért a fodrász is jó volt, csak ő lightosabbra csinálta :)!!!

      Törlés
  4. Nagyon tetszik a hajad :)) Annyira ügyes vagy !:) Szép Hétvégét !!!(:

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik és nagyon jól áll! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép lett. Én is szívesen ombréznék, de szőke vagyok és onnan elég nehéz világosítani... :)

    Egyébként a normál Préference is nagyon erős szagú, én már évek óta ezzel festem a hajam és nagyon szeretem, egyetlen hátránya csak az extrém erős ammónia szag.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet Neked "fordított" ombrét kellene csinálnod: alul picit sötétíteni, nem :)?
      A szaga az tényleg brutál :)!!!!

      Törlés
  7. Nagyon jól áll neked. Egy ideje szemezek az ombreval, de nekem szőkére van festve a hajam. Sötétebb megoldás meg nem tetszik. Jó látni hogy működik ez a festés dolog :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát elbabrálgattam vele, az tuti, de tényleg működik :)!!!

      Törlés
  8. Szép lett. :) Ezzel én nem mernék itthon próbálkozni, de a Te változatod tényleg jól néz ki. Ha nem tudnám h dobozos festék, lehet hogy nem tudnám megmondani...

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe