Hurrá nyaralunk II. - Arcápolás

Tegnap elkezdtem egy minisorozatot, amiben megmutatom Nektek, hogy mit viszek magammal nyaralásra. Az első bejegyzésben a sminktermékeket mutattam meg, a maiban pedig jöhetnek az arcápoló termékek. Itt most azért némi magyarázatot is fűzök a termékekhez, hogy mit, mire és mikor használok.







Utazáskor általában nem viszem magammal az összes olyan arcápolási terméket, amiket a hétköznapokon használok- Sőt vannak olyan dolgok is, amiket kifejezetten csak utazáskor viszek magammal és használok, leginkább azért, mert kis kiszerelésűek :). Fő a praktikusság!


- Bioderma Sensibio H20 Micellás lemosó: ez egy "apró", 100 ml-es kiszerelés, ami a júniusi PIXIBOX-ban volt. Azért is örültem neki nagyon, mert a nagy, 500 ml-es flakonom nem éppen utazáshoz való, így azt soha nem vittem magammal, ezt viszont már annál is inkább. Este ezzel kezdem a sminkeltávolítást, egy vattakorongra teszek belőle, és lemosom a szemfestéket.

- AVON Anew ultimate krémes arctisztító: ez a másik termék, amit amúgy hétköznapokon nem használok, hanem kis mérete miatt ezt szoktam magammal vinni, ha megyünk valahova. Öntök belőle egy keveset a tenyerembe, belemasszírozom a bőrömbe, majd leöblítem, ezzel eltávolítom az arcomról a smink nagy részét. Kíméletes és gyengéd, mégis jól tisztít.

- Garnier Sensitive nyugtató tonik vitaminnal: eltávolítja a maradék sminket, frissít és tisztít, és egyáltalán nem irritál. Elég nagy flakon, dehát szeretem, úgyhogy jön velem.

- Bulldog hidratáló krém érzékeny bőrre: viszonylag sűrű krém, mégis hamar beszívódik, elképesztően puha lesz tőle a bőröm, nem irritál. Utazáskor nem viszek magammal külön éjszakai és nappali arckrémet, így most csak ezt viszem. Reggel az 50 faktoros fényvédővel összemixelem és úgy viszem fel az arcomra. Bécsben vettem.

- Avéne 50 faktoros fényvédő krém érzékeny bőrre: hidratáló krémmel összemixelve viszem fel a bőrömre, így sokkal jobban beszívódik. Nyáron nem nagyon mozdulok ki úgy, hogy ne használnék magas faktorszámú fényvédő krémet az arcomon: egyrészt mert a rozaceás bőrömnek nem tesz jót a napsütés, másrészt meg próbálom kerülni a nap káros sugarait, ezáltal a bőr öregedését, ráncosodását. És mivel szinte egész nyáron 50 faktoros krémet használok az arcomon, így egy idő után néhány árnyalattal világosabb lesz, mint a testem többi része :D.

- The Body Shop E-vitaminos arcpermet: tökéletes sminkfixálóként, vagy egyszerűen csak frissítő arcpermetként, ami ebben a melegben nagyon hasznos.

- L'ORÉAL Triple active szemkrém: esténként a szemem alá viszem fel, jó azért utazáskor is ápolni valamivel a szemkörnyéki finom, érzékeny bőrt.

- essence pure-skin gél pattanásokra: enélkül nem nagyon utazom, mindig jó ha nálam van, ugyanis bármikor előbukkanhat váratlanul egy pattanás. Lefekvés előtt teszek belőle a pattanásra, így sokkal gyorsabban elmúlik, nagyon szeretem.


Holnap megmutatom, hogy milyen testápolási és napozótermékeket viszek magammal.


Szandra



Follow on Bloglovin

You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Én sose tudom eldönteni, hogy ez az essence pattanástalanító gél használ e vagy sem. Néha teljesen eltüntet mindent, de van amikor hiába kenegetem vele az arcomat, most fog elfogyni és nem tudom, hogy újravegyem vagy sem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én bírom :) bár szerencsére azért nagyon durva pattanásaim nem szoktak lenni, lehet azokkal már nehezen bánna el.

      Törlés
  2. A Biodermával mosod le a szemfestékedet is? Nem csípi a szemed? Nekem is van ilyen tonikom (bár nekem a zöld változata), de a szemkörnyékemre még nem mertem használni... viszont abból a szempontól meg jó ötlet, hogy nem kell külön szemfestéklemosót cipelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A zöldet még nem próbáltam, és annyira nem ismerem, de azzal valószínűleg én sem merném lemosni a szemfestéket :D, ebben viszont az égvilágon semmi nincsen, ami irritálhatná a szememet, olyan, mintha tiszta víz lenne, de nagyon hatékony. Én csak szemfesték eltávolítására használom, másra nem nagyon, de arra csak ezt.

      Törlés
    2. Akkor majd szerintem kipróbálom ezt a rózsaszín verziót is. Én is hamarosan utazom és ilyenkor mindig keresem a praktikus megoldásokat amivel helyet tudok megtakarítani...

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe