Őszi-téli stílusom

Szoktátok kérdezgetni, hogy honnan vettem egy-egy felsőt, vagy cipőt illetve hol vásárolok, úgyhogy most megosztom Veletek, hogy az őszi-téli időszakban hogyan öltözködöm, hol vásárolok és mi alapján vásárolok. Szóval ez most egy olyan outfites poszt lesz, természetesen saját szettekkel illusztrálva.






Szerintem amúgy sincsen egy hú de extrém stílusom, de ilyenkor valami nagyban meghatározza az öltözködésemet: mégpedig az, hogy utálok fázni, és pláne nem szeretem a fel-és megfázással járó mindenféle kellemetlen következményeket, úgyhogy én rendesen felöltözöm. Szinte összerezzenek, amikor november-decemberben látok lányokat rövidke (mű)bőr dzsekiben parádézni, amiből kikandikál a meztelen derekuk...
Nálam a kulcsszó a réteges öltözködés: vagyis általában van rajtam egy felső, egy kardigán, valamint a dzseki/kabát. Hidegebb időben ez még kiegészül spagettipántos felsővel legalulra, és egy jó meleg kardigánnal. Imádom, hogy egy ideje divatba jöttek a hosszabb felsők, amúgy sem vagyok az derékvillantós fazon, pláne nem télen.
Ezen kívül, szégyen, vagy nem, de nő létemre sokkal több alacsony talpú cipőm van, mint magas. Télen meg pláne nem szeretek hóban-sárban magas sarkakon tipegni, szóval többségében lapos talpú cipőket és csizmákat hordok. Talán idén ősszel/télen a nagy kakkuktojás a wedge sneakerem, de ez minden szempontból kilóg a sorból, hiszen bár magas talpú, de tulajdonképpen sportcipő, szóval nagyon kényelmes, úgyhogy előszeretettel hordom, amíg nincs nagy hideg. Ezen kívül most nagyon szeretem a vagány motoros csizmákat is.

Arról már írtam Nektek egy korábbi posztban, hogy az új szezon kezdetén nem rohanok ész nélkül a boltba, hogy beszerezzem a szezon legmenőbb darabjait, amik aztán lehet, hogy fél év múlva már tök cikik lesznek...
Szeretek olyan darabokat beszerezni, amik "örökérvényűek", illetve basic darabokat, amiket aztán jól fel lehet dobni mindenféle kiegészítőkkel.
Imádom a kötött holmikat, főleg a kardigánokat, és ezek biztos, hogy a következő őszi-téli szezonban is hordhatók lesznek.

A meleg idő elteltével nem kell feltétlenül eltenni a nyári holmikat, hiszen vannak olyan darabok, amiket lehet téliesíteni.Például egy-egy nyári felsőre csak felkaptok egy kardigánt, és máris hordható a hideg hónapokban is.
Az őszi-téli hónapok tökéletesek arra, hogy hódoljak sál-és kendő szenvedélyemnek, amiről már írtam egy külön posztot is. Remekül feldobnak egy-egy egyszerűbb szettet, és nem utolsó sorban melegítenek is, imádom őket.

A szezon kedvencei nálam:
- motoros csizma
- vastag kötött csősál
- kötött hajpánt/fülmelegítő
- vastag, kötött, gomb nélküli kardigánok
- csíkos felsők

No és akkor hogy hol vásárolok:
- F&F (Tescoban): nagyon-nagyon szeretem, szuper cuccok remek áron, és mivel rendszeresen csinálnak akciókat, vagy adnak ki kedvezményes kuponokat, így még kedvezőbb áron juthatunk hozzá a kiszemelt holmikhoz. A kisebb méretűeknek érdemes körülnézni a gyerekosztályon is, mivel ott is szuper cuccokat lehet találni: én pl. a fentiek közül a fekete, szegecses motoroz csizmát ott vettem. Ezen kívül az itt szereplő holmik közül F&F a leopárd mintás sál, a barna bokacsizma (2500 Ft-ért vettem), valamint a sötétkék csőfarmer, a barna geometriai mintás felső és a szürkés-barna körsál.
- New Yorker: időről időre kiábrándulok belőle, hogy aztán újra rátaláljak :). A fentiek közül innen vannak a csíkos felsők, a fekete és rózsaín vékony gombos kardigánok, a fehér fodros felső, valamint a fekete táskám és a drapp ballonkabát is.
- C&A: idén nagyon erősek meleg kötött kardigánokban, az ebben a posztban szereplő kötött kardigánokat szinte kivétel nélkül mind a C&A-ban vettem.

Ezeken kívül alkalmanként szoktam vásárolni a Tally Weijl-ben, a H&M-ben és a Camaieu-ben.


Ti mit hordotok szívesen ősszel/télen?



You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Nagyon szep vagy:) nagyon jo ez a stilus telen en is jobban szeretem az alapdarabokat,s azokbol minnel tobbet magamon.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szep vagy:) nagyon jo ez a stilus telen en is jobban szeretem az alapdarabokat,s azokbol minnel tobbet magamon.

    VálaszTörlés
  3. Hasonlò a stîlusunk és hasonlóan gondolkodunk a divatròl!:) bàr sajna még nekem soha nem sikerült a gyerekosztályon ràbukkanom valami jó cuccra, ami jò is mèretben. 181 cm vagyok 41-es lábbal!:-))))) jó a poszt!:)
    Üdv:Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Reni! Na akkor van közös pont :)! Hát igen, azért ilyen adottságokkal valóban nehéz a gyerekosztályon keresgélni :D:D!!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe