Essence pigment teszt

Az essence új őszi szortimentjének általam legjobban várt darabjai a pigmentek. Összesen ha jól emlékszem 20 különböző árnyalatban kaphatók 849 Ft darabja, használhatók körömre, szájra, szemre, arcra, szóval a felhasználási lehetőségek tárháza igencsak széles körű. Attól függően, hogy mire szeretnétek használni, az essence kiegészítő termékeket is kínál a pigmentekhez: pl. alaplakk, vagy szemhéjalapozó.


Tüzetesen végignéztem/swatcholtam a különböző árnyalatokat a rossmannban, de igazából többen is nagy igen nagy szemcséjű csillámot véltem felfedezni, ami nekem nem igazán bejövős, legalábbis szemen nem, merthogy én első körben szemfestékként terveztem használni a pigmenteket. Szóval én a nagy csillámos helyett inkább finom selyemfényűt kerestem, így választottam végül a képen lévő két árnyalatot.
A 20-as black sparrow egy zöldes fényű fekete árnyalat, a 15-ös pure love pedig egy gyöngyházfényű rózsaszín. Szerintem ez két olyan árnyalat ami igencsak univerzálisnak mondható: a világosabbikat akár nappali smink készítéséhez is lehet használni, a sötétebbikkel viszont gyönyörű alkalmi sminket lehet készíteni, ahogyan azt én már meg is tettem EBBEN a sminkvideóban.
Egy picit a "technikai" tudnivalókról is: a pigmentek csavaros műanyag tégelyekben vannak. Részemről jobban örülnék üveg tégelynek, bár az valószínűleg az árán is dobna, de ez meg túl könnyű. Amikor bontottam fel, sikeresen el is repítettem, de szerencsére nem repedt el vagy ilyesmi, de így, hogy alig van súlya, nagyon figyelni kell rá, könnyű leverni. Az első használat előtt el kell távolítanunk egy kis matricát is, ami védi a pigmentet a kiszóródástól. Ezt lehet, hogy érdemes lett volna eltennem, de végülis nem tragédia.
No és akkor jöjjenek a swatchok :)!
Ahogyan írtam, nem vettem meg a pigmentekhez kínált kiegészítő termékeket, úgyhogy az essence I love stage szemhéjalapozójára vittem fel, de szerintem gyakorlatilag bármilyen szemhéjalapozón jól megtapad.
A színek nagyon pigmentáltak, gyönyörű fényük van, nagyon elégedett vagyok velük. Mint afféle pigment, eléggé szóródik, de ezt többféleképpen is kiküszöbölhető: egyrészt ha pigmenttel dolgoztok, hagyhatjátok a legvégére az alapozást. Ha mégis az alapozással kezdtétek, akkor vigyetek fel laza púdert a szemetek alá, így a pigment abban potyog bele, és ha végeztetek a szemsmink elkészítésével, akkor egyszerűen csak lesöpritek a púdert a szemetek alól. Illetve amit mindenképpen érdemes megfogadni, hogy amikor belenyomjátok az ecsetet a pigmentbe, utána jól ütögessétek le az ecsetet, és finoman, nyomkodó mozdulatokkal tapogassátok fel szemhéjra, így minimalizálható a lepotyogó festék.

Egy szó mint száz, nagyon elégedett vagyok ezzel a két pigmenttel, és ha majd elfogynak (ami azért nem mostanában lesz, mert nem fogom minden nap használni őket :D), akkor újra fogom venni őket, sőt lehet, hogy még beszerzek 1-2 másik árnyalatot is, amiben nincsenek óriási csillámok.

Ha szeretnétek használat közben látni essence pigmentjét, akkor nézzétek meg EZT a videót.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe