Beszáradt a zselés tusod...?

... vagy a krémes szemfestéked? Ilyenkor a legtöbben egyből ki is dobják, hiszen mit lehet kezdeni vele, ha beszáradt?! Egészen mostanáig én is azt hittem, hogy semmit...
Ha ti már régóta tudjátok, hogyan lehet megmenteni a beszáradt zselés tusokat, vagy krémes szemfestékeket, akkor nem is kell tovább olvasnotok, szerencsések vagytok :)!
Ha viszont ti sem tudtátok, hogy ezeket hogyan lehet újra "életre" kelteni, akkor olvassatok tovább, elmondom, hogy hogyan!

Az egyik kedvenc, ha nem "A" kedvenc külföldi sminkesem, Wayne Goss Youtube csatornáján (gossmakeupartist) láttam azt a videót, amiben arról beszélt, hogy mit lehet kezdeni, ha beszáradt a zselés tus, vagy a krémes szemfesték, íme:

Ha a termék csomagolása engedi, akkor tedd be a mikróba néhány másodpercre, kb. 30 mp-re, amíg látod, hogy újra megfelelő állaga lesz. Ezt a mikrós verziót, olyan termékekkel tudjátok megcsinálni, amik pl. üvegtégelyben vannak. Ha fém van a csomagoláson, akkor viszont semmiképpen ne tegyétek be a mikróba, mert csúnya vége lesz...

Ha pedig nem akarod a mikróba tenni, vagy fém csomagolású a termék, akkor is van megoldás: ebben az esetben fújj rá meleg levegőt hajszárítóval, esetleg vedd elő a hajsimítódat, kapcsold be, és ha felmelegedett, tedd rá kis tégelyt. Ezt szintén addig csináld, amíg látod, hogy megfelelő állagú lesz.

Wayne azt mondja, hogy így akár négy hétig is használhatod a "felolvasztott" terméket. Ha pedig ismét beszáradna, csak ismételd meg a fenti folyamatok valamelyikét, és így néhány hétig megint tudod használni... aztán megint "felmelegíted" és használod tovább... felmelegíted... használod... amíg el nem fogy :).

Zseniális, nem? Hogy én erre eddig nem jöttem rá... :D

ITT meg tudjátok nézni Wayne rövid videóját erről.

Remélem amilyen rövidke volt ez a poszt, olyannyira hasznos is :)!



You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Én megpróbáltam már ezt a módszert az elf tusomnál, de a felmelegítés után kis idővel már ugyanolyan kemény volt az állaga, mint azelőtt . :/ Reggel meg nincs időm melegítgetni.. xD szóval végül mégis csak kuka lett a vége. :( De az essence-es barna tusomat imádom. Annyira sajnálom, hogy kivonták a forgalomból :(

    VálaszTörlés
  2. Hát lehet, hogy nem működik mindegyiknél ez a felmelegítős dolog... de ha már nincs más lehetőség, akkor mindenképpen érdemes megpróbálni, nincs vesztenivaló :)!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó a blogod,és a Gossmakeupartist csatornája is nagyon érdekes :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy tetszik :)! Én nagyon bírom Goss csatornáját, remek tippeket ad :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe