Chai latte sajttorta diétásan - videó

Ennek a receptnek az eredeti verziója a 2019 téli StreetKitchen magazinban található, de én picit átdolgoztam, mivel nagyobb mennyiségekkel dolgoztam és kerek tortaformában készítettem el, illetve IR barát, diétás alapanyagokat használtam.
A részetlese receptet a kép alatt találjátok, ha pedig kíváncsiak vagytok rá, hogy hogyan készítettem el, akkor nézzétek meg a videót IDE kattintva.



Chai latte sajttorta diétásan

Az eredeti recept a 2019. téli StreetKitchen magazinban olvasható, de én picit nagyobb mennyiséggel és IR barát alapanyagokkal dolgoztam.

Hozzávalók egy 26cm átmérőjű tortaformához

Az alaphoz:
- 340g teljes kiőrlésű, cukormentes Gullón keksz
- 150g vaj

A krémhez:
- 1000g mascarpone
- 6 tojás
- 175g tejföl
- 60g négyszeres erejű édesítő
- 1 ek őrölt fahéj
- 2,5 tk őrölt gyömbér
- 1tk vaníliaőrlemény
- 1,5 tk őrölt kardamom
- 1,5 tk őrölt szegfűszeg
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 2 csipet őrölt bors
- 2 csipet só

A díszítéshez:
- 400ml 30%-os habetejszín
- 1 cs. habfixáló
- 1 tk négyszeres erejű édesítő
- fél tk vaníliaőrlemény
- 1 tk őrölt fahéj


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük légkeverésen 180 fokra. A kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük őket és egy lekapcsolható oldalú tortaforma aljába nyomkodjuk és 10 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük, a sütőt pedig visszavesszük 165 fokra.
A krémhez az összes hozzávalót beletesszük egy tálba és összekeverjük, majd a kész krémet a kekszes alap tetejére öntjük, betesszük a sütőbe és légkeveréses üzemmódban 165fokon kb. 40-45 percig sütjük. Ha úgy látjuk, hogy elkezd barnulni a teteje, akkor nyugodtan terítsünk rá fóliát. A sütési idő lejártakor a torta közepe még remegős lesz, de ez meg fog dermedni. Vegyük ki a sütőből és ha kihűlt, tegyük a hűtőbe egy éjszakára, de legalább pár órára.
A díszítéshez a hideg tejszínt beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk az édesítőt és a vaníliát és elkezdjük felverni. Ha picit már felverődött, akkor keverjük hozzá a habfixálót és keverjük tovább a kívánt állag eléréséig, de arra vigyázzunk, hogy krémes maradjon, ne verjük túl a habot.
Ha elkészült, akkor megkenjük vele a torta tetejét, végül szórunk rá egy kis főrölt fahéjat.





You Might Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe