A vízfogyasztás trendi?

Nagyjából egy hónappal ezelőtt hallottam először az EQUA-ról. Mivel nagyon keveset tudtam róluk, így megnéztem a honlapjukat és a My Equa Hungary facebook oldalt és kiderült, hogy minőségi anyagból környezettudatos kulacsokat gyártanak mindenféle trendi designnal. 
Először úgy voltam, hogy talán furán venni ki magát, ha egy kulacsról írnék a blogon...?! De aztán rájöttem, hogy a megfelelő mennyiségű víz- és folyadékfogyasztás igenis szervesen hozzátartozik szépségünk és bőrünk ápolásához, és az egészséges életmód fontos része. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen trendi, csajos kulacs remekül mutat minden lány kezében, olyan mint egy csini kiegészítő.
Ha szeretnétek kicsit közelebből is megismerni ez a kulacsot, akkor olvassatok tovább!

De először néhány szóban a EQUA-ról. A cég kulacsai környezetbarát, és első osztályú minőségi anyagból készülnek, ami nem tartalmaz úgynevezett BPA (Biszfenol A) vegyületet. Azok a műanyag palackok, amelyek tartalmaznak ilyet, a mindennapi használat nyomán reakcióba lépnek a bennük tárolt folyadékkal, és ez sajnos különböző betegségeket okozhat.
Ezen kívül az EQUA kulacsok több szempontból is környezetbarátak: egyrészt gyártásukkor nem kerül mérgező anyag a levegőbe. Másrészt ha a kulacsodba töltesz csapvizet, ahelyett, hogy mindig egy újabb üveg műanyag palackos ásványvizet vennél, akkor máris tettél valamint a környezetért, hiszen a műanyagnak legalább 500 év a lebomlási ideje, azért ez nem hangzik túl jól...
És akkor hadd kampányoljak egy kicsit a csapvíz mellett is. Hogy "stílusosan" mondjam, a CSAPból is az folyik, hogy legalább napi 1,5-2 liter vizet meg kell inni ahhoz, hogy szerveztünk megfelelően tudjon működni. Emellett bőrünk is meghálálja, ha elegendő mennyiségű vizet iszunk, és a fogyás elősegítésében is nagy szerepe van.
Az 50 tény rólam videóban már említettem Nektek, hogy én általában csapvizet iszom. Vannak akiknek ez fura, és ha meghallják ezt, akkor rákezdenek, hogy mennyi mindenféle káros dolog van a csapvízben stb... Pedig Magyarország nagy részén fogyasztható a csapvíz, és szerintem az égvilágon semmi baj nincs vele. Sokkal jobb, mintha mindenféle cukros löttyel vinnénk be szervezetünkbe a napi folyadékmennyiséget, ráadásul sokkal olcsóbb és környezetbarátabb, mintha palackos ásványvizet vennénk. Arról nem is beszélve, hogy kifejezetten élmény egy ilyen cuki kulacsból inni a vizet, nem pedig egy uncsi műanyagpalackból, így lehet tulajdonképpen a vízfogyasztás trendi, hogy egyúttal megválaszoljam a címben feltett kérdést :).
És akkor a kulacsról :). Elég nehéz volt választanom, mert kb. mindegyik kulacs tetszett :D, de végül a virágos mellett döntöttem. Nézzetek szét a wepshopban, vannak csajos minták, van ami inkább pasis, van egyszerű letisztult, de van akár gyerekeknek való kulacs is. Négy és hat decis verzióban kaphatók, 2900 Ft-ba kerülnek. Az úgynevezett EASTMAN TRITAN anyag, amiből a kulacs készül, ellenáll a magas hőmérsékletnek (+100° C), rendkívül strapabíró, nyugodtan tisztíthatod mosogatógépben is. Körültekintő tisztítás és használat mellett évekig használható. Viszont óvatosan a szénsavas innivalókkal, inkább szénsavmentes vizet/itókákat érdemes beletölteni, de természetesen nemcsak vizet. Beletölthetitek akár a kedvenc teátokat is, vagy mondjuk egy finom és egészséges turmixot- mivel viszonylag nagy a lyuk, amin keresztül inni lehet belőle, így akár kicsit pépesebb, darabosabb állagú turmixok is gond nélkül fogyaszthatók belőle.
Egyébként egyszerű, csavaros kupakja van, jól zár, de én azért azért ha netán beleteszem a táskámba, akkor azért igyekszem figyelni arra, hogy ne dőljön el, you never know... :D! De amúgy meg annyira szép ez a kulacs, hogy kár eldugni a táskába :D. Van rajta amúgy akasztó is, így fel lehet akasztani akár táskára, övre, bringára, ki hova szeretné, de én leginkább a kezemben hordom :).


Remélem tetszett Nektek ez a kicsit off téma is :)!

Ti egyébként mennyi folyadékot fogyasztotok egy nap? És isztok csapvizet?


Szandra





Follow on Bloglovin

You Might Also Like

29 megjegyzés

  1. Nekem Tuuperware Öko palackom van, azt cipelem magammal mindenhova. Én sem vásárolok ásványvizet, hanem otthon egy egyszerű kis vízszűrőben megszűröm. Magában a vizet nem annyira szeretem, inkább szörpként (cukormentes) vagy limonádénak keverem és így jobban lecsúszik a napi adag.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van hogy én is ízesítem, pl. mentával, vagy éppen citromfűvel, pár csepp citromlével, de lehet beledobni akár kisebb gyümölcsöket is, nagyon frissítő ebben a melegben :)!

      Törlés
  2. Általában csapvizet iszom, és talán ez az oka, hogy elég kevés folyadékot viszek be a szervezetembe. Tudom, hogy többet kellene, de valamiért sosem vagyok szomjas...
    Minden esetre nagyon aranyos ez a kulacs. Régen imádtam a kulacsokat, de az emberek olyan furcsán néztek rám, hogy kulacsból iszok, mint egy óvodás, így inkább visszaszoktam a műanyag palackra. Hát erre viszont aztán senkinek egy szava sem lehet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 0,4 és 0,6 literesek a palackok. Jómagam már 1 éve használom és mindenhova magammal viszem. Szuperek a minták rajta, mindenki talál kedvére valót. Nagyon szimpatikus a cég filozófiája is.

      Törlés
    2. Ivett, ezek azért már valóban nem olyan kulacsok, amikből esetleg még gyerekkorunkban ittunk :D. Amúgy nekem is meg kellett "tanulnom", hogy eleget igyak, mert régen én is nagyon keveset ittam, épp csak annyit, amennyit muszáj volt. De aztán megmakacsoltam és rászoktattam a napi legalább 1,5 liter vízhez, és most már gyakorlatilag el sem tudnám képzelni, hogy ne igyak meg ennyit egy nap.

      Törlés
    3. Az elhatározás mindig megvan és tartom is magam hozzá egy ideig, aztán valahogy mindig kimegy a fejemből...

      Törlés
  3. Én is csapvíz párti vagyok,teljes mértékben.

    VálaszTörlés
  4. Neked ez a palack hány decis? Én is szeretnék majd egyet, de nem tudom eldönteni mekkora lenne jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az enyém négy decis, ez olyan kis kompakt, szeretem :)!

      Törlés
  5. 0,4 és 0,6 literesek a palackok. Jómagam már 1 éve használom és mindenhova magammal viszem. Szuperek a minták rajta, mindenki talál kedvére valót. Nagyon szimpatikus a cég filozófiája is.

    VálaszTörlés
  6. Csak csapvizet iszik az egész család, az űrmértéket illetően nekem picit kicsiknek tűnnek, minimum 0,7 és 1 literesek nekem praktikusabbak lennének, de azok valószínűleg túl nagyok lennének egy női táskába. :)
    Ha szállítanak Németországba is, szerintem rendelek egyet, mert még az Amazon.de-n se találtam ilyen kis csiniket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szállítanak küldöldre is. Bátran lehet rendelni őket :)

      Törlés
    2. Nekem pont jó ez a méret, egyrészt így valóban kényelmesen tudom akár cipelni is magammal. Másrészt nincs az, hogy beletöltök egy liter vizet, és megmelegszik, hanem elkortyolom ezt a 4 decit, még mielőtt megmelegedhetne, aztán újratöltöm :).

      Törlés
  7. Pont ugyanilyenem van, és nagyon szeretem. :) A csukópántot én levágtam róla mert nincs rá szükségem, de hát ízlések és pofonok... ;) Általában csapvízzel töltöm fel, vagy "ballonos" vízzel a munkahelyemen, vittem már edzésre is és kirándulni. Nagyon kis trendi, az irodában és az edzőteremben is osztatlan sikert arattam vele. Egyesek szerint olyan mint egy cumisüveg. :D
    Aki gondolkozik rajta, hogy megrendelje-e ne tegye: megéri. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó ezt hallani :) Remélem egyre több embert fogunk EQUA kulacsokkal a kézben látni.

      Törlés
    2. Fura, mert az emberek többsége szívesen használna csini kulacsot a rusnya PET palack helyett csak kényelmesebb/gyorsabb azt megvenni, mint a netet bújni valami ilyesmi után. :) KULACS 4 president!!! :D

      Törlés
    3. Ennyi :)! És amúgy meg néhány palackos ásványvíz árából meg is van a kulacs :)! Az enyémet is nézegették, dehát nem csodálom, amilyen cuki :)!

      Törlés
  8. Annyira hangulatos és vidám az üveg! Aki vízfogyasztási gondokkal küzd, többé tuti nem tenné, mert már az üveg tényleg arra hívogat, hogy: Gyere is igyál belőlem!
    Ezt a kulacsot már láttam valahol, csak fogalmam sincs hol...De akkor is tetszett. Egy kicsit drágának tartom, de ha több évig a társunk marad, akkor tényleg nem lehet rá panasz.
    A szörnyecskés darabok felé billen eddig a mérleg nálam.... :) Már csak egy Gru-s kéne, az szíven találna és tuti beszerezném!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jópofák a minták, nehéz dönteni :)! Szerintem ha úgy vesszük, hogy jópár üveg ásványvíz árából megvan a kulacs, és hogy ezzel mennyit teszünk a környezetért, akkor azért annyira talán már nem tűnik húzósnak :)!

      Törlés
  9. Jöhet a csapvíz, semmi bajom nincs vele (és tőle sem). Az irodában délelőtt 10 és délután 3 óra között megiszom egy másfél literes flakon vizet, az arcomon látom, hogy a szervezetem a 26 évnyi szomjúhozás utáni özönvizet meghálálja :)
    Még korábban a Bobble-márkájú, aktív szénszűrős palackot szereztem be sárga színben, nagyon kis cuki és nem bírja ki az ember, hogy ne igyon belőle :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökjó, hogy itt ennyien isszák a csapvizet, ennek nagyon-nagyon örülök :)! És ilyen jópofa kulacsokból meg még jobban esik ;)!!!

      Törlés
  10. Liebster Award díj
    részletek:http://mynails.blogger.hu/2013/07/18/liebster-award-uj-dij-a-lathataron

    VálaszTörlés
  11. A fogantyút a karikával együtt le lehet venni a palackról és vissza is lehet tenni. Először engem is zavart, de már használom újra. A palack meg tényleg jó, többet iszom belőle itthon is, mint pohárból. :)

    VálaszTörlés
  12. Régebben nézegettem már, de akkor nem rendeltem, valahogy el is felejtkeztem róla. De jó, hogy eszembe juttattad! Nagyfiam kap egy ilyet szülinapjára, tök jó lesz benne vinni neki a vizet a játszóra meg bringázáshoz. És anyának is inni kell, rendelek magamnak is. :)
    Hozzászólva én a csapvizet nem tudom meginni, de szénsavmentes ásványvizet, teát, limonádét tudok majd bele tölteni. :)

    VálaszTörlés
  13. Szia! Láttam, hogy írtad, hogy jól záródik. Én a kislányomnak venném és nagyon fontos lenne, hogy nem csöpögjön akkor sem ha felborul a táskában. Valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata?
    Köszönöm szépen
    Üdv
    Ildi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha teljesen fejre esik, abban nem vagyok biztos, hogy mit produkál, de nekem volt, hogy eldőlt, és nem folyott ki belőle, bár általában hamar észrevettem, hogy eldőlt, és a biztonság kedvéért újra egyenesbe tettem :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe