Sminkelés kezdőknek 6.- Sminktermékek kezdőknek

Sorozatom ezen részében azokat a termékeket szedtem össze, amiket szerintem érdemes beszerezni egy kezdő sminkelőnek. Ugyanis szerintem vannak olyan termékek, amik szinte elengedhetetlenek, és sok mindent ki lehet hozni belőlük, és vannak olyan termékek is, amikre egy kezdő sminkelőnek nem feltétlenül van szüksége. Főleg mivel a lányok többsége ma már elég korán kezd sminkelni, így több olyan termék is lehet, amire a fiatal bőrüknek még egyáltalán nincs szüksége. Én ebben a posztban most tényleg csak az alapdolgokra fogok koncentrálni. És természetesen megosztom Veletek az én kedvenceimet is az adott kategóriában- figyelembe véve az árakat is, hiszen a kezdő sminkelők általában nem tudnak vagyonokat költeni sminktermékekre.

Alapozó/BB krém
Az, hogy kinek melyiket érdemes beszereznie, az leginkább bőrtípus, illetve bőrhibák kérdése. Ha nem igazán vannak bőrhibáid, akkor elegendő lehet egy BB krém, hiszen az szépen egységesíti a bőröd, és enyhe fedést is ad.
Ha viszont több fedésre van szükséged, akkor mindenképpen érdemes inkább alapozót beszerezni. Nem könnyű a választás, ugyanis alapozóból van folyékony, hab állagú, pumpás, krémes, és még ki tudja milyen. Így mindenki választhat saját igényei szerint, de én személy szerint higiéniai szempontból azokat az alapozókat szeretem, amikbe nem kell ujjal belenyúlkálni, úgyhogy én általában pumpás kiszerelésűt választok.
Ha BB krém, akkor én a Garnier vegyes/zsíros bőrre való termékét ajánlom. Alapozóból pedig jelenleg a L'Oréal Lumi magique alapozója a kedvenc, ami bár nem a legolcsóbb, de én egy jó alapozóra hajlandó vagyok picit többet szánni. Viszont ha alacsonyabb árfekvés, akkor én a Catrice alapozóit tudom ajánlani.



Korrektor
Ha nincsenek komolyan takargatnivaló az arcodon, akkor a korrektort akár el is hagyhatod, hiszen ha van egy jó alapozód, vagy BB krémed, akkor az elég lehet. Viszont sokan nem ennyire szerencsések.
A korrektorok is többféle változatban kaphatók: van stiftes, applikátoros, tégelyes. Én viszont funkcióját tekintve két  "részre" osztanám a korrektorokat, ugyanis másmilyen kell pl. a szem alá, illetve más a pattanásokra, egyéb bőrhibákra. Arról nem is beszélve, hogy nem éppen higiénikus mondjuk ugyanazt a stiftes/applikátoros korrektort használni a pattanásokra, meg a szem alá, hiszen átviszed a bacikat. Ha sötét karikáid, táskáid vannak a szemed alatt, akkor érdemes a bőrszínednél picit világosabb árnyalatú korrektort beszerezned, hogy világosítsd ezt a területet. Ha viszont inkább pattanásos az arcod, vagy vannak egyéb bőrhibáid és ezeket szeretnéd elfedni, akkor mindenképpen az alapozód színével harmonizáló korrektort válassz.
Én bőrhibákra szeretem a Maybelline Affinitone korrektorját, a szem alatti korrektorokkal pedig folyamatosan kísérletezgetek, de most éppen az essence stay all day korrektorját használom.


Púder
A púder főleg a zsíros/kombinált bőrűeknek lehet fontos, hiszen segít tovább mattan tartani a bőrt. De ezen kívül a jó púder fixálja is a sminket.
Kapható laza porpúder, és présel kompakt púder is. Én kezdőknek inkább a kompakt púdert ajánlom, mivel azzal sokkal könnyebb bánni, mint a laza púderrel, de én amúgy nagyon szeretem ez utóbbit is.
Egyik kedvenc kompakt púderem az Asto Anti-Shine Mattitude púder, ami talán szintén nem a legolcsóbb a drogériás termékek között, viszont cserébe megbízhatóan és hosszú órákon keresztül mattít.



Pirosító
Szerintem az kezdő sminkkollekcióból sem hiányozhat egy jó pirosító. Nem kell túlzásba esni, elég egy visszafogottabb, univerzális, bőrszínhez illeszkedő árnyalat, amivel egészséges színt varázsolhattok az orcátokra.
Nekem jelenlegi kedvencem az NYC cheek glow pirosítója, ami amellett, hogy kellemes és természetes színt ad az orcáknak, enyhe ragyogást is kölcsönöz a bőrnek.


Natúr szemhéjpúder paletta
Egy legalább 3 vagy 4 natúr színből álló szemhéjpúderpaletta mindenképpen kelleni fog, ugyanis ennek a segítségével természetes, nappali, vagy sötétebb, alkalmi sminket is tudtok készíteni.
Két kedvencem ebben a kategóriában az essnce quattroja, ami remek színösszeállításokban kapható, valamint a Manhattan Perfect eyes triója.


Fekete szemceruza
Alapdarab, pláne mert többfunkciós. Használható szemkihúzásra, vízvonalra, füstös szem készítésére, a szempillák tövébe a sűrűbb szempilla hatás eléréséért. Érdemes picit puhább ceruzát választani, mert azt könnyű elsatírozni.
Én az essence, valamint a Bourjois fekete szemceruzáját szoktam használni.


Szempillaspirál
Ha a szemedet kifestetted, akkor mindenképpen kell spirál is. De sokszor ha szemsminket nem is, csak egy jó kis dúsító-hosszabbító spirált dobsz fel, már az is "öltöztet". Szerintem szempillából soha nem lehet elég, úgyhogy érdemes többfunkciós spirált választani, ami lehetőleg egyszerre dúsít, hosszabbít és göndörít.
Szeretek kísérletezgetni a spirálokkal, és gyakran váltogatom őket, de egyik nagy kedvencem és talán a valaha volt legolcsóbb szempillaspirálom  Lovely Pump up szempillaspirálja, illetve mostanában szeretem a Maybelline The Colossal Volume Cat Eyes spirálját.


Szájfény, vagy színezett ajakápoló
Szerintem a legtöbb kezdő sminkelő óckodik a rúzsoktól és szívesebben használ inkább szájfényt, és szerintem ez teljesen rendben is van így. Hétköznapra tökéletes választás, ad egy kis fényt és/vagy színt az ajkaknak, úgyhogy így mindenképpen helye van a kezdő sminkkollekcióban. Aki bevállalósabb, az beszerezhet egy sötétebb szájfényt is alkalmakra.
Én nagyon szeretem, és tényleg csak ajánlani tudom az essence Stay with me szájfényét.



Én ezeket tenném egy olyan leányzó sminkes táskájába, aki most kezdi a sminkelést, most ismerkedik vele. Kimaradt esetleg valami?



You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. nagyon jól összeszedted :)
    én esetleg még a szemöldökceruzát vagy valamilyen szemöldökszínező terméket mondanék , mert sokan "elrendezik" fekete ceruzával, ami világos hajhoz nagyon durván mutat..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök :)!
      Hát igazából arra gondoltam, hogy talán egy kezdő sminkelő még nem feltétlenül babrál a szemöldökével, bár lehet hogy az lenne a legjobb, ha már a legelején megtanulnák, hogy nem csak egy vonalat kell húzni fekete ceruzával és kész :D:D:D

      Törlés
  2. Szerintem tök jó a lista! Azt szeretném kérdezni, most megint lehet "ovis" a kérdésem: beszereztem a Miss Sporty So Clear folyékony alapozóját, amivel amugy nagyon meg vagyok elégedve, annak ellenére, hogy tudom ez nem a "legcsúcsabb" minőség. Féltem is folyékony alapozót használni be szépen egyenletesen fed. És utána te is írtad a púdert. Oké na itt jön a kérdésem: lehet h nem jót vettem : Essence mattyfying compact powderem van... De ezt amikor felteszem szivaccsal ( volt h púderecsettel) az alapozó után nagyon fura...lehet h ezt kéne használnom, mert olyan érzésem van mintha vmi vakolat lenne rajtam :S szted? vagy csak rossz típusú púdert vettem? ja és a Jézuska most amugy egy ecsetkészlettel lep majd meg. Mivel eddig ugye a szemfestést applikátorral "oldottam meg " de nem lett szép..ugyh ide satírozóecset is kellene..
    Köszi, szió :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Noncsi! Szerintem mindenképpen jobb lesz, ha ecsettel viszed fel. Az, hogy jó púdert használsz-e, az attól függ, hogy milyen a bőröd? Ha zsíros, akkor jó kell hogy legyen ez az essence mattító púder, hiszen annak pont az a lényege, hogy mattítja a zsíros bőrt.
      Ami esetleg még probléma lehet, ha túl sok alapozót viszel fel, vagy nem dolgozod el rendesen. Most így hirtelen ezek jutnak csak eszembe.
      Szupi, hogy ecsetkészletet kapsz, annak nagy hasznát fogod venni, szebben tudsz majd dolgozni vele :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe