Már megint egy tag...;) - The Beauty Blogger Tag

Remélem még nem unjátok a tagbejegyzéseket, de természetesen ezt én sem hagyhattam ki, annyi bloggernél láttam már. És mivel én szívesen végigolvastam mások válaszait, így gondoltam hátha titeket is érdekelnek az én válaszaim :)!
Szerintem ebből most azért pár szupertitkos (:D) infót is megtudhattok rólam, olyanokat, amiket esetleg eddig még nem tudtatok, úgyhogy ha kíváncsiak vagytok rá, mi lehet az, akkor olvassatok tovább!



1. Eredetileg egyenes vagy göndör a hajad?
Se nem egyenes, se nem göndör, hanem hullámos, ez a lehető legrosszabb... Mindemellett száraz és kezelhetetlen is, szóval ha hajmosás után egyből ki kell egyenesítem, különben nem megyek emberek közé, mert kegyetlenül néz ki a hajam :D:D! Ja és a hullámos bébihajak, na azok nagyon ki tudnak borítani (videóimon is lehet néha látni, hogy itt-ott kikandikálnak...).

2. A hajadat magadnak fested vagy fodrászhoz mész?
Régebben magamnak festettem, de januárban az ombrét fodrásszal csináltattam, azt csak profi tudja szépen megcsinálni, biztosan nem álltam volna neki otthon.

3. Minden nap ugyanolyan a frizurád?
Nagyjából igen: vagy kiegyenesítem és kiengedem, vagy copf, esetleg konty. Nagyon-nagyon ritkán besütöm. Illetve nyáron valamivel kreatívabb vagyok, olyankor azért szoktam fonogatni is, meg belekerül egy-egy "dísz" is.

4. A manikűrt-pedikűrt magadnak készíted vagy szalonba jársz?
Magamnak csinálom, utoljára az esküvő előtt voltam manikűrösnél, ami nem mostanában volt :D.

5. Milyen gyakran fested a körmödet?
Általában hetente egyszer, de ilyenkor tavasszal van, hogy heti kétszer, mert annyi szép tavaszi lakkom van, és használni akarom őket.

6. Csak nyáron vagy télen is fested a lábkörmeidet?
Egy időben télen is szigorúan ki voltak festve, de aztán leszoktam erről, és csak néha festem ki őket télen is. Remélem ettől most nem omlott össze bennetek egy világ... :D

7. Mennyi ideig tart a sminkelés nálad?
Ha sima hétköznapi sminkről van szó, az max fél óra. De ha valami komolyabb alkalmi sminket készítek, akkor simán elszöszmötölök vele egy órát is.

8. Mit sminkelsz először? Az arcodat vagy a szemedet?
Egyértelműen az arcomat, de néha a pirosítót csak a szemsmink elkészítése után teszem fel, mikor milyen kedvem van. Illetve ha mondjuk alkalmi sminket készítek, amihez valami sötétebb, potyogósabb szemfestéket használok, akkor általában a szemsminkkel kezdek, és csak utána jön az arc.

9. Gyűjtöd a sminktermékeket vagy csak akkor veszel valamit, ha szükséges?
Mostanában próbálom ráerőszakolni magam a tudatos vásárlásra, és csak akkor venni valamit, ha elfogyott.  Egészen jól megy. Persze azért néha-néha be-becsúszik valami előre nem tervezett is a kosaramba, de azért igyekszem az ilyen eseteket minimálisra csökkenteni.

10. Milyen gyakran használsz műszempillát?
Gyakorlatilag soha. Szégyen, vagy nem, de még soha nem volt rajtam műszempilla, és ez leginkább azért van, mert szerencsére a szempilláimmal elégedett vagyok: hosszúak, sötétek, és viszonylag sűrűek is. Ennek ellenére azért most már illene kipróbálnom a műszempillát is, pl. hogy egyáltalán fel tudom-e tenni, és ha igen, hány óra alatt :D!!!

11. Teljes arcsminket készítesz minden nap?
Hétköznap igen: alapozó, púder, korrektor, pirosító, valami a szemhéjamra, szempillaspirál és még valami az ajkakra. Bár van olyan is, hogy nincs kedvem festegetni a szememet, és szemfestéket nem teszek fel, csak spirált. Viszont hétvégén, főleg ha nem megyünk semmi extra helyre, akkor szeretek smink nélkül lenni.

12. Akkor is van rajtad smink, ha egyedül vagy otthon vagy ha a családoddal vagy?
Nincs, kivéve ha valami családi összeröffenés van, ahol fotók is készülhetnek :D!

13. Elhagynád a házat smink nélkül?
Persze, hagytam már el így a házat, és nem dőlt össze a világ... :D! De ez egyébként nagyban függ a bőröm állapotától, meg attól is, hogy hova megyek. Pl. bevásárolni simán megyek smink nélkül, kivéve ha nagyon kegyetlenül néz ki a bőröm, mert azért a Tesco vásárlóközönségét nem akarom sokkolni a puszta bőröm látványával :D.

14. Mennyi “high-end” terméked van?
Egészen pontosan négy, ha jól emlékszem: az Urban Decay Naked2 paletta, a Naked Basics paletta, egy Urban Decay mono szemhéjpúder, és a Clinque Chubby Stick.

15. Esténként eldöntöd, hogy mit veszel fel másnap?
Néha igen, és van, hogy azt is veszem fel, amit kiagyaltam. Viszont sokszor előfordul, hogy 1. mire felkelek, elfelejtem mi volt az, amit kigondoltam, hogy felveszek 2. mire felkelek, nem olyan idő van, amiben fel lehet venni azt, amit előző este kigondoltam :D.

16. Milyen gyakran váltogatod a táskáidat?
Szeretem váltogatni a táskáimat annak megfelelően, hogy hova megyek aznap, és mi van rajtam, úgyhogy akár naponta is váltom, ha arról van szó. Meghát más táskával megyek dolgozni, mással nagybevásárlásra, megint mással hétvégére a szülőkhöz, és így tovább... tudjátok hogy van ez :D!

17. Mikor kelsz fel és mikor fekszel le?
Általában 10-fél 11 körül fekszem le, és negyed 7 körül kelek. Nem vagyok egy nagy álomszuszék, sajnos hétvégén is 6 és 7 között fel szoktam kelni, nagyon-nagyon ritka eset az, hogy 8-ig, neadj' Isten 9-ig aludjak.

18. Milyen gyakran sportolsz?
Utálom ezt a kérdést, de csak azért, mert szégyen, hogy még mindig nem tudtam rávenni magam a rendszeres sportolásra, pedig nagyon kéne... Mindig próbálkozom valamivel: tavaly pl. futással, de valahogy nem ment, pedig tényleg nagyon akartam... lehet most, hogy végre itt a jó idő, megint ráerőszakolom magam.

19. Bal vagy jobbkezes vagy?
Jobb.

20. Milyen magas vagy?
170 cm, tök átlagos.

21. Beszélsz idegen nyelveket?
Hivatalosan középfokúm van angolból és németből. Namost ebből sajnos a német már nagyon viszonylag gyenge lábakon áll, nagyon régen használtam :(. Amíg volt német RTL-ünk, meg PRO7, addig sok műsort és sorozatot néztem azokon németül, nagyon hasznos volt, de most már ez sincs, úgyhogy sajnos ez halódik egyre jobban. Érteni még egészen jól értem, de a beszéd és az írás szerintem már keményebb dió lenne.
Az angollal azért jobban állok. Abból is felejtettem valamennyit, de próbálom életben tartani: szoktam olvasni angol nyelvű regényeket, nézek angol filmeket, sorozatokat, nameg persze a rengeteg angol nyelvű Youtube sminkvideó... :D
Illetve próbálkoztam a spanyollal is pár éve, de sajnos abból végül nem lett semmi :(.

22. Vannak háziállataid?
A plüssállat annak számít... :D?! Viccen kívül nincsen sajnos semmilyen háziállatom.


23. Milyen gyakran vagy Bloggeren?
Hétközben naponta akár többször is, hétvégén általában 1-2x nézek csak rá.


24. Olvasol kommenteket blogokon?
Attól függ mi a téma: ha valamilyen termékteszt, akkor általában a kommenteket is elolvasom, mert jó kis ötleteket, tanácsokat, tippeket lehet ellesni a kommentelőktől.
 
25. Listát írsz azokról a termékekről, amiket más blogon látsz és meg akarod venni?
Fel szoktam írogatni, hogy mik azok  a termékek, amikről jókat olvastam/hallottam és szeretném beszerezni, illetve természetesen Glamour/Joy napok előtt szoktam listát készíteni, hogy mi az, amit semmiképpen ne felejtsek el megvenni.

26. Hogy jött a blogod neve?
Bármilyen nyálasan is hangzik, megálmodtam: amikor megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék egy beauty blogot csinálni, annyit gondoltam rá, hogy egyik éjjel azt álmodtam, hogy egy bejegyzést írok a blogra, és ott volt a képernyő bal felső sarkában, hogy "The very style blog".

27. Milyen kamerát használsz?
A blogra a termékfotókat sokszor iPhone-nal csinálom, de a videókhoz Canon EOS 600D-t használok, nem is olyan régóta.


28. Milyen gyakran takarítod ki a házat?
Kb. hetente, vagy kéthetente- ez utóbbi általában akkor van, ha egész hétvégére vidékre utazunk.

29. Mi a kedvenc színed?
Nem nagyon tudnék egy kedvencet választani, szinte minden színt imádok, de talán a fehéret egy picivel jobban szeretem, mint a többit.

30. Káromkodsz?
Ki nem?! Ha felhúznak természetesen én is... nem túl nőies, de valahogy ki kell jönnie a feszkónak, különben ha bennem marad, szétrobbanok, és az még rosszabb.


31. Mit csinálsz a nap hátralévő részében?
Szemhéjpúdereket bányászok ki a "tokjukból", hogy aztán betehessem őket egy mágneses palettába, de szerintem erről úgyis lesz majd bejegyzés.


Ha van kedvetek, akkor kommentben írjátok meg a kedvenc kérdésetekre a ti válaszotokat :)!

Szandra


Follow on Bloglovin

You Might Also Like

10 megjegyzés

  1. A futáshoz hozzá kell szokni. Egy ideig az elején nehezen ugyan, de az ember esetleges lelkesedésétől megy a dolog. De mint mindenben, ebben is vannak holtpontok. Én majd egy éve futok. Eleinte heti 20 perc kétszer, mintha a fogam húzták volna. Bármelyik pillanatban abba tudtam volna hagyni, így ment talán 2 hónapig is. Aztán erőt vettem magamon, és az abbahagyás helyett, és mert az alakomon is elkezdett látszódni, emeltem az adagot, heti 3-4-re. Még 2 hónap volt, és fél óra lett. Aztán már mérlegeltem, hogy nem hagyom abba, mert nem akarom, hogy elvésszen az eddig belefektetett munka. Testileg, lelkileg, egészségügyileg szuper hatása van. Már kb. 2 hónapja heti 4szer futok fél órát. Bármilyen körülmények közt. Imádom. Önerőszak kell, és csak gondolkodás nélkül felhúzni a cipőt és uccu neki! A legjobb pörgős nap után futni, mert akkor nincs leesve a pulzus. Egész hétvégés fekvőhelyzetből nagyon nehéz futni menni. Saját tapasztalat mind. :-) Őszintén szólva álszentségnek azt mondanom, hogy mennyire imádok futni. De a hatása megfizethetetlen, helyesbítek, azt imádom, és úgy vagyok vele, hogy lekínlódom azt az időt, mert az eredmény kárpótol, a dícséretek, az egyre kisebb ruhaméretek - bár neked ezzel nincs gondod a képeidet nézve - , a feszes test - ami meg mindenkire ráfér, és az elmaradhatatlan: hihetetlen jó közérzet és rengeteg energia. Meg persze büszke is lehet az ember, hogy egyre jobban mássza a terepet, egyre nagyobb célok kitűzése, és megy! És személyiségfejlesztésre sem utolsó, akaraterő, miegymás...
    Bocsánat, hogy ilyen bőlére eresztettem, csak gondoltam megosztom az élményeim, hátha más is kedvet kap! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj, hogy hosszú lett, de köszönöm a tippet. Szerintem megpróbálom idén én is megint. Igazából tavaly én is mentem, és futottam heti 2-3x, bár keveset, de próbálkoztam, de egyszerűen a jobb lábszáram néhány perc után begörcsöl, és ezen elég nehezen léptem túl, szó szerint. De ennek ellenére mentem minden héten többször, hátha valami egyszer bekattan és jobb lesz, és elkezdem élvezni. Úgy irigykedem azokra, akik írják, hogy elmentek futni, és milyen jól érzik magukat utána, feltöltődtek, na ezt szeretném én is :).
      Amúgy valóban, fogynom nem feltétlenül kéne, de azért egy kis feszesedés jó lenne, meg egyáltalán, hogy sportoljak valamit.

      Törlés
  2. Az én "kedvenc" kérdésem a műszempilla....hát nekem sem volt még soha, de nagyon régóta kacérkodom vele. Az én szempillám ugyanis semmilyen. Nem hosszú, nem sűrű, nem sötét. A szempillaspirál szinte hozzám van nőve. Ez az egyetlen dolog, ami nélkül ki sem lépek a házból...nem, még boltba sem. :) Szóval jó lenne egyszer megpróbálkozni egy műszempillával...de félek, hogy nagyon béna lennék. :)
    Egyébként tetszettek a válaszaid! Én általában sosem azt veszem fel, mint amit előző nap elterveztem.
    Megemlítettelek a blogomon (ami még igencsak gyerekcipőben, mondhatni babacipőben jár) : http://happypluslife.blogspot.hu/2013/04/inspiracio.html
    Mona :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Mona! De édes vagy, köszönöm szépen! Gratulálok a blogodhoz, fel is iratkoztam rá, hidd el be fog majd indulni, biztosan élvezni fogod a blogolást, sok örömöt kívánok hozzá :)!

      Törlés
  3. "A plüssállat annak számít... :D" ez volt a kedvencem, de minden válasz nagyon szimpatikus volt :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett a blogposztod! ;) A Naked paletta és az essie körömlakkjaid honnan vannak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Naked palettát, ajándékba kaptam, de a beautybay.com-ról rendelték nekem, itt van róla bejegyzés: http://theverystyle.blogspot.hu/2013/01/urban-decay-szerelem.html
      Az essie lakkokat pedig a 2mbeauty.com oldalaról rendeltem, róluk pedig itt olvashatsz :)
      http://theverystyle.blogspot.hu/2013/04/essie-lakkok-tavaszra-teszt.html

      Törlés
  5. az essie lakkoknak mi a nevük és az mini set volt vagy nagy kiszerelés?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem szett volt, én válogattam össze ezt a 4 lakkot, ez négy teljes méretű lakk, itt részletesebben írtam róluk: http://theverystyle.blogspot.hu/2013/04/essie-lakkok-tavaszra-teszt.html

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe