Miért sminkelsz? - TAG

Ezt a rövidke kis make up tag-et a Youtube láttam az egyik angol nyelvű sminkes csatornán, amire fel vagyok iratkozva, úgyhogy gondoltam, hogy megcsinálom. Eredeti nyelven "Why do you wear make ep? TAG", a kérdések is angolul voltak, úgyhogy lefordítottam. Így picit talán többet is megtudhattok arról- persze csak ha kíváncsiak vagytok rá :), hogy mióta és miért is sminkelek
Vágjunk bele!


1. Mikor kezdtél el sminkelni?
Talán 2.-as gimnazista lehettem, amikor elkezdtem sminkelni, de akkoriban még nem csináltam belőle túl nagy "faksznit": egy kis alapozó a bőrhibák elfedésére, némi pirosító, és szempillaspirál, alkalmakkor pedig előkerült a fekete szemceruza is. Aztán ez persze alakult és továbbfejlődött, és egyre több mindent használtam, de olyan nagyon extra sminkeket továbbra sem csináltam. Igazából ha jobban belegondolok, úgy komolyabban nagyjából 2 éve kezdtem el sminkelni. Ugyanis akkoriban találtam rá a Youtube-os sminkcsatornákra. Nagy élvezettel néztem, hogy milyen remek sminkeket csinálnak a videókban különböző színekkel és eszközökkel, és ez nagyon magával ragadott. Innentől egyre tudatosabban figyeltem arra, hogy milyen termékeket és eszközöket veszek/használok, beszereztem több ecsetet, merészebb színeket, illetve olyan sminkcuccokat is, amiket esetleg addig nem is használtam egyáltalán.

2. Hogy érzed magad smink nélkül?
Nyilván ha olyan nap van, hogy nem megyek sehova mondjuk a sarki bolton kívül, akkor én is smink nélkül vagyok, meg pl. strandra sem sminkelem magam, és ez így rendben is van, nem érzem magam frusztráltnak emiatt. Viszont az is biztos, hogy sokkal de sokkal magabiztosabbnak érzem magam sminkben, hiszen a smink segítségével elrejthetem az arcom, a bőröm kedvezőtlen tulajdonságait, és kiemelhetem a kedvezőket. Néha az is előfordul amúgy, hogy mikor otthon vagyok, és amúgy nem sminkelném magam, azért feldobok egy szempillaspirált, semmi mást, csak ezt, és már ettől is sokkal magabiztosabb vagyok.

3. Mit szeretsz a sminkben/sminkelésben?
Pontosan ezt, amit az előző kérdésnél is írtam, hogy egyszerűen magabiztosabbnak érzem magam sminkben. Másrészt meg imádom a sminkelés folyamatát, az egész rituálét, ahogy alakul az arcom, ahogy csinálom a sminkem: eltűnnek a bőrhibák, egységes színű lesz a bőr, eltűnnek a fáradság jelei, hangsúlyosak lesznek a szemek, vagy éppen ha azt akarom, akkor a szám, formálom az arcot, és a végén, amikor kész van, úgy az egész összhatás, egyszerűen imádom. Másrészt, hogy akár mindig más és más sminket csinálhatok attól függően, hogy hova megyek, mit veszek fel, milyen évszak van, vagy éppen milyen kedvem van.

+1 Mi a három "csodatevő", elengedhetetlen sminkcuccod?
(Ezt elég nehéz volt lefordítani, mivel a holy-grail kifejezést használják, de remélem átjött, hogy mire utal. :)
Az első egyértelműen a szempillaspirál. Ha csak egy dolgot lehetne választani, hogy mit használhatok, akkor egyértelműen a szempillaspirált választanám. Szerencsére amúgy is viszonylag hosszú és sűrű szempilláim vannak, de imádom hangsúlyozni őket.
A második az alapozó. A jó alapozó elfedi a bőrhibákat, egységesíti a bőrszínt, és tartós. Nagyon irigyellem azokat, akiknek olyan tökéletes bőre van, hogy nem kell alapozót használniuk. Nekem sajnos nem ilyen a bőröm, éppen ezért nagyon fontos számomra az alapozó. A jelenlegi kedvencem a L'ORÉAL True Match alapozója, erről bővebben itt olvashattok.
És végül a harmadik, hát nem tudom, ez már nem olyan egyértelmű, mint az első kettő, de talán egy hangyányival a szájfény esik be az utolsó helyre. Nagyon szeretem a szájfényeket legyen az csillámos, fényes, vizes hatású, ízesített, átlátszó vagy éppen erőteljesebb színű, szinte mindegy, imádom kenegetni a számat.


Remélem, hogy tetszett ez a tag poszt, és ezúton tagelek minden kedves olvasót, különösképpen azokat, akik blogolnak, illetve azokat is akik nem :) Ha van kedvetek csináljátok meg ti is, és osszátok meg velem itt kommentben :)!

You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Akkor leszek az első. Most értem ide az olvasással ! :-)
    Én a huszas éveim közepén döbbentem rá, hogy jéééé... egy kis szemfesték-rúzs milyen változást tud rajtam előidézni. Addig talán egy szempillaspirálom volt.:-)
    Azóta viszont napról napra igyekszem tökéletesíteni a sminkelést, habár alapozóhoz még mindig nagyon ritkán nyúlok (szerencsére a bőrömmel minden rendben). Clinique-nek a City Block termékét használom helyette, enyhén színezett fényvédő... de azt mindig. Imádom.
    A kedvenc márkám amúgy olasz, a PUPA névre hallgat. Hihetetlen jó minőség, csodás az egész, úgy ahogy van.
    (Ha ismered/használod ezt a márkát, akkor nagyon szívesen olvasnék róla egy posztot.)
    Puszi: Marcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marcsi, Te vagy a leglelkesebb kommentelőm, nagyon örülök mindig, amikor kommentelsz :)!
      Megmondom őszintén, hogy nincsen PUPA kozmetikumom (még), de találkoztam már Vele itt-ott, ki tudja, lehet ki fogom próbálni valamelyik termékét :)!
      Amúgy szerencséd van, hogy nem kel alapozót használnod, sajnos én kénytelen vagyok, mert egyáltalán nem tökéletes a bőröm, de amikor tehetem, igyekszem alapozómentes napokat beiktatni :)!

      Törlés
    2. :-) Köszönöm Szandra, igazán nagyon kedves vagy.
      Még sok-sok posztot nem olvastam el, számomra mindegy, hogy februári vagy márciusi, némely téma soha nem veszti aktualitását.
      Elárulok valamit: a tulipánok fönt...annyira jó érzés rájuk nézni, tisztaság-szépség-harmonia: ezt sugallják számomra.
      Pupa: feltétlenül próbáld ki, első körben a mono wet and dry szemfestéket ajánlom, az viszi a prímet. Nem mondom, teljes áron kicsit húzós, de gyakran akciózik a Marionnaud (csak ők forgalmazzák itthon).
      Marcsi

      Törlés
    3. Örülök, hogy tetszenek a tulipánok, csak nem régóta ez a blog kezdőképe, de nekem is nagyon tetszik, olyan egyszerű és letisztult.
      Szerintem be fogok nézni valamikor egy Marionnaudba, és megnézegetem a Pupa termékeket :), kíváncsivá tettél.

      Törlés
  2. Szandra ! Lehet, hogy Te úgy érzed, feltétlenül szükséged van alapozóra, de őszintén szólva... Szerinted ki az, aki a bőrödet vizslatja, amikor ilyen szép arcod van ? A vonásaid mindenről elterelik a figyelmet, még a nemlétező bőrhibáidról is !
    Pussz: Marcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy :), és talán igazad is van, az is lehet, hogy csak "magam" megnyugtatására használom az alapozót, nekem nagyobb önbizalmat ad, ha tudom, hogy nem látszanak a bőrhibáim :)!

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe