Krémpirosítók csatája

Bizony-bizony, ebben a bejegyzésben többetek kérésére összecsap a korábban már bemutatott Alverde krémpirosító (ami hivatalosan ajakbalzsam is), valamint új szerzeményem a Bourjois krémpirosító. Szerencsére nemcsak annyi a közös bennük, hogy "krémes" arcpírek, hanem az árnyalatuk is, mivel mindkettő barackos jellegű.
Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy ezen kívül van-e még közös bennük, illetve miben különböznek, akkor olvassatok tovább!

Kezdjük a csomagolással: az Alverdének kis csavaros tégelye van, ami talán nem annyira praktikus, ha az ember vinni akarja magával, de otthoni használat esetén teljesen rendben van.
A Bourjois krémpirosítója mágnessel záródó tégelyben található, ráadásul tükör is van benne, úgyhogy nyugodtan bedobhatjuk a táskába.

Ami az árnyalatot illeti, az való igaz, hogy alapvetően mindkettő a hamvas barack vonalat képviseli, de azért nem egyezik teljesen a két termék. Ahogyan a képen is látható az Alverde picit sötétebb, mélyebb, korallosabb barackszín (bal oldalon), egyébként ez a 30-as Light Apricot árnyalat. A Bourjois valamivel lágyabb, picit narancsos jellegű (jobb oldalon), ez a Nude Velvet árnyalat.

A textúrát illetően az Alverdére sokkal inkább illik a hagyományos értelemben vett krémpirosító megnevezés, a Bourjois-hoz képest krémesebb, picit "ragacsosabb" az állaga, így a finise sem teljesen matt, kicsit fényes. Így én ezt inkább szárazabb bőrűeknek ajánlanám, mert ez a krémesebb állag a zsírosabb bőrről talán hamarabb lefolyik, szérazabb bőrre viszont kifejezetten jó ez a textúra.
A Bourjois sokkal szárazabb, szinte púderes állagú, a finise is teljesen matt, így ezt zsírosabb bőrűeknek ajánlom, mivel száraz bőrön esetlegesen kiemelheti a szárazabb részeket. Ez a pirosító építhető is, így az egészen halvány, természetes hatás fokozható, így erőteljesebb végeredmény is elérhető.

Tartósság tekintetében kb. ugyanazt tudja mindkettő, bár ahogy írtam, nem mindegy milyen bőrtípusom használjuk őket, hiszen ez is növelheti/csökkentheti az időtartamot, amíg fent van. Pl. mivel az Alverde krémesebb állagú, így melegben, különösen zsírosabb bőrön hamarabb elmászhat a helyéről, viszont szárazabb bőrön tutira tovább bírja.

Ami az árat illeti, egyértelműen az Alverde a nyerő, hiszen kb. 1000 Ft-ért egy 2in1 terméket kapunk, bár őszintén szólva erre nekem igazán vált be. A Bourjois krémpirosítóval én még egyelőre nem találkoztam magyar boltokban, mivel én neten rendeltem, így nem tudom nálunk pontosan mennyi lesz az ára, de szerintem az Alverde árának legalább a kétszerese, ami azért húzósabb, de cserébe nagyon jó kis terméket kapunk.
  

Összességében azt gondolom, hogy a maga nemében mindkét krémpír nagyon teljesít megfelelő bőrtípuson alkalmazva, nálam mégis inkább a Bourjois felé hajlik a mérleg nyelve, ráadásul engem azonnal levett a lábamról a csomagolásával.


Ti szeretitek a krémpirosítókat?


Szandra


  Follow on Bloglovin

You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. Én nagyon szeretem a krémpirosítókat nem olyan rég az essence trendkiadásából vettem meg mind a két árnyalatot a rózsaszin tökéletesen passzol az arcszínemhez a finise matt amint felkenem a piros szintén csak nekem még sötétnek bizonyult majd ha barnulok :)

    VálaszTörlés
  2. Szeretném megkérdezni hol lehet venni Bourjois krémpirosítót?
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem jött be Magyarországra végül, így én az asos.com weboldalról rendeltem.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe